tiresias 23.05.02, 13:20 Nemo wraca a pamiętacie artystkę wymieniona w tytule wątku. Makijaż, stroje - coś powalającego - muzyka - szok. I to byłozupełnie na serio. Może jeszcze inne przpomnienia z lat 80 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mb Re: Gayga i inni IP: *.katowice.agora.pl 23.05.02, 13:22 rsc - połaczenie image'u hipisowskiego (klawiszowiec) i plastiku lat 80. (np. wokal) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 23.05.02, 13:22 "ja ruchomy cel - mam sto twarzy.." wiec pewnie jest i szansa na back))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: 213.76.149.* 23.05.02, 13:55 Najśmieszniejsze jest to, że owa Gayga parę lat wcześniej występowała w "żeńskiej formacji wokalnej" Pro Contra, słynącej z piosenki o Orkiestraaaaaach Wojskowyyyych - pamietacie? To dopiero metamorfoza. Nazywała się też bardziej prozaicznie - Krystyna Stolarska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Gayga i inni IP: 62.233.138.* 23.05.02, 14:13 Reaktywował się już Bank, teraz Kpt. Nemo - co dalej? Ja czekam na KOMBI i KLINCZ oraz OZZY. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 23.05.02, 14:22 Klincz....facet z grzywka..na bujanym koniku...zajebiste video )))))))))))))) ale potem nagrali jakis instrumentalny kawalek ktory nawet mi sie podobal! a ja czekam az supergrupa Azyl P powroci i odspiewa w wersji heavy utwor "mala meggi" to by bylo cos hahahhaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Gayga i inni 23.05.02, 15:09 a pamietacie kapelę z Katowic o nazwie 'Poziom 600' - mieli przebój "Czarny rynek" (śpiewał ze śląskim akcentem - to czorny rynek) Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 poziom 600 nie byl z katowic... 23.05.02, 15:26 byl z wodzisławia sląskiego... ja dorzuce mr zoob - moj jest ten kawalek podlogi... i jeszcze jakis taki... rezerwat chyba... i grupa mech... z takim gosciem co mi sie zawsze wydawalo ze ma wklesla twarz... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: poziom 600 nie byl z katowic... 23.05.02, 15:40 tja twarz ksiezyca!!!(jak sie z boku spojrzy)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: poziom 600 nie byl z katowic... 23.05.02, 15:42 i była kapela "Bank" z takim chudziutkim wokalistą, cienki, piszczący głosik - ich 'czołowy' utwór pt. :Jestem panem świata', ale obsufka(chyba Poznań?) eee... Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias wanda's not dead 23.05.02, 15:44 Wanda i Banda - przypomniało mi śę, niedawno widziałem Wande, znów na scenie. Ma bardzo długie nogi i ręce i bardzo nieskoordynowane ruchy, ale super eee... Odpowiedz Link Zgłoś
nabialowiec Gayga - prekursor wszystkich Sprzedawców Cebuli? 24.05.02, 07:16 Pamiętam jakiś wywiad z Gaygą, była wtedy bardzo podekscytowana faktem, że szyje sobie ubrania z siatek na cebule) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic1 Re: poziom 600 nie byl z katowic... IP: 213.158.197.* 24.05.02, 08:39 bukowski27 napisał(a): > byl z wodzisławia sląskiego... > > ja dorzuce mr zoob - moj jest ten kawalek podlogi... > > i jeszcze jakis taki... rezerwat chyba... i grupa mech... z takim gosciem co mi > > sie zawsze wydawalo ze ma wklesla twarz... Mech był super! Proszę mi tu ich nie obrażać! Odpowiedz Link Zgłoś
cactus Re: Gayga i inni 24.05.02, 09:17 no to ja dorzucę zespół Korba i ich nieśmiertelny hit "Biały rower" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Gayga i inni IP: 62.233.138.* 24.05.02, 11:28 A ja dorzucę Jeep. Czy ktoś pamięta wideo kręcone na basenie? Albo zespół Meness - "nieprawdziwe słowa, sztuczny luz". Albo jakoś tak. Grunt to dobra "licentia poetica." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: 213.76.149.* 24.05.02, 12:11 Tak - pamietam jak Gayga mówiła o tych ubraniach... Ciekawe, z czego sobie szyje dzisiaj he he... Może z reklamówek? Trzeba iść z duchem czasu w końcu... Zespół Jeep tez pamiętam - i ten ich teledysk. A jaki tytuł utworu? "Diablica", "Lisica", "Kocica" - coś w tym klimacie... Zespół Meness też - hi hi... Grali taki soft metal i mieli piosenkę "W teledysku". Wszystko to klimaty "Przebojów Dwójki" i K. Szewczyka... Natomiast Korby bym nie gnoił, bo mieli potencjał, a na pewno niezłego wokalistę. Ale oczywiście Gayga rulezzz Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Gayga i inni 24.05.02, 13:22 Turbo - Dorosłe dzieci mają żal, za kiepski przepis na ten świat - długo się trzymał przebój, chyba lubiłem nawet eee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Gayga i inni IP: *.kato.gazeta.pl 24.05.02, 15:46 papa dance powraca!!! ciekawe, czy znowu sprzedadzą milion płyt Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Gayga i inni 24.05.02, 16:01 Gość portalu: mb napisał(a): > papa dance powraca!!! > ciekawe, czy znowu sprzedadzą milion płyt moja law tak się kręci jak, MAKSI, MAKSISINGIEL młodość, naiwność eee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Gayga i inni IP: 213.76.144.* 24.05.02, 16:27 Ta pani występowała jeszcze jako Mc Diva, było to równie żenujące, jak wcześniejsze wcielenie. Gówna z lat 80- tych wracają, ale wcale mnie to nie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 24.05.02, 17:27 jo!!!! wlasnie co sie dzieje ze "slodkim" blondaskiem!!!!!!! ciekawe czy pan Kostek lubi siebie ogladac w videoklipie"naj story"(powinno sie nazywac "naj sorry" hehehe) coz to byl za obciach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joolz Re: Gayga i inni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 18:13 Gayge slyszalem spiewajaca disco- polo, GRATULACJE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Gayga i inni IP: 62.233.138.* 24.05.02, 21:43 Kawałek JEEPU nazywał się "Grzesznica". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: 213.76.149.* 25.05.02, 08:49 > Kawałek JEEPU nazywał się "Grzesznica". Łaaaaaaał - Ted, jesteś niesamowity... No dobra, a pamiętasz z epoki wczesnych Przebojów Dwójki taką muzyczną efemerydę pod nazwą Ozzy? Ja pamiętam ich dwa kawałki - słabszy "Budzi mnie bicie serc" i lepszy, taki trochę senny "Obcy Raj Obce Niebo"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Gayga i inni IP: 62.233.138.* 25.05.02, 11:04 Czy pamiętam? Znajdź wątek "najbardziej żenujący rym w historii polskiego rocka" i zobacz od czego się on zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: Gayga i inni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 12:21 Mech już wrócił, słyszałem,że plytę nagrywaja, ostatnio znow uaktywnil sie Tilt, Mr. Zoob probowali, ale z miernym skutkiem who`s next? A pamietacie kapele MAMA- "mama mowi musisz silnym byc, do przodu isc i pomagac tym co juz nie maja sil" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Gayga i inni IP: 62.233.138.* 25.05.02, 17:00 BTW - Nefil. Napisałem taki piękny tekst w stylu gotyk-rap w wątku "Castle party 2002". A Ty co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: Gayga i inni IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.02, 17:10 na castle rock 2002 jak sie dowiedzialam ma byc clan of xymox........co tu zrobic????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Gayga i inni IP: 62.233.138.* 25.05.02, 17:12 Odpowiedź prosta - jechać,k...., jechać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.05.02, 18:01 Ted - ja Cię i tak zagnę... A jak nazywał się zespół, który śpiewał (również epoka wczesnych Przebojów Dwójki) piosenkę "Lody ruszają w delty rzek". Pamietam tylko nazwę, bo sama piosenka była tak nuuuuuudna... Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Gayga i inni 26.05.02, 12:32 To był POTOP! Facet, który tam grał na klawiszach robił podkłady na pierwszej płycie NAGŁEGO ATAKU SPAWACZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: 213.76.149.* 27.05.02, 14:30 > To był POTOP! Facet, który tam grał na klawiszach robił podkłady na pierwszej > płycie NAGŁEGO ATAKU SPAWACZA. A właśnie że zespół nazywał się FIVE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: Gayga i inni IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.02, 12:59 Tomek my juz dawno "przerobilismy" te kapele w innym watku...przypuszczam ze juz nic nowego nie wygrzebierz zeby "zagiac" ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallina Re: Gayga i inni IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.02, 12:57 odpowiedz prosta..ale czy i reszta tak samo prosta!..czas jeszcze jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Gayga i inni IP: 213.76.59.* 27.05.02, 14:12 Znalazłem w głowie jeszcze dwa hiciory z czasów gaygowych: Stanisław Wenglorz - Emanueli część trzecia i ostatnia (nawet niezłe to było) oraz Kukiza z grzywka czyli Hak- Dwanaście sekund. Moze też powrócą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Gayga i inni IP: 62.233.138.* 27.05.02, 15:07 STANISŁAW WENGLORZ I ZOO - "Stutonowy walec".To była pieśń. I ten skład - tylko Wenglorz nie miał wąsów, za to miał brodę. Pan Tik Tak grał na jednej z gitar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Gayga i inni IP: 213.76.59.* 27.05.02, 15:16 Gość portalu: teddy napisał(a): > STANISŁAW WENGLORZ I ZOO - "Stutonowy walec".To była pieśń. I ten skład - tylko > > Wenglorz nie miał wąsów, za to miał brodę. Pan Tik Tak grał na jednej z gitar. > Szkoda ze Kukiz w Haku nie miał wąsów. Pasowały by mu. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 00:54 ktos wspomial mech..kojarzy mis sie taki kawalek"samosierra zwyciestw albo.. (cos tam) itp..nie pamietam hahaha ale w teledysku byl pan wokalista z charakterystyczna twarza i pedzace konie... bo wtedy sie taki program chyba nazywal telewizyjna lista przebojow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 01:05 >"samosierra zwyciestw albo.. > (cos tam) itp..nie pamietam hahaha > ale w teledysku byl pan wokalista z charakterystyczna twarza i pedzace konie... > > bo wtedy sie taki program chyba nazywal telewizyjna lista przebojow.. Łooooj Maillina - nie pamiętasz? Telewizyjna lista przebojów... To był przełom 83 i 84 . Same wspaniałe zespoły i wykonawcy tam występowały... Gayga, Ozzy, Five, Kombi, nawet Lombard... Tudzież Jerzy Ryvbiński i 2+1 też... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 01:14 wlasnie pamietam..ale daty sobie nie kojarzylam)) no..a pan rybinski i wczoraj w opolu sie objawil...ale o opolu napisalam duzo w innym watku wiec tu juz sza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 01:27 A propos Mchu - wiesz, że oni się na początku nazywali "Zjednboczone Siły Natury Mech"? Niezle, co? A o tej Somosierrzer to śpiewali "Somosierra - zwycięstwo, ale nie bez strat...". Niewiele pamiętam, ale zawsze... "lody ruszają w delty rzeeeek choc je tam czeka pewna śmierć...." (to już nie Mech...) To była Muzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 01:30 Gość portalu: Tomek napisał(a): > A propos Mchu - wiesz, że oni się na początku nazywali "Zjednboczone Siły Natur > y > Mech"? Niezle, co? A o tej Somosierrzer to śpiewali "Somosierra - zwycięstwo, a > le > nie bez strat...". wokol same zera... i cos o karierze tez sie rymowalo Niewiele pamiętam, ale zawsze... > "lody ruszają w delty rzeeeek > choc je tam czeka pewna śmierć...." (to już nie Mech...) > to jest wlaznie chyba ozzy czy tez ozzi juz sie kiedys nad tym pastwilismy w innym watku ))))) > To była Muzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 01:37 No wiem... To byl właśnie zespół Five... A może wejdziesz na jakiegoś czata cobyśmy mogli pogadać o dawnch dobrych czasach na bieżąco? Może coś w Onecie bo w innych jakoś mi komp nie odpala...? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 01:41 bez obrazy ale najmniej z wszystkich czatow lubie wlasnie onet..zreszta u mnie najslabiej chodzi onet i wp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Gayga i inni IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 01:43 mallina napisał(a): > bez obrazy ale najmniej z wszystkich czatow lubie wlasnie onet..zreszta u mnie > najslabiej chodzi onet i wp.. Przeciez tutaj na gazecie macie czata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 01:44 No to przechlapane - bo u mnie gazeta i interia czasmi w ogóle nie zaskakują... Chyba będę musiał zawezwać jakiegoś magika... A - ale mam zagadkę... Podać utwór, jaki na pocz. roku 84 lansował zespól Exodus (dla ułatwienia - w teledysku wokalista siedział za biurkiem i przekładał kartki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Gayga i inni IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 01:46 Gość portalu: Tomek napisał(a): > No to przechlapane - bo u mnie gazeta i interia czasmi w ogóle nie zaskakują... > > Chyba będę musiał zawezwać jakiegoś magika... A - ale mam zagadkę... Podać utwó > r, > jaki na pocz. roku 84 lansował zespól Exodus (dla ułatwienia - w teledysku > wokalista siedział za biurkiem i przekładał kartki Praktyczny kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 01:47 > Praktyczny kolor. > Niestety - tym razem kucha ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 01:48 no wlasnie znikad nie umiem sciagnac kawalkow Exodusu...a pewna plyta jest dla mnie bardzo wzruszajaca i bardza ja lubie!!! pewnie nawet na cd nie wyszla! i ciekawe czy pawel Birula jeszcze czasem spiewa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Gayga i inni IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 01:50 mallina napisał(a): > no wlasnie znikad nie umiem sciagnac kawalkow Exodusu...a pewna plyta jest dla > mnie bardzo wzruszajaca i bardza ja lubie!!! > pewnie nawet na cd nie wyszla! > i ciekawe czy pawel Birula jeszcze czasem spiewa! A muszę Ci powiedzieć ze wyszły dwie płyty: Pierwsza - najdłuższy dzień czy jakoś tak i składak który mam)) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 01:52 chodzi mi o "najdluzszy dzien"...bo jest plyta z typu tych co lubie stanowi swoista calosc..jak np "imaginos" blue oyster cult Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 01:51 > pewnie nawet na cd nie wyszla! > i ciekawe czy pawel Birula jeszcze czasem spiewa! To chyba "Supernowa?" Bo "Ten najpiękniejszy dzień" wyszła na CD. Ale utwór, który mam na myśli wyszedł chyba tylko na singlu... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 01:57 hmmm teraz to niewiem musialbym przejrzec analogi a sa daleko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 01:59 > hmmm teraz to niewiem musialbym przejrzec analogi a sa daleko.... No doooobra - piosenka nazywała się (w sumie proroczo) "Zawsze przyjdzie co ma przyjść". A poza tym podziwiam Cię - jaka jeszcze dziewczyna wie, co to jest Blue Oyster Cult...? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 02:02 noooooo napewno jakas sie znajdzie! nawet ostatnio udalo mi sie zakupic na amazonie te plyte na cd a dlugo jej szukalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 02:07 > noooooo napewno jakas sie znajdzie! nawet ostatnio udalo mi sie zakupic na > amazonie te plyte na cd a dlugo jej szukalam No widzisz... Zawsze przyjdzie, co ma przyjść A czy Ty mail(lin)ujesz zza Wielkiej Wody ? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 02:09 nieeeeeee znacznie blizej! od zachodnich sasiadow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Gayga i inni IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 02:11 mallina napisał(a): > nieeeeeee znacznie blizej! od zachodnich sasiadow.... Nie wiem czy wiesz ale jedziemy do Ciebie na mundial....za 4 lata) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 02:13 jasne ze wiem!!! juz nawet mapki widzialam! kolo mnie sporo tego bedzie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 02:14 > Nie wiem czy wiesz ale jedziemy do Ciebie na mundial....za 4 lata) OK - żebyśmy się nie pospali... Nastepna zagadka i powrót do głównego tematu - z jakiego miasta pochodziła nasza ulubiona Gayga (i jej zespół)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Gayga i inni IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 02:16 To juz było. Ze Skażyska czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 02:22 > a nie ze slaska??? Kurcze - aleście mało oblatani w zagadnieniach dotyczących historii naszego rodzimego bigbitu... Oczywiście że z Łodzi - przecież tylko w tym mieście szyją tak niezywkłe ubranka z worków po cebuli )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Gayga i inni IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 02:25 Aleśmy wątki podciągnęli)) Trzeba częściej robic nocne czuwania) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 02:25 hmmmm naprawde sadzilam ze to kobitka ode mnie! ale sadze ze miejsce urodzenia mialo maly wplyw na tworczosc artystyczna tej pani))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gayga i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.05.02, 02:33 > ale sadze ze miejsce urodzenia mialo maly wplyw na tworczosc artystyczna tej > pani))) A jednak... Wpływ i to NIEMAŁY... GAYGA RULEZZZZZ - i idę spać... Pa Pa.. Graj nie żałuj strun... Ja ruchomy cel (albo i nie ruchomy - jak kto woli)... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 02:34 tja te dwa szczerze mowiac to spoko sa))pa Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Gayga i inni 31.05.02, 02:31 no tomku chyba naprawde pora ulozyc sie do snu))) na razie milo sie wymienialo uwagi rozne )))) i przynajmniej sa tacy co wiedza co to za POLSKA kapela Exodus! pa Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Gayga i inni 02.06.02, 18:38 GAYGA i DIN. Ja ruchomy cel. Trafiony i zatopiony. Kto tak skomentował singiel Gaygi? Odpowiedz Link Zgłoś
kugel Re: Gayga i inni 06.06.02, 19:20 Kto tak to zrecenzował to nie wiem, ale wątek pociągnięty sympatycznie, szkoda, że mnie nie było. Jak chcecie powspominać daawne lata to polecam w BBC2 program topofthepops2 w skrócie totp2 wtorek,środa, czwartek 18, lub czasem 18.30 czasu brytyjskiego. Mam nadzije, że bbc2 jest na jakejś satcie, bo jak nie to sie wygłupiłem. Wspomnienia, przy oglądaniu tego programu są pierwszorzędne. Pozdrawiam MKD Odpowiedz Link Zgłoś