Dodaj do ulubionych

Led Zeppelin Reunion

04.12.10, 21:47
Londyn 2007 02 Arena. Zagrali razem po 22 latach. Z tych amatorskich nagrań, które przedostały się do youtuba, można wnioskować, że w świetnej formie... Na bębnach Jason Bonham (syn Bonza).
Tutaj - Dazed and confused
Obserwuj wątek
    • lotam Re: Led Zeppelin Reunion 05.12.10, 08:38
      Znowu chłopie piszesz o czymś, co przerasta Twoje horyzonty intelektualne.

Panowie Page, Plant i Jones zagrali razem nie po 22 ale po 12 latach. Ostatni ich wspólny występ przed O2 Arena miał miejsce 12 stycznia 1995 roku w Nowym Jorku. Koncert w roku 2007, a zwłaszzca wykonanie Dazed And Confused, był niestety fatalny. Gdybyś słuchał i oglądał coś więcej niż swoich ulubionych tandeciarzy na YouTube, to wiedziałbyś, że pod koniec tego utworu muzyka całkowicie się "rozjechała".

Nagrania audio i video z tego koncertu dostępne są od ponad 3 lat. Nie mogłeś zadać sobie nieco trudu i wpierw ich wysłuchać lub obejrzeć, a potem dopiero pisać?
      • bartos29 Re: Led Zeppelin Reunion 05.12.10, 18:10
        lotam napisał:

> Znowu chłopie piszesz o czymś, co przerasta Twoje horyzonty intelektualne.
        >
        > Panowie Page, Plant i Jones zagrali razem nie po 22 ale po 12 latach. Ostatni i
        > ch wspólny występ przed O2 Arena miał miejsce 12 stycznia 1995 roku w Nowym Jor
        > ku.
        Taak? smile
        Z tego co wiem,to tego dnia zostali uroczyście wprowadzeni (m.in. przez Stevena Tylera i Joe Perry z aerosmistha) do Hall of Fame rockandrolla, przy czym J.P.Jones wywołal w trakcie uroczystości mały skandal. Coś-tam wykonali z towarzyszeniem części Aerosmitha i Neila Younga, ale chyba trudno uznać to za koncert LZ.
        • lotam Re: Led Zeppelin Reunion 05.12.10, 20:49
          A w którym miejscu napisałem, że 12 stycznia 1995 zagrał Led Zeppelin? Chociaż, kiedy spojrzy się na katalog każdego kolekcjonera nagrań LZ, to występy 7/13/85 Live Aid, 5/14/88 MSG i 1/12/95 NY zawsze będą opisane jako "LZ reunion".

Tym niemniej, tego dnia (1/12/95) do HoF został wprowadzony właśnie LZ, a nie Panowie Page, Plant i Jones. Setlista była na wpół zeppelinowska (BIOH i WTLB). Żadnego tam znowu skandalu nie było, tylko Plant się nieco skrzywił i spojrzał "z ukosa" po wypowiedzi Jonesa. I tyle. Czy to tak trudno znaleźć gdzieś ten występ w wersji video, obejrzeć go (jest niezły), a potem dopiero coś pisać?

Jeśli ten O2 Arena reunion rzeczywisćie traktować jako występ LZ, to miał on miejsce nie 22, ale 27 lat po koncercie w Berlinie 7/7/80.

Chodziło mi o coś innego, nie o detale Ten występ w O2 Arena 2007 był po prostu słaby. A tutaj Wódz Wszechwiedzący, po obejrzeniu jakiegoś fragmencika z YouTube, po raz kolejny plecie bzdury.
          • krol-czy-krolik Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 06.12.10, 22:25
            Żeby tak jakoś podsumować tą wielce uczoną dyskusję na wysokim poziomie kumpetencyi pozwolę sobie na zaprezentowanie pierwszego i najwybitniejszego Reuniionu Leda Zeppelina

Jeszcze z 1957 roku!
            www.youtube.com/watch?v=j0tAOIQiz-8
            DB (tyż wielce kumpetentna w temacie) od rabbita

• lotam P(...)l, p(...)l, a ja się zdrzemnę :-) 10.12.10, 13:55
              Dzisiaj taki dzień, że spanie morzy od ranasmile
              Żebyś to jeszcze wyszukal na tym swoim YouTubie coś naprawdę oryginalnego! Ta rejestracja występu Jimmy`ego znana jest od lat.

• krol-czy-krolik Śpij sobie śpij, dziadku 16.12.10, 21:32
                lotam napisał:

> Dzisiaj taki dzień, że spanie morzy od ranasmile
                > Żebyś to jeszcze wyszukal na tym swoim YouTubie coś naprawdę oryginalnego! Ta r
                > ejestracja występu Jimmy`ego znana jest od lat.

Zima przecie... Aby do wiosny

DB od Rabbita
                >
            • essor Re: Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 11.12.10, 16:32
              Przy okazji: ta druga piosenka "Cotton Fields" to znany z poźniejszych lat kawałek popisowy Creedence Clearwater Revival...
              Oczywiście - na Tubie! a tak naprawdę dzielo czarnego bluesmana Lead'a Belly
              • basilisque Re: Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 15.12.10, 23:00
                essor napisał:

>a
                > tak naprawdę dzielo czarnego bluesmana Lead'a Belly

Wszyscy oni (w tym Cepelin) "pożyczali" na potęgę z różnych "czarnych bluesmanów". Sam Cepelin musiał beknąć milion bagsów odszkodowania dla np. Dixona, z którego ostro pożyczał (oczywiście nie pytając o zgodę)... dotyczyło m.in. Whole lotta love i in.
                • bartos29 Re: Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 17.12.10, 22:19
                  No to rozstrzygnęliście, ze jajko było pierwsze od kury. Bez tego jajka jakim był "czarny" blues i r'n'b - nie byłoby kury w postaci Rolling Stones, Yardbirds, Fleetwood Mac, Led Zeppelin, Cream i many, many others... smile
                • ilnyckyj Re: Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 27.12.10, 19:51
                  Tiaa.. ale to z miłości, a nie z pazerności.
              • ilnyckyj Re: Pierwszy rejunion Leda Zeppelina 21.12.10, 16:20
                Ja to znałem z wykonania Beach Boysów... Ale to w ogóle bardzo chwalebne, że ten song obrazujący wyzysk niewolniczą pracę Murzynów na bawełnianych polach na pd. USA wyśpiewują właśnie białe bandy. W ogole - to rock naprawdę b. wiele zdziałał dla zniesienia segregacji rasowej w Imperium Wolności.wink
          • jo_ember Re: Led Zeppelin Reunion 07.12.10, 19:22
            lotam napisał:

> Chodziło mi o coś innego, nie o detale Ten występ w O2 Arena 2007 był po prostu
            > słaby. A tutaj Wódz Wszechwiedzący, po obejrzeniu jakiegoś fragmencika z YouTu
            > be, po raz kolejny plecie bzdury.

Tu polemizowałbym. Słyszałem nagrania z tego koncertu i byłem zaskoczony "in plus". Też zalezy do czego się porównuje. Jeżeli do dawnego LZ - to na pewno nie to samo. Ale jak na emerytów z 7 krzyżykiem na karku - to rewelacja. I duch dawnego Zeppelina - się czuje!
          • basilisque Re: Led Zeppelin Reunion 07.12.10, 21:35
            lotam napisał:

> A w którym miejscu napisałem, że 12 stycznia 1995 zagrał Led Zeppelin? Chociaż,
            > kiedy spojrzy się na katalog każdego kolekcjonera nagrań LZ, to występy 7/13/
            > 85 Live Aid, 5/14/88 MSG i 1/12/95 NY zawsze będą opisane jako "LZ reunion".
            > Jeśli ten O2 Arena reunion rzeczywisćie traktować jako występ LZ, to mia
            > ł on miejsce nie 22, ale 27 lat po koncercie w Berlinie 7/7/80.

> Chodziło mi o coś innego, nie o detale Ten występ w O2 Arena 2007 był po prostu
            > słaby. A tutaj Wódz Wszechwiedzący, po obejrzeniu jakiegoś fragmencika z YouTu
            > be, po raz kolejny plecie bzdury.

Generalnie kolego Lotam, plączesz się w zeznaniach, nie mówiąc już o tym, że popisujesz się po raz kolejny zwykłym chamstwem. To forum nie jest kółkiem wzajemnej adoracji, można mieć różne sądy na różne tematy, natomiast jakieś minimum dobrego wychowania obowiązuje.
            • lotam Wodzu, lepiej zamilknij! 18.12.10, 19:46
              Z Twojego prostactwa, publikowanego w żydowskiej gazecie dla Polaków, śmieją się już tysiące (jeśli nie dziesiątki tysięcy) ludzi. Wpisz się do jakiegoś forum dla degeneratów i wówczas odnajdziesz właściwe miejsce dla siebie i sowjego rozdętego ponad wszelką miarę ego.

Pojęcie o starej dobrej muzyce masz takie jak, nie przymierzając, Ferdynand Kiepski o rarytasach na rynku spirytualiów. Albo i nawet gorsze smile Trudno się dziwić. Ten Twój Jutube to domena ubogich duchem.
              • basilisque To co tu robisz? 19.12.10, 11:39
                Twoje miejsce jest takiej gazecie jaka ci odpowiada: Nasza POlska czy Gazeta Polska itp/ robionej przez POlaków takich jak Ty dla Polaków takich jak Ty, przy których Ferdynand Kiepski jest szczytem elegancji i kultury...
      • duralex Re: Led Zeppelin Reunion 12.01.11, 12:41
        Panie lotam. Co pan będziesz denerwowaći innych.
        Zapraszamy do dyskusji na naszym forum poświęconym Led Zeppelin.

www.ledzepps.fora.pl/

Na razie to nasze forum wygląda być może niezbyt okazale. Musi pan jednak wiedzieć, że jest ono kontynuacją bardzo starego forum, jeszcze z freeweb. Niebawem przeniesiemy ze starego forum co ciekawsze wątki i można dalej ciągnąć tę dyskusję o najlepszym zespole rockowym wszechczasów.

Jeszcze raz zapraszam serdecznie pana i innych chętnych do dyskusji.
    • w.ell Re: Led Zeppelin Reunion 02.01.11, 14:02
      Boszzz... Ale tu zajadłe spory. O co? Zeppelina już dawno nie ma. Zostały nagrania (ja sobie ściągnełam wink ) I o co tu kruszyć kopie?
      • billy.the.kid Re: Led Zeppelin Reunion 12.01.11, 14:09
        jadąc przez litwę, w stronę łotwy, na wylocie z kowna, jest knajpa z CEPELINAMI. niebo w gębie.
        • jo_ember Re: Led Zeppelin Reunion 12.01.12, 16:22
          A jadąc na Litwę, tuż przed granicą w Ogrodnikach też jest knajpeczka z cepelinami!

Nie z ołowiu, ale.... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka