lostdog 18.04.04, 14:57 ciekawe, czy ktoś jeszcze kojarzy ten zespół? jak dla mnie świetna muzyka + jeff ament ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
overfloater Re: Three Fish 18.04.04, 17:13 Kojarzy kojarzy Choć tak do końca nie wiem czy to zespół, czy raczej projekt. Muzyka świetna, zgadzam się. Szczególnie podoba mi się ich druga płyta - "The Quiet Table". Ma niesamowity klimat. "Shiva and the Astronaut", "Once in a Day", "My Only Foe" - to są kawałki! No i te przepiękne liryczne "Hummingbird", "Trainsporting" czy "Resonate"... Ehh, muszę sobie włączyć ---------- "I'm on the wire, over and higher Over the pretense, over the spire On and connected, I'm overfloating now" www.screenagers.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lostdog Re: Three Fish 19.04.04, 22:20 tak, to faktycznie jest raczej projekt. najlepsze jest "chantreuse" ... udało mi się ostatnio zdobyć ich pierwszą płytę, "three fish" - jest o wiele bardziej dynamiczna, ale jednocześnie tak samo liryczna... słyszałeś o solowej karierze robbi'ego robba? z tego co wiem, wydał bodajże dwie płyty, ale ani widu ani słychu po nich w polsce (jak zwykle). -------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
overfloater Re: Three Fish 19.04.04, 22:44 Nie słyszałem niestety nic o solowych dokonaniach Robbiego. Ale że nie można tego w Polsce zdobyć to mnie akurat nie dziwi. Już Three Fish musiałem sobie kazać sprowadzić na zamówienie. Pierwszą płytkę Three Fish też znam i podoba mi się, ale nie aż tak bardzo jak druga Pozdrawiam! ---------- "I'm on the wire, over and higher Over the pretense, over the spire On and connected, I'm overfloating now" www.screenagers.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que? Re: Three Fish IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.04.04, 23:24 a ja bez większego problemu nabyłem obie płyty (właściwie kasety), w warszawie, w tym samym czasie kiedy wyszły w stanach (z drugą płytą miałem troche większe problemy, ale się udało). zdecydowanie bardziej podoba mi się pierwsza płyta, szczególnie kawałek "zagreb". Odpowiedz Link Zgłoś
lostdog Re: Three Fish 21.04.04, 00:09 a z kolei mnie udało się nabyć "the quiet table" w krakowie, ale to było dość dawno temu. pierwszej płyty szukałem długo i znaleźć nie mogłem, ale w końcu mam :]! najbardziej lubię z niej "the intelligent fish" ... ---------------------------------------------- actionnetwork.org/campaign/hungerstrike Odpowiedz Link Zgłoś