Gość: o! IP: *.udn.pl 12.08.04, 10:37 Ciekawe tylko czy matmosi będą akompaniament tworzyć... Poza tym Bjork komletnie mi nie pasuje do takich masowych imprez, raczemałowyrafinowanych...ale cóż wniesie ona chyba tam jakieś awangardowe estetycznie ackenty Bjork rulezzz!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yaqp Re: Olimpijska Björk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 10:48 Bjork nada temu wydareniu świeżości, mam nadieje że nie przesadzi z awangardą jak niejaka Górniak PS strasznie lubie Bjork !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O! Re: Olimpijska Björk IP: *.udn.pl 12.08.04, 11:07 A gdzie tam Górniak awangardowa Ja będe oglądać otwarcie olimpiady tylko dla Bjork, bo szczerze mówiąc mało mnie to interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Olimpijska Björk IP: *.itpp.pl 12.08.04, 12:02 Jezusie słodki - śpiew Bjork do rytmiki i szlachetnej symetrii sportu - jeżeli rozumiecie moje odczucia estetyczne towarzyszace popisom współczesnych "atletów" pasuje tak, jak rekonwalescencja inwalidów do pływania synchronicznego albo jazdy figurowej na lodzie. W piosenkach Bjork nie ma ani rytmu, ani jakiegoś podskórnego "pulsu"... hrrr... mogłaby śpiewać na pogrzebie jakiejś znanej osobistości (z pewnością rwałoby to i tak nadszarpnięte nerwy uczestników), ale na Olimpiadzie...? No, chyba że organizatorzy boją się zamachów terrorystycznych, w takim przypadku nerwowy falset* Bjork dobrze wpisywały się w atmosferę zagrożenia. * - tak, wiem, Bjork nie śpiewa falsetem, ale tą barwę głosu w ogóle ciężko określić jakimś normalnym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOOOO! Re: Olimpijska Björk IP: *.udn.pl 12.08.04, 14:17 to raczej niezwykłość Bjork nie pasuje do sportu, w jej piosenkach jest zdecydowanie i rytm (niekonwencjonaly, ale jest) i "podksórny puls" , nie każdemu jest go dostąpić, zgadzam się -Bjork nie pasuje do Olimpiady ale ze zgoła odmiennych powodów niż wypisuje pan P.S.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Olimpijska Björk IP: *.itpp.pl 13.08.04, 10:10 Straszne oburzenie wywołałem - przecież ja nie odsądzam od czci i wiary Bjork (której po prostu nie lubię jako artystki, bo mam odmienne upodobania muzyczne), tylko twierdzę, że do Olimpiady to wybitnie nie pasuje. > w jej piosenkach jest > zdecydowanie i rytm (niekonwencjonaly, ale jest) Od czasów renesansu do czasów obecnych rytm w muzyce zawsze pozostaje ten sam. Nie może być niekonwencjonalnego rytmu - ale tam, gdzie zmiany rytmiki następują zbyt często i bez konsekwencji, można mówić o arytmii utworu, czyż nie? > "podksórny puls" , nie > każdemu jest go dostąpić, zgadzam się To już brzmi jak wyznanie wiary czy dzielisz ludzi na "oświeconych" czy "aristoi", którym "dane było dostąpić podskórnego pulsu", oraz resztę, czyli plebs? Bo trochę tak to zabrzmiało... > to raczej niezwykłość Bjork nie pasuje do sportu, Co za różnica? Jeżeli zakładasz sandały do garnituru, to czy sandał nie pasuje do garnituru, czy garnitur do sandała? Nie, po prostu RAZEM się gryzą. Zaręczam ci, że w sporcie też jest sporo niezwykłości (czyt. czegoś niedostepnego dla zwyczajnych ludzi), ale zmagania atletów i taki typ muzyki nie pasują do siebie. gryzą się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Re: Olimpijska Björk IP: *.presscd.pl / 213.17.245.* 12.08.04, 18:10 niektorzy umieja to okreslic a w dodatku czerpac przyjemnosc ze sluchania jej, co jak widac, nie wszystkim jest dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Olimpijska Björk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 18:25 A niech tych wszystkich olimpijczyków-sterydziarzy powali takim np. Army of me...hihi....kocham bjork....moja żona musi mieć taki vocal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Olimpijska Björk IP: *.itpp.pl 13.08.04, 10:11 Rozciekawiłeś mnie, przyjacielu... powiedz zatem mnie nieoświeconemu, jak nazywa się taka barwa głosu, jaką prezentuje Bjork? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Olimpijska Björk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:37 nie "rozciekawiłeś" a zaciekawiłeś, nie "przyjacielu".....wyraziłem swoje zdanie że kocham jej wocal.nie mam zamiaru zgrywać eksperta i wymądrzać sie tak jak założyciel watku uwagami na temat rytmu....jeśli artystka jest słuchana, jeśli jej muzyka (mimo że nie łatwa ) znajduje odbiorców i ludzi, których jej śpiew fascynuje to ja mam gdzies zasady rytmu....nie jestes tu żadnym autorytetem...po prostu starsz sie mędrkować......nie znam sie na barwach , nazwach i terminologiach związanych z głosem ale znam wielu absolwentów akademii muzycznej którzy uważają Bjork za jeden z nielicznych przedstawicieli pop-kultury godnych uwagi. i na prawde daruj sobie role "eksperta" co innych maluczkich poucza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Olimpijska Björk IP: *.itpp.pl 13.08.04, 12:17 Pszemciu, pszemciu... przepraszam, ze zwrocilem sie do ciebie per "przyjacielu". "Rozciekawiac" mawial Witkacy (w swych utworach), wiec tez nie zgrywaj eksperta Zalozyciel watku, niejaki o!, wcale sie nie wymadrzal; dalej: nie twierdze, ze jestem autorytetem, ale to ty odpowiedziales mi w dosc zadufanym tonie, ze "sa tacy, co potrafia [wlasciwie] nazwac glos Bjork". Wyrazilem chec, bys w takim razie nazwal go. Powolywanie sie na znajomych z akademii muzycznej ma taka wage w dyskusji, jak twierdzenie "wcale nie, bo moj starszy brat twierdzi inaczej." To, ze PEWNI absolwencji AMuz uwazaja Bjork za wartosciowa, nie znaczy automatycznie, ze jest uznanym zjawiskiem w swiecie muzyki (zapewne rownie liczni absolwenci AMuz Bjork nie lubia). A swoje 3grosze w watku wpisalem WLASNIE DLATEGO, ze milosnicy Bjork przybrali tu poze "ekspertow, co malutkich pouczaja", wychodzac najwyrazniej z zalozenia, ze skoro oni lubia Bjork, a czesc osob nie, to oni sa inteligentni i wyrobieni muzycznie, a reszta nie. A z takim stwierdzeniem nie moge sie zgodzic - przeciez czy ktos lubi Bjork, czy nie, nie jest ZADNYM wyroznikiem wyrobienia muzycznego, prawda...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. korekta! IP: *.itpp.pl 13.08.04, 12:18 pszmciu, wybacz, oczywiscie sie zagapilem i oskarzylem cie, ze jakoby to ty stwierdziles, ze potrafisz nazwac glos Bjork... a to powiedzial(a?) niejaki/a "ji". Soracte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: Olimpijska Björk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:18 nic takiego nie m.ówiłem "że sa tacy którzy potrafią właściwie nazwać głos bjork"!!!!!!!!?????????? pomyliłem sie jedynie co do załozyciela wątku....skojarzyłem go z toba a to był kto inny ..jego przepraszam...ciebie nie bo to wszystko sie ciebie tyczyło. to ze powolalem sie na kolegów AM to żaden argument tylko podkreślenie ze zdania innych są równie uprawnione co twoje.....ty natomiast próbujesz udowodnic ze to co inni cenia bardzo tak naprawdę jest do bani.....powolujesz sie na rytmike..????..po co to robisz ....boli cie to że dla niektórych to artystka przaz duże A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. ILE ONA MA LAT? MA ZMARCHY JAK MUMIA ;D IP: *.rezist.com 12.08.04, 22:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nk Re: ILE ONA MA LAT? MA ZMARCHY JAK MUMIA ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:47 a co slepy jestes 39 i ma dojke dzieci.Boze jaki ignorant aaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katja Re: ILE ONA MA LAT? MA ZMARCHY JAK MUMIA ;D IP: *.adsl.xs4all.nl 13.08.04, 09:57 to takie polskie; ta kobieta jeszcze nie zaspiewala, ale wszyscy juz wiedza, ze to bedzie beznadziejne. Bjork jest awangardowa i jednoczesnie zupelnie niesamowita. i to prawda, ze nie wszystkim musi sie to podobac. ale skoro juz jestesmy w Grecji, skad wywodzi sie demokracja, to niech Bjork zaspiewa - dla tych, ktorym sprawi to przyjemnosc. w koncu wszyscy maja swoje prawa, nawet fani Bjork a co do komentarza dotyczacego zmarszczek - strasznym jestes prostakiem biedaczku. ciekawe, ile Ty masz lat? 11? i ile przezyjesz, zanim sam pomarszczysz sie jak mumia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK No nie, a ryj to ona ma gorszy od godzilli! IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.08.04, 10:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zla_Kotka Re: Przeciwnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:10 Ma CHARYZME. A piekno, to nie tylko buzka z regularnymi rysami. Bjork bywa piekna i bywa brzydka. Jak kazda prawdziwa kobieta. Jak kazdy czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyrrr o bjork IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.04, 01:32 bjork jest piosenkarka ktora jest jedna z nielicznych piosenkarek/arzy ktorzy zarowno sprzedaja milionowe naklady plyt (tu pewnie wilee osob sie nie zgodzi ale jakby co to debut sprzedal sie w 2 milionach)ale takze sa doceniani i oklaskiwani przez ekspertow.bjork jest uwielbiana przez takie gwiazdy jak bono z u2 missy elliot czy natalie portmanjej glos jest jak to juz bono okreslil taki czysty ze przechodzi przez wszystko i wchodzi do samego serca,jest jak noz do lodu.ale jesli chodzi o barwe to chyba jest to taka barwa jak barwa dziecka.najwazniejsze w niej jest to ze jest pionierka i nikt nie tworzy takiej muyzyki jak ona bo nikt nie ma takiego glosu.po jej smierci wszyscy beda ja wspominac jak jakies goru bo wtedy zauwaza luke w muzyce ktora ona wypelnia. Odpowiedz Link Zgłoś