basilisque 04.12.10, 21:47 Londyn 2007 02 Arena. Zagrali razem po 22 latach. Z tych amatorskich nagrań, które przedostały się do youtuba, można wnioskować, że w świetnej formie... Na bębnach Jason Bonham (syn Bonza). Tutaj - Dazed and confused Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lotam Re: Led Zeppelin Reunion 05.12.10, 08:38 Znowu chłopie piszesz o czymś, co przerasta Twoje horyzonty intelektualne. Panowie Page, Plant i Jones zagrali razem nie po 22 ale po 12 latach. Ostatni ich wspólny występ przed O2 Arena miał miejsce 12 stycznia 1995 roku w Nowym Jorku. Koncert w roku 2007, a zwłaszzca wykonanie Dazed And Confused, był niestety fatalny. Gdybyś słuchał i oglądał coś więcej niż swoich ulubionych tandeciarzy na YouTube, to wiedziałbyś, że pod koniec tego utworu muzyka całkowicie się "rozjechała". Nagrania audio i video z tego koncertu dostępne są od ponad 3 lat. Nie mogłeś zadać sobie nieco trudu i wpierw ich wysłuchać lub obejrzeć, a potem dopiero pisać? Odpowiedz Link
bartos29 Re: Led Zeppelin Reunion 05.12.10, 18:10 lotam napisał: > Znowu chłopie piszesz o czymś, co przerasta Twoje horyzonty intelektualne. > > Panowie Page, Plant i Jones zagrali razem nie po 22 ale po 12 latach. Ostatni i > ch wspólny występ przed O2 Arena miał miejsce 12 stycznia 1995 roku w Nowym Jor > ku. Taak? Z tego co wiem,to tego dnia zostali uroczyście wprowadzeni (m.in. przez Stevena Tylera i Joe Perry z aerosmistha) do Hall of Fame rockandrolla, przy czym J.P.Jones wywołal w trakcie uroczystości mały skandal. Coś-tam wykonali z towarzyszeniem części Aerosmitha i Neila Younga, ale chyba trudno uznać to za koncert LZ. Odpowiedz Link
lotam Re: Led Zeppelin Reunion 05.12.10, 20:49 A w którym miejscu napisałem, że 12 stycznia 1995 zagrał Led Zeppelin? Chociaż, kiedy spojrzy się na katalog każdego kolekcjonera nagrań LZ, to występy 7/13/85 Live Aid, 5/14/88 MSG i 1/12/95 NY zawsze będą opisane jako "LZ reunion". Tym niemniej, tego dnia (1/12/95) do HoF został wprowadzony właśnie LZ, a nie Panowie Page, Plant i Jones. Setlista była na wpół zeppelinowska (BIOH i WTLB). Żadnego tam znowu skandalu nie było, tylko Plant się nieco skrzywił i spojrzał "z ukosa" po wypowiedzi Jonesa. I tyle. Czy to tak trudno znaleźć gdzieś ten występ w wersji video, obejrzeć go (jest niezły), a potem dopiero coś pisać? Jeśli ten O2 Arena reunion rzeczywisćie traktować jako występ LZ, to miał on miejsce nie 22, ale 27 lat po koncercie w Berlinie 7/7/80. Chodziło mi o coś innego, nie o detale Ten występ w O2 Arena 2007 był po prostu słaby. A tutaj Wódz Wszechwiedzący, po obejrzeniu jakiegoś fragmencika z YouTube, po raz kolejny plecie bzdury. Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 06.12.10, 22:25 Żeby tak jakoś podsumować tą wielce uczoną dyskusję na wysokim poziomie kumpetencyi pozwolę sobie na zaprezentowanie pierwszego i najwybitniejszego Reuniionu Leda Zeppelina Jeszcze z 1957 roku! www.youtube.com/watch?v=j0tAOIQiz-8 DB (tyż wielce kumpetentna w temacie) od rabbita Odpowiedz Link
lotam P(...)l, p(...)l, a ja się zdrzemnę :-) 10.12.10, 13:55 Dzisiaj taki dzień, że spanie morzy od rana Żebyś to jeszcze wyszukal na tym swoim YouTubie coś naprawdę oryginalnego! Ta rejestracja występu Jimmy`ego znana jest od lat. Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Śpij sobie śpij, dziadku 16.12.10, 21:32 lotam napisał: > Dzisiaj taki dzień, że spanie morzy od rana > Żebyś to jeszcze wyszukal na tym swoim YouTubie coś naprawdę oryginalnego! Ta r > ejestracja występu Jimmy`ego znana jest od lat. Zima przecie... Aby do wiosny DB od Rabbita > Odpowiedz Link
essor Re: Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 11.12.10, 16:32 Przy okazji: ta druga piosenka "Cotton Fields" to znany z poźniejszych lat kawałek popisowy Creedence Clearwater Revival... Oczywiście - na Tubie! a tak naprawdę dzielo czarnego bluesmana Lead'a Belly Odpowiedz Link
basilisque Re: Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 15.12.10, 23:00 essor napisał: >a > tak naprawdę dzielo czarnego bluesmana Lead'a Belly Wszyscy oni (w tym Cepelin) "pożyczali" na potęgę z różnych "czarnych bluesmanów". Sam Cepelin musiał beknąć milion bagsów odszkodowania dla np. Dixona, z którego ostro pożyczał (oczywiście nie pytając o zgodę)... dotyczyło m.in. Whole lotta love i in. Odpowiedz Link
bartos29 Re: Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 17.12.10, 22:19 No to rozstrzygnęliście, ze jajko było pierwsze od kury. Bez tego jajka jakim był "czarny" blues i r'n'b - nie byłoby kury w postaci Rolling Stones, Yardbirds, Fleetwood Mac, Led Zeppelin, Cream i many, many others... Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 27.12.10, 19:51 Tiaa.. ale to z miłości, a nie z pazerności. Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 21.12.10, 16:20 Ja to znałem z wykonania Beach Boysów... Ale to w ogóle bardzo chwalebne, że ten song obrazujący wyzysk niewolniczą pracę Murzynów na bawełnianych polach na pd. USA wyśpiewują właśnie białe bandy. W ogole - to rock naprawdę b. wiele zdziałał dla zniesienia segregacji rasowej w Imperium Wolności. Odpowiedz Link
jo_ember Re: Led Zeppelin Reunion 07.12.10, 19:22 lotam napisał: > Chodziło mi o coś innego, nie o detale Ten występ w O2 Arena 2007 był po prostu > słaby. A tutaj Wódz Wszechwiedzący, po obejrzeniu jakiegoś fragmencika z YouTu > be, po raz kolejny plecie bzdury. Tu polemizowałbym. Słyszałem nagrania z tego koncertu i byłem zaskoczony "in plus". Też zalezy do czego się porównuje. Jeżeli do dawnego LZ - to na pewno nie to samo. Ale jak na emerytów z 7 krzyżykiem na karku - to rewelacja. I duch dawnego Zeppelina - się czuje! Odpowiedz Link
basilisque Re: Led Zeppelin Reunion 07.12.10, 21:35 lotam napisał: > A w którym miejscu napisałem, że 12 stycznia 1995 zagrał Led Zeppelin? Chociaż, > kiedy spojrzy się na katalog każdego kolekcjonera nagrań LZ, to występy 7/13/ > 85 Live Aid, 5/14/88 MSG i 1/12/95 NY zawsze będą opisane jako "LZ reunion". > Jeśli ten O2 Arena reunion rzeczywisćie traktować jako występ LZ, to mia > ł on miejsce nie 22, ale 27 lat po koncercie w Berlinie 7/7/80. > Chodziło mi o coś innego, nie o detale Ten występ w O2 Arena 2007 był po prostu > słaby. A tutaj Wódz Wszechwiedzący, po obejrzeniu jakiegoś fragmencika z YouTu > be, po raz kolejny plecie bzdury. Generalnie kolego Lotam, plączesz się w zeznaniach, nie mówiąc już o tym, że popisujesz się po raz kolejny zwykłym chamstwem. To forum nie jest kółkiem wzajemnej adoracji, można mieć różne sądy na różne tematy, natomiast jakieś minimum dobrego wychowania obowiązuje. Odpowiedz Link
lotam Wodzu, lepiej zamilknij! 18.12.10, 19:46 Z Twojego prostactwa, publikowanego w żydowskiej gazecie dla Polaków, śmieją się już tysiące (jeśli nie dziesiątki tysięcy) ludzi. Wpisz się do jakiegoś forum dla degeneratów i wówczas odnajdziesz właściwe miejsce dla siebie i sowjego rozdętego ponad wszelką miarę ego. Pojęcie o starej dobrej muzyce masz takie jak, nie przymierzając, Ferdynand Kiepski o rarytasach na rynku spirytualiów. Albo i nawet gorsze Trudno się dziwić. Ten Twój Jutube to domena ubogich duchem. Odpowiedz Link
basilisque To co tu robisz? 19.12.10, 11:39 Twoje miejsce jest takiej gazecie jaka ci odpowiada: Nasza POlska czy Gazeta Polska itp/ robionej przez POlaków takich jak Ty dla Polaków takich jak Ty, przy których Ferdynand Kiepski jest szczytem elegancji i kultury... Odpowiedz Link
duralex Re: Led Zeppelin Reunion 12.01.11, 12:41 Panie lotam. Co pan będziesz denerwowaći innych. Zapraszamy do dyskusji na naszym forum poświęconym Led Zeppelin. www.ledzepps.fora.pl/ Na razie to nasze forum wygląda być może niezbyt okazale. Musi pan jednak wiedzieć, że jest ono kontynuacją bardzo starego forum, jeszcze z freeweb. Niebawem przeniesiemy ze starego forum co ciekawsze wątki i można dalej ciągnąć tę dyskusję o najlepszym zespole rockowym wszechczasów. Jeszcze raz zapraszam serdecznie pana i innych chętnych do dyskusji. Odpowiedz Link
w.ell Re: Led Zeppelin Reunion 02.01.11, 14:02 Boszzz... Ale tu zajadłe spory. O co? Zeppelina już dawno nie ma. Zostały nagrania (ja sobie ściągnełam ) I o co tu kruszyć kopie? Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: Led Zeppelin Reunion 12.01.11, 14:09 jadąc przez litwę, w stronę łotwy, na wylocie z kowna, jest knajpa z CEPELINAMI. niebo w gębie. Odpowiedz Link
jo_ember Re: Led Zeppelin Reunion 12.01.12, 16:22 A jadąc na Litwę, tuż przed granicą w Ogrodnikach też jest knajpeczka z cepelinami! Nie z ołowiu, ale.... Odpowiedz Link