Dodaj do ulubionych

Niekompetencja redaktora "Co Nowego?" -c.d

IP: *.cb.open.net.pl 17.03.02, 10:02
Po raz kolejny juz z rzedu (czy to sie nigdy nie skonczy?) jestem zmuszony oswiadczyc, ze redaktor Gazety Wyborczej, a konkretnie dodatku "Co nowego?", pan M.B nie ma zielonego pojecia o tym, co pisze..

Nie wiem,dlaczego taki "profesjonalista" popelnia wciaz smieszne, pospolite bledy..

Przyklad?

W "Co Nowego?" z Piatku, 15 marca, w czesci dt. zapowiedzi koncertu metalmania mozna przeczytac, cytuje: "Death metal, gotyk i black metal - na tym tle troche dziwacznie prezentuje sie niemiecki Saxon, gwiazda heavy metalu z lat 80.(..)", oraz "Ostatni raz Niemcy grali u nas..15 lat temu".

Nie jestem specjalym wielbicielem heavy metalu.. Ale kazdy, kto ma chocby szczatkowe pojecie o tym gatunku, wie, ze Saxon to jeden z _BRYTYJSKICH_ zespolow metalowych, ktory razem m.i.n z Iron Maiden rozpoczal NWOBHM, czyli Nowa Fale Brytyjskiego Heavy Metalu..

Poprzednim, razacym bledem bylo okreslenie tHrash metalu trash metalem, o czym juz pisalem: <a href=www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511 &forum=MUZYKA&wid=813667&aut=+proFit&aid=813667">Tutaj</a>

Najbardziej zastanawiajace jest to, ze ktos taki redaguje 80-90% wszystkich zapowiedzi koncertow..

Czekam na Wasze komentarze..
proFit

Obserwuj wątek
    • Gość: proFit Re: Niekompetencja redaktora IP: *.cb.open.net.pl 17.03.02, 10:05
      zamieszczam poprawny link do poprzedniego posta:
      www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=MUZYKA&wid=813667&aut=+proFit&aid=13667

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka