Gość: Bartek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 16:57 Bylem w Szczecinie... I bylo bosko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WP Re: Purpurowe stadiony IP: *.tomaszow.mm.pl 29.06.04, 17:09 Hey!!! Ktoś ma jakieś fotki z koncertu? Proszę!!! wprek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlnmktw Re: Purpurowe stadiony IP: *.local.pl / 217.11.143.* 30.06.04, 01:19 W Warszawie również ekstra! Świetny koncert, niezła publika "orientująca się w temacie", muzycy w kapitalnej formie; podsumowując, fajnie się bawiłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tragac Re: Purpurowe stadiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 08:41 zgadza się! potwierdzam, koncert rewelacyjny, muzycy znakomici, Gillan z mocnym głosem, troszke jakby za cicho nagłośnienie ale i tak chyba publiczność obudziła pół Warszawy. ps. troszke sie niewyspałem ale warto było, jechaliśmy z przyjaciółmi z okolic Krakowa więc kawałek drogi był do zrobienia... pozdrawiam hardrockowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emily Re: Purpurowe stadiony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 01:29 a ja nie bawiłam się świetnie, bo z pewnych powodów nie mogłam tam być ((((( napiszcie jakąs recenzje, albo chociaż setliste... zalezy mi na tym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prince31 Re: Purpurowe stadiony IP: *.tvgawex.pl 30.06.04, 09:05 Wczorajszy koncert w Warszawie - O MATKO! Ale się ubawiłem - miód na serce! Dawno nie było w Polsce tak dobrego koncertu. Trochę zawiodły supporty. A ci weseli panowie z Zarządu dróg i WOPR tylko dodali wesolości nastroju - hihi. Koncert był super - przypomniałem sobie lata młodości! Forma zespołu na 200% - ta muza się nie starzeje i co najważniejsze nasze dzieci też bedą jej słuchać! Pozdrawiam z Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila Re: Purpurowe stadiony IP: *.acn.waw.pl 30.06.04, 11:02 świetna muzyka, super forma . koncert w warszawie - rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Purpurowe stadiony 30.06.04, 11:26 Moja recenzja z koncertu warszawskiego: cholernie krótki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Purpurowe stadiony IP: *.man.polbox.pl 30.06.04, 11:29 Krótki? Grali blisko 2 godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Purpurowe stadiony 30.06.04, 11:53 Gość portalu: greg napisał(a): > Krótki? Grali blisko 2 godziny... Dokładnie 1 godzinę i 45 minut wraz z bisem. A na bis jeden krótki utwór, a tu rozbuchany do 20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Purpurowe stadiony 30.06.04, 11:51 vampi_r napisał: > Moja recenzja z koncertu warszawskiego: > cholernie krótki. Nie jestem specjalnym fanem Purpli, ale jako gość wyrobiony rockowo i wychowany na tej muzyce potrafię docenić klasę i zespołu i muzyki. Dlatego po koncercie zespołu legendy spodziewałem się więcej. A tu po 82 minutach (dokładnie) pierwsze "Thank You, good night". O zgrozo !!! A ja myślałem, że po "Smoke on The Water" dopiero sie zacznie. Tym bardziej, że sciemniło się i zaczynała być atmosfera. Zabrakło "Child in Time". To mniej więcej tak, jakby Procol Harrum nie zagrał Bielszego Odcienia Bieli. Mam zastrzeżenia do samego Gilana. Jakos mu się zacięło i od samego początku do konca powtarzał w kółko że jest cudownie i jest zdumiony, że ktoś przyszedł na koncert. Czyli zdarta płyta - niemal każdy i wszędzie mówi widowni że jest cudowna. Gilan w zasadzie od tego komplementu zaczął koncert i po każdym utworze powtarzał to samo. W Burkina Faso tez by tak gadał. Czyli koncert Purpli to była zwykła sztampa. Wyuczone obowiązkowe frazesy i udawana radośc z grania w Polsce i Warszawie. Brakło mi tej iskry, która odróżniłaby ten koncert od wszystkich innych. OK. Zapewne w innym kraju nie zagraliby wstawek Chopina, czy naszego hymnu. Ale na tym koniec. W dodatku po 1 godzinie i 20 minutach oficjalny koniec koncertu. Jeśli ktoś był na YES, to wie, że po takim czasie zespół dopiero kończy rozgrzewkę. YES w Polsce był 4 razy i każdy koncert trwał około 3 godzin. Purpurowi Panowie - wy jesteście młodsi o kilka lat od Yesów. Dajcie widowni więc nieco więcej z siebie, albo organizujcie koncerty darmowe. Ja niestety czułem się oszukany. Za cenę jaka zapłaciłem za koncert Purpli powinienem dostać nieco więcej. Przynajmniej o pół godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
trashed Re: Purpurowe stadiony 30.06.04, 11:58 Nie byłem na koncercie, bo za daleko mam. Ale z tego co pamiętam to "Dziecka w czasie" już od dawna na żywo nie zagrali. Chyba z Blackmorem ostatni raz. Nie wie ktoś czy zaproszono do nas reaktywowany Judas Priest? Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Purpurowe stadiony 30.06.04, 12:19 faktycznie dość krótki, ale dałem się ponbieść tłumowi i jakbym miał jeszcze godzine skakać i się drzeć to nie wiem czy bym wytrzymał ) całe szczęście że przy "smoke on the water" spadł deszcz poniosło mnie troszeczke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Się kończą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 15:47 Wlasnie,wlasnie....podpisuje sie pod slowami vampi_ra.Z tym ze ja jestem fanem Purpli i troszke mnie to smuci.Wezmy np. "When a blind man cries" - OBCIETE z drugiej solowki - co to za zabieg?Gdzies sie panowie spieszyli?W dodatku liczylem na Demon's eye ,ktore podobno pojawilo sie kilka dni wczesniej na koncercie w Danii.Niestety,u nas brak.....Na koncercie w Reykjaviku (jesli wierzyc recenzjom) bylo "Doing it tonight".U nas brak.....wiec chyba nie jestesmy az tak "fantastic" i "suberb",a wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purpurek Re: Purpurowe stadiony IP: *.man.polbox.pl 30.06.04, 12:18 Jest i piewrsza relacja w mediach www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=4810799 Odpowiedz Link Zgłoś