Dodaj do ulubionych

Natchniony Nick Cave

IP: *.icpnet.pl 21.09.04, 19:22
Super. Uwielbiam Cave-a. Mam nadzieję, że nowy album rzeczywiście jest
lepszy, niż poprzedni - taki sobie... uncertain
Obserwuj wątek
    • Gość: Kudlaty Koala Re: Natchniony Nick Cave IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 22:09
      plyta genialna, bardzo dobra dawka (podwojna!!) nowych utworow, pelnych energii,
      swiezosci, nowych pomyslow i pasji; 'o childrem' to po prostu jeden z
      najwspanialszych utworow Cave'a w jego dorobku, i w ogole jeden z najlepszych
      kawalkow wspolczesnej muzyki
      • Gość: nickt Re: Natchniony Nick Cave IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 22:58
        co racja to racja
        • grimsrund Re: Natchniony Nick Cave 21.09.04, 23:12
          Popieram. Dwie bardzo dobre płyty.
          • Gość: j Re: Natchniony Nick Cave IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:35
            iii tam... Blixy nie ma...
            a tak w ogole to znawcy tematu niech mi powiedza jak to jest z utworami N.C. &
            The B.S., tzn. kto je pisze? kto teksty? kto muzyke? sam Nick? czy razem? czy
            wiekszosc Nick a koledzy troche pomagaja?
            • grimsrund Re: Natchniony Nick Cave 22.09.04, 00:04
              Wszystkie teksty:
              Cave

Muzyka:
              GET READY FOR LOVE, NATURE BOY, THE LYRE OF ORPHEUS, SPELL - Cave, Ellis,
              Casey, Sclavunos
              ABATTOIR BLUES, LET THE BELLS RING - Cave, Ellis
              Cała reszta - Cave

Blixy nie ma, ale jego brak nie rzuca się w uszy.
              • Gość: j Re: Natchniony Nick Cave IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 01:44
                nie no, o Blixie to tak sobie napisalem jako fan E.N., w ostatnim czasie to
                gitara w kawalkach Cave'a nie byla az tak wazna
              • Gość: j Re: Natchniony Nick Cave IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 01:51
                to znowu ja, jarzabek. www.allmusic.com/cg/amg.dll?
                p=amg&token=ADFEAEE47F1CD84DAE7020CE933C50CCB963D20EDF59FF9A1F6E5A59C0BF304B8806
                27B804E9D0D2B3FB6AB679AFFB62A3500BD6C0ED54ECBC1B&uid=SUB020409211945&sql=11:4227
                gjirj6in~T2 - dlugi link, ale zapodaj go sobie. poklikaj w poszczegolne albumy,
                tam jest napisane kto ktory utwor napisal, troche inaczej niz ty napisales.
                chodzi mi o to, ze jest wiecej kawalkow nie tylko przez Nicka napisanych. no i
                kto tu sie mija z prawda?
                • grimsrund Re: Natchniony Nick Cave 22.09.04, 11:26
                  > tam jest napisane kto ktory utwor napisal, troche inaczej niz ty napisales.
                  > chodzi mi o to, ze jest wiecej kawalkow nie tylko przez Nicka napisanych. no
                  i
                  > kto tu sie mija z prawda?

Nie bądź brachu taki do przodu, bo Cię z tyłu zabraknie. Informacja została
                  przepisana z książeczki płyty, czyli dla mnie najważniejszego źródła.

To, co pisze na temat tych płyt Allmusic, mam w... głębokim poważaniu.
                  Amerykańska premiera obu albumów będzie dopiero pod koniec października, więc
                  najwcześniej wtedy Jankesi zaczną pisać do rzeczy.
                  • Gość: j Re: Natchniony Nick Cave IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:42
                    czekaj, czekaj. my sie nie zrozumieli, bo ja wczesniej pytalem o cala tworczosc
                    Bad Seeds, a tys myslal ze mie chodzi o ostatnia plyte. no przeciez wiem jak to
                    jest z allmusic. i jeszcze mi troche z tylu zostalo
                    • grimsrund Re: Natchniony Nick Cave 22.09.04, 12:50
                      > i jeszcze mi troche z tylu zostalo

W takim razie gratulacje smile). Faktycznie, drzewiej inaczej bywało, a teraz jest
                      jak jest. Osobiście niezbyt mnie obchodzi, kto, co/ile konkretnie napisał -
                      ważne, by muzyka była wspaniała. Skoro jest - wszystko gra.

Pozdrawiam.
    • Gość: Czarek Bravo Robercie IP: 140.122.110.* 22.09.04, 06:50
      Bravo za ladnie napisana i ciekawa recenzje. Plyte sprobuje znalezc.... na
      Tajwanie smile.
      • Gość: Kudlaty Koala Re: Bravo Robercie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 08:30
        mam oryginalna plyte i zwazywszy na sposob jej wydania (box oblozony plotnem, w
        srodku dwa kartoniki z plytami no i wyjmowana osobno tekturowa ksiazeczka)
        zastanawiam sie (z czystej ciekawosci) jak ta plyta zostanie wydana przez
        piratow, czy bedzie to dla nich jakas przeszkoda?? bo moze w sposobie wydawania
        plyty lezy klucz do sukcesu walki z piratami... wiem ze wiele osob nie zraca
        uwagi na poligrafie i sposob wydania plyty (tzn. opakowanie ksiazczka itp) ale
        jednak sporo z nas do tego przywiazuje uwage
    • ragossa Re: Natchniony Nick Cave 22.09.04, 08:46
      az przeszly mnie dreszcze...
      niesamowity artysta
      niesamowite texty

czekam z niecierpliwosciana cos przynajmniej tak dobrego jak "The boatman's
      call"
      pozdrawiam wszystkich fanowsmile
      • Gość: pszemcio Re: Natchniony Nick Cave IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 08:58
        ile kosztuje ten podwójny album?
        • Gość: pindolek duli duli Re: Natchniony Nick Cave IP: *.torun.pl / *.torun.pl 22.09.04, 10:23
          spodziewalem sie czegos innego chyba-wole nowego waitsa- nr 2 i 3 - zajebiste
        • Gość: Kudlaty Koala Re: Natchniony Nick Cave IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 10:35
          w sklepach internetowych kosztuje od okolo 66 zl - ale tu dochodza koszty
          przesylki okolo 10zl (www.stereo.pl - patronat plyty); ja kupilem po
          najmniejszej lini oporu i chyba najdrozej - w empiku za 84,99 (dostalem prince
          polo gratis, hihiwink )
          • martolka Re: Natchniony Nick Cave 22.09.04, 13:04
            hm, też kupiłam w Empiku, bo tak mi wyszło, ale za 69 + prince polo (Junior
            Warszawa)
            • nefil Re: Natchniony Nick Cave 22.09.04, 18:22
              Zmowilem album w MC za 66.90. Mam nadzieje, ze lada dzien dostane go w swoje
              lapy.
        • grimsrund Re: Natchniony Nick Cave 22.09.04, 11:18
          W MM (przynajmniej krakowskim) tylko 57.99. Lepiej się nie zastanawiać, bo
          taniej raczej nie będzie...
    • Gość: efka_2 Re: Natchniony Nick Cave IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 16:37
      To, że kupię tę płytę jak tylko pojawi si e w sklepach, było wiadomo niejako z
      definicji... Właśnie sobie gra i do 4 utworu pierwszej z płyt jest co najmniej
      bardzo ciekawie... a nawet robi się coraz ciekawiej... wink
      • pop_up Re: Natchniony Nick Cave 22.09.04, 20:30
        po 4 jest mała przerwa jeśli chodzi o "ciekawość" taka powiedzmy na 2 kawałki
        ale potem coraz lepiej i to aż do samego końca hehe
        • Gość: bella Abattoir Blues.. IP: *.240.81.adsl.skynet.be 22.09.04, 21:01

i jak tu go nie lubic?))
          • Gość: bella 24.11 w Brukseli IP: *.240.81.adsl.skynet.be 22.09.04, 21:20
            ...
            mam juz bilet
            37euro..

• Gość: :) Re: 24.11 w Brukseli IP: *.dynamic.hinet.net 23.09.04, 06:44
              fajnie, milego koncertu
              i wogole wszystkim milego sluchania
          • myshen82 Re: Abattoir Blues.. 23.09.04, 12:06
            grrrr a w Polsce nie ma zadnego koncertu... czemu ach czemu?!!?
    • Gość: aiklo Re: Natchniony Nick Cave IP: 156.17.217.* 23.09.04, 12:39
      cave górą!!!!!!!!!
    • Gość: RunDLL32 Re: Natchniony Nick Cave IP: 195.245.217.* 23.09.04, 17:50
      Czy cała płyta jest taka jak singiel ("Nature Boy")? Jeśli tak, to nie
      zaryzykuję.
    • yellow_dog Re: Natchniony Nick Cave 26.09.04, 13:09
      słucham właśnie lirę orfeusza - easy money
      jest genialny!
    • emilaya Re: Natchniony Nick Cave 27.09.04, 01:34
      to moze troszke z innej beczki (nie o plyciesmile)---> co sadzicie o "Gdy Oslica
      Ujrzala Aniola"? dla mnie rewelacja, ksiazka ktora pokazuje jak niezwyklym
      pisarzem (rowniez) jest Cave...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka