Gość: mc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 09:34 Ehem, ehem, "PIERWSZE koncertowe wydawnictwo grupy"? A "Off the Map" i "Live at Slane Castle"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jf Re: Nowe płyty Red Hot Chilli Peppers i Frusciant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:23 tak, ale to wydanie jest pierwsze, o ktorym slyszal pan redaktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooarr Re: Nowe płyty Red Hot Chilli Peppers i Frusciant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 15:53 Pan Sankowski jest równie beznadziejny co jego poprzednik - p.Leszczyński. Coś "Wyborcza" nie ma szczęścia do dziennikarzy muzycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Czepiacie się słówek moi drodzy IP: *.chello.pl 06.08.04, 23:14 Dwa wymienione przez was tytuły to DVD. Tymczasem tu jest mowa o albumie koncertowym. O czym zresztą informuje także oficjalna strona RHCP. Na przykład w tym newsie: "Live In Hyde Park rocks the charts. Only just released, Live In Hyde Park, the Chili Pepper's FIRST LIVE ALBUM, prooves itself to be the soundtrack to this summer's theme by taking the European charts by storm (...)" A tu jest link jakby kto się chciał na własne oczy przekonać: www.redhotchilipeppers.com/news/index.html#chart Warto jednak odróżniać od siebie DVD od płyt CD jak się chce występować na forum )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Czepiacie się słówek moi drodzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:20 To może wystarczy nie tłumaczyć słowa 'album' jako 'wydawnictwo'? Chodzi mi po prostu o precyzję. Zbyt dużo artykułów jest napisana niestarannie, nierzetelnie i tak jakoś na odwal się. A swoją drogą, czym różni się DVD od CD? Pchałam to "Off the Map" do kompaktu i nie chciało grać..... ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Czepiacie się słówek moi drodzy IP: *.chello.pl 08.08.04, 23:33 Uwaga o precyzji jak najbardziej słuszna. Ale z drugiej strony można by równie dobrze postawić zarzut czytelnikom, że niezbyt uważnie czytają teksty i zamiast próbować zrozumieć o co chodzi od razu przechodzą do forum, aby dowalić autorowi. Rozumiem, pokazać dziennikarzowi że jest imbecylem zawsze fajnie, ale przecież chyba żaden fan RHCP nie uzna "Live At Slane Castle" za pozycję z dyskografii grupy )). Myślę że autor ma prawo zakładać jakąś tam podstawową wspólną wiedzę czytelników i na jej podstawie budować tekst. Ale może się mylę. PS. A pytanie o różnicę między DVD a CD to żart, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Czepiacie się słówek moi drodzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 08:01 Nie chciałam dowalić autorowi: nie pisałam przecież, że pan dziennikarz jest taki owaki - zapytałam, gdzie jest wzmianka o koncertowych wydawnictwach DVD. Jeśli chodzi o odbiorcę tekstu: Gazeta jest ogólnopolskim dziennikiem, a nie magazynem muzycznym, a więc trafia również do ludzi, którzy muzyką interesują się od przypadku do przypadku. I po przeczytaniu tego tekstu mogą odnieść mylne wrażenie, że nie istnieje żaden inny dostępny koncert RHCP. PS. Pytanie o różnicę między DVD a CD było świetnym żartem na Twój jeszcze lepszy o tym, że dla pewnych ludzi powinien zostać wprowadzony zakaz występowania na forum. (co chyba było próbą pokazania, że jestem imbecylem, ale może się mylę ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smg Ej co Wy mówicie?! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 02:53 Co za banda ignorantów...ja uważam, że gość dobrze napisał i dużo konkretnych informacji...znając obydwa albumy dość dobrze stwierdzam, że wporzo z niego ziomuś :] Odpowiedz Link Zgłoś