Dodaj do ulubionych

Koncert Tori Amos

IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 15.02.05, 22:09
9 marca w studiu im. Agnieszki Osieckiej zagra Tori Amos. Czy ktos ma pomysl,
jak sie tam dostac? Ech...sad W dodatku koncert jest w Warszawie, czyli koszty
podniosa sie o jakies 50 %sad. Co zrobic? Marzylam o tym, zeby Ja zobaczyc na
zywo od pierwszego przesluchania plyty. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • spiral_architect Re: Koncert Tori Amos 15.02.05, 22:11
      Gość portalu: cornflake_girl napisał(a):

> 9 marca w studiu im. Agnieszki Osieckiej zagra Tori Amos. Czy ktos ma pomysl,
      > jak sie tam dostac? Ech...sad W dodatku koncert jest w Warszawie, czyli koszty
      > podniosa sie o jakies 50 %sad. Co zrobic? Marzylam o tym, zeby Ja zobaczyc na
      > zywo od pierwszego przesluchania plyty. Pozdrawiam.

Tylko jedno wyjscie widze: przydybac tego, jak mu tam, Piotrka Kaczkowskiego smile.
    • Gość: A. Re: Koncert Tori Amos IP: 62.233.164.* 15.02.05, 22:15
      Gdzie? Kiedy? Jakies szczegoly???
      • Gość: Cornflak_-Girl Re: Koncert Tori Amos IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 16.02.05, 12:11
        heh..przeciez napisalam, ze zagra 9 marca w Warszawie..uncertain
        Ech..
    • Gość: anka Re: Koncert Tori Amos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:08
      Taki koncercik juz był i nie było tam "normalnego" dostępu. Było wybranych
      przez Pana Piotra Kaczkowskiego 100 osób, które uczestniczyły w spotkaniu.
      Niestety mnie sie wtedy nie udało, ale jestem skłonna walczyć teraz smile
    • Gość: jarboe Re: Koncert Tori Amos IP: *.68.65.111.kutno65.tnp.pl 16.02.05, 13:16
      miałaś szansę dwa lata temu w poznaniu, to gdzieś była?
      na koncert nie będzie wolnego dostępu
      a nowa płyta mi się nie podoba, gdzieś zginęła prawdziwa tori
      o smile
    • Gość: A. Re: Koncert Tori Amos IP: 195.217.253.* 17.02.05, 12:55
      Jestem troszke smutna i zawiedziona. W Trojce ponoc mowili wczoraj, ze Tori
      zazyczyla sobie (podobnie jak przy ostatnim koncercie w studiu Osieckiej), aby
      na koncert wpuszczono tylko ograniczona liczbe ludzi (czytaj: tylko ludzi z
      branzy).

Jest to smutne, jesli wziac pod uwage, iz kto jak kto, ale ona jest osoba
      koncertujaca bardzo duzo, przed rozna publicznoscia. Dlaczego w takim razie u
      nas musi wprowadzac jakies dziwne zachcianki? Dla mnie to troche brak szacunku
      dla sluchacza. Nie wiem czy kupie jej najnowsza plyte sad
    • Gość: Lecho Re: Koncert Tori Amos IP: *.teleton.pl 17.02.05, 13:43
      Sfrustrowana, odjechana, smutna i egoistyczna Tori. Co jej wisi zagrać normalny
      koncert dla 2 czy trzech tys. narodu...ona sobie wbiła do głowy, że jak
      przyjdzie 100 osób to będzie słychać tylko ją. Lubię ją ale te fochy są
      dziecinadą i utrzymywaniem dystansu do fanów. Skoro myśli że ją kochają to
      czemu od nich ucieka ?
      • Gość: A. Re: Koncert Tori Amos IP: 195.217.253.* 17.02.05, 13:51
        Tym bardziej, ze jest to osoba dajaca chyba najwiecej koncertow ze wszystkich
        gwiazd muzyki. Po co ten dystans? I po raz drugi na koncert pojda same VIPy...
        Ale czy na pewno beda to prawdziwi milosnicy jej muzyki?

Powiem szczerze, ze chyba juz jej nie lubie.
    • leniwiec34 O co tyle hałasu 17.02.05, 13:58
      Przereklamowany wyjec z ambicjami na wielką sztukę. Mit podtrzymywany przez paru
      nawiedzonych fanów i jednego podstarzałego radiowca.
      • Gość: tom.m Re: O co tyle hałasu IP: *.76.classcom.pl 18.02.05, 00:01
        > Przereklamowany wyjec z ambicjami na wielką sztukę. Mit podtrzymywany przez par
        > u
        > nawiedzonych fanów i jednego podstarzałego radiowca.

leniwiec się odezwał.... szkoda tylko, że nie masz argumentów... uncertain
      • rosesinbloom Re: O co tyle hałasu 19.02.05, 18:33
        leniwiec34 napisał:

> Przereklamowany wyjec z ambicjami na wielką sztukę. Mit podtrzymywany przez
        par
        > u
        Ciekawe, że tych paru nawiedzonych fanów zapełniło szczelnie 24 stycznia 2003r.
        cała Arenę w Poznaniu.
        • Gość: FK Re: O co tyle hałasu IP: *.chemia.pk.edu.pl 24.02.05, 17:33
          Wcale nei szcelnie - bylo sporo wolnego miejsca... //////bujda, bylam is ama
          widzialam Arena jest ogromna!!!Weszlo 5 tys., moglo wejsc 7 na upartego.
      • jarboe Re: O co tyle hałasu 19.02.05, 22:23
        leniwiec34 napisał:

> Przereklamowany wyjec z ambicjami na wielką sztukę. Mit podtrzymywany przez
        par
        > u

ja niestety, ubolewam, ale muszę sie zgodzić z autoremsad
        no może nie ujęłabym tego tak brutalnie, dla arcytalentu pianistki mam wielkie
        poszanowanie i sentyment wiąże mnie z Little Earthquakes przede wszystkim
        jednak prawdą jest, że tori nie jest już w stanie zaskoczyć
        tak myślę
        co prawda scarlet's walk mnie przyjaźnie rozczuliła, to jednak już nie rzuciła
        na kolana

fanów mozna nazwać nawiedzonymi, jeśli zespół/wykonawca krąży w kółko a oni z
        niezachwianą radością biją mu pokłony w chronicznym transie
        więc jeśli coś wzbudza euforię w ogranym graniu, które śledzi się przez całe
        lata, to chyba można określić to w ten sposóbsad((

myslę, że ona jest dobra, może nawet genialna dla tych którzy dopiero ją
        poznają,
        ale ja już nie mam tego dystansu

no i zaginął fortepian, który był w jej muzyce najważniejszy, przykryły go inne
        instrumenty
    • dzika_rzeka Re: Koncert Tori Amos 17.02.05, 14:13
      Czytam ten wątek i jestem mocno zażenowana. Może lepiej państwo sprawdzą
      informację zanim wypuszczą ją w świat?
      Tori Amos nie jest teraz w trakcie trasy koncertowej, a jedynie tour press -
      czyli promocji dla prasy. Opiera się to na tym, że jeździ po Europie i udziela
      wywiadów. W Polsce zgodziła się zagrać krotki recital(maksymalnie kilka
      utworow) na wyraźne życzenie Piotra Kaczkowskiego. Tak, koncert będzie miał
      charakter zamknięty dla szerokiej publiczności, bo ma charakter jedynie
      promocyjny!
      Regularną trasę koncertową Tori Amos zaczyna późną wiosną koncertami w USA, a
      latem planowane są występy w Europie i może wtedy artystka da koncert dla
      większej widowni.
      I jeszcze to śmieszne pomówienie o koncercie z roku 2001 - rozumiem, że państwo
      byliście i widzieli na własne oczy, że Tori zgodziła się zagrać tylko dla
      dziennikarzy? Pytam, bo ja tam byłam. Pojechałam nie mając zaproszenia i stałam
      kilka godzin pod Trójką mając nadzieję, że uda mi się wejść do środka. Na dwie
      godziny przed rozpoczęciem koncertu Tori Amos zadecydowała osobiście, że
      WSZYSCY stojący na dworze bez zaproszeń mają wejść na koncert - tak też się
      stało. Grupa ok. 30 osób została wpuszczona do środka i dodatkowo przedstawiona
      samej Artystce, która to znalazła chwilę by z KAŻDYM z nas zamienić słowo,
      uścisnąć dłoń, podpisać płytę i zrobić pamiątkowe zdjęcie.
      Jednak rozumiem, że Państwo łaskawie wpisujący się w tym wątku tam byli i
      widzieli zupełnie co innego?
      • Gość: A. Re: Koncert Tori Amos IP: 195.217.253.* 17.02.05, 14:34
        Ja, piszaca w tym watku, komentuje zaszlyszane wczoraj w Trojce rewelacje o tym
        jak Tori nie zyczyla sobie wpuszczenia wiekszej ilosci fanow na poprzedni
        koncert trojkowy. Ze przykro bylo patrzec, ze sala swiecila pustkami, ale coz,
        ze takie bylo zyczenie artystki, zeby zaprosic ograniczona liczbe fanow.

Nie bylam tam i nie widzialam na wlasne oczy. Komentuje tylko to co uslyszalam.
        A to co uslyszalam bylo smutne. Jezeli jest inaczej to bardzo sie ciesze i na
        pewno wybiore na koncert w pozniejszym terminie. I na wszelki wypadek pojde pod
        trojke 9 marca...
    • Gość: Lecho Re: Koncert Tori Amos IP: *.teleton.pl 17.02.05, 14:43
      Jeśli się myliłem - Tori, wybacz..wink
      • Gość: Cornflake_Girl Re: Koncert Tori Amos IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 17.02.05, 21:57
        Hm..szkoda, ze jestem z malopolski, nie pracuje i nie moge sobie pozwolic na
        jechanie w ciemno do Warszawy i koczowanie pod 'Trojka'. Mam nadzieje, ze Tori
        przyjedzie do nas za jakis czas i zagra koncert dla szerszej publicznosci.
        Wtedy na pewno sie wybiore, bo stracic taki wystep, byloby grzechem. Pozdrawiam
        wszystkichsmile
    • haribo_goldbaren Re: Koncert Tori Amos 17.02.05, 23:19
      Probowalem wiele razy sluchac jej plyt,i niestety nie znajduje tam nic co mnie
      interesuje,gorsze jest to ze nie zdaje sobie sprawy co inni widza w jej utworach.
      • Gość: tom.m Re: Koncert Tori Amos IP: *.76.classcom.pl 18.02.05, 00:00
        może słoń Ci na ucho nadepnął ?! zastanów się, a potem włącz jeszcze raz płytkę
        i POSŁUCHAJ ! tongue_out
        • wredotka1 Re: Koncert Tori Amos 18.02.05, 14:02
          Gość portalu: tom.m napisał(a):

> może słoń Ci na ucho nadepnął ?! zastanów się, a potem włącz jeszcze raz płytkę
          > i POSŁUCHAJ ! tongue_out

Nie rozumiesz palancie ze nie wszystkim sie to musi podobac? Moze ci slon na
          resztki ch.. nadepnal?
          • Gość: tom.m Re: Koncert Tori Amos IP: *.76.classcom.pl 18.02.05, 17:28
            to by bolało... tongue_out jak się nie podoba, to niech nie krytykuje... i tyle... tongue_out
          • tomash8 Re: Koncert Tori Amos 18.02.05, 17:31
            Żyjąc w tym kraju nietrudno się przekonać, że są wykonawcy których TRZEBA
            słuchać i uwielbiać, Tori Amos jest tu w czołówce, zaraz po U2 i Led Zeppelinsmile
            • haribo_goldbaren Re: Koncert Tori Amos 18.02.05, 22:30
              Bracie zapomniales o Pink Floydtongue_out
    • dzika_rzeka Re: Koncert Tori Amos 18.02.05, 01:28
      Myślę, że spokojnie można sobie odpuścić ten koncert. Kaczkowski przed chwilą
      mówił, że dostał blisko 700 maili, a telefony zarówno w Trójce jak i w agencji
      organizującej występ, wręcz się urywają. I praktycznie nie przewiduje się
      specjalnych zaproszeń dla słuchaczy - tylko dziennikarze i inne media. Biletów
      będzie DOSŁOWNIE kilkanaście - tym razem żadnego dostawiania krzesełek i tym
      podobnych.
      Cóż, mam nadzieję, że Tori przyjedzie na regularny występ dla wszystkich latem.
      I tylko oby nie było tak, jak z biletami na U2 wink)
    • znawcah Re: Koncert Tori Amos 19.02.05, 18:36
      Nie wiem czym sie tak emocjonowac. Sciagnalem cala dyskografie tej pani i nie
      jestem w stanie wysluchac jakiejkolwiek plyty bez zmruzenia oka. Ta kobieta ma
      strasznie meczacy, pretensjonalny styl ktory moze sie spodobac albo starym
      pannom, albo ludziom z problemami emocjonalnymi. Do mnie, przecietnego
      sluchacza, taka muza nie trafia.
      • Gość: A. Re: Koncert Tori Amos IP: 62.233.164.* 19.02.05, 18:55
        Moze wlasnie dlatego, ze jestes przecietnym sluchaczem sluchajacym przecietnej
        muzyki opartej na trzech akordach... No offence...
        • znawcah Re: Koncert Tori Amos 19.02.05, 18:58
          Gość portalu: A. napisał(a):

> Moze wlasnie dlatego, ze jestes przecietnym sluchaczem sluchajacym przecietnej
          > muzyki opartej na trzech akordach... No offence...

A ty co, specjalistko? Ile plyt w zyciu przesluchalas? Chyba ze jestes facetem,
          ale nie wierze zeby facet nie mial jaj i sie nawet podpisac nie umial. Jak na
          razie sama na wielka melomanke nie wyszlas, dzieweczko. Sluchaczko czterech
          akordow, hehe.
        • Gość: FK Re: Koncert Tori Amos IP: *.chemia.pk.edu.pl 24.02.05, 17:39
          E, nie kłóććie się
          de gustibus non disputandum est -
          o gustach się nie dyskutuje.
    • Gość: woo cos Re: Koncert Tori Amos IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 25.02.05, 18:48
      tak sobie czytam... i nie rozumiem i sie zastanawiam...

slucham tori od (dosyc) dawna, pozyczalem roznym ludziom jej plyty, ale kazdy
      kto posluchal kilka jej piosenek oddawal mi plyty bardzo szybko, jeli w domu
      puszczalem jej piosenki kazali mi je szybko wylaczyc, bo nie mogli sluchac
      tori... ale znam tez duzo osob, ktorzy tori lubia, sluchaja, i ktorym plyt
      pozyczac nie musze
      tori jest poprostu taka ze albo sie ja uwielbia albo sie nienawidzi, albo sie
      slucha wszystkie plyty albo zadnej. nie jest to wokalistka ktora nadaje sie na
      glowne pasmo radiowe i nie jest srednia

nie rozumiem jednak skad sie biora tacy ludzie i takie komentarze w ktorych
      fanow tori nazywa sie nawiedzonymi lub starszymi facetami czy kobietami z
      problemami - a z drugiej strony, tych co jej nie sluchaja nazywa sie
      ignorantami, gluchymi, nie znajacymi sie na muzyce itd itp

po co? sluchasz - sluchaj, nie sluchasz - nie sluchaj. koniec.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka