Gość: sentinel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 22:43 nooo... co lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: As Re: Judas Priest czy Iron Maiden ? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.11.04, 22:47 Iron Maiden zdecydowanie. Mniej wieśniactwa i mniej operetki w wokalach. Odpowiedz Link Zgłoś
negatywista Re: Judas Priest czy Iron Maiden ? 26.11.04, 22:57 Jak dla mnie bez dwóch zdań Priest. JP mimo odrobiny infantylizmu, ma w sobie bardzo dużo uroku; traktując ich odrobinę z dystansem, jest to kawał przesympatycznej muzy, mającej specyficzny klimat i wywołującej banana na twarzy Maiden to dla mnie muzyka dla trzynastoletnich dorastających chłopców z dobrych domów, którzy są święcie przekonani, że słuchają ciężkiej muzy, co niesłychanie ich nobilituje we własnych oczach Nienawidzę Iron Maiden, chce mi się rzygać od wokalu Dickinsona, perkusji jak pudełko i tych wysoko nastrojonych gitar, piłkarskich przebrań Harrisa i ich żałosnych okładek płyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Judas Priest czy Iron Maiden ? IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.11.04, 23:00 To posłuchaj 2 pierwszych płyt bez Dickinsona - moim zdaniem to jedne z lepszych płyt w ich dyskografii (osobiście uważam "Killers" za ich najlepszą płytę). Iron Maiden to nie tylko Dickinson, o czym świadczą również wybitne utwory nagrane z Blazem Bayley'em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Judas Priest czy Iron Maiden ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 09:07 Judas Priest bez dwóch zdań. Maiden stoją w miejscu od kilkunastu lat. Zobaczcie, jak JP rozwijali styl przez ten czas. Poza tym mają lepsze riffy, solówki, perkusistę i oczywiście wokalistę, który zmiata Dickinsona Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Re: Judas Priest czy Iron Maiden ? 27.11.04, 12:19 "Nienawidzę" ??? ...ty to musisz mieć smutne życie... Odpowiedz Link Zgłoś
crusader73 Iron Maiden!!! 27.11.04, 12:21 Zdecydowanie IRON MAIDEN (a lat mam trochę więcej niż 13), choć JP również dażę sporym sentymentem. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: Judas Priest czy Iron Maiden ? 27.11.04, 23:05 Ja stawiam na Judas Priest, choć IM też jest całkiem OK. Odpowiedz Link Zgłoś
przemas83 Re: Judas Priest czy Iron Maiden ? 28.11.04, 09:31 Bardziej mi leży IM, ale Judasi też mogą być. Tylko że IM wyłącznie z Dickinsonem a JP tylko z Halfordem. Odpowiedz Link Zgłoś