Dodaj do ulubionych

Monika Brodka

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 17:46
Czy podoba sie Wam nowa piosenka Moniki Brodki "ten"? Mnie zaskoczyla
pozytywnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bolwal Re: Monika Brodka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 23:22
      Nie wiem czy to ten właśnie utwór, ale jakieś 2 tygodnie temu puszczali w radiu
      PIN jej dwa kawałki i byłem baaaardzo pozytywnie zaskoczony. Wreszcie jakieś
      udane dziecko idola. (chicaż ona ukształtowała się raczej przed przyjściem do
      programu)
      • bigrock Re: Monika Brodka 20.09.04, 03:49
        Wczoraj u Wojewodzkiego spiewala "Ten" oraz "They Say I'm Different" Betty
        Davis, czyli swojego pierwszego singla oraz cover. Oba utwory maja znalezc sie
        na pierwszej czesci jej debiutanckiego albumu, ktorego premiera juz za tydzien.
        Zapowiada sie bardzo ciekawie.
        • ihopeyouwilllikeme Re: Monika Brodka 20.09.04, 10:34
          Nie podoba mi sie.
          • Gość: ivan Re: Monika Brodka IP: *.proxnet.org / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 17:58
            podpisuję się pod przedmówcą...
    • lopp1 Re: Monika Brodka 20.09.04, 10:55
      Ma talent to trzeba przyznac obiektywnie
      • Gość: ewentualnie Re: Monika Brodka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.04, 13:09
        Jak bardzo trzeba być bezczelnym, czy też nie mieć szacunku do tzw.
        publiczności i zakładać, że przełknąć mogą wszystko; by promować utwór nie
        dość, że podobny w formie muzycznej (aranżacja) i tekstowej (!), to jeszcze
        bardzo podobnie zaśpiewany(frazowanie) jak robi to Ania (Dąbrowska).
        Zapewne Brodka nie ma tu nic do powiedzenia - ale całość śmierdzi mi strasznie
        i obraża.
        • bigrock Re: Monika Brodka 20.09.04, 15:33
          > Jak bardzo trzeba być bezczelnym, czy też nie mieć szacunku do tzw.
          > publiczności i zakładać, że przełknąć mogą wszystko; by promować utwór nie
          > dość, że podobny w formie muzycznej (aranżacja)

90% polskiej i zagranicznej muzyki puszczanej w radio (tzw. popularnej) jest do
          siebie pod wzgledem aranzacji podobna jak dwie krople wody, wiec dlaczego nie
          pytasz o te 90% tylko akurat do Brodki sie o to przypieprzasz? smile A to, ze
          akurat jest trend na tego typu aranzacje jak Dabrowska to akurat dobrze, bo
          przynajmniej nie jest to tak mialkie jak cala reszta.

> i tekstowej (!)

Tekst jest prawie na pewno o jej ojcu, wiec jest dosyc osobisty.

> to jeszcze bardzo podobnie zaśpiewany(frazowanie) jak robi to Ania
          > (Dąbrowska).Zapewne Brodka nie ma tu nic do powiedzenia - ale całość śmierdzi
          > mi strasznie i obraża.

Ile slyszales piosenek Ani i Moniki, ze ferujesz tak daleko idace wyroki? To, ze
          single sa pod roznymi wzgledami podobne dyktuje rynek i gusta sluchaczy
          radiowych, do ktorych te single sa glownie kierowane. Ania i Monika frazuja
          podobnie (w singlach), ale ogolnie jednak inaczej, co mozna bylo wyraznie
          uslyszec podczas ich wystepow w Idolu.

Na zakonczenie dodam tylko, ze przy "Ten" Dabrowska miala duzy udzial - po
          prostu pomagala Monice - i to faktycznie wyraznie slychac. Nie widze jednak w
          tym niczego zlego. Wrecz przeciwnie. Jesli zgapiac to od najlepszych.
          • Gość: Zyga Re: Monika Brodka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:46
            > Na zakonczenie dodam tylko, ze przy "Ten" Dabrowska miala duzy udzial - po
            > prostu pomagala Monice - i to faktycznie wyraznie slychac. Nie widze jednak w
            > tym niczego zlego. Wrecz przeciwnie. Jesli zgapiac to od najlepszych.

tia, śpiewać z playbacku też należy się uczyć od najlepszych smile (vide
            Dąbrowska na TOPtrendy. No może tego niech Monika uczy się od kogoś innego)
            • bigrock Re: Monika Brodka 20.09.04, 17:31
              > tia, śpiewać z playbacku też należy się uczyć od najlepszych smile

To tylko dobrze o niej swiadczy, ze slabo wychodzi jej playback. Nie ma
              doswiadczenia, bo ciagle na zywo spiewa. No, ale telewizja ma swojego wymogi.
          • Gość: july Re: Monika Brodka IP: *.gwo.pl 20.09.04, 15:55
            ale przyznaj się, bigrock, robisz dla bmg? wink
            • bigrock Re: Monika Brodka 20.09.04, 17:30
              Jeszcze nie smile
              • nadzieja_zalogowana Re: Monika Brodka 21.09.04, 10:53
                a nie robie dla bmg i zgadzam sie z bigrockiem...
                smile))
    • Gość: dorota Re: Monika Brodka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:39
      mnie negatywnie.
      ale nie zaskoczyła aż tak bardzo wiedziałam że to będzie gniot
      ale aż taki?
      • Gość: dorota Re: Monika Brodka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:44
        to może jeszcze napiszę dlaczego...smile
        nie podoba mi się tekst, stek banalnych wyrażeń które mógłby ułożyć każdy
        przedszkolak. te dziewczyny z idola w ogóle mają jakiegoś pecha w miłości, bo i
        flinta i dąbrowska i brodka śpiewają na ten sam temat (mniej więcej)
        po drugie
        • Gość: dorota Re: Monika Brodka cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:45
          po drugie muzyka w tym utworze też wybitna nie jest
          • nadzieja_zalogowana Re: Monika Brodka cd 21.09.04, 10:54
            ze spytam: musialas az trzy posty pisac, by przekazac nam te "prawdy"???
        • bigrock Re: Monika Brodka 20.09.04, 17:30
          > flinta i dąbrowska i brodka śpiewają na ten sam temat (mniej więcej)
          > po drugie

To nie jest piosenka o milosci. Gdyby byla to faktycznie tekst dosyc banalny.
          Ale nie jest.
          • surfen Re: Monika Brodka 21.09.04, 12:30
            Brodka fatalnie wypadla u Kuby Wojewodzkiego, totalnie spieta, nie lapala zartow
            - wystarczy porownac z innymi goscmi. Duza roznia, az sie zle to ogladalo.
            • bigrock Re: Monika Brodka 21.09.04, 14:16
              To my chyba inny program ogladalismy. U mnie w TV Brodka byla totalnie
              wyluzowana (az za bardzo momentami), ciagle zartowala sobie z Kuby gdy i ten
              sobie z niej zartowal oraz zachowywala sie na swoj zwykly tradycyjny znany juz z
              roznej masci innych programow sposob. Spieta to widzialem ja dwa razy: jak o
              malo co nie odpadla z Idola i jak nie byla pewna czy wygra wink
              • Gość: da houzz Re: Monika Brodka IP: *.seabridge.pl 21.09.04, 14:18
                Piosenka jest banalna, denerwująca i wtórna. Tekst kretyński a muzyka
                archaiczna. Ona może dobierała sobie dobre covery ale to za mało by być
                artystką. KIEDY SKOŃCZY SIĘ TA POWÓDŹ SZTUCZNYCH TWORÓW ?????? mam dość. Czy
                komuś udało sie do końca przesłuchać NIJAKĄ płytę Hani Stach ???
                • bigrock Re: Monika Brodka 21.09.04, 14:50
                  > Tekst kretyński

W ktorym miejscu? Przedstaw prosze krotka analize, bo sypac tego typu tekstami
                  bez zadnego uzasadnienia kazdy moze. Nazywa sie to trolowaniem.

> muzyka archaiczna

J.w.

> Ona może dobierała sobie dobre covery ale to za mało by być artystką.

Na bycie Artystka bedzie miala jeszcze czas. Daj dobry Boze, zeby kazda 17-sto
                  latka byla chociaz taka artystka jak ona.

> KIEDY SKOŃCZY SIĘ TA POWÓDŹ SZTUCZNYCH TWORÓW ??????

Widze, zes nie lada znawca tematu. Wyobraz sobie, ze nie kazdy, kto zaistnial
                  dzieki Idolowi jest z zalozenia sztucznym tworem. Dabrowska, Makowiecki i (oby)
                  Brodka dowodami. Ale pewnie, najlepiej wszystkich wrzucac do jednego wora z
                  Janosz. Tak jest przeciez prosciej i mozna troche miechem porzucac przy okazji.

> Czy komuś udało sie do końca przesłuchać NIJAKĄ płytę Hani Stach ???

Nie mialem niestety okazji. Ale jakos szczegolnie mi sie nie spieszy.
                  • ihopeyouwilllikeme Re: Monika Brodka 21.09.04, 14:55
                    bigrock napisał:

> Dabrowska, Makowiecki i (oby) Brodka dowodami.

No, oni sa az do bolu autentyczni. Strasznie boli... auc !!
                    • bigrock Re: Monika Brodka 21.09.04, 15:07
                      > No, oni sa az do bolu autentyczni. Strasznie boli... auc !!

Sa autentyczni w tym co robia i to calkowicie wystarczy. Jesli Cie to boli to
                      tylko wspolczuc zostaje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka