Dodaj do ulubionych

Martyna Jakubowicz i Voo Voo"Tylko Dylan"

IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 07.03.05, 15:13
Jak wam się podoba ta płyta?
Obserwuj wątek
    • sonia34 Re: Martyna Jakubowicz i Voo Voo"Tylko Dylan" 08.03.05, 11:10
      Nie słyszałam jeszcze całej płyty. Znam tylko ''Augustyn Święty był w mym
      śnie''(''I Dreamed I Saw St. Augustine''),ale podoba mi się.
      • Gość: Michał Re: Martyna Jakubowicz i Voo Voo"Tylko Dylan" IP: 195.94.205.* 08.03.05, 12:24
        Bardzo. Martyna śpiewa spokojnie ale ma parę momentów gdy pokazuje taka stronę
        głosu, któtej u niej nigdy nie słyszałem. Bardzo fajne ciepłe brzmienie voo
        voo, które gra jakby oszczędniej niz zwykle.
        tłumaczenia nie są dosłowne przez co płyta zyskuje literacko.
        dobrąpróbką płyty jest knockin on heavens door , kawałek tak ograny ze juz sie
        bardziej nie da a w tej wersji brzmi ciekawie i pięknie.
        jeżlei ktoś lubi konecrtówke kolysz mnie to powienien kupic te plyte
        • arilo dzieki za przypomnienie - slyszalem 09.03.05, 14:32
          o tym, ze taka pozycja ma sie pojawic na rynku - ale wyle cialo mi to z
          pamieci. A ta opinia - porownanie do plyty kolysz mnie - uwazam za koronny
          argument -motywujacy do wykopania tej pozycji chocby i z piekla (Kolysz mnie -
          uwazam za jedna z najlepszych plyt w historii polskiego rocka !!!!!!)

Dzieki i pozdro
          • Gość: Michał Re: dzieki za przypomnienie - slyszalem IP: 195.94.205.* 09.03.05, 14:45
            nie ma sprawy. mam nadzieje, ze Ci sie spodoba. Kołysz mnie to dla mnie tez
            genialna sprawa. Dylan jest spokojniejszy ale też fajny. daj znac jak ci sie
            podoba,pozdrowienia
            • arilo jak tylko dorwe plytke 10.03.05, 12:53
              napisze

Pozdro
    • Gość: Abra Re: Martyna Jakubowicz i Voo Voo"Tylko Dylan" IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.03.05, 10:19
      Słyszałam jeden utwór w Trójce i jakoś nie bardzo przekonuje mnie głos Martyny
      Jakubowicz w tej muzyce, do takich tekstów... Jakiś taki za słodki, ale oże
      niektórym ten kontrast się właśnie spodobać
      • sonia34 Re: Martyna Jakubowicz i Voo Voo"Tylko Dylan" 14.04.05, 11:20
        Słyszałam już połowę płyty,podoba mi się.
    • ydorius Re: Martyna Jakubowicz i Voo Voo"Tylko Dylan" 14.04.05, 12:37

Miejscami jest, niestety, oazowo niestrawna. Takie brzdąkanie i śpiewanie
      nawiedzonych tekstów. Wiem, ze to Dylan, tylko, że autor sam rozrzucił swoje
      mistyczne doznania po różnych płytach. Tutaj są one zaprezentowane w wersji
      skondensowanej i przez to ciężkostrawne.

Na szczeście nie idzie tak przez cały czas; wydaje mi się, że druga część płyty
      odchodzi od owych oazowych czastuszek na rzecz pieśni mniej religijnie
      zaangażowanych. I to z kolei bardzo mi się podoba.

m,
      .y.

----------------------------------
      What is home without Pinezka's Potted Meat?
      Incomplete.
      violentowy świat braci y
      • Gość: Lecho Re: Martyna Jakubowicz i Voo Voo"Tylko Dylan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:41
        Słucham Dylana od wielu lat, mam wiele płyt, nie słyszałem tej płyty Martyny ale
        obawiam się że jest to pozycja dla fanów Martyny, nie Boba. Nie wierzę aby ona
        mogła wnieść coś oryginalnego i nowego do tych numerow. Chciałbym się mylić.
    • Gość: dddd Re: Martyna Jakubowicz i Voo Voo"Tylko Dylan" IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 14.04.05, 19:22
      czy Martyna Jakubowicz to fajna laska?
      • Gość: Michał Do Lecha i nie tylko IP: 195.94.205.* 15.04.05, 15:47
        Drogi Lechu!

Ja tez jestem fanem Dylana ale bardzo lubię tez Martyne. Czy mógłbys mi
        wytłumaczyć co wnosi twój mail oprócz tego , że stwierdzasz ze płyty nie znasz
        ale pewnie i tak Ci sie nie spodoba?
        ja najbardziej lubiędylana "surowego i chropowatego" (documentes of bob dylan
        to dla mnie jedna z najlepszych jego rzezcy choc malo oficjalna) ale dziwnym
        trafem uwazam, ze martyna zrobila naprawde niesamowita plyte choc daleka od
        surowosci dylana. pozdrawiam i polecam posluchac plyt przed komentowaniem
        • Gość: Lecho Re: Do Lecha i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 15:57
          Powiem tak, chętnie wysłucham uważnie nowej Martyny (udam się w tym celu do
          EMPiK'u)i opiszę wrażenia jak należy. Po wtóre, dotychczasowa twórczość Martyny
          jest dla mnie po kwadransie wtórna i nudna, co nie znaczy, że nie ma tam
          perełek...a Dylan dla mnie od pierwszej do ostatniej oprócz paru ewidentnych
          bubli. Pozdrawiam ze Szczecina.
          • Gość: Michał Re: Do Lecha i nie tylko IP: 195.94.205.* 15.04.05, 17:53
            Ok, Lechu daj znac jak będziesz po kupnie. Ciekawe jak Ci sie spodoba.
            masz świętą rację że Martynie zdarzały się wpadki częściej niż Dylanowi ale
            takie koncertowe KOŁYSZ MNIE to wielka sprawa.
            A swoja drogą niezły zbieg okliczności, bo jesteś z miasta mojej żony i, jak
            dla mnie, jednego z najfajniejszych miejsc na świecie. będę w szczecinie za
            parę tygodni i już się nie mogę doczekać aż zobaczę J. Głębokie i rynek na
            pogodnie. trzymaj się mocno.
            • Gość: Lecho Re: Do Lecha i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:52
              Jak będziesz się wybierał to daj znać na GG 8392618. Pozdra
      • cham_i_prostak Re: Martyna Jakubowicz i Voo Voo"Tylko Dylan" 17.04.05, 02:59
        >czy Martyna Jakubowicz to fajna laska?

widzialem jej zdjecie w Teraz Rocku, babka wyglada niezle ale pewnie jest
        blisko piecdziesiatki, czyli dla nas mlodych za stara na rżnięcie
    • Gość: Lecho Re: Martyna Jakubowicz i Voo Voo"Tylko Dylan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 16:47
      Przesłuchałem uważnie i muszę skonstatować, że jak zwykle grafika miła dla oka.
      Muzycznie jest to płyta nieszczęśliwego Voo Voo i zagubionej Martyny. Poza dwoma
      może trzema numerami, nudy na pudy. Dęciaki uparcie przypominją mi kapelę
      klezmerską, a sekcja nie może się rozpędzić. Jakiś taki dżezik im wychodzi.
      Produkcja niezła, choć w większości starano się skopiować brzemienie Lanois ale
      Daniel pozostał niedościgniony. Teksty przypominają mi tłumaczenia z gazety
      Radar (była taka 100 lat temu). Nie sądzę aby ktokolwiek poza Martyną chciał się
      ich nauczyć i śpiewac dla przyjemności. Co innego bowiem napisać tekst a co
      innego przetłumaczyć cudzy tekst, tym bardziej niełatwego Dylana.
      Martyna pięknie śpiewa. Jak zwykle. Chyba nawet jeszcze bardziej ją polubiłem po
      tej płycie. Ale na koncert z Dylanem nie pójdę, choć jest chyba jutro czy
      pojutrze. Cholera, a może ja napiszę dla niej kilka piosenek ?
      • Gość: Michał Po recenzji IP: 195.94.205.* 18.04.05, 18:22
        Cześć Lechu. Dzięki za Twoją recenzję dylanowej Martyny. Faktycznie, masz
        rację jest tu trochę za dużo numerów spokojnych, brakuje czadu, chropowatości
        dylana. ale chyba taka plyte chcieli nagrac. brzmieniowo cos w rodzaju
        płyty "oh mercy" bez szybszych numerów. Moze jednak trochę brakuje jakiś
        mocnych wejść. Produkcja jest świetna , tak jak mówisz a la daniel lanois w
        tym sensie ze jest duzo przestrzeni. teksty...hm, generalnie z dylanem jest
        taki problemem ze on zle wg mnie brzmi po polsku. nie czytalem jeszcze dobrych
        tlumaczen dylana na polski oprocz dwóch genialnych tlumaczeń Filipa
        Łobodzińskiego, którego tlumaczenie ISIS jak dla mnie przebija oryginał. ale
        oprócz łobodzińskiego, te tłumaczenia są i tak sa najlepsze jakie widzialem.
        co nie znaczy ze nie ma tam momentów złych. Mimo wszytsko, dalej będę tej płyty
        bronił i dalej mi się bardzo spodoba. a z innej beczki, slyszałeś zespół
        DRESDEN DOLLS? pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Lecho Re: Po recenzji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:02
          Miło mi, że zgadzasz się ze mną choć serce każe Ci iść w swoją stronę. Żeby tak
          wyglądały wąteki na tym forum, świat byłby jeszcze do zniesienia....Dresden
          Dolls nic mi nie mówi...? Zapodaj co o nich. Pozdra.
          • Gość: Michał Dresden Dolls IP: 195.94.205.* 20.04.05, 10:16
            Cześć, Dresden Dolls to rzecz z zupełnie innej bajki niż dylan ale ostatnio
            wpadła mi w łapy ich płyta i nie wypuszczam jej z odtwarzacza Także polecam
            gorąco. Podam ci linka z którego polecam ściagnięcie COIN OPERATED BOY i GIRL
            ANACHRONISM. Ciężkie do sklasyfikowania muzycznie, niezłe teksty i mocna
            wokalistka.
            www.dresdendolls.com/video/index.htm
    • arilo plyta jest niezla - ale nic ponadto?? 13.06.05, 22:30
      spodziewalem sie po niej wiecej. Ale z drugiej strony nie zapominajmy, ze to sa
      covery. Najbardziej podoba mi sie utwor Pukam do nieba bram - niby taki sam - a
      jednak brzmi ciekawie i inaczej.
      Jak dla mnie to dwuplytowka Kolysz mnie - a takze Skorka pomaranczy - sa
      lepszymi plytkami. Chetnie posluchalbym czegos calkiem nowego - i tym razem nie
      skladanki coverow - ale kompletnej Martyny Jakubowicz.

Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka