Gość: meloman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:56 Ktoś już słyszał? Szkoda, że nie ma na Forum Vulture`a, chętnie przeczytałbym jego reckę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: killer queen Re: Kombii- nowa płytta IP: *.toya.net.pl 30.10.04, 11:52 a po co słuchać? płyta jest zapewne równie straszna, jak promujący ją singiel. mam nadzieję że ludzie tego nie kupią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: tak z ciekawości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 15:31 Czy za 10 lat trzeba będzie tłumaczyć małolatom, że kiedyś muzycy Kombi i Agnieszka Chylińska byli w jednym zespole? Może jednak jest szansa, że moda na tandetę lat 80 przminie a Skawiński znowu pójdzie za trendem. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: tak z ciekawości 30.10.04, 22:49 He he... Można sobie marzyć, zależnie od trendu: Skawiński zaplata dredy i pruje reggae... Skawiński wkłada gacie w kroku i nagrywa płytę dla Wielkiego Joł... Skawiński wbija się w garnitur i rejestruje album z Leszkiem Możdżerem albo innym Stańką... Może niech chłop jednak se zostanie przy tym Kombii ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: tak z ciekawości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 17:52 A wiecie, że wokalistą Kombi (tego pierwszego) miał być Ryszard Riedel? Jego życie mogłoby się potoczyć zupełnie inaczej. Innym śląskim akcentem w zespole Łosowskiego (bo to chyba jednak on był muzycznym leaderem) był perkusista Jerzy Piotrowski - zresztą wtedy jeden z najlepszych w Polsce (wcześniej 10 lat w SBB Jerzego Skrzeka), który mieszkał wtedy na moim osiedlu.Potem wyjechał do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: tak z ciekawości 31.10.04, 21:28 zdecydowanie kombi bez łosowskiego to żadne kombi, tylko maluch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberta Re: tak z ciekawości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 23:10 a choć znasz nową płytę by tak pisać? ja właśnie słucham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: tak z ciekawości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 16:27 Roberto, napisz coś o tej nowej płycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberta Re: tak z ciekawości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:24 witam, płyta kosztuje 29.99 wszędzie.Zawiera 12 utworów.I zgodnie ze słowami G.Skawińskiego ma trafić, i do młodszych, i do starszych:śpiewa głównie o miłości( jako że temat uniwersalny).Zresztą trudno wyobrazić sobie 3 pięćdziesięcioletnich facetów śpiewających o jakimś buncie czy też będących kontra świat.Kilka piosenek bardzo mi się podoba, fajna jest "skarby"pochodzi z programu TV Muzyka łączy pokolenia(W oryginale wykonywał ją jakiś hiphhopowy zespół).Ja -jako stara fanka Kombi - poznaję tu i stare gitary i z przyjemnością stwierdzam, że G.Skawiński ma bardzo dobrą dykcję.Zresztą co tu pisać- mnie się ta płyta podoba.Inni mogą powiedzieć,że jest okropna i znów dyskutować,czy Kombi z Łosowskim,czy bez Łosowskiego....Które Kombi lepsze, które gorsze itd,itp.Jeśli masz do wydania 30 zł to kup tę płytę , nie powinieneś żałować.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Kombii- nowa płytta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 17:40 A tak z ciekawości, co się dzieje z Łosowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberta Re: Kombii- nowa płytta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 23:26 a co do Łosowskiego- to zdaje się że daje wraz z synem koncerty na wybrzeżu.Ale nie wiem pod jaką nazwą...Poszperam, może się czegoś dowiem. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Kombii- nowa płytta 02.11.04, 11:17 Właśnie w weekend przeglądałem sobie stare wydania śp. 'Machiny' i wpadł mi w oko wywiad ze Skawą z czasów najwięszej świetności O.N.A. Nie za bardzo chciał w ogóle gadać o Kombi a przyciśnięty do muru powiedział mniej więcej tak: 'nie chcemy wracac do tego okresu, a jeżeli kiedykolwiek powrócimy do tej muzyki i nazwy to zrobimy to tylko i wyłącznie dla kasy'. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk2 Re: Kombii- nowa płytta 02.11.04, 23:42 A w O.N.A. to grał nie dla kasy? Taki jego zawód. Nowe utwory Kombii są zaledwie poprawne, brakuje mi jakiegoś pazura w tym wszystkim. Może winą jest brak Łosowskiego? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Kombii- nowa płytta 03.11.04, 09:39 > A w O.N.A. to grał nie dla kasy? Taki jego zawód. > Mimo wszystko to trochę co innego - przede wszystkim dlatego, że zakładając O.N.A. Skawa nie miał żadnej pewności, że projekt wypali, nie podpierał się znaną wcześniej nazwą czy nawet barwą głosu. Kombi(i) to skok na kasę z premedytacją. Wiadomo, że wszyscy lubimy piosenki, które juz kiedys słyszeliśmy i generalnie na fali resentymentu do lat 80-ych uda się ustrzelić niezłą fortunkę z samych koncertów tu i ówdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberta Re: Kombii- nowa płytta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:27 a przy okazji-robią to co lubią -jak już kilka razy mówili Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Kombii- nowa płytta 04.11.04, 09:36 A co mają mówić? 'Proszę Państwa, my tu jestesmy tylko dla kasiory'? Zresztą niech chłopaki na zdrowie tną, co mi tam. Natomiast bawi mnie, że przez dobre 10 lat Skawiński i Tkaczyk odcinali sie od swojej muzycznej przeszłości, a teraz kiedy 80's są znowu w modzie bezboleśnie wykonali muzyczną woltę żeby nadążyć za trendami. Odpowiedz Link Zgłoś