Dodaj do ulubionych

The Charlatans - nowa piosenka

19.04.04, 22:25
Kolejny, siódmy już album The Charlatans w maju, tymczasem można już "tu i ówdzie" posłuchać pierwszego singla, zatytułowanego tak jak cała płyta "Up At The Lake".
Tim Burgess na szczęście nie pociągnął całego zespołu w stronę swoich solowych, mało szczęśliwych (delikatnie mówiąc) nagrań... Mało tego - "Up At The Lake" to chyba najbardziej przebojowy ich singiel od czasów "Impossible" z 1999 roku - co oczywiście nie znaczy najlepszy. Ale na listy przebojów nadaje się idealnie: skoczny (fajnie pracuje bas, jak to u Szarlatansów), z chwytliwym refrenem, nie za długi...

No i to tyle. Jakby ktoś też miał okazję usłyszeć, to ciekawe co sądzi smile
Obserwuj wątek
    • Gość: szymadam Re: The Charlatans - nowa piosenka IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 26.04.04, 19:34
      > Kolejny, siódmy już album The Charlatans
      Ilhan, osmy juzsmile
      >Mało tego - "Up At The Lake" t
      > o chyba najbardziej przebojowy ich singiel od czasów "Impossible" z 1999
      roku -
      To "You're so Pretty,We're so Pretty" nie wyszlo w koncu na singlu??
      A do piosenki w koncu sie przekonalem. Tylko wbrew pozorom trzeba sie
      troszke "wsluchac"
      • brianplacebo Re: The Charlatans - nowa piosenka 26.04.04, 21:16
        wyszlo,wyszlo,nawet sobie kupilem w empiku za cale... 1zl big_grin
        • brianplacebo Re: The Charlatans - nowa piosenka 26.04.04, 21:18
          skad inad rzuccie paroma tytulami charlatansow,bo nic na kompie mam,a pare by
          sie przydalo,jakies takie najbardziej znane kawalki,moze byc tez
          jakis "ambitniejszy" .dzx z gory
          • ilhan Re: The Charlatans - nowa piosenka 26.04.04, 22:00
            brianplacebo napisał:

> skad inad rzuccie paroma tytulami charlatansow,bo nic na kompie mam,a pare by
            > sie przydalo,jakies takie najbardziej znane kawalki,moze byc tez
            > jakis "ambitniejszy" .dzx z gory

W te możesz śmiało uderzać:

The Only One I Know
            Flower
            A Man Needs To Be Told
            Can't Get Out Of Bed
            Impossible
            How High
            White Shirt
            Indian Rope

Przepraszam z gory jeśli zapomniałem o czymś ważnym smile
            • oxygen78 Re: The Charlatans - nowa piosenka 26.04.04, 22:25
              no ja ze trzy bym jeszcze dorzucil:

with no shoes
              tellin' stories
              i just can't get over losing you

no, ale szczegolnie ta pierwsza, jak dla mnie najfajniejsza nagrana przez
              szarlatanow.

• ilhan Re: The Charlatans - nowa piosenka 26.04.04, 22:28
                oxygen78 napisał:

> no ja ze trzy bym jeszcze dorzucil:
                >
                > with no shoes
                > tellin' stories
                > i just can't get over losing you

Ja bym usunął ostatni utwór z Twojej listy wink

Zapomniałem o One To Another i North Country Boy.
                Plus cała reszta piosenek z debiutu, najlepszego wg mnie ich longplaya.
                • oxygen78 Re: The Charlatans - nowa piosenka 26.04.04, 23:05
                  ilhan napisał:

> Ja bym usunął ostatni utwór z Twojej listy wink

ja jednak zostawie, bo bardzo dobry to kawalek do poplasania na parkiecie. co
                  wiele razy juz sie zdarzalo.
          • Gość: szymadam Re: The Charlatans - nowa piosenka IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 27.04.04, 00:23
            w jakim miescie w empiku to kupies??
            do piosenek bym jeszcze dorzucil
            Then
            I Never Want an Easy LIfe...
            Forever
            • ilhan Re: The Charlatans - nowa piosenka 27.04.04, 08:14
              Gość portalu: szymadam napisał(a):

> w jakim miescie w empiku to kupies??

Pytanie nie do mnie, ale powiem że w warszawskich empikach ostatniego lata były przecenione wszystkie single z Wonderlandu po 6 zł, a sama płyta za 15.
            • brianplacebo Re: The Charlatans - nowa piosenka 27.04.04, 16:59
              we wroclawiu,z ciekawszych rzeczy bylo tylko to i jakis singiel jamesa,teraz
              juz niestety nie ma niczgeo za zlotowke uncertain
      • ilhan Re: The Charlatans - nowa piosenka 26.04.04, 21:58
        Gość portalu: szymadam napisał(a):

> > Kolejny, siódmy już album The Charlatans
        > Ilhan, osmy juzsmile

Przeliczyłem i palnąłem się w łeb smile Masz rację oczywiście.
    • Gość: tralala Re: The Charlatans - nowa piosenka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.04, 23:36
      charlatansi sa troche zbyt taneczni,maja rockowy potencjal,ale go niestety nie
      wykorzystuja uncertain
    • ilhan The Charlatans - nowy album 06.05.04, 19:10
      Słucham właśnie pierwszy raz płyty "Up At The Lake", jestem w połowie i... zaskoczenie! Byłem nastawiony lekko sceptycznie, ale pięknie jadą chłopaki: jest charakterystyczny, "charlatansowy" sound, jest stary dobry Tim, który pozbył się nienajszczęśliwszego falsetu, wszystkie piosenki chwytają błyskawicznie.
      Fani nie powinni być absolutnie rozczarowani. A ja już czuję, że przez najbliższy tydzień to musi, ale po prostu musi być moja płyta tygodnia.
      • madee1 Re: The Charlatans - nowy album 06.05.04, 21:31
        Ja jeszcze nie słyszałam bo nie wiedziałam, że już jest. Ale generalnie zawsze
        lubiłam falsecik Tima.
      • ilhan Re: The Charlatans - nowy album 08.05.04, 14:29
        Przesłuchałem już ok. 10 razy i jestem zdania że to jedna z trzech najlepszych płyt The Charlatans (obok "Some Friendly" i "Us & Us Only"). Jest przepiękna ballada "Cry Yourself To Sleep", taneczne "Feel The Pressure", rock'n'rollowe "As I Watch You In Disbelief", typowo charlatansowo piosenkowe "Try Again Today" i kilka innych, nieodstających numerów. A przede wszystkim jest najlepszy na płycie "High Up Your Tree", z tym letnim, chwytliwym jak wszyscy diabli refrenem. Jedna z moich piosenek roku to będzie, prawdopodobnie.
        "Up At The Lake" to jak na razie wg mnie ścisła czołówka płyt 2004, o ile nie lider tej (choć przyznajmy, że nienajmocniejszej) listy.
    • Gość: licho Re: The Charlatans - nowa piosenka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.04, 01:37
      up
    • Gość: Noel Gallagher Re: The Charlatans - nowa piosenka IP: *.net-serwis.pl 16.05.04, 07:12
      dobrze że pojawiają się takie tematy ! O nowym singlu The Charlatans jak i o
      nowej płycie nic nie słyszałem w ówczesnej s***towatej telewizji. Pamiętam jak w
      1997 leciał w MTV UK teledysk do "How High". Do tej pory uwarzam że to najlepszy
      kawałek The Charlatans.
      Pozdrawiam wszystkich słuchaczy muzyki z Wysp.
    • graciarnia96 Re: The Charlatans - nowa piosenka 16.05.04, 16:46
      A ja kiedyś posłuchałam jednej z płyt "szarlatanów", tej na której jest "The
      only one I know", ale mnie nie zachwyciła. Wszystko na jedno kopyto mi się
      zdawało, ale zastrzegam, słuchałam tylko raz smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka