Gość: oceans Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:25 Czytając ten wątek nie wiem, czy piszecie o piosenkach dołujących czy wzruszających? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarsien Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: 194.63.135.* 07.03.05, 11:06 Akurat te wzruszające są zazwyczaj dołujące...Raczej przy Britney Spears nikt się nie dołuje...(ani nie wzrusza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 07.03.05, 00:18 Suicidal Tendencies "How will I laugh tomorrow, when I can't even smile today?" Ta piosenka to krzyk rozpaczy człowieka pogrążonego w totalnej depresji, mającego zawsze ze wszystkim pod górkę ... zresztą tytuł już mówi sam za siebie. Jeden z najlepszych utworów ST. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fibi Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.ds2-k.us.edu.pl 07.03.05, 18:24 Płyta "puk puk" Nosowskiej i cały TOOL i więcej mi nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
kozborn Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 08.03.05, 11:47 oj tak! Nosowska jest dołująca, ale super. A według mnie najbardziej dołujący album wszech czasów to "Listen Whithout Prejudice" George'a Michaela. Może z wyjątkiem "Freedom". Ten album jest jak modlitwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kozborn Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 08.03.05, 11:50 i jeszcze "chłopiec z plasteliny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:42 Pink Floyd - Comfortably Numb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 21:55 dido "here with me" zdecydowanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: 81.190.199.* 08.03.05, 22:26 Jeśli nie przeszkadza Ci jazz....... to koniecznie 'Litania' Tomasza Stańki. Parę utworów z tej płyty(wykonania 'Sleep Safe and Warm' i 'Night-time, Daytime Requiem') po prostu kroi na plasterki. Muzyka do lusterka i wódki, tak żeby zadręczać się do rana i nie pozwolić przypadkiem wstać. Melodyjne, ale bez kompromisów. Stańko w roli kata. Masakra. No i jeszcze przychodzi mi do głowy taki kawałeczek 'mu-getsu'z płyty 'ki-oku' toshinori kondo (trąbka) i dj.krush (elektronika). Tam znowuż więcej wiatru, osamotnienia, tęsknoty za czymś. Akcja toczy się bo się toczy, troszkę obok, troszkę za oknem (zaleta monotonnych, przewijających się bez pośpiechu podkładów krusha) i ten żal za czymś - ta trąbka. Generalnie, cała płyta bardzo nie zła, choć w nie cała smutna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellk Soundtracki z Magnolii, Virgin Suicides, Avallon, IP: *.icpnet.pl 08.03.05, 22:32 Silent Running (Baez+kontekst), GITS Innocence - zwłaszcza ze sceny z karnawałem w Katedrze, trochę Osieckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
emzecik Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 08.03.05, 23:17 "Jesienna Deprecha" - Kury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łotewa Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.osk.pl / *.osk.pl 08.03.05, 23:28 TOOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 00:28 Motyw przewodni z filmu Platoon (po naszemu Pluton)"Adagio For Strings". Od razu strzał w potylicę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beza Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.03.05, 00:43 Muzyka z filmu Leaving Las Vegas (Sting) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 00:53 większość kawałków z "Darkest days" - Stabbing Westward,o samotności, poczuciu beznadziei,niskiej samoocenie, a ponoć wcześniejsze płyty jeszcze bardziej,a przynajmniej tak samo... "Creep" - Radiohead "Seeman" - Rammstein Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 01:11 "Mad World" - to jest piosenka Tears For Fears,ale w wykonaniu Gary Jules(soundtrack "Donnie Darko"),naprawdę smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogibaboo Portishead!!! IP: *.workgroup / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 02:01 Wszystkie trzy płyty Portishead: "Dummy", "Portishead", "Live in NYC Roseland". Nie ma na nich nawet jednej optymistycznej nuty czy słowa. Idealne do słuchania tuż przed skokiem z wieżowca. I jeszcze może "Out of season" Beth Gibbons and Rustin Mana. Tak naprawdę to wszystko, co tylko wyszło spod ręki Beth Gibbons. Jest Wielka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ariiel Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 09.03.05, 04:10 Metallica: Low Man's Lyric (klimatem kojarzy mi się ze wspomnianym wcześniej "When a blind man cries"), Fade to black, Welcome Home (Sanitarium). Perfect: Objazdowe nieme kino, Wieczorny przegląd myśli, Nie płacz Ewka. Zbigniew Hołdys: Kołysanka dla Tytusa, Stalker. Rolling Stones: Angie. Sting: Moon over Bourbon Street. Tori Amos: Purple People, Hey Jupiter, Gold dust, cover Nirvanowego Smells like teen spirit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enver1 Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.03.05, 07:21 A według mnie, choć może to wywpłac oburzenie, Tom Waits... Odpowiedz Link Zgłoś
friko000 Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 09.03.05, 08:00 Radiohead "paranoid android" Odpowiedz Link Zgłoś
marcin93 Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 09.03.05, 08:05 Dla mnie większość kawałków L.Cohena np: "Dance me to the end of love" "Hallelujah" "Take this waltz" Lubie się czasem zdołować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franc Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.gl.digi.pl 09.03.05, 08:20 Większość z utworów The Mortail Coil,Dead can dance,Cocteau twins[czyli 4ad] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naa Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: 195.47.201.* 09.03.05, 09:23 Anathema... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kV Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.crowley.pl 09.03.05, 09:32 zdecydowanie cały album My Dying Bride: The Angel And The Dark River Za to co do 'całego tego 4ad' sama zastanawiam się nad fenomenem Cocteau Twins, bo po prostu /chociaż są 'okropnie piękni'/ NIE MOGĘ ich słuchać bo wpadam przez to w straszny stan, rzeczywiście /ale nie powiedziałabym dół, raczej skrajne wzruszenie - o co w tym chodzi? jakaś skala muzyczna? tonacja?/ oczywiście trzeba ich posłuchać przez parę dni, żeby wyczuć tego psychotycznego bakcyla Za to Dead Can Dance ... wg mnie to jest piękna muza taneczna wręcz /Saldek, Mefisto np./ doprowadza do łez ale pozytywnych /ale, de gustibus non est disputandum/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarsien Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: 194.63.135.* 09.03.05, 10:34 A po mnie, dla odmiany, "Cocteau twins" totalnie spływa... miło posłuchać , szczególnie wczesną jesienia, ale ani nie doluje, ani nie wzrusza)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bjorkki Country music... doprowadza ludzi do samobójstwa.. 09.03.05, 09:52 jesli chcesz sie az tak zdołowac polecam country music! Jet to naukowo dowiedzione ze doprowadza ludzi do samobojstwa (patrz naty-noble z zeszłego roku). Zyczę miłego dołowania się A jak ja chcę sie dobić, to słucham utworu "Rapture" Siouxie and the banshees. asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wejder life of agony IP: 194.196.228.* 09.03.05, 10:28 Perfect Circle - The Noose Life of Agony - Desire Red Hot Chili Peppers - Could I Have Lied Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astounded@wp.pl Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.compower.pl 09.03.05, 10:42 Nic, ale to nic nie przebije utworu o przewrotnym tytule "smile" (brian molko i jane birkin) - polecam na pelzajacego dola Odpowiedz Link Zgłoś
mukie Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 09.03.05, 10:54 Nick Cave, trochę się znajdzie. Bjork jakiś taki dziwny niepokój we mnie wywołuje. I "Gollum Song" (WP: Dwie Wieże), ale nie pomnę kto to śpiewał.. A w każdym razie nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beo Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 17:33 gollum song? Emiliana Torrini. Odpowiedz Link Zgłoś
agy Re: Dead Can Dance i ich "Within the Realm Of.. 09.03.05, 10:58 ....A Dying Sun " - niesamowita i piękna płyta (okładka z cmentarza), niestety dołuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalia Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.petrus.com.pl 09.03.05, 18:00 Nie wiem czy było: "The Last Goodbay" Anathema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoła kłamie Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:56 Mam cię! Strzeliłaś angielskiego ortografa! "Goodbay" się pisze oddzielnie, czyli "good bay" (to znaczy "dobra zatoka" po polsku). Goodbye! ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalia Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.petrus.com.pl 10.03.05, 10:55 no masz mnie jak w tym programie.... pomylka, zapominam o spacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalia Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.petrus.com.pl 10.03.05, 11:03 tfu, co ja bredze, nie chodzi o odstep, napisalam goodbay zamiast "goodbye" )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek_jedyny Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.ssnet.pl 09.03.05, 19:39 Archive "Fuck You" - strasznie dołujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoła kłamie Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:44 Posłuchaj Nirvany i Pearl Jamu chłopcze (dziewczyno) - zdołowanie gwarantowane (powinny być nalepki na płytach z takim napisem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:17 Wg. mnie płyta Piotr Kaczkowski Minimax.Chodzi mi o tą pierwszą.Tam są dołujące utwory utrzymane w baaaaaaaardzo smutnym brzmieniu.Uwierz mi na słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul_to_squeeze Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 20:40 > Uwierz mi na słowo. a mozna sprawdzic empirycznie ? Odpowiedz Link Zgłoś