Dodaj do ulubionych

O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records

• Gość: PsychoCiocia Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:39
      Ostry bez Ciebie hh polski by dla mnie nie istnialsmile dziekuje Ci bardzo ze
      dzieki Tobie napewno lepiej sie zyje smile przyjezdzaj do Radomia hehe na koncertwink
    • Gość: k.o.t. Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: 62.233.146.* 01.12.04, 21:46
      wreszcie ktos napisał coś madrego !
      jesli plyta sie komus nie podoba to nie zna sie na rapie i dalej nich slucha 18L
      • Gość: biker Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 22:53
        jeszcze nie słuchałem jazzurekjci ale jeżeli jest tak ostra i prawdziwa jak
        jazz w wolnych chwilach to w górę serca!mam trochę więcej lat niż OSTRY ale
        szacunek za trafność spostrzeżeń i siłę przekazu!Posłuchajcie i otwórzcie oczy!
        To co się u nas złego dzieje to nie żydzi,rosjanie i niemcy,ale przede
        wszystkim nasza głupota i demoralizacja.
    • Gość: PEX hip-hop non stop :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 00:25
      OSTR, Warszafski Deszcze, 3H, Tedzik (Kołcz, Kiełbasa, CNE, WSZ), WWO, Kaliber
      44, Molesta, Łona... to jest hip hop !! Mezo, Liber, Trzeci Wymiar i
      inne "krzywe akcje" - nara, nara, na-nara!! sorry, to zenada...
      • Gość: blow troche od innej strony IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 02:35
        A ja o podkładach... Nie wiem czy to wpływ ludzi od Asfaltu, bardzo możliwe,
        już Fisz wprowadził żywe instrumenty za głosem swojego ojca... tu mamy kolejną
        płytkę, która nie jest nudna od strony muzycznej... I tak się składa, że
        pochodzi z asfaltu... pozostaje tylko miec nadzieje ze ostry nie odjedzie tak
        jak fisz na słoniu... podkłady jazzowo-funkowe.. na swiecie to nic nowego, u
        nas ewenement... choćby dlatego warto się z nią zapoznać... natomiast nie ma co
        liczyc na to, że trafi do tej całej dzieciarni co to upaja się tekstami z
        blokowisk o paleniu jointów "ciągle więcej i więcej itp". Nie wnikając w
        teksty, muzycznie za bardzo odbiega od "standardów polskiej ulicy"...
        Ogolnie rzecz biorąc.. polskiego hh nie słucham, czasem ten zza oceanu mi sie
        trafi... aczkolwiek szerokim łukiem omijam to co mozna zobaczyc w
        telewizorni... moje klimaty to jazz wszelaki... mimo to zarówno ta, jak i
        poprzednia dwupłytówka ostrego pasuje mi smile
        pozdrowienia dla tych, co szukają alternatywy dla gówna lecącego na nas ze
        szklanego pudełka...

_z prądem tylko śmieci płyna_
    • Gość: gery@hip-hop.pl Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: 5.3.1R* / *.bezeqint.net 02.12.04, 03:10
      Ludzie, yo, powiem wam cosik. posluchajcie sobie ruskiego hip-hopu, wtedy
      zrozumiecie co to prawdziwy HH. W PL to juz komercha, a u nich prawdziwy, zywy,
      niezniszczony przez rozne VIVY hip-hop. Oczywiscie u nas OSTR. Ale nic poza tym.
      Mozna tylko przeszloscia zyc. a w Rosji? Tooo sa prawdziwe squady!

BAZUKA
      MNOGOTOCHIE
      LYRICS FAMILY
      TYUBE

i mnoga, mnoga dalszych. polecam! posciagajcie sobie z sieci, np z e-mule.

yo ziomy
    • Gość: Maliniak Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 07:30
      ej gosciu (gegry@hiphop.pl) weź wogole schowaj twoje smieszne opinie jak
      piosenki 18l!!!!! czy z Ciebie jest jakiś cw..? nie wiem, nie widzialem Cie
      nawet na oczy, i wolałbym ten widok przeoczyć! kolo weź bo mi sie przykro robi,
      jak ktos takie gowno na forum publicznym robi! pozdro dla wszystkich, ktorzy
      wierzą w to że OSTR odzyska jeszcze cały hip hop big_grin!
      • Gość: moni Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:38
        AMEN!!!
    • Gość: Monika Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:34
      Tak jak czlowiek rodzi sie po to aby zrealizowac swoje przeznaczenie i stawac
      sie W TYM lepszym..tak OSTR z kazda plyta pokazuje jak bardzo sie rozwija , jak
      staje sie bardziej dorosly i udowadnia przede wszystkim ze to co robi to
      PRAWDZIWA MUZYKA a NIE BELKOT...do plyt jak JAZZ W ... oraz Jazzurekcja
      CZLOWIEK MUSI TAKZE DOROSNAC...BYLE GOWNIARZ NIE POJMIE JAK DOBRA JEST TA
      KOMPILACJA...brawo za podklad muzyczny,teksty..U R My King
    • yo_lka Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records 02.12.04, 14:28
      płyta jest świetna smile
      zresztą tak jak wszystkie krążki O.S.T.R.ego
      ukazany jest inny świat hip- hopu, nie da się przy tej płytce znudzić
    • Gość: esc Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.eltronik.net.pl 02.12.04, 15:01
      ee tam 3wymiar tom dupa w korach - jedna wielka komercha OSTRY rulezzzz "LUZZ
      PONAD WSZYSTKIM" i wszystko jasne!!
    • Gość: Martyna Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.chello.pl 02.12.04, 23:25
      Słuchaj,Trzeci Wymiar i jego glupawa pioseneczka hip-hopolowa to samo dno...to
      nie jest prawdziwy hip-hop.Oni zrobili ten kawalek pod publiczke,zeby wpadal w
      ucho...a ich rymy nie sa wyrazne...brak im dobrej dykcjii.A jak powinienes
      wiedziec to prawdziwy hip-hop wywodzi sie z jazzu regge .a OSTR to tego wraca a
      poza tym jest najlepszy w stylu wolnym nie wydaje mi sie zeby ktorys z czlonkow
      3 wymiaru to potrafil...a to jest sztuka.poza tym OSTR nie jest tak medialny..a
      to dobrze..nie jest powszechnie dostepny,nie ma go non stop w tv co znaczy ze
      dla nigo hip-hop jest wszystkim,on to robi z milosci,a nie tylko dla kasy.A
      poza tym jak widzisz pisza o nim powazne gazety,pokazuje telexpres,on sie o to
      nie prosil...ma szacunek bo to co robi jest super...i nie bez powodu jego plyta
      zostala nazwana jedna z najlepszych w historii polskiego hip-hopu(tak samo bylo
      z poprzednia)"hip-hop to nie sialala łojejku ironie"-zgadzam sie z tym
      100%.Poza tym ma muzyczne wyksztalcenie,jest inteligentny,jego teksty sa
      przemyslane....OGROMNY SZACUNEK DLA OSTR-EGO.Mowisz ze wolisz sluchac szybkiej
      nawijki..to posluchaj sobie kawalka OSTR-EGO "Bujaka Jamajka".
    • Gość: esbe wwo Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.tkchopin.pl 03.12.04, 11:28
      uwazm ze plytka jest przednia .... ladnie ujmujac..
    • Gość: Oskar NS Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.rtk.net.pl 04.12.04, 11:24
      twórczość OsTreGo to prawdziwy hip hop..do kogo ma trafić ,trafi. Nie zdziwie
      się jak na j.polskim moje dzieci będą przerabiały jego teksty..i
      wtedy ...akurat OSTR trafi do gimnazjówsmile na przekór jego słowomsmile
    • Gość: foogi Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:22
      Według mnie O.S.T.R jest najlepszy w polsce mc. Szanuję go za wszystko, za
      płyty, za freestyle, za wypowiedzi, jest polskim wzorem do naśladowania.
    • Gość: He he Ciule IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 04.12.04, 15:59
      Jak to dobrze widziec ze sa na swiecie takie waly zbolale jak wy hiphopowcy
      Nie ma czegos takiego jak dobry hipsrop.
      To jest gowno z samej zasady barany jedne!!!!
      Wszystko jedno czy z polski, stanow, warsrawy czy smrodzi-lodzi.
      He he sluchajcie sobie tej zenaday bez swiadomosci co z was za hujki
    • Gość: ADAMRRR Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:23
      widać jaki z ciebie rapoholik,OSTR się opuścił? a co ty o nim wiesz, na koncerty
      jeździsz?,w brawo przeczytałeś? 3 wymiar szybko mówi?... przesłuchaj sobie
      jakiegoś free ostrowskiego np. z koncertu w Olsztynie, chłopie z każdym swoim
      słowem sie disujesz i to mnie miejscami wku..a że ludzie piszą dobre
      przemyślane recenzje,a ktoś kto nie ma pojęcia o H&H wypowiada się na takie
      tematy...
      O.S.T.R.-człowiek z wyku..stą zajawką
      3wymiar- z zajawka do hiphopolo i hajsu za hiphopolo to do nich jest: "...leże w
      stosie wku..ony gdy hiphop 1-8 zajebało z ambony pomiędzy kokodżambo, rumbą,
      sambą,...odzyskam hiphop ziomek komercyjnych emce wtrące do biedronek..."
      przesłuchaj koleszko ten materiał tylko jak będziesz miał najwiekszą wydolność
      mózgu może wtedy coś chwycisz...
      POZDRO DLA PRAWDZIWYCH i wiedzących OCB w tym czymś
    • Gość: YeLoN Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.238.65.70.adsl.inetia.pl 04.12.04, 20:59
      Osobiscie slucham tylko amerykanskich klasykow, ale OSTR to jedyny polski raper
      ktorego uwielbiam. Jego produkcje i texty. NIE MA LEPSZEGO OD ADAMA
      OSTROWSKIEGO !!!
    • Gość: nSd Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 21:26
      Jak mozna sie wypowiadac na temat Tej Plyty jak i calej tworczosci O.S.T.R'a
      nie majac ani jedenj Jego plyty i nie kojarzac nawet dokladnie "ktora to TA
      JEGO PIOSENKA" uncertain Ten czlowiek po raz kolejny udowadnia ze w muzyce nie ma
      granic... zamiast glupio dyskutowac o hh itd lepiej moze zastanowic sie CO BY
      BYLO JAKBY ZAMIAST 3-EGO WYMIARU ALBO 18L DZIECIAKI W POLSCE ZACZELY SLUCHAC
      O.S.T.R.'a i Jemu podobnych... ? ale coz... Polska krajem zacofanym byla, jest
      i bedzie juz zawsze a na "Jazzurekcje" to My jestesmy po prostu ZA SLABI sad
    • Gość: duchno Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.04, 22:10
      ta płyta jest genialna. Każda piosenka umieszczona na jakiejkolwiek innej
      polskiej płycie byłaby wyrózniająca się i po prostu najlepsza.Dzięki Ci Boże za
      Adama z Bałut.Oby tak dalej
      • Gość: Andzia śmiech na sali IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 06.12.04, 01:23
        Ten gość co zatytułował swój post CIULE po prostu rozbawił mnie do łez 'Nie ma
        czegoś takiego jak dobry hip-srop, czy to z Warsrawy czy z Łodzi-smrodzi'.
        Hehehehe...
        Ja też nie przepadam za hh ale OSTRy już dawno wyszedł poza to całe badziewie,
        tandetę i obciach.
        Dlatego uważam, że nie ma nawet sensu porównywać go do reszty i dyskutować, coś
        starając się udowodnić bo już my sami w ten sposób się ośmieszamy, poruszając
        tematy które są po prostu oczywiste.
        Ostry to 'człowiek z przyszłości', o lata świetlne przed całą resztą niby to
        ziomów uważających się za artystów. O ZGROZO!!! Nie ma w Polsce nikogo kto się
        tytułuje hip hopowcem i zasługuje na miano artysty!!! To przykre, że taka jest
        rzeczywistość, ale my Polacy powinniśmy chyba poszukać szczęścia w innych
        dziedzinach niż ten rodzaj muzyki, bo tutaj akurat naprawdę wypadamy żałośnie!!!

Jazzurekcja to płyta, która daje nadzieję, daje do myślenia, nie można wobec
        niej przejść obojętnie...
    • Gość: Fish Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 06.12.04, 00:21
      Asfalt schodzi na psy... Tytus zabija Hip-Hop prywatna wojenka...
    • Gość: coLin Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 15:37
      No i dla tego ta płyta nie jest dla takich tępaków jak ty... Chyba nie słyszałeś
      freestylów Ostrego Bless Da Mic... Trzeci wymiar może się schować ze swoją
      nawijką.. Ostry jest chyba najszybszym MC w Polsce! Już nie mówie o poziomie
      tekstów.. Ten człowiek to poprostu geniusz! Nie krytykuje oczywiście 3wymiaru
      (którego nie słucham) bo napewno robią to co uwarzają za słuszne ale nie
      oszukujmy się wymiękają przy Łódzkim MC! Założe się że pewnie najbardziej
      kręciła Cie Salsa albo tego typu imprezowe kawałki ale na bank nie dotarł do
      Ciebie album "Jazz w Wolnych Chwilach"... Może przerzuc sie na pop albo jakieś
      disco polowe gó..... Ja w muzyce O.S.T.R-a widze ciągły rozwój (i to w
      niesamowitym tępie) a ty piszesz że się opuścił? Może nie zabieraj głosu na
      takich forach jeśli masz zamiar takie głupoty gadać...
    • Gość: obcy Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.hrubieszow.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 15:49
      Ci którzy pi szą czy mówią, że O.S.T.R. opuścił się czy coś tam takiego to
      niech lepiej nie pie.. głupot bo to najwyraźniej oni się opuścili.
      Jazzurekcja to zdecydowanie jedna z najlepszych płyt hip hop - owych w Polsce,
      a w roku 2004 to najlepszy album.
    • Gość: RYBAK ŁDZ Szacunek dla OSTR a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:42
      ,,Bujaka Jamajka jaraj tego skreta O.S.T.R. na prezydenta....,,
      Uwazam że OSTR robi dobra muzyke i sie nie lansuje, wiem to bo mieszkam na tym
      samym osiedlu co on nie znam go osobiście ale widziałem go kilkakrotniena ośće.
      Ten koleś sie nie wozi nie wwyższa się, na ulicy jest ciezko go rozpoznac, a
      tym bardziej nie wyglada na ,, ciężkiego zioma" . Jego utwory nie sa o tym ,,że
      po raz piąty zakochłem sie w teresce" , tylko o sprawach konkretnych, z to
      szacunek.
    • Gość: RYBAK ŁDZ gery słuchaj uwaznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:46
      Gery, jak wolisz słuchac trzeciego wymiaru i myslisz że masz ,,stajla" to spoko
      w takim razie polecam jeszcze ICH TROJE,18L to jest muza dla ciebie tak
      wnioskuje z twojej wypowiedzi.
    • Gość: da houzz Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 21:25
      najtrudniejsza płyta adama, ale w końcu dobra sprzedaz !
    • Gość: agata Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: 212.14.8.* 08.12.04, 15:15
      czlowiek przez cale zycie szuka...madry czlowiek...ja ciesze sie ze wsrod wielu
      moich ukochanych dzwiekow jest "jazz w wolnych chwilach"i "jazzurekcja"obecnie
      non stop w uszach ...to ogromnie madre i dobre plyty Adam dziekuje i zycze
      wielu sukcesow i domu z basenem bo zlosc mnie bierze jak widze ile kasy zbijaja
      ludzie ktorzy nie wiedza jaka muze tworza:-]
    • Gość: DeJWA Re: O.S.T.R., "Jazzurekcja", Asfalt Records IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:49
      CO TU DUŻO GADAĆ W KOŃCU OSTRY MUSIAŁN ZROBIĆ COŚ CO SIĘ NAZYWA NAJLEPSZA PŁYTA
      W HISTORII POLSKIEGO HIP HOPU
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka