contia_tenuis 26.08.04, 21:22 Zaczęłam od paryskiego koncertu Diany Krall i polubiłam jazz. Ktoś może podrzucić mi jakiegoś innego wykonawcę, bo przyznaję że pod tym względem leżę PZDR Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_w_oknie Re: Polubiłam :) 26.08.04, 22:11 na jaka skrzynke cos Ci podrzucic? Odpowiedz Link Zgłoś
widmowolnosci Re: Polubiłam :) 27.08.04, 00:54 Chetnie bym ci podrzucil Elle Fitzgerald,ale ona koncertuje teraz wsrod zastepow niebieskich, zostaly plyty , moze zacznij od Ella and Louis alb Ella and Louis Again.Bardzo podoba mi sie Twoj cytat. Frapujacy.Lepszy od Catch 22 Hellera.Kogo cytujesz oswiec prostaka. Please. WidmowolnosciPZDR Odpowiedz Link Zgłoś
contia_tenuis Re: Polubiłam :) 27.08.04, 11:07 To cytat z Gier Wojennych. O wojnie nuklearnej Odpowiedz Link Zgłoś
widmowolnosci Re: Polubiłam :) 27.08.04, 17:49 Odnioslem wrazenie ze jest nie tyle o wojnie nuklearnej co o zyciu ludzkim.Kojarzyl mi sie tez troche z Edyta Geppert, fajna babka(nie mam na mysli jej wieku sorry)POZDR Widmo Odpowiedz Link Zgłoś
contia_tenuis Re: Polubiłam :) 27.08.04, 18:28 Bo ten cytat wieloznacznie może się kojarzyć, niemniej jego źródłem jest film i kontekst wojenny PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Polubiłam :) 27.08.04, 09:11 TO może dalej posłuchaj śpiewających pań... ja tak zaczynałam. Odpowiedz Link Zgłoś
contia_tenuis Re: Polubiłam :) 27.08.04, 11:11 Możesz podrzucić jakieś nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Polubiłam :) 27.08.04, 15:02 Natalie Cole Cassandra Wilson Jane Monheit Shirley Horn Stacey Kent (ją lubię wyjątkowo) Dorota Curyłło Peter Cincotti (i tego pana lubię Odpowiedz Link Zgłoś
tangerinee Re: Polubiłam :) 27.08.04, 14:58 Skoro koncertowa Diana, to znaczy, że coś przyjemnie kołyszącego... ;o) to może nowy tony bennett z k.d. lang? przecudnie swingujące standardy A z pań Dianne Reeves, Natalie Cole. A z nieco "smętniejszych" przepiękne Cassandra Wilson, Shirley Horn, Abbey Lincoln... Odpowiedz Link Zgłoś
widmowolnosci Re: Polubiłam :) 27.08.04, 17:54 Nie zapomnij tez ewentualnie o Rachelle Ferrell Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Polubiłam :) 08.09.04, 11:28 To moze najnowszy, koncertowy album Patrici Barber? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky Re: Polubiłam :) 08.09.04, 11:36 Czy ten z numerem granym przez Santanę "Black Magic Woman"? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Polubiłam :) 08.09.04, 13:35 Nie to bylo na wczesniejszym albumie, teraz ukazal sie koncertowy "Live: A Fortnight In France" Odpowiedz Link Zgłoś
birdland Re: Polubi?am :) 09.09.04, 14:12 Billie Holiday - jedyna, najlepsza....... (i latwo dostepna) Odpowiedz Link Zgłoś