johnny_b_goode 19.02.05, 12:10 Zrobiłem ostatnio reklamę TV tandetnego produktu z hip-hopem w tle. Nie dość że sponiewierałem hip-hop, pokazując gdzie jego miejsce, to jeszcze wziąłem za to pieniądze. Czyż to nie piękne? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wahacz Re: Jak upodlić hip-hop IP: *.aster.pl 19.02.05, 14:57 Ja widziałem reklamę z rockiem w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fomfel Re: Jak upodlić hip-hop IP: 80.51.233.* 19.02.05, 15:01 Hip-dupa nie trzeba upadlać. Sam w sobie jest podły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylezjusz fankulo Re: Jak upodlić hip-hop IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 16:00 Oj, rzeczywiscie - pograzyles hh niemalze ostatecznie. Hiphopowcy po obejrzeniu tego spotu zaczna kolektywnie popelniac sepuku, a hiphopowe tlocznie z miejsca zbankrutuja. W celu dokonczenia dziela zniszczenia winienes puscic z dymem okoliczne mjuzikszopy sprzedajace ten chlam oraz sklepy z hiphopowa konfekcja. Wtedy juz na pewno, o Wielki Dzonie, wyzwolone rokenrolowe masy z wdziecznosci i podziwu dla twych dokonan okazaly pomnik na srodku miasta ci postawia PS. Bo ja zawsze twierdzilem, ze do reklamy ida nieudacznicy i frustraci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Jak upodlić hip-hop IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 23:12 Po co go upadlac, on sam siebie upodli. A raczej juz upodlil....wystarczy przez 15 minut poogladac polska Vive (nie ponosze odpowiedzialnosci za dolegliwosci tym spowodowane!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jak upodlić hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 21:16 Jesteś kratynem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: Jak upodlić hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 11:20 To nie wina twojej nienawisci do hiphopu tylko braku wiedzy o tej muzyce ........ Ostanio widzialem reklame Kaczor DOnald ziomalem jest .. Kazdy rynek jest skomercjalizowany ale to nie znaczy ze wlasnie te zespoly sa wyznacznikiem gatunku . Pozdrawiam nieograniczone umysly .. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Jak upodlić hip-hop 21.02.05, 15:16 tak ja tez uważam że do upodlenia jeszcze daleko. nie lubisz hiphopu, a co o nim wiesz? jak silne widzisz powiązania z tradycją "muzyki czarnej", jazzu? hiphopu można nie lubić ale ciekawie rozwiną technikę tworzenia muzyki.. (no chyba że technikę tworzenia ograniczyć do 3 piw, gitary, wzmacniacza i tabulatury ulubionego kawałka). PS. proponuje roz..ć szufladki wszędzie jest coś ciekawego, wystarczy się otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: Jak upodlić hip-hop IP: *.nyc.rr.com 21.02.05, 15:32 Piekne. Biali murzyni z kraju wtornych analfabetow malpujacy czarnych nedzarzy dla ktorych jedyna szansa na slawe i pieniadze jest hip-hop to zaiste piekna zemsta na prostactwie i braku wlasnych wzorcow kulturowych. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Jak upodlić hip-hop 21.02.05, 15:36 no tak bo rythm and blues i jazz to rdzennie polska muzyka, prawda? brawo, ubu_roy Odpowiedz Link Zgłoś
czyzunia Re: Jak upodlić hip-hop 21.02.05, 18:09 tylko co wspólnego z muzyką ma hiphop. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Jak upodlić hip-hop 21.02.05, 18:37 > tylko co wspólnego z muzyką ma hiphop. ale co że jazz i rhythm'n'blues nie zostały "wymyślone" w polsce? to jest kontrargument na post: ...Biali murzyni z kraju wtornych analfabetow malpujacy czarnych nedzarzy dla ktorych jedyna szansa na slawe i pieniadze jest hip-hop to zaiste piekna zemsta na prostactwie i braku wlasnych wzorcow kulturowych... zastanawiam się gdzie są granice przyswajalności muzyki jako "twojej", tak żeby fan np. pink floyd nie mógł powiedzieć że np. hip-hop jest głupim, wtórnym powielaniem twórców z np. stanów zjednoczonych. rozjasniłem mój tok rozumowania? czy coś mi umyka? chodzi mi o to że niewazne gdzie muzyka jest tworzona, ważne żeby się podobała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siur Re: HIP HOPU NIE DA SIĘ UPODLIĆ I TO WAS BOLI, HA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:44 p.o.box.77'ie jestes chyba jedynym inteligentnym stworzeniem na tym forum.Wiesz co Ci powiem? Nie zniżaj się do poziomu ludzi ograniczonych,bo żyją w zamkniętym świecie,gdzie każdy "lepszy" może nimi kierować... dzikie osły,hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siurrrrrr Re: HIP HOPU NIE DA SIĘ UPODLIĆ I TO WAS BOLI, HA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 22:50 i JESZCZE JEDNO MADAFAKA ASOLSSSSSS : F.A.L.A = FUCK AWAY LAY AWAY <teraz madre glowy przetlumaczcie to sobie> hahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: Jak upodlić hip-hop IP: *.nyc.rr.com 22.02.05, 13:27 p.o.box.77 napisał: > zastanawiam się gdzie są granice przyswajalności muzyki jako "twojej", tak żeby > > fan np. pink floyd nie mógł powiedzieć że np. hip-hop jest głupim, wtórnym > powielaniem twórców z np. stanów zjednoczonych. > Mysle ze taka granica istnieje. Muzykalnosc. Jezeli ktos kopiuje zle, nie potrafi spiewac a nasladowany styl jest swoja wlasna karykatura, to wtedy przekroczona zostala granica. Kultura. Do tego dochodzi brak kultury muzycznej polegajacy na nieznajomosci korzeni muzyki, roznych stylow, podstaw muzycznego jezyka, ideii ktorej dana muza jest nosnikiem, sytuacji kulturowej ktora sie przyczynila do jego powstania itd. Ludzie wszystko kupia tymbardziej gdy nie maja zadnego zdania na temat sluchanej muzy i kieruja sie pozamuzycznymi kryteriami. Naprzyklad tym ze utozsamiaja sie z jakims ciziem na okladce. Pozdro. P.S. Hip-Hop to calkiem niezla muza, dobre kolyszace bity, swingujace glosy i ciekawe brzmienia. Sam mam wielu faworytow ale zaden nie urodzil sie nad Wisla. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Jak upodlić hip-hop 22.02.05, 14:13 a no widzisz ja nie mogę powiedzieć że słucham hiphopu dużo w ogóle, ale zwróciłem uwagę na trzech kolesi (mniejsza o konkrety, jakby co może na bardziej personalne dyskusje zapraszam), którzy zawyżyli mocno poziom, lirycznie, a muzycznie ich kolesie, którzy mniej lub bardziej do nich przystają, też sporo pracują żeby coś nowego pokazać. Stawiam na rozwój. ps. kiedyś na forum gazety któryś z emigrantów mieszkający w nowym jorku powiedział ciekawą historię: że on slyczal jakichs tam polskich hiphopowcow w radio i sie załamał, bo spotyka w centrum NYC, murzyna, który sprząta ulice, a sprzątając rapuje. ludzie sie zatrzymują i słuchaja goscia a on to mam gdzies, przestaje cos do nich "wyrapuje" i sprzata dalej... i tak od paru lat. ale widzisz kiedys to sie zaczelo i dzis sie trafiaja takie kwiatki. u nas terz sobie wypracuja styl. z reszta w europie sie mowi o polskim hiphopie bo sie szybko rozwija. wiec jeszcze raz stawiam na rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glebogryzarka Re: Jak upodlić hip-hop IP: 195.245.217.* 22.02.05, 12:07 > Zrobiłem ostatnio reklamę TV tandetnego produktu z hip-hopem w tle. Nie dość > że sponiewierałem hip-hop, pokazując gdzie jego miejsce, to jeszcze wziąłem za > to pieniądze. Czyż to nie piękne? Za wykorzystanie utworu w reklamie się płaci (o ile nie jest to reklama koncertu albo płyty), plus zaiksy jeszcze lecą. Czyżbyś nie wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_goode Re: Jak upodlić hip-hop 22.02.05, 20:25 Wiem o wszystkich wymienionych przez Ciebie obostrzeniach. Napisałem oryginalny tekst, specjalnie na użytek tej produkcji. Zważywszy na stopień skomplikowania stylistyki hip-hopu nie zajęło to zbyt wiele czasu. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glebogryzarka Re: Jak upodlić hip-hop IP: 195.245.217.* 22.02.05, 21:03 > Zważywszy na stopień skomplikowania stylistyki hip-hopu nie zajęło to zbyt > wiele czasu. : ) Gó..any tekst jest łatwo napisać do dowolnej muzyki. O czym dobitnie świadczy: harcerski punk, egzaltowany rock progresywny, pretensjonalny metal, banalny pop. Zresztą, o czym my tu mówimy - jak znam życie i branżę, to ktoś ci kazał zrobić reklamę z hip hopem, a ty dorabiasz sobie do tego wygodną ideologię w stylu Kazi Szczuki i Pawła Kukiza... Ba, gorzej - głosisz, że wchodzisz w styl (z całą pewnością nieudolnie jak cholera), żeby rozsadzić go od wewnątrz. Zabawne. A muzyka skąd? Zaiks bije tu tak czy inaczej, wujek... Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_b_goode Re: Jak upodlić hip-hop 23.02.05, 18:12 > Gó..any tekst jest łatwo napisać do dowolnej muzyki. O czym dobitnie świadczy: > harcerski punk, egzaltowany rock progresywny, pretensjonalny metal, banalny pop > . W hip-hopie g*** teksty są pisane do pukania komputerowego automatu. > A muzyka skąd? Zaiks bije tu tak czy inaczej Muzyka również została stworzona na potrzeby kampanii. >, wujek... No wiesz, ta poufałość nie jest potrzebna. I tak nic Ci z tego nie wyjdzie. Jestem hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cky Re: Jak upodlić hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:36 Musze powiedzieć, że kiedyś tez nie lubiłem hh i uważałem ze to nie jest muzyka itp. ale jak spróbowałem prawdziwego hh to musze powiedzieć ze nie jest to takie złe. PRawdziwe to mam na myśli amerakanski czarny hip-hop, ale starą ekipe 2pac, P.D, notorius, Xzibit, Snoop, DMX itp... nie zaden śmieszny polski HH o dzieciaku z bloku co nie ma perspektywy ze słabym podkładem i bezsensownym txt. Z nowych wykonawców polecam Sido, całkiem dobre podkłady robi koleś. wiec nie najeżdzajcie odrazu tak na cały hh, bo tak jak w kazdym stylu są dobrzy i beznadziejni wykonawcy. C ya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula200 Re: Jak upodlić hip-hop IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 12:10 Wcale nie! Nie podoba mi się to co zrobiłeś. Podoba mi się hip- hop a ty go sponiewierłeś i jeszcze wziąłeś za to pieniądze. To nie piękne tylko obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś