Dodaj do ulubionych

Pearl Jam - kompilacja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:58
Na dwupłytowym albumie znajdą się 33 kompozycje z okresu współpracy Pearl Jam z wytwórnią płytową Epic. Na płycie nie zabraknie kilku niespodzianek. Trafią tam między innymi nowe miksy kompozycji: "Once", "Black" i "Alive" z debiutanckiej płyty "Ten". Nowe wersje tych trzech utworów zostały wykonane przez producenta Brendana O'Briena.

Nie zabraknie również piosenki "Last Kiss" nagranej na potrzeby charytatywnego singla w 1999 roku. Był to największy hit zespołu na liście "Billboardu" (2 miejsce w zestawieniu Billboard 100).

Oto spis piosenek, które trafią na kompilację:

CD1-Upside:

"Once"

"Alive"

"Even Flow"

"Jeremy"

"State of Love and Trust"

"Animal"

"Go"

"Dissident"

"Rearviewmirror"

"Spin the Black Circle"

"Corduroy"

"Not for You"

"I Got ID"

"Hail Hail"

"Do the Evolution"

"Save You"

CD2-Downside:

"Black"

"Breath"

"Daughter"

"Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town"

"Immortality"

"Betterman"

"Nothingman"

"Who You Are"

"Off He Goes"

"Given to Fly"

"Wishlist"

"Last Kiss"

"Nothing As It Seems"

"Light Years"

"I Am Mine"

"Man of the Hour"

"Yellow Ledbetter"
Obserwuj wątek
    • Gość: pszemcio Re: Pearl Jam - kompilacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:14
      podłe wykorzystywanie zespołu przez wytwórnię płytową by zarobić troche grosza.
      dobrze ż pearl jam uciekli od tego molocha - sony music
      • ari Re: Pearl Jam - kompilacja 15.10.04, 09:37
        Szkoda, że ostatnio tak strzasznie smęca. Z trzech ostatnich płyt (nie licząc
        oczywiścei koncertówek i Lost Dogs) dałoby się jedną porządna sklecić. Za dużo
        pseudoballad Veddera, za mało gitary McCready'ego za dużo smętu. I tak oto
        narażając się rzeszy fan(atyk)ów PJ, kończę posta. Pozdrawiam.
    • Gość: Abra Re: Pearl Jam - kompilacja IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 15.10.04, 14:48
      PJ zawsze był moim zespołem nr 1. Ale nawet ja powoli tracę cierpliwość do tych
      zbiorczych wydawnictw. Ktoś wspomniał o wyciąganiu kasy przez wydawnictwo.
      Jednak Epic nie robi tego przecież bez pomocy zespołu...O ile poprzednie płytki
      były jeszcze faktycznie rarytasem dla fanów, to zwyczajna składanka hitów jest
      już przeznaczona najwyraźniej do wyciągnięcia pieniędzy od nie-fanów. Ja jej na
      pewno nie kupię - po raz pierwszy od prawie 14 lat wink
      • dekris Re: Pearl Jam - kompilacja 15.10.04, 17:17
        Ostatnia płyta PJ, którą kupiłem to było No Code. Yield wygrałem w konkursie. A
        resztę płyt tylko widziałem na półkach. Niestety w chwili, kiedy Vedder zaczął
        komponować - dla mnie przestali się liczyć.
        A zraziło mnie dodatkowo tłumaczenie ich tekstów, chyba z Binaural, na antenie
        Radiostacji (autorstwa Noviki, ale może się mylę).

O "niekomercyjność" to nie mam pretensji.
        Ten i Vitalogy - najlepsze ich wydawnictwa.

Szkoda, że Soundgarden i AIC nie grają. Ciekawe, jak by się ich losy muzyczne
        potoczyły.

KS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka