Dodaj do ulubionych

Trójka - troche pozytywow

IP: 195.82.168.* 10.05.02, 20:54
Ze swej strony zrobilem sobie nastepujacy ranking:

1- PORANNA "ZAPRASZAMY"
mimo odejscia Walka uwazam ze poziom jest utrzymany, a ze osobiscie odpowieda
mi glos Balonika i muzyka ktora podaje - ocena !!!!! (5)

2- TRZECIE ŚNIADANIE - uwazam ze to znacznie lepszy pomysl niz znajdujacy sie
tu dawniej PULS TRÓJKI - po godzinie bezładnych ryków polglowków, które
niestety są głowną treścią tej audycji, miałem zabójcze ochoty do końca dnia.
Aneta Wrona jest jedną z bardziej "pastelowych" dziewczyn w polskim radiu i
robi mi sie milo na duszy w czasie jej audycji. Podoba mi sie pomysl wstawki
Niedzwiedzia i PANA MANA - to chyba najwłaściwszy pomysł żeby w delikatny i
nienachalny sposób prezentować muzykę i wykonawców z lat minionych (niestety.
Na temat "MOJEJ PIERWSZEJ PIOSENIKI" - chciałbym usłyszeć jak możliwości panów
Malajkata i Zamachowskiego wyłoża sie gdy zabraknie banalnych kawałków. -
ocena !!!.5 (3.5)

3 - ZA, A NAWET PRZECIW - Kuba Strzyczkowski - nie napiszę nic bom niegodzień.
Jezeli chodzi o pomysł, to byłem pewny, że gatunek TALK-SHOW umarł już dawno a
tu się okazuje że w środku dnia do adycji mailuje 1200 osób (chyba że coś źle
usłyszałem) - Ocena !!!!!.5 (5.5)

4- ORZECH I RESZTA - nie słucham tej audycji zbyt często z uwagi na rozklad
zajec w pracy, dlatego na razie bez zdania - ?

5- POPOŁUDNIOWA "ZAPRASZAMY..." - Wyraźny spadek, ale wydaje mi się że w tle
takich mistrzów jak STRZYCZKOWSKI nikt nie będzie w stanie utrzymać poziomu.
Byc moze jest to kwestia czasu by pan Kowaleski stworzył choć namiastkę
wlasnego stylu. Ocena na razie !!! (3.0)

6-MUZYCZNY EKSPRES - od zawsze na kolana! - nie ma drugiego czlowieka który w
tak przystepny, bezpretensjonalny i rozumy sposób opowiada o muzyce. Przyznaje
otwarcie, że pochłaniam tą muzykę w 95%. Wyznaję, że to Paweł Kosztrzewa w
dużej mierze wzbogaca moje uzyczne gusta. Ocena - od zawsze i na zawsze -
!!!!!! (6)

7 -KLUB TRÓJKI - moim zdaniem to duzy plus, że KT znalazł się w codziennej
ramówce. Co do nowego prowadzącego - jestem dużym fanem Dariusza Bugalskiego od
czasów TOK FM, myślę że na razie nie doszedł do dawnej formy po przeprowadzce
do Trójki, wydaje mi się że czuje się trochę "na przyczepkę" i troszeczkę
odstaje od poziomu który zaprezentował w TOK. Liczę, że zmieni się to
szybciutko i usłyszymy znowu interesujące i rozwijające rozmowy Bugalskiego.
Co do pozostałych - chyba ręka mi uschnie za takie słowo w odniesieniu do
takich osób - klasa sama dla siebie, po prostu. OCENA !!!!! (5.0) (żeby mi się
tylko skala ocen nie skończyła jak Bugalski trochę popracuje)

REASUMUJĄC

Uważamy, że w obecnej ramówce jest znacznie miej momentów które stanowiły
niezbyt ciekawe "dziury", program jest zgrabniej "ukompletowany", audycje
lżejsze przplatają się z mocniejszymi punktami programu do jakich
zaliczam "PORANNĄ" "ZA, A NAWET PRZECIW" "KLUB TRÓJKI"

Nie ma drugiego takiego radia, i w dalszym ciagu jest to mądra, rozważa,
spokojna i ciekawa TRÓJKA i twierdzę że w pięknym stylu wyjdzie z potyczki z
bełkotem stacji komercyjnych.

Tylko gdyby nie te jingle.. ale to jak z kobietą... zawsze może być gorzej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miecio Re: Trójka - troche pozytywow IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 22:35
      Z niejakim wstydem i pokorą przyznaje duzo racji przedmówcy. Odczucia te
      towarzysza mi gdyż sam krzyczałem przeciwko zmianom w trójce. Przekonuję się do
      nowej trójki. Nawet artykuł p. Smolara w ostatniej Polityce nie jest taki zły
      (gdyby tylko nie mylił Trókowego Ekspresu z Muzycznym Ekspresem(?!))
      Nawet CZASAMI naprawde uważam: jest lepiej niz było. Dziwne, nie? Szkoda tylko
      tych południowych Tonacji (wtedy tak czas bardzo zwalniał) no i Kaczora w
      sobote, bo Niedzwiedzia to normalnie nie idzie słuchać.
      Jesli ostał sie jakis fan trójki to pozdrawiam.
      • Gość: Tomek Re: Trójka - troche pozytywow IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 23:51
        Ale ten Przemek aktywny - aż w 3 miejscach (przynajmniej) musiał swoje kukułcze
        jajo zrzucić. Nowa taktyka "Smolarowców"? Juz nie mają lepszych pomysłów tylko
        wymyślać peany na swoją cześć? No, ale w ten sposób, i to po raz kolejny,
        wystawiają sobie jak najlepsze świadectwo... Hue hue hue...
        • Gość: Przemek Re: Trójka - troche pozytywow IP: 195.82.168.* 11.05.02, 12:32
          Za rabą Kolibra umieszczam je jeszcze w Forum Erotycznym.
      • Gość: Przemek Re: Trójka - troche pozytywow IP: 195.82.168.* 11.05.02, 12:30
        Przepraszam za błąd z Trójkowym Ekspresem - ale byłem trochę wzburzony tymi
        wszystkimi atakami. Jeżeli o wartości radia czyimś zdaniem decyduje to czy jest
        muzyka pod serwisem czy nie, albo to jaka jest treść jingli - to wolna droga
        słuchajcie innych stacji. Trójka to jest radio dla ludzi na poziomie. Niestety
        ten poziom nie bierze się automatycznie z faktu słuchania tego radia.
        • Gość: teddy Re: Trójka - troche pozytywow IP: 62.233.138.* 11.05.02, 12:41
          Z ciekawości czasem nasłuchuję Trójki w samochodzie. Niestety - muzycznie jest
          coraz gorzej. Pozamuzycznie - Pani Aneta Wrona i Strzyczkowski trzymają poziom,
          ale za te dżingle to Laskowski powinien dostać 5 lat bez zawiasów. (Nie
          uwierzę, że Smolar je wybierał). Za zesłanie Kaczora w zaświaty (czyli w czas
          antenowy, kiedy mało kto słucha) - 15 LAT I TO BEZ WYROKU.
          A czy Witold Laskowski to nie jest aby rodziną Janusza Laskowskiego?
          • Gość: As Re: Trójka - trochę pozytywów IP: 217.98.54.* 11.05.02, 13:31
            Gość portalu: teddy napisał(a):

> Z ciekawości czasem nasłuchuję Trójki w samochodzie. Niestety - muzycznie jest
            > coraz gorzej. Pozamuzycznie - Pani Aneta Wrona i Strzyczkowski trzymają poziom,
            >
            > ale za te dżingle to Laskowski powinien dostać 5 lat bez zawiasów. (Nie
            > uwierzę, że Smolar je wybierał). Za zesłanie Kaczora w zaświaty (czyli w czas
            > antenowy, kiedy mało kto słucha) - 15 LAT I TO BEZ WYROKU.
            > A czy Witold Laskowski to nie jest aby rodziną Janusza Laskowskiego?

Teddy, dobre masz skojarzenia. Na wątku protestowym już od paru miesięcy pisze
            się Janusz...przepraszam...Witold Laskowski smile

• Gość: koliber Re: Trójka - troche pozytywow IP: 149.156.12.* 12.05.02, 13:08
            Gość portalu: teddy napisał(a):

> Z ciekawości czasem nasłuchuję Trójki w samochodzie. Niestety - muzycznie jest
            > coraz gorzej. Pozamuzycznie - Pani Aneta Wrona trzymają poziom,
            Aneta Wrona poziom jaki (?) depresja żuławska, a Malajkat-Zamachowski dno
            Jesli chodzi zas o jingle i muzyke pod serwisami to wiekszosc sie zgadza, tylko nikt tego nie slucha
        • Gość: koliber Re: Trójka - troche pozytywow IP: 149.156.12.* 12.05.02, 11:36
          Gość portalu: Przemek napisał(a):

> Przepraszam za błąd z Trójkowym Ekspresem - ale byłem trochę wzburzony tymi
          > wszystkimi atakami. Jeżeli o wartości radia czyimś zdaniem decyduje to czy jest
          > muzyka pod serwisem czy nie, albo to jaka jest treść jingli - to wolna droga
          Szkoda, że nie ma wolnej drogi dla Smolara, oj smierdzi, smierdzi tu jego sposobem argumentacji. A
          jingle sa dostosowywane do potencjalnego "targetu" (tfu!) stacji. W wypadku tróji sa obrazem poziomu
          Dyrekcji. I niestety jingle mówią o stacji. gdyby pojawił sie jeden nowy (Nawet Trójka twoje pierwsze
          radio), ale w interesujacej oprawie to O.K., ale ten cały chłam. muzyka pod serwisami przeszkadza
          każdemu, kto jest zainteresowany trescią serwisu. Dgo Przemku widocznie Ciebie zawartosć serwisu nie
          interesuje. A 3 była jedyną, do tej pory rozgłosnia którra tego nie czyniła. I kiedy chce teraz w spokoju
          wysłuchac serwisu, jestem skazany na 1, lecz tam serwis jest przedstawiany za bardzo archaicznie. I po
          co komu do kurwy nedzy takie same przedstawiane serwisów we wszystkich radiach.
          > Słuchajcie innych stacji. Trójka to jest radio dla ludzi na poziomie. Niestety
          > ten poziom nie bierze się automatycznie z faktu słuchania tego radia.
          Oj, oj. Teraz rzeczuwuscie ze słuchania radia poziom się nie weźmie, bo on coraz niższy.
          • Gość: Przemek Re: Trójka - troche pozytywow IP: 195.82.168.* 12.05.02, 17:20
            Nie wiem jak to jest ze wszystkimi ale mi zupełnie muzyka pod serwisami nie
            przeszkadza w rozumieniu tresci. Odpowiednio odobrany podklad muzyczny podawany
            na odpowiednim poziomie glosnosci (jezeli jest zbyt cichy to paradoksalnie
            odwraca nasza uwage od tresci) zwieksza płynnosci i dynamikę przekazu
            informacji. Taki przekaz, na zasadzie kontrastu z prowadzona normalnie
            prezentacja słowną, oddziałuje na sluchacza zwiekszajac jego uwage. Do tego
            samego celu slużą glośniejsze akcenty muzyczne pomiędzy poszczególnymi
            informacjami.
            Są to zjawiska które są znane i zbadane juz kilkadziesiąt lat temu i nie ma co
            sie obrażac na takie a nie inne mechanizmy ludzkiej percepcji. Trudno też aby
            profesjoalnie robione radio nie wykorzystywało tej wiedzy.
            • Gość: koliber Re: Trójka - troche pozytywow IP: 149.156.12.* 12.05.02, 18:03

> Nie wiem jak to jest ze wszystkimi ale mi zupełnie muzyka pod serwisami nie
              > przeszkadza w rozumieniu tresci.
              Widocznie nie interesuje Cie tresc.
              >Odpowiednio odobrany podklad muzyczny podawany
              > na odpowiednim poziomie glosnosci (jezeli jest zbyt cichy to paradoksalnie
              > odwraca nasza uwage od tresci) zwieksza płynnosci i dynamikę przekazu
              > informacji.
              KTO TO WYMYSLIL, TO CHODZI O SERWIS DLA KRETYNOW I ANALFABETOW. NA SREDNIEJ
              JAKOSCI SPRZECIE TO PRZESZKADZA, OSTATNIO WYLACZYLEM "TO BYL DZIEN" PRZEZ MUZYKE
              NIE DALO SIE SLUCHAC.
              >Taki przekaz, na zasadzie kontrastu z prowadzona normalnie
              > prezentacja słowną, oddziałuje na sluchacza zwiekszajac jego uwage. Do tego
              > samego celu slużą glośniejsze akcenty muzyczne pomiędzy poszczególnymi
              > informacjami.
              Glosniejsze akcenty muzyczne, czy w ogole akcenty muzyczne miedzy informacjami sa
              do zaakceptowania.
              > Są to zjawiska które są znane i zbadane juz kilkadziesiąt lat temu i nie ma co
              > sie obrażac na takie a nie inne mechanizmy ludzkiej percepcji. Trudno też aby
              > profesjoalnie robione radio nie wykorzystywało tej wiedzy.
              BARDZO,bardzo profesjonalnie robione radio, obecna trojka, zatracanie tozsamosci
              stacji nazywasz profesjonalizmem. Mnie nie trzeba (podobnie jak i setkom tysiecy
              sluchaczy)przypominac 3-5/godzine , ze sluchamy 3. Teraz coraz bardziej trzeba,
              bo jak slucham Anety Wrony czy Klubowego Grania (zwykle zaraz wylaczam radio), to
              rzeczywisci tudno poznac.
              A "Trojka Twoje piersze radio" i innne jingle draznia nie tylko mnie ale i innych
              moich znajomych. No ale my nie jestesmy atrakcyjni dla Smolara, bo jestesmy
              inteligencja.
    • fxx Re: Trójka - troche pozytywow 13.05.02, 13:36
      Mnie też wkurzały zmiany, ale po przeczytaniu w ostatniej polityce artykułu
      odpowiadającego na zarzuty Miecugowa, to trochę się uspokoiłem. Jak zwykle,
      prawda leży gdzies po środku... Takie pierdoły jak jingle można zmienić, myślę
      że odpowiednia ilość krytyki ze strony słuchaczy mogłaby coś zdziałać (w końcu
      to radio dla nas). Głupki tam nie siedzą, chyba zrozumieją konstruktywną
      krytykę?
      Trochę się obawiam o poziom muzyczny (szcz. Playlista), oby to się nie
      spieprzyło. Ja akurat zrezygnowałem z TV a PR3 jest jedynym porządnym radiem,
      które mogę tu złapać (Bydgoszcz...), dalszy spadek formy chyba by mnie zabił...
      A co sądzicie o nowej piosence do "Powtórki z rozrywki"? Nędza, ten gość nie
      umie śpiewać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka