Gość: Bartek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 23:36 Chcesz, to się wpisz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallina Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów 26.05.02, 07:17 Britney...chcociaz czy mozna okreslic pannice mianem artystki? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrb Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: 213.25.22.* 26.05.02, 07:58 1. The Rolling Stones 2. Depeche Mode Kiedyś były to wspaniałe, nowatorskie zespoły, ale - mimo iż grają inny rodzaj muzyki - bardzo ostatnio upodobniły się do siebie: nagrywają płytę za płytą, chociaż nie mają już nic nowego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: The Strokes 26.05.02, 12:10 Co do The Strokes zgadzam się absolutnie. DM nie ma już nic nowego do powiedzenia? A kto w takim razie ma? Może kapele z Plutona albo Jowisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll David Bowie i Pogodno IP: *.bydgoska.krakow.pl 26.05.02, 13:03 widzialem kiedys dokument BBC o Dawidzie, w ktorym zreszta bardzo ladnie sam sie prezentowal (dystyngowany gentelman, ale potrafiacy rzucic anegdota), a ktorego wynikalo, ze odkad sie pojawil na scenie - to on stal sie zrodlem wlasnie zrodlem nowych pradow i inspiracja zarowna dla np. Pink Floyd, jak i Velvet Underground etc., generalnie muzyka lat 70-tych powstala w glowie Dawida - a cala reszta wykorzystywala i rozwijala tylko jego pomysly mam wrazenie, ze wlasnie "artysty", ktore, calkiem slusznie zreszta, dorobily sie "rynkowej marki" sa szczegolnie podatne na przereklamowanie druga kategoria sa debiuty - i to juz jest kanal, szczegolnia jak "mlody" uwierzy, ze jest faktycznie tak dobry, jak jest przereklamowany dla mnie takim przereklamowanym debiutem ostatnio jest Pogodno, ktore fakt, ze ma pare utworow latwo wpadajacych w uszy, takich w sam raz do radia - ale watpie by ta muzyka wytrzymala probe czasu, ot kolejny produkt sezonowy co to jest wlasciwie "przereklamowanie"? gdy np. cos jest przereklamowane a zarazem popularne to inna jest to sytuacja, niz gdy cos jest przereklamowane i nie chwyci bo czy da sie "przereklamowac" muzyke "niepopularna"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 02.06.02, 19:10 Myslowitz. Przeintelektualizowany bełkot o najlepszej prasie w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
confused1 Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów 02.06.02, 19:57 dokladnie , myslowitz i inne smoliki.a-no i ostatnio niestety ewa bem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 02.06.02, 23:02 Michael Jackson the beatles rolling stone kiepura oasis beach brothers elvis queen czeslaw niemen moby luciano pavarotti Fryderyk Chopin sting jean michel jarre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.devs.futuro.pl 02.06.02, 23:07 Gość portalu: tomek napisał(a): > > Fryderyk Chopin > > ))) Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów 02.06.02, 23:57 Gość portalu: aga napisał(a): > Gość portalu: tomek napisał(a): > > > > > Fryderyk Chopin > > > > > > ))) I miał rację! Chopin to w gruncie rzeczy takie trochę lepsze Golec Uorkiestra. (Uwaga - nie dotyczy obu koncertów fortepianowych i preludium a-moll. Tutaj czapki z głów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwg Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 12:28 Gość portalu: tomek napisał(a): > Michael Jackson chyba tak > the beatles zdecydowanie tak > rolling stone jak najbardziej tak > kiepura chyba nie > oasis oczywiście > beach brothers oczywiście > elvis oczywiście > queen może troszkę > czeslaw niemen rzeczywiście, jest kilka lepszych głosów w Polsce > moby no jasne, że tak > luciano pavarotti To miał być żart??? Jego głos mówi sam za siebie, jak chociażby podczas koncertu Pavarotti&Friends > Fryderyk Chopin chyba przesadziłeś > sting rzeczywiście, to jeden z najbardziej przereklamowanych artystów > jean michel jarre trudno powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otto Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.acn.pl / 10.132.129.* 05.06.02, 17:36 Dorzuciłbym jeszcze paru: Bob Dylan Bob Marley Carlos Santana Pink Floyd King Crimson FRank Zappa Sex Pistols Dolly Parton Jimi Hendrix Miles Davis John Coltrane Pat Metheny John Zorn Dave Douglas Witold Lutosławski Bjork The Police Metallica Nirvana Cecil Taylor Claude Debussy Gustaw Mahler Jan Sebastian Bach Claudio Monteverdi Józef Tkaczuk Republika Vader Jordi Savall Kaliber 44 Astor Piazzolla Kazik Jeremi Przybora Edyta Górniak Odpowiedz Link Zgłoś
lilith3 Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó 16.07.02, 22:37 Gość portalu: Otto napisał(a): > Dorzuciłbym jeszcze paru: > > Bob Dylan nie rozumiem? owszem muzyka moze niezbyt skomplikowana, ale chodzi tu o przepiekne teksty, coz moze nie znasz angielskiego na tyle dobrze aby je zrozumiec. > Bob Marley tez nie rozumiem. przeciez to on stworzyl fantastyczny gatunek muzyki jakim jest regae > Carlos Santana samba pati- znasz ten utwor? > Pink Floyd ??? wymienie tylko tak znane plyty jak dark side of the moon, wish you were here, animals+ wiele, wiele innych. fakt jest to muzyka dla ludzi o wysublimowanych gustach. nie dla mas. >> Jimi Hendrix posluchaj chocby takich kawalkow jak little wing, foxey lady, voodoo child Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonieczka Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: 57.66.12.* 18.07.02, 10:21 Bach czy Piazzola, to rozumiem..., ale Józef Tkaczuk?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.katowice.agora.pl 03.06.02, 09:40 ”dla mnie takim przereklamowanym debiutem ostatnio jest Pogodno, ktore fakt, ze ma pare utworow latwo wpadajacych w uszy, takich w sam raz do radia - ale watpie by ta muzyka wytrzymala probe czasu, ot kolejny produkt sezonowy” przesadą jest nazywać Pogodno debiutem - ten zespół pierwszą płyte wydal trzy lata temu, ale cieszę się, że te utwory ”łatwo wpadają ci w uszy” Odpowiedz Link Zgłoś
nie.jestem Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów 03.06.02, 16:39 Sprzeciw! Myslovitz jest wspaniały (no, może Korova nie za bardzo...). Dlaczego nikt tu nie wspomina o Pashalskiej (tak to się pisze?). Jest przereklamowana przez telewizje, fałszuje bardziej, niż ja, głosu też nie ma. W Opolu wyglądała jak straszydło (dostosowała sie do poziomu festiwalu he, he, he) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 03.06.02, 19:42 Paschalska - masz rację! Śpiewu zero, jak widać jest prawdą, że wylansować można nawet żabę. Ale Paschalska to przynajmniej jest zabawna, a Myslowitz??? Byłem kiedyś świadkiem takiej ciekawostki - trafiłem przypadkiem na koncert Myslowitz do poznańskiego Eskupala. Była to dawno, z 5 lat temu? Było może ze 120 osób. Następnego dnia Głos Wielkopolski pisze w relacji, że bawiło się 500. Może mi to ktos wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.02, 18:39 ryszard rynkowski - nie kapuje skad ta popularnosc??? mieczyslaw szczesniak - "gwiazda" a niech ktos wymieni jakies hmm przeboje artysty..oprocz duetu z p.Gorniak anna maria jopek - istny cud przerabiajac w te i z powrotem jeden kawalek mozna nagrac wiecej niz jedna plyte..wroze kariere na miare budki suflera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackers Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.w.club-internet.fr 03.06.02, 21:53 the beatles przereklamowanym zespolem...??? chryste jedyny !!! piesci sie zaciskaja...!! niech ktory zagra lepiej "rock and roll music" badz "twist & shout" powodzenia przez nastepne 40 lat... /nie uda sie/ daj luz , jestes gluchy i niewiele slyszales... moze lepiej sie takimi gniotami jak yes genesis el&p albo sting badz wypociny waters'a , co ? dire straits to tez miernota po 1-ej plycie pink floyd nagral 1.5 dobrej plyty the wall to gniot ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 03.06.02, 21:58 Gość portalu: jackers napisał(a): > pink floyd nagral 1.5 dobrej plyty Według polskich standardów chyba powinno być 1,5. to mój cały komentarz do powyższego stwierdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackers Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.w.club-internet.fr 03.06.02, 22:50 jak sie czepiasz o przecinek to dla mnie dziwne... POLTOREJ DOBREJ PLYTY !!! pasuje ?? skumales teraz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 03.06.02, 23:37 Gość portalu: jackers napisał(a): > the beatles przereklamowanym zespolem...??? > chryste jedyny !!! > piesci sie zaciskaja...!! > niech ktory zagra lepiej "rock and roll music" > badz "twist & shout" > powodzenia przez nastepne 40 lat... > /nie uda sie/ > daj luz , jestes gluchy i niewiele slyszales... człowieku... wiesz co to humor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackers Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: 212.195.97.* 04.06.02, 20:47 > człowieku... wiesz co to humor? wiem ; ale ten tutaj to jakis dziwny bo +- 50% listy sie nadaje do tematu, rzeczywiscie... ale jakk mi kto the beatles ruszy to po ryju --- mysle ze nalezaloby dorzucic ten band co to poszedl sie poskarzyc do kongresu usa ze dzieciaki na napsterze ich kawalkami sie wymieniaja...jak on mu no tam takie piosenki jak scorpions ostatnio nagrywaja tylko ze gorsze...no ten tam...jak mu...? niewazne! nigdy nie skumalem na czym im wielkosc polega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 04.06.02, 20:58 Gość portalu: jackers napisał(a): > > > człowieku... wiesz co to humor? > > wiem ; ale ten tutaj to jakis dziwny > bo +- 50% listy sie nadaje do tematu, rzeczywiscie... > ale jakk mi kto the beatles ruszy to po ryju > --- > mysle ze nalezaloby dorzucic ten band co > to poszedl sie poskarzyc do kongresu usa > ze dzieciaki na napsterze > ich kawalkami sie wymieniaja...jak on mu no tam > takie piosenki jak scorpions ostatnio nagrywaja tylko ze gorsze...no ten tam... > jak mu...? > niewazne! > nigdy nie skumalem na czym im wielkosc polega z mojej listy nie wszystkich lubie ale wszystkich cenię jako artystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juvenala Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 15:49 the strokes myslovitz!!!!!!!!!!!!! negatyw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ten utwór - lubię was- trudno nawet określić mianem zenady...koszmarna muzyka z arcydebilnym textem....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cze Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.se.com.pl 05.06.02, 16:04 ... jakich wiele w wykonaniu naszych artystow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloszard Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: *.traco.pl / 192.168.2.* 13.07.02, 17:13 Gość portalu: juvenala napisał(a): > the strokes > myslovitz!!!!!!!!!!!!! > negatyw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ten utwór - lubię was- trudno nawet określić > mianem zenady...koszmarna muzyka z arcydebilnym textem....... popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 05.06.02, 16:33 Gość portalu: jackers napisał(a): > mysle ze nalezaloby dorzucic ten band co > to poszedl sie poskarzyc do kongresu usa > ze dzieciaki na napsterze > ich kawalkami sie wymieniaja...jak on mu no tam > takie piosenki jak scorpions ostatnio nagrywaja tylko ze gorsze...no ten tam... > jak mu...? > niewazne! > nigdy nie skumalem na czym im wielkosc polega Masz na myśli zapewne Metallikę ? No cóż, jeśli według Ciebie drugi najważniejszy hewimetalowy zespół po Black Sabbath jest przereklamowany, no to ja już naprawdę nie wiem co napisać... prawdę mówiąc wprawiłeś mnie w niemałe zakłopotanie tą opinią. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackers Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.w.club-internet.fr 05.06.02, 21:09 Gość portalu: As napisał(a): > Gość portalu: jackers napisał(a): > > > mysle ze nalezaloby dorzucic ten band co > > to poszedl sie poskarzyc do kongresu usa > > ze dzieciaki na napsterze > > ich kawalkami sie wymieniaja...jak on mu no tam > > takie piosenki jak scorpions ostatnio nagrywaja tylko ze gorsze...no ten t > am... > > jak mu...? > > niewazne! > > nigdy nie skumalem na czym im wielkosc polega > > Masz na myśli zapewne Metallikę ? No cóż, jeśli według Ciebie drugi najważniejs > zy > hewimetalowy zespół po Black Sabbath jest przereklamowany, no to ja już naprawd > ę > nie wiem co napisać... prawdę mówiąc wprawiłeś mnie w niemałe zakłopotanie tą > opinią. > ---- nie musisz sie z nia zgadzac , ale... po przesluchaniu kilku plyt dalem se luz naprawde to do mnie nie trafia nie widze nic rewelacyjnego w tej muzyce po led zep /no1/ deep+sabath byl jeszcze motorhead a te wszystkie tam irony i matallic'y to troche "nic ciekawego"... load i reload ...kupa smiechu , dajmy se luz... no a ten koncert ze skrzypcami to juz dno totalne polaczone z megalomania... /przerobka bez serca "whiskey in the jar" z mocna kompresja na konsoli , coby bylo DYNAMICZNIE.../ i na gwozdz do trumny ta historia z napsterem! dolarowi metalowcy !! wypad! --- moze sie myle ?? osobiscie mowiac : - nie lubie ! przecietna 2-ga liga i ot ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 05.06.02, 23:05 Gość portalu: jackers napisał(a): > no a ten koncert ze skrzypcami to juz dno totalne > polaczone z megalomania... Z tym to akurat zgadzam się w 100 % ale z resztą nie. Zresztą Metallica to w sumie tak kontrowersyjny temat i nietypowy przypadek że nawet nie chce mi sięprezentować swojego poglądu, odmiennego od Twojego. P.S. Do mnie za to w ogóle nie trafia Motorhead, a Zepelinów nawet lubię ale bardziej tych późniejszych, te ich wczesne ciężkie bluesy wyjątkowo mi nie leżą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salamandra Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: *.traco.pl / 192.168.2.* 13.07.02, 17:16 ich troje kaja paschalska budka suflera myslovitz-moze troche po plytce milosc w czasach popkultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isola Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: *.jawnet.pl 20.07.02, 19:03 Metallica Marylin Manson Budka Suflera Edyta Górniak HIM Lady Pank ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: *.net.szczecin.pl 13.07.02, 19:08 Metallica Marylin Manson Madonna Edyta Górniak Budka Suflera Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Aggghrrrr 13.07.02, 20:10 Nie wymieniajcie tu Paschalskiej, bo chodzi o "artystów" czyli takich, co sobą cokolwiek reprezentują. Moje typy: Aerosmith, Phil Collins oraz była artystka Justyna "kupcie rajstopy na cmentarz" Steczkowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 19:20 TO WOLA O POMSTE DO NIEBA !!! Nirvana i kaja paschalska zostali tu postawieni na rowni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paxon Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: *.zlo.cxt.pl 14.07.02, 20:56 Zdecydowanie Nirvana.. jeden dobry album ( dobrych albumów są setki ), wokalista który sam sie wykończył i legenda gotowa. Gdyby Kurt nie był na tyle głupi zeby dawać w żyły i żył po dziś dzień, to jestem przekonany że o Nirvanie mówiłoby się tylko, jako o zespole który miał swoje 5 minut na początku lat 90... "Metaliki" nie lubie ale na pewno nie jest przereklamowana - na pewno ma swoje miejsce w historii muzyki i duzo do niej wniosła a to że panom na stare lata skonczyly sie dobre pomysły można nazwać co najwyzej wypaleniem ale nie przeraklamowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ines20 Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystów 16.07.02, 19:56 Ha! Dobre pytanie. Na światowej scenie muzycznej jest mnóstwo pseudoartystów, którzy brak talentu zastępują wyreżyserowanym i, niestety, popieranym przez media wyglądem. Przykład? Britney Spears & friends (np. Ch. Aguillera, Sarah Connor...). Co do mężczyzn: Ricky Martin i znajomi. W Polsce natomiast prym wodzi zespół Ich Troje. "Dzięki" ich wokaliście czuję się strasznie na myśl, że jestem Polką. Kolejnym przykładem jest oczywiście ulubienica wszystkich kibiców - Edyta Górniak. Cała reklama i zamęt wokół jej osoby przed wyjazdem na Mundial było kompletną żenadą. Najpierw trzeba sprawdzić, a później się zachwycać. Inny przykład? Zespół Sami. Nie twierdzę, bardzo fajne piosenki śpiewają, ale coraz bardziej komercyjne. Wstyd. Na szczęście mamy też na naszej scenie zespoły i wokalistów, którzy podnoszą poziom. Moim skromnym zdaniem to Wilki, Myslovitz i Zbigniew Hołdys. Mam nadzieję też, że najnowsza płyta Lady Pank będzie tak doskonała jak wcześniejsze. Inni, których z litości nie skomentuję: Ewa Bem Anita Lipnicka zespół Varius Manx The Calling Oglądałam "Idola", mam cichą nadzieję, że zwycięzca i finaliści nie dadzą się zaszufladkować i będą najlepszymi wokalistami. Już czekam na płyty niektórych z nich. Buźka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: *.1praca.gov.pl 17.07.02, 18:13 ewa bem "z litości nie komentowana"? przecież to świetna wokalistka, z jazzowym feelingiem, świadomością efektów głosowo-aktorskich, rozumiejąca teksty, które śpiewa, grająca muzykę (głosem), a nie tylko odtwarzająca tekst w "utworze wokalno-instrumentalnym" - imho. nirvana sławna dzięki samobójstwu cobaina? wydaje mi się, że dzięki temu, co grali stali się swego czasu najbardziej znaczącym zespołem rockowym. a co do "jednej dobrej płyty" - nevermind to była płyta rewolucyjna w pewnym sensie, ale wcale nie w ich dorobku najlepsza - imho. hołdys, myslovitz, wilki,lady pank jedynymi rzeczami na poziomie w polsce? to chyba żart- raz, że oni są kiepscy (imho), dwa, że mnóstwo innych dobrych rzeczy się w polskiej muzyce dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: 217.97.164.* 17.07.02, 22:59 golce, bajm, fuj kukulska (mloda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosz Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: *.lodz.msk.pl 18.07.02, 02:58 Przeczytałem tu wiele różnych opinii, z niektórymi sie zgadzam a zinnymi nie. Nie będę wymieniał tu takich wykonawców jak Britney etc. bo szkoda czasu, ale co do Metalliki to myślę, że ludzie przyzwyczaili się, że Metallica nagrywa dobre płyty i gdy zaczęła się zniżać nikt tego nie zauważył. Już sama sprawa z Napsterem powinna zwrócić ludziom uwagę, że kolesiom odbija (mają tyle kasy a kłócą sie o "kilka dolarów"). Co do Nirvany to osobiście uważam, że byli zespołym dobrym, ale nie rewelacyjnym. Jego po-narkotykowe teksty są po prostu bełkotem a było wielu artystów, którzy na haju pisali lepiej. Co do polskich artystów to uważam, że sytuacja jest naprawdę katastrofalna. Gdy widze(i słyszę) takich Ich Troje, Kaję, Edytę czy inne Ewy Bem to po prostu robi mi się nie dobrze. Dorzucę również kilku od siebie: Radiohead - ich muzyka zupełnie do mnie nie trafia, nie wiadomo kiedy jedna piosenka sie kończy (bo trwa zazwyczaj po 7 minut) a druga zaczyna. Teksty są absolutnie bełkotliwe a muzyka przekombinowana (przez ile syntezatorów mozna przepuścić jedną gitarę?) A każda ich płyta reklamowana jest przez media jako "arcydzieło". Linkin Park - reklamowani jako nowy talent nie wnoszą nic nowego, koleny metal- rap z tekstami, które są tak przewidywalne, ze można się domyślić kolejnych wersów po paru pierwszych. Budka Suflera - czasem tak sobie pomyślę i zastanawiam się kto przy zdrowych zmysłach może to kupować?! Jeszcze słowo o Ewie Bem, która jest po prostu niestrawna. Śpiewa tak, że nie wiem czy sie powiesić czy rzucic z okna. "jazzowy feeling" - Boże litości - nie cierpie tej starej jędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonieczka Re: Ranking najbardziej przereklamowanych artystó IP: 57.66.12.* 18.07.02, 10:29 Ile emocji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk ewa bem/radiohead/inne IP: *.pierwszapraca.gov.pl 18.07.02, 13:24 co do ewy bem, to już sam nie wiem. nie słyszałem jej nowych rzeczy, a kiedyś była spox-i otym mówiłem. ale skoro już któraś tam osoba mówi, że to popelina, to chyba muszę posłuchać ostatnich rzeczy-jeśli nie repertuar, to może chociaż "dobrość" muzyczna została. jeśli chodzi radiohead, to muszę się całkowicie nie zgodzić. teksty-w większości są co najmniej interesujące, i na pewno nie bełkotliwe (tzn. można je załapać i językowo, i, excusez le mot, poetycko)- często wręcz prościutkie (ale dobre) - p. np. the art of disappearing completely - i świetnie zgrane z muzą. nie ma sytuacji text/podkład, jest spójna całość. zarzut przekombinowania uważam za chybiony- liczy się efekt artystyczny (tu:muzyczny), a nie sposób, w jaki został on osiągnięty. a rzecz brzmi dobrze, no i jest tam sporo świeżych pomysłów imho. najbardziej mi się podoba mixtura w life in a glasshouse: rock/yorke/dixie(i to pogrzebowy!)/i co tam jeszcze, a całość - znów- spójna. co do robienia przez media z tej dobrej muzyki "arcydzieła" - a kto by się przejmował mediami? recenzja ma być interesująca, trzeba kompletnie zjechać albo zachwycić się, inaczej jest nieco nudna ("to dość dobra płyta [xx- gatunkowego] kwartetu/duetu/etc. z [xxx]. to wciąż kawał dobrego [xxx], ale po chłopakach widać już wpływy [xxx] i [xxx], lekko podlane [xxx]owym sosem. warto kupić, nawet, jeśli nie jest się fanem [xxx]"). ważne, co ty o tym sądzisz- zarzucać muzykom, że prasa, pisząc o nich, przesadza? dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś