Dodaj do ulubionych

MANSUN - ulubione utwory

22.05.04, 12:55
Mansun to zespół jednak "albumowy", ale nie zmienia to faktu, że na płytach ilość znakomitych poszczególnych kompozycji jest niesamowicie duża. Co sprawia, że ułożenie takiej 10-tki nie jest łatwą sprawą.

I jak komuś bardzo przeszkadzają te cyferki przy tytułach, to może przymknąć oko, bo naprawdę warto sięgnąć po te utwory. Jak ostatnio stwierdziłem: prawdopodobnie najbardziej niedocenianego z zespołów lat 90-tych, a jednocześnie chyba również najbardziej "progresywnego"...

1. Cancer
2. Being A Girl
3. Wide Open Space
4. Six
5. Legacy
6. She Makes My Nose Bleed
7. Dark Mavis
8. Television
9. Mansun's Only Love Song
10. Negative

Hm, to chyba w ten sposób wygląda. Dziękuję za uwagę i zachęcam do zapoznania się z zespołem Mansun, jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji smile
Obserwuj wątek
    • mesmeredia Re: MANSUN - ulubione utwory 22.05.04, 14:00
      Mansun to jednak zespół koncertowy. Występy na żywo pokazywały, że chłopcy nie
      tylko ładnie grają w studiu ale taki Draper naprawdę potrafi śpiewać, taki Chad
      robi rozpierduchę na gitarze, taki Andie faktycznie gra na perkusji od
      trzeciego roku życia a same utwory, nawet te bardziej skomplikowane (niektórzy
      panowie z gazet śmieli je nazwać przekombinowanymi tongue_out ) ukazują swe inne,
      koncertowe oblicze jako, ujmijmy to tak - interesująca nowa jakość. I dlatego
      bootlegi Mansun to już zupełnie odrębna historia muzyczna smile

1. Cancer
      2. Six, What It's Like To Be hated, Railings
      3. Taxlo$$ (wersja koncertowa)
      4. No One Knows Us, The Holy Blood And The Holy Grail
      5. Everyone Must Win, Wide Open Space (wersje koncertowe)
      6. Ski Jump Nose (akustyczne)
      7. Comes As No Surprise, I Care
      8. Take It Easy Chicken (wersja koncertowa)
      9. Shotgun, My Idea Of Fun, The Edge
      10.Goodbye, Wide Open Space, Been here Before, Keep Telling Myself
      • Gość: aasiek Re: MANSUN - ulubione utwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 14:09
        Cóz, jeśli o Mansun chodzi, znam tylko ich 2 utwory smile "Wide Open Space" i "I
        Can Only Disappoint You". Ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że są to
        jedne z moich ulubionych piosenek w ogóle.
        • ilhan Re: MANSUN - ulubione utwory 22.05.04, 15:40
          No to zrób coś z tym wink
          • Gość: aasiek Re: MANSUN - ulubione utwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 16:24
            Lista utworów juz jest przyzwoita, może coś ściągnę.
            Pozdrawiam
    • Gość: marcinchleb Re: MANSUN - ulubione utwory IP: *.geonafta.jaslo.pl / 80.48.103.* 22.05.04, 15:45
      im in the wide open space, its freeeeeeezing.....
    • libertine Re: MANSUN - ulubione utwory 22.05.04, 16:54
      1. stripper vicar
      2. taxloss
      3. wide open space
      4. legacy
      5. television
      6. i can only disappoint u
      7. electric man
      8. goodbye
      9. butterfly
      dziesiątego nie mam jakiegoś specjalnie lubianego, może 'she makes my nose
      bleed'(to na pewno najfajniejszy tytuł)
      ...to tyle smile
    • Gość: kubasa Re: MANSUN - ulubione utwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 17:26
      Za slabo znam Little Kix, wiec dam tylko top 5

1. Cancer
      2. Disgusting
      3. Wide Open Space
      4. Mansun's Only Love Song
      5. Dark Mavis
    • Gość: plum Re: MANSUN - ulubione utwory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 18:30
      lekko zbaczajac z tematu... to jak byście ułożyli ich płyty??
      • ilhan Re: MANSUN - ulubione utwory 22.05.04, 20:59
        Gość portalu: plum napisał(a):

> lekko zbaczajac z tematu... to jak byście ułożyli ich płyty??

1. Six
        2. Attack Of The Grey Lantern
        3. Little Kix

Każda inna kolejność jest nieprawdziwa, a przekonanie się o tym to tylko kwestia czasu smile
      • Gość: kubasa Re: MANSUN - ulubione utwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 15:45
        Gość portalu: plum napisał(a):

> lekko zbaczajac z tematu... to jak byście ułożyli ich płyty??

Chronologicznie. Czym wczesniej tym lepiej.
    • miecio4 Re: MANSUN - ulubione utwory 23.05.04, 13:50
      Nasłuchałem się przez te lata tyle pozytywnych opinii o tym zespole że jestem
      trochę zadziwiony. Znam tylko płytę "Attack of the Grey Lantern" która wg mnie
      jest po prostu średnia. O co tu chodzi z tym Mansun? Czy te wspaniałości sa na
      innej płycie? Czy na b-sides? Czy co? Oświećcie mnie.
      • ilhan Re: MANSUN - ulubione utwory 23.05.04, 14:04
        Musisz posłuchać "Six" Mieciu. Kiedy poznasz dziesięciominutowy, wielowątkowy, porażający tekstowo "Cancer", kiedy usłyszysz kapitalny riff do "Legacy", kiedy te najlepsze motywy zaczną powracać zupełnie niespodziewanie w innych utworach, kiedy powalą Cię odjeżdżające solówki Chada i wokalne popisy Drapera...

No, wtedy przyznasz że to prawdziwie wspaniała, fascynująca płyta smile
    • madian Re: MANSUN - ulubione utwory 23.05.04, 15:36
      Zdecydowanie "Chad Who Loved Me"
      • Gość: PSZEMCIO Re: MANSUN - ulubione utwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:11
        KURDE JAK FAJNIE ZE KTOS JESZCZE PAMIETA TEN ZESPOL...JA ZNAM TYLKO DEBIUT ALE
        JEST NAPRAWDE GIT...TROCHE MOZE ZBYT POMPATYCZNY (TE ORKIESTROWE DZWIEKI) ALE I
        TAK W PORZADKU...JEDNA Z NAJWAZNIEJSZYCH PLYT LAT 90-TYCH

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka