IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 14:42
Poznalem niedawno i jestem oczarowany,kapitalna kapela,moze ktos poza mna
rowniez ja lubi?
Obserwuj wątek
    • Gość: pszemcio1 Re: Slowdive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:27
      no to jeszcze polecam my bloody valentine, ride i mercury revsmile
    • pop_up Re: Slowdive 31.03.05, 15:31
      genialna ale troche juz niestety zapomniana i nieznana u nas szerzej takie mam
      wrażenie a szkoda bo bardzo fajnie się ich słucha. niby spokojna muzyka ale
      potrafi popieścić. zagościli całą minioną zimę w moim discmanie. jak ci sie
      podoba to spróbuj coś piano magic (kolejna rzecz na którą mam teraz jazde) np.
      kawałek not fair z plyty "low birth weight". inspiracje są widoczne gołym okiem
      a nawet uchem. poza tym na p2p można znaleźć świetny zbiór b-sidów i rarytasów
      slowdive nazywa sie "i saw the sun".
      pozdrawiam
      • Gość: Marcin Re: Slowdive IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.03.05, 15:44
        Dzieki za tak szybki odzew. Slowdive zdazylem juz poznac doglebnie i z kazdym
        nowo poznanym kawalkiem lubie coraz bardziej. Wspomniane przez was zespoly znam
        i takze lubie, moze poza piano magic( ale mam nadziej ze szybko nadrobie
        zaleglosci)od siebie dorzuce moze jeszcze spacemen3 troche inna bajka ale takze
        transowo i nieziemsko. A tak na koniec to polecam mojego faworyta najbardziej
        magiczny zespol naszych czasow current 93,choc to juz inna historia
    • Gość: Jacenty Re: Slowdive IP: *.chello.pl 31.03.05, 22:08
      Klasyka shoe-gaze'u, ale dziś jeśli wracam to tylko do Just For A Day.
      • Gość: greg Re: Slowdive IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 15:23
        z całym szacunkiem dla "Just For A Day", to jednak wg.mnie "Souvlaki" jest o
        niebo lepszesmile. Ale super, że są jeszcze ludzie, z którymi można podyskutować
        o wyższości Slowdive nad Ride na przykłądsmile.
        • ilhan Re: Slowdive 01.04.05, 15:38
          Gość portalu: greg napisał(a):

> Ale super, że są jeszcze ludzie, z którymi można podyskutować
          > o wyższości Slowdive nad Ride na przykłądsmile

Nie znam co prawda nic poza "Souvlaki", ale wyższość Ride nie podlega wątpliwości smile
          • Gość: Jeden Re: Slowdive IP: *.wp-sa.pl 01.04.05, 16:34
            Oj tak, Slowdive naprawdę ważnym zespołem byli. Szkoda, że z "Pygmalion"
            przegięli w stronę gitarowego ambinetu, że się tak wyrażę i nic już tak dobrego
            jak "Just For A Day" czy "Souvlaki" nie nagrali... Ja jednak najbardziej
            polecam zbiór epek, wydanych jeszcze przed "Just For..." - to dopiero jest
            odjazd.
            Nie wiem czy sie zgodzicie, ale Mojave 3, które teraz robią to już kompletnie
            nie to.
            • Gość: greg Re: Slowdive IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 17:50
              Uważam, że "Pygmalion" ma swój klimat i lubię ten krążek. natomiast Mojave3 to
              żenada jak dla mnie.
          • Gość: greg Re: Slowdive IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 17:51
            Ja Ride cenię za "Nowhere" - genialna płyta. reszta....hmm, nie jest zła, ale
            też nic wspaniałego.
          • Gość: Jacenty Re: Slowdive IP: *.chello.pl 01.04.05, 21:43
            Tym razem zgadzam się bez zastrzeżeń smile
            • Gość: lose Re: Slowdive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 03:34
              dla uzupelnienia tamtych klimatow polecam moose , chapterhouse , boo radleys
              (szczegolnie "everything's alright" )

kto byl z was na koncercie Ride w warszawie ??

niezla jazda byla...szkoda ze tylko nieliczni przybyli wiedzieli co to ride
              (grali jako "gwiazda" na przegladzie poslkich kapel ..brrr)

• Gość: Jacenty Re: Slowdive IP: *.chello.pl 02.04.05, 09:44
                Jeśli mowa o "uzupełnianiu", to przede wszystkim My Bloody Valentine, jako
                bodaj najbardziej wpływowa kapela z całego nurtu. Później The Verve, Catherine
                Wheel, Swervedriver, Ned's Atomic Dustbin i tak można by jeszcze trochę
                powymieniać, a nawet się spierać czy The Charlatans i np Lush też czy nie, ale
                chyba nie o to chodzi wink

Na koncercie nie byłem z przyczyn obiektywnych wink

Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka