Dodaj do ulubionych

THE STREETS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 17:48
Znacie taki zespol? to jest w zasadzie jeden koles, brytyjczek-hip
hop+elektro a dodatkowo wysmienitya brytyjska wymowa!w GB juz to jest wielki
hit.do nas peweni dojdzie na jesien,ale polecam!
Obserwuj wątek
    • Gość: zoe Re: THE STREETS IP: *.chello.pl 04.07.04, 17:50
      ale w sieci juz jest big_grin
      • Gość: silver Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 17:53
        wiemsmileale teledysku nie uswiadczy sie w TV. szkoda!
        • Gość: zoe Re: THE STREETS IP: *.chello.pl 04.07.04, 17:55
          a ja widuje, nawet czesto, chyba na vivie ...
          • Gość: silver Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 18:02
            no co Ty? ktory? ja widzialam fit but you know it(mc version) ze2razy na 4fun
            TV.mowisz o polskiej vivie?
    • Gość: czapski Re: THE STREETS IP: *.utp.pl 05.07.04, 10:36
      ten brytyjczyk to Mike Skinner- jego poprzednia plyta jeszcze lepsza
      • Gość: silver Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 10:40
        wiem wiem, ze to mikeesmile mi sie strasznie podoba could well be in. fantastic.
        nie wiem z ktorej to plyty. chyba poprzedniej.w gole super.
        • Gość: absyntova_holka Re: THE STREETS IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 11:37
          jak to na jesieni ja ich w telewizji jako the streets ogladam od poczatku
          czerwca czy cos takiego a te teledyski to wlasnie fit but you know it [mc
          version] weak become heros [cos takiego] i jeszcze jeden ktorego nie pamietam,
          chyba nie chcialabys tego uslyszec w radiu zet czy rmf i zobaczyc w jakichs
          30-stu tonach??? wink
    • ilhan Re: THE STREETS 05.07.04, 11:55
      Nowa płyta jest w Empiku na kilogramy. I to już od dość dawna. A zespół znamy, tak ze 2 lata.
      • Gość: silver Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 12:12
        sorry nie siedze dniami i nocami w tv. uwazam,ze to jest b dobra muzyka a
        widzialam teledyski ze2razy natomiast jakies inne szmiry widuje po 15razy
        dziennie. o to mi chodzi!
        • Gość: absyntova_holka Re: THE STREETS IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 12:18
          no i niech tak pozostanie niech szmiry będą masowe a takie the streets niech
          będzie do wyszukiwania wtedy to znalezieniu będzie towarzyszyła większa radość.
          Swoją drogą ja praktycznie w ogóle nie siedzę przed telewizorem i jakoś tak to
          jest że ich widuję jak już usiądę; pozdra-wiam
          • Gość: silver Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 15:06
            a ja nie moge na nich trafigc. widocznie mam pechasad
    • Gość: sisy Re: THE STREETS IP: *.crowley.pl 05.07.04, 16:27
      The Streets to nie jest hiphop tylko garage...
      • Gość: leelee Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 16:33
        jacy Wy wszyscy jestescie beznadziejni.padlo proste pyt:czy znacie the streets.
        a tutaj znawcy sie odzywaja i poprawiaja bledy, ze to w empiku juuz jest, ze to
        garage nie hiphop.polacy
        • ilhan Re: THE STREETS 05.07.04, 16:39
          Gość portalu: leelee napisał(a):

> jacy Wy wszyscy jestescie beznadziejni.padlo proste pyt:czy znacie the streets.
          > a tutaj znawcy sie odzywaja i poprawiaja bledy, ze to w empiku juuz jest, ze to garage nie hiphop.polacy

Patrz baranie:

Padło: "w GB juz to jest wielki hit.do nas peweni dojdzie na jesien"
          Odpowiadam więc, że u nas też już to jest, np. w Empiku.

Po czym dodaję, że znam zespół od dawna.

A jak ci się Polacy nie podobają - nikt pod pistoletem cię tu nie trzyma. Ani na tym forum, ani w tym kraju.
          • Gość: silver Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 18:43
            spokojniesmile ja tylko chcialam powiedzic ze jest fajny zespol, a tutaj jakies
            klotnie sie szerzasmile
            • helter-skelter Re: THE STREETS 06.07.04, 18:02
              ano fajny a nawet powiem że bardzo!w gb to rzeczywiscie wielki hicior ale u nas
              taki nie będzie bo ich sukces (a raczej jego) w bardzo duzym stopniu ma zrodlo
              w rewelacyjnych tekstach.

ps.a płyty nie kupujcie w empiku tylko w media markt bo tam jest dużo tansza.
              • Gość: mike pytanie IP: *.lublin.mm.pl 06.07.04, 18:24
                hej mam pytanie o co chodzi w fit but u know it jak on spiewa na poczatku:
                "See i reckon you about an eight or a nine
                Maybe even nine and a half in 4 beers time"
                czy to o wieku tej panienki??
                • Gość: moneo Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 23:19
                  ja bym raczej powiedzial, ze o 'jakosci' tej panienki.. w jakiej skali, mozemy
                  tylko przypuszczac wink
                  • Gość: majk Re: pytanie IP: *.lublin.mm.pl 07.07.04, 00:41
                    ale ze mnie kretyn..masz racje.
                    bałem się że to jakaś chora piosenka.uf.
    • Gość: hic Re: THE STREETS IP: 195.94.207.* 13.07.04, 12:57
      The streets są naprawdę swietnym zespołem garage'owym. Wg mnie o wiele lepsza
      od drugiej jest ich pierwsza płyta:"The original pirate material". Teledyski
      zwykle można zobaczyć na mtv2. Jak już ktoś napisał w tym wątku- najmocniejszą
      stroną są teksty Mike'a Skinnera.
    • Gość: marcichleb Re: THE STREETS IP: *.geonafta.jaslo.pl / 80.48.103.* 13.07.04, 19:29
      pamietam jak uslyszalem too late bylem bardzo zaskoczony ze tak fajnie mozna
      sie bawic slowem hiphopowo. texty fajne, a na tej nowej plycie- dry your eyes
      mate, theres plenty more fish in the sea? zenada. nie podoba mi sie ta nowa
      plyta.

btw Szydlowska mowila ze na eksport do stanow musieli texty we wkladke wsadzic
      bo nie rozumieli amerykaniesmile

na virgin radio czy xfm non stop puszczaja mike'a
      • Gość: silver Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:49
        1) fakt-sekret tych utworow tkwi w textach, wiec raczej na sukces w polsce
        mmikee nie ma co liczyc(bo nappewno liczysmile), ale z drugiej strony nie mowcie,
        ze np rap amerykanski jest rozumiany przez wszystkich jego polskich
        sluchaczy...a sukces razej odniosl spory

2)w empiku to nic nie kupoujcie. tam jest wszystko 154651564razy drozsze. ja
        singiel w media markt kupilam za 3zenki,a w emipku byl za19!
        • Gość: leelee Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:50
          a jak sadzicie, ile on ma lat?
          • Gość: brutuska Re: THE STREETS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 20:02
            ma świetny utwór: it's too late
            • kalor_god Re: THE STREETS 15.07.04, 02:31
              aż dziw bierze ale Skinner ma 24 lata..
              pamiętam jak zobaczyłem go na okładce 'original pirate material' juz po
              odsłuchaniu całosci i wsiaknięciu po uszy. z podziwu nie mogłem wyjsc ze to
              wszystko jest sprawką tego młodziana smile

tym bardziej ze to nie lider czy teksciarz kapeli bowiem wszystkie miarodajne
              zródła piszą o nim Skinner aka The Streets
              www.bbc.co.uk/music/profiles/streets.shtml
              • Gość: silver Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 14:28
                it's too late jest super. sciagnelam sobie jedna piosenke i moim zdaniem jest
                najfajniejsza ze wszystkich tylko cos mi tytul nie pasuje..chyba cos im sie
                pomyl;ilo no i teraz nie wiem jak sie nazywa nejfajniejsza piosenka

KALOR_GOD-dzieki za fajny adressmile
                • kalor_god Re: THE STREETS 16.07.04, 00:21
                  przyjemnosc po mojej stronie silver.
                  my, miłosnicy muzy na poziomie musimy sie wspierac smile
                  • Gość: hic Re: THE STREETS IP: 195.94.207.* 16.07.04, 09:03
                    a teraz coś z niecałkiem innej beczki: co sądzicie o płycie D.Rascala "Boy in
                    da corner?"
                    • Gość: silver Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 18:54
                      smile

a dzisiaj w 4fun tv juz tak malutko brakowalo,zeby puscyli fit but you know it
                      i nic z tegosad

btw-czy nie uwazacie,ze stecje muzyczne sa tak komercyjne,ze az sie ich nie da
                      sluchac. ile mozna dawac 1 8L i w ogole ten caly syfiasty hip hop elo elo ziom!
                      to co teraz nazywa sie hh jest totalnym nieporozumieniem!
                    • Gość: RunDLL32 Re: THE STREETS IP: 195.245.217.* 17.07.04, 00:48
                      > a teraz coś z niecałkiem innej beczki: co sądzicie o płycie D.Rascala "Boy in
                      > da corner?"

Odpowiem z pozycji fana hip hopu, a nie alternatywy. Cienkie. Nieprzyjemny,
                      żyletowaty głos, nijakie podkłady silące się na oryginalność. Duży zawód.
                      Równolegle z "Boy In Da Corner" poznałem "Run Come Save Me" Roots Manuva i
                      jeśli ktoś chciałby dobrego brytyjskiego hip hopu, to odsyłałbym stanowczo pod
                      ten drugi adres.
                      • Gość: hic Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 15:28
                        Dzięki za opinię. Ja poznałam "Run come save me" (razem z "dub come save me")
                        przed Rascalem, więc nie myślałam o ich porównywaniu. Manuva jest już dla mnie
                        klasyką. Wokół Rascala było swego czasu tyle zamieszania, że musiałam
                        sprawdzić "Co to za zwierz". Dla mnie frapujący i lekko denerwujący...
                        • Gość: RunDLL32 Re: THE STREETS IP: 195.117.50.* 17.07.04, 19:08
                          > Dzięki za opinię. Ja poznałam "Run come save me" (razem z "dub come save me")
                          > przed Rascalem, więc nie myślałam o ich porównywaniu.

Jedno i drugie to brytyjski hip hop z rozlicznymi naleciałościami, więc
                          właściwie czemu nie?
                          A co sądzisz o "Brand New Second Hand"? Dla mnie to jest jeszcze lepsza płyta
                          niż "Run Come Save Me", storytelling w "Inna" zawstydziłby moim zdaniem nawet
                          Slick Ricka smile
                          • Gość: hic Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 20:10
                            No tak,"Brand new second hand" jest nie do pobicia, ale tak to zwykle jest z
                            pierwszymi płytami. Mi najbardziej podobają się podkłady.
                            A wracając do wątku The streets: teksty są dobre, bo pezpretensjonalne, choć
                            nie poruszają błachych tematów (myślę o pierwszej płycie). Na drugiej robi się
                            momentami zbyt ckliwie. Ale i tak już czekam na kolejną.
    • Gość: fanta Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 21:53
      Nie dam złego słowa powiedzieć na temat "Dry your eyes"!!!
      To kapitalna wakacyjna piosenka, a że tekst banalny.....czy ja
      wiem....większość rzeczy w naszym zyciu jest banalna, a nie tak ładna jak ta
      piosenka. Oczywiście numer jeden to "It's too late"!!!!!!!!!!!!
      Ciekawe, kiedy nasi wielcy bracia blokowi zmajstruja coś równie dramatycznego i
      pięknego?????
      • Gość: silver Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 14:56
        Boze niech oni sie tylko za takie rzeczy nie biora! z reszta i tak im nie
        wyjdzie...wybaczcie! i wlasnie moim zdaniem urok the streets polega na tym,ze
        jego teksty nie sa jakies niewiadomo jak skomplikowane, tylko proste i sie nie
        sili jak jacys murzyni, czy eminem zeby pokazac jak trudne jest zycie jak ma
        sie tyle kasy,ze mozna sobie nia oblepic sciany!
        • Gość: leelee Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 16:49
          ale ten mike jest brzydki. a tak fajnie gda
          • Gość: marry Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 22:21
            a mi sie podoba it was supposed to be so easy i fit but you know it.
            szczegolnie wersja mc. super.niestety niewydana na plycie.wiecie gdzie mozna to
            dostac?
    • Gość: Max i ma Re: THE STREETS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 21:37
      Oczywiście, że znamy!!!! Mnie się najbardziej podoba "weak become heroes" z
      poprzedniej płyty.Ale ogólnie obie płytki sa fajowe!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka