Dodaj do ulubionych

NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY

• Gość: oceans Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:25
      Czytając ten wątek nie wiem, czy piszecie o piosenkach dołujących czy wzruszających?
      • Gość: Klarsien Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: 194.63.135.* 07.03.05, 11:06
        Akurat te wzruszające są zazwyczaj dołujące...Raczej przy Britney Spears nikt
        się nie dołuje...(ani nie wzrusza)
    • Gość: As Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 07.03.05, 00:18
      Suicidal Tendencies
      "How will I laugh tomorrow, when I can't even smile today?"

Ta piosenka to krzyk rozpaczy człowieka pogrążonego w totalnej depresji,
      mającego zawsze ze wszystkim pod górkę ... zresztą tytuł już mówi sam za siebie.
      Jeden z najlepszych utworów ST.

• Gość: fibi Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.ds2-k.us.edu.pl 07.03.05, 18:24
        Płyta "puk puk" Nosowskiej i cały TOOL i więcej mi nie trzeba
        • kozborn Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 08.03.05, 11:47
          oj tak! Nosowska jest dołująca, ale super. A według mnie najbardziej dołujący
          album wszech czasów to "Listen Whithout Prejudice" George'a Michaela. Może z
          wyjątkiem "Freedom". Ten album jest jak modlitwa.
          • kozborn Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 08.03.05, 11:50
            i jeszcze "chłopiec z plasteliny"
    • Gość: Rafal Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:42
      Pink Floyd - Comfortably Numb
    • Gość: milka Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 21:55
      dido "here with me" zdecydowanie....
    • Gość: gość Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: 81.190.199.* 08.03.05, 22:26
      Jeśli nie przeszkadza Ci jazz....... to koniecznie 'Litania' Tomasza Stańki.
      Parę utworów z tej płyty(wykonania 'Sleep Safe and Warm' i 'Night-time, Daytime
      Requiem') po prostu kroi na plasterki. Muzyka do lusterka i wódki, tak żeby
      zadręczać się do rana i nie pozwolić przypadkiem wstać. Melodyjne, ale bez
      kompromisów. Stańko w roli kata. Masakra.

No i jeszcze przychodzi mi do głowy taki kawałeczek 'mu-getsu'z płyty 'ki-oku'
      toshinori kondo (trąbka) i dj.krush (elektronika). Tam znowuż więcej wiatru,
      osamotnienia, tęsknoty za czymś. Akcja toczy się bo się toczy, troszkę obok,
      troszkę za oknem (zaleta monotonnych, przewijających się bez pośpiechu podkładów
      krusha) i ten żal za czymś - ta trąbka. Generalnie, cała płyta bardzo nie zła,
      choć w nie cała smutna.
    • Gość: hellk Soundtracki z Magnolii, Virgin Suicides, Avallon, IP: *.icpnet.pl 08.03.05, 22:32
      Silent Running (Baez+kontekst), GITS Innocence - zwłaszcza ze sceny z
      karnawałem w Katedrze, trochę Osieckiej...
    • emzecik Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 08.03.05, 23:17
      "Jesienna Deprecha" - Kury
    • Gość: łotewa Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.osk.pl / *.osk.pl 08.03.05, 23:28
      TOOL
    • Gość: smutas Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 00:28
      Motyw przewodni z filmu Platoon (po naszemu Pluton)"Adagio For Strings". Od
      razu strzał w potylicę !
      • Gość: Beza Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.03.05, 00:43
        Muzyka z filmu Leaving Las Vegas (Sting)
      • Gość: gość portalu Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 00:53
        większość kawałków z "Darkest days" - Stabbing Westward,o samotności, poczuciu
        beznadziei,niskiej samoocenie, a ponoć wcześniejsze płyty jeszcze bardziej,a
        przynajmniej tak samo...

"Creep" - Radiohead

"Seeman" - Rammstein

• Gość: (gość portalu) Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 01:11
          "Mad World" - to jest piosenka Tears For Fears,ale w wykonaniu Gary
          Jules(soundtrack "Donnie Darko"),naprawdę smutne
    • Gość: Yogibaboo Portishead!!! IP: *.workgroup / *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 02:01
      Wszystkie trzy płyty Portishead: "Dummy", "Portishead", "Live in NYC Roseland".
      Nie ma na nich nawet jednej optymistycznej nuty czy słowa. Idealne do słuchania
      tuż przed skokiem z wieżowca. I jeszcze może "Out of season" Beth Gibbons and
      Rustin Mana. Tak naprawdę to wszystko, co tylko wyszło spod ręki Beth Gibbons.
      Jest Wielka!!!
    • ariiel Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 09.03.05, 04:10
      Metallica: Low Man's Lyric (klimatem kojarzy mi się ze wspomnianym wcześniej "When a blind man cries"), Fade to black, Welcome Home (Sanitarium).
      Perfect: Objazdowe nieme kino, Wieczorny przegląd myśli, Nie płacz Ewka.
      Zbigniew Hołdys: Kołysanka dla Tytusa, Stalker.
      Rolling Stones: Angie.
      Sting: Moon over Bourbon Street.
      Tori Amos: Purple People, Hey Jupiter, Gold dust, cover Nirvanowego Smells like teen spirit.
    • Gość: enver1 Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.03.05, 07:21
      A według mnie, choć może to wywpłac oburzenie, Tom Waits...
    • friko000 Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 09.03.05, 08:00
      Radiohead "paranoid android"
    • marcin93 Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 09.03.05, 08:05
      Dla mnie większość kawałków L.Cohena np:
      "Dance me to the end of love"
      "Hallelujah"
      "Take this waltz"
      Lubie się czasem zdołować.
    • Gość: franc Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.gl.digi.pl 09.03.05, 08:20
      Większość z utworów The Mortail Coil,Dead can dance,Cocteau twins[czyli 4ad]
      • Gość: Naa Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: 195.47.201.* 09.03.05, 09:23
        Anathema...
    • Gość: kV Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.crowley.pl 09.03.05, 09:32
      zdecydowanie cały album My Dying Bride: The Angel And The Dark River
      Za to co do 'całego tego 4ad' sama zastanawiam się nad fenomenem Cocteau
      Twins, bo po prostu /chociaż są 'okropnie piękni'/ NIE MOGĘ ich słuchać bo
      wpadam przez to w straszny stan, rzeczywiście /ale nie powiedziałabym dół,
      raczej skrajne wzruszenie - o co w tym chodzi? jakaś skala muzyczna? tonacja?/
      oczywiście trzeba ich posłuchać przez parę dni, żeby wyczuć tego psychotycznego
      bakcyla
      Za to Dead Can Dance ... wg mnie to jest piękna muza taneczna wręcz /Saldek,
      Mefisto np./ doprowadza do łez ale pozytywnych /ale, de gustibus non est
      disputandum/
      • Gość: Klarsien Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: 194.63.135.* 09.03.05, 10:34
        A po mnie, dla odmiany, "Cocteau twins" totalnie spływa... miło posłuchać ,
        szczególnie wczesną jesienia, ale ani nie doluje, ani nie wzruszasmile))))
    • bjorkki Country music... doprowadza ludzi do samobójstwa.. 09.03.05, 09:52
      jesli chcesz sie az tak zdołowac polecam country music! Jet to naukowo
      dowiedzione ze doprowadza ludzi do samobojstwa (patrz naty-noble z zeszłego
      roku).
      Zyczę miłego dołowania się
      A jak ja chcę sie dobić, to słucham utworu "Rapture" Siouxie and the banshees.
      asia
    • Gość: wejder life of agony IP: 194.196.228.* 09.03.05, 10:28
      Perfect Circle - The Noose
      Life of Agony - Desire
      Red Hot Chili Peppers - Could I Have Lied

• Gość: astounded@wp.pl Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.compower.pl 09.03.05, 10:42
      Nic, ale to nic nie przebije utworu o przewrotnym tytule "smile" (brian molko i
      jane birkin) - polecam na pelzajacego dola tongue_out
    • mukie Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY 09.03.05, 10:54
      Nick Cave, trochę się znajdzie. Bjork jakiś taki dziwny niepokój we mnie
      wywołuje. I "Gollum Song" (WP: Dwie Wieże), ale nie pomnę kto to śpiewał.. A w
      każdym razie nie jestem pewna.
      • Gość: Beo Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 17:33
        gollum song? Emiliana Torrini.
    • agy Re: Dead Can Dance i ich "Within the Realm Of.. 09.03.05, 10:58
      ....A Dying Sun " - niesamowita i piękna płyta (okładka z cmentarza), niestety
      dołuje.
    • Gość: konwalia Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.petrus.com.pl 09.03.05, 18:00
      Nie wiem czy było:
      "The Last Goodbay" Anathema
      • Gość: szkoła kłamie Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:56
        Mam cię! Strzeliłaś angielskiego ortografa! "Goodbay" się pisze oddzielnie,
        czyli "good bay" (to znaczy "dobra zatoka" po polsku).

Goodbye! ;]
        • Gość: konwalia Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.petrus.com.pl 10.03.05, 10:55
          no masz mniesmile jak w tym programie....
          pomylka, zapominam o spacji.
        • Gość: konwalia Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.petrus.com.pl 10.03.05, 11:03
          tfu, co ja bredze, nie chodzi o odstep, napisalam goodbay zamiast "goodbye" smile))
    • Gość: kwiatek_jedyny Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.ssnet.pl 09.03.05, 19:39
      Archive "Fuck You" - strasznie dołujące
    • Gość: szkoła kłamie Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:44
      Posłuchaj Nirvany i Pearl Jamu chłopcze (dziewczyno) - zdołowanie gwarantowane
      (powinny być nalepki na płytach z takim napisem).
    • Gość: xxx Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:17
      Wg. mnie płyta Piotr Kaczkowski Minimax.Chodzi mi o tą pierwszą.Tam są dołujące
      utwory utrzymane w baaaaaaaardzo smutnym brzmieniu.Uwierz mi na słowo.
      • Gość: soul_to_squeeze Re: NAJBARDZIEJ DOŁUJĄCE PIOSENKI/UTWORY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 20:40
        > Uwierz mi na słowo.
        a mozna sprawdzic empirycznie ? wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka