Gość: Marcin IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 14:42 Poznalem niedawno i jestem oczarowany,kapitalna kapela,moze ktos poza mna rowniez ja lubi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pszemcio1 Re: Slowdive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:27 no to jeszcze polecam my bloody valentine, ride i mercury rev Odpowiedz Link Zgłoś
pop_up Re: Slowdive 31.03.05, 15:31 genialna ale troche juz niestety zapomniana i nieznana u nas szerzej takie mam wrażenie a szkoda bo bardzo fajnie się ich słucha. niby spokojna muzyka ale potrafi popieścić. zagościli całą minioną zimę w moim discmanie. jak ci sie podoba to spróbuj coś piano magic (kolejna rzecz na którą mam teraz jazde) np. kawałek not fair z plyty "low birth weight". inspiracje są widoczne gołym okiem a nawet uchem. poza tym na p2p można znaleźć świetny zbiór b-sidów i rarytasów slowdive nazywa sie "i saw the sun". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Slowdive IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 15:44 Dzieki za tak szybki odzew. Slowdive zdazylem juz poznac doglebnie i z kazdym nowo poznanym kawalkiem lubie coraz bardziej. Wspomniane przez was zespoly znam i takze lubie, moze poza piano magic( ale mam nadziej ze szybko nadrobie zaleglosci)od siebie dorzuce moze jeszcze spacemen3 troche inna bajka ale takze transowo i nieziemsko. A tak na koniec to polecam mojego faworyta najbardziej magiczny zespol naszych czasow current 93,choc to juz inna historia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Slowdive IP: *.chello.pl 31.03.05, 22:08 Klasyka shoe-gaze'u, ale dziś jeśli wracam to tylko do Just For A Day. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Slowdive IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 15:23 z całym szacunkiem dla "Just For A Day", to jednak wg.mnie "Souvlaki" jest o niebo lepsze. Ale super, że są jeszcze ludzie, z którymi można podyskutować o wyższości Slowdive nad Ride na przykłąd. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Slowdive 01.04.05, 15:38 Gość portalu: greg napisał(a): > Ale super, że są jeszcze ludzie, z którymi można podyskutować > o wyższości Slowdive nad Ride na przykłąd Nie znam co prawda nic poza "Souvlaki", ale wyższość Ride nie podlega wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeden Re: Slowdive IP: *.wp-sa.pl 01.04.05, 16:34 Oj tak, Slowdive naprawdę ważnym zespołem byli. Szkoda, że z "Pygmalion" przegięli w stronę gitarowego ambinetu, że się tak wyrażę i nic już tak dobrego jak "Just For A Day" czy "Souvlaki" nie nagrali... Ja jednak najbardziej polecam zbiór epek, wydanych jeszcze przed "Just For..." - to dopiero jest odjazd. Nie wiem czy sie zgodzicie, ale Mojave 3, które teraz robią to już kompletnie nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Slowdive IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 17:50 Uważam, że "Pygmalion" ma swój klimat i lubię ten krążek. natomiast Mojave3 to żenada jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Slowdive IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 17:51 Ja Ride cenię za "Nowhere" - genialna płyta. reszta....hmm, nie jest zła, ale też nic wspaniałego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Slowdive IP: *.chello.pl 01.04.05, 21:43 Tym razem zgadzam się bez zastrzeżeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lose Re: Slowdive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 03:34 dla uzupelnienia tamtych klimatow polecam moose , chapterhouse , boo radleys (szczegolnie "everything's alright" ) kto byl z was na koncercie Ride w warszawie ?? niezla jazda byla...szkoda ze tylko nieliczni przybyli wiedzieli co to ride (grali jako "gwiazda" na przegladzie poslkich kapel ..brrr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Slowdive IP: *.chello.pl 02.04.05, 09:44 Jeśli mowa o "uzupełnianiu", to przede wszystkim My Bloody Valentine, jako bodaj najbardziej wpływowa kapela z całego nurtu. Później The Verve, Catherine Wheel, Swervedriver, Ned's Atomic Dustbin i tak można by jeszcze trochę powymieniać, a nawet się spierać czy The Charlatans i np Lush też czy nie, ale chyba nie o to chodzi Na koncercie nie byłem z przyczyn obiektywnych Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś