Dodaj do ulubionych

Robbie Leszczyński

IP: *.localdomain 20.06.02, 17:01
Jest najseksowniejszym dziennikarzem muzycznym w POlsce.Trudno, musiałam to
ogłosićwink
Obserwuj wątek
    • trueblue Re: Robbie Leszczyński 20.06.02, 17:11
      ty kobieto to masz gust!!!!!!!!!
    • Gość: Kazek Re: Robbie Leszczyński IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 20.06.02, 20:39
      Żeby tak jeszcze nie był hipokrytą i słuchał muzyki, to już w ogóle byłby fajny.
    • anita25 Re: Robbie Leszczyński 20.06.02, 21:50
      Gratuluje poczucia humoru smile) Zreszta bardzo go lubie.
      • Gość: Lena Robbie Leszczyński jest zajebisty! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 22:01
      • Gość: firefly Re: Robbie Leszczyński IP: *.localdomain 21.06.02, 09:20
        Zapewniam Cię,że wcale nie żartowałam! Jest BARDZO, BARDZO mmm...... a na dodatek
        ma w sobie to magiczne "coś"-rozkoszne połączenie luzu, profesjoanlizmu, pasji i
        uroku osobistego.
        Więcej grzechów nie pamietamwink
        pozdrawiam serdecznie i piątkowo
        • teddy4 Re: Robbie Leszczyński 21.06.02, 11:52
          Kol.Firefly - rozumiemy z jaśkiem666, że napisałaś to przed przeczytaniem
          naszego wątku primaaprilisowego.
          • Gość: firefly Re: Dred Man Walking IP: *.localdomain 21.06.02, 12:42
            Zaiste przed ale co ja poradzę,że na jego widok to się zasadniczo spopielam,
            jak napisał jeden fajoski poeta.
        • Gość: rolka Re: Robbie Leszczyński IP: *.acn.waw.pl 23.06.02, 12:06
          Firefly, może Ty jesteś mną?smile) Mogłabym się z zamkniętymi oczami podpisać pod
          tym co piszesz o Dread Man Walking. Robert jest niesamowity, kocha muzykę, wie
          jak o niej pisac, mądrze i bardzo z sensem się wypowiada, no i ma to "coś", ten
          błysk w oku. Zauroczyłam się jak piętnastolatkasmile) Chyba zacznę chodzić na
          obiady do Agorysmile))
          • Gość: firefly Re: Robbie Leszczyński IP: *.localdomain 24.06.02, 09:05
            No właśnie! Jeżeli kochac to nie indywidualniewink
            • Gość: rolka Re: Robbie Leszczyński IP: *.acn.waw.pl 24.06.02, 21:03
              No właśnie. W kupie siła - jak mawiająsmile)
    • Gość: frodka Re: Robbie Leszczyński IP: 62.89.101.* 21.06.02, 13:52
      Tez lubie na niego popatrzec; sympatczny byl incydent z tekstem "koszule po
      sznurze szly". Troche zaryzykowal biorac udzial w czyms takim jak Idol, ale
      jesli traktuje to bardzo luzno to wszystko jest ok.
      • radio.minus Re: Robbie Leszczyński 23.06.02, 12:50
        Akcja z koszulami była niezła! Ubóstwiam go! W tych oczach można się utopić...
        a jego dzienikarstwo muzyczne jest moim wzorem smile)
    • Gość: FACET Re: Robbie Leszczyński IP: 5.2.1R1D* / 198.208.26.* 21.06.02, 14:05
      CHLOPACZYNA PARAFRAZUJE NIEZALEZNOSC W SPOSOB DALEKO IDACY OD DEFINICJI. ZENADA
      I DISCO POLO.
      • firefly Re: Robbie Leszczyński 21.06.02, 14:17
        Miły CHŁOPCZYNO, może rozwiń jakoś ten gołosłowny komentarz bo pomyśleć
        gotowam,że to zazdrość podszeptuje Ci tak kategoryczne sądywink
        pozdro
        • Gość: FACET WIEC ROZWIJAM IP: 5.2.1R1D* / 198.208.26.* 21.06.02, 14:25
          KIEDYS POWIEDZIAL ZE UWAZA SIE ZA NAJBARDZIEJ NIEZALEZNEGO DZIENNIKARZA
          MUZYCZNEGO W POLSCE. JAKOS W ZESTAWIENIU Z "IDOLEM" GLUPIO CHYBA WYSZLO.
          I NIE ZAZDROSZCZE BO "CHODZE" Z MODELKA.
          • firefly Re: WIEC ROZWIJAM 21.06.02, 15:35
            Hmm..trochę prawdy w tym jest jako,że (zwłaszcza po ostatniej niedzieli) Idol
            to psia kupa. Ale nie znaczy to ,że Dred Man Walking niefajnym facetem jest.
            Może potrzebował kasy albo nie do końca wiedział w co się pakuje etc.Zresztą on
            nie bardzo tam pasuje bo komentuje zbyt inteligentnie i większość ludu nie
            rozumie,że np. kiedy szesnastoletnie niemowlę wykonuje "Chcemy być sobą" to
            brzmi to ciut groteskowo...Ale bez jego szarych komórek ten program poszedłby
            na samo dno.
            pozdraviam
            ps.A co ma "chodzenie z modelką" wspólnego z zazdroszczeniem Robbiemu????
            • Gość: FACET Re: WIEC ROZWIJAM IP: 5.2.1R1D* / 198.208.26.* 21.06.02, 15:41
              "CHODZE" Z MODELKA PONIEWAZ TWOJE "ZAZDROSCISZ" TEZ BYLO NIE ZA BARDZO NA TEMAT.
              KASY MU TEZ NIE BRAKUJE, NO CHYBA ZE NA PODROZ DOOKOLA SWIATA MERCEDESEM. MYSLE
              ZE FACET SIE PO PROSTU TROCHE ZAPOMNIAL GODZAC SIE NA TEN PROJEKT.
              • Gość: kaktus6 Re:Robbie IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 16:03
              • Gość: czapski Re: WIEC ROZWIJAM IP: *.net.szczecin.pl 23.06.02, 12:35
                Ty FACET jesteś boss, chodzisz z modelką , to musisz być nieżły gośc, no i w
                ogóle Ci słoma z butów nie wychodzi
                • Gość: K-19 Re: czapski IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 23:17
                  Gość portalu: czapski napisał(a):

> Ty FACET jesteś boss, chodzisz z modelką , to musisz być nieżły gośc, no i w
                  > ogóle Ci słoma z butów nie wychodzi

Te czapski - zanim coś napiszesz przeczytaj dokładnie o co chodzi twojemu
                  przedmówcy!
                  • ada1 Re: Jestem na NIE! 28.06.02, 14:52
                    Komentarze Leszczyńskiego w Idolu od niedawna zaczynają mnie denerwować. Ten
                    facet chyba uważa, że jedyny słuszny gatunek muzyczny to rock!
                    Drażnią mnie jego negatywne komentarze, gdy ktoś z uczestników zaśpiewa w
                    klimacie innym niż rockowy np. świetny występ Eweliny podczas bloku
                    tematycznego "piosenka liryczna", skrytykowany przez niego bo był "zbyt
                    liryczny", a do cholery niby jaki miałby być!!!??? heavy metalowy???
                    Rozumiem, że dla pana Roberta nie istnieją inne garunki muzyczne oprócz tych,
                    które on lubi, lecz jest ogromna rzesza ludzi którzy przepadają za konwencją
                    kabaretową, music-hallową, czy piosenką aktorską, więc moja propozycja jest
                    taka, jeśli coś nie trafia jego gusta muzyczne, to niech nie mówi że jest to
                    BEZNADZIEJNE!!! Może trochę więcej obiektywizmu panie Robercie???
                    • Gość: yaqba Robert Leszczyński as a DJ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 03:34
                      piątek - weekendu poczatek!!!!!!!!!!!!.
                      God damn it, its friday.
                      The weekend has landed. All that exists now is clubs, drugs, pubs and parties.
                      i' ve got 48 hours off from the world, man. i'm gonna blow steam out of my head
                      like a screaming kettle. i'm gonna talk codshit to strangers all night. i'm
                      gonna lose the plot on the dancefloor, the free radicals inside me are
                      freaking, man! tonight i'm Jip Travolta, i'm Peter Popper - i'm going to never
                      never land with my chosen family, man. i'm going to get more spaced out than
                      Neil Armstrong ever did. anything could happen tonight, you know? this could be
                      the best night of my life! i've got 100 quid in my back burner, i'm gonna wax a
                      lot, man! the milky bars are on me! yeah!
                      to haslo, mysl na dwie kolejne, pelne szalenstw noce, zachecajace do
                      szalenstwa, dzikiej i nieskrepowanej zabawy, falowania i poddawania sie
                      zdarzeniom kolejnych chwil, nieswiadomie nastepujacych po sobie, nakreslanych w
                      odległych, wyimaginowanych miejscach klubowo - weekendowo - tanecznych. To
                      jedyne miejsca, gdzie bedac PONAD wlaczam sie w ogolno ludzkie falowanie,
                      utozsamiajac sie z kazdym pojedynczym dzwiekiem wychodzacym z czarnej konsoli,
                      taniec i szalenstwo w nieskrepowanym, spontanicznym i niezaleznym ksztalcie,
                      usmiech i stan wyzszych mozliwosci wlasnych w zbiorowym falowaniu. pojedyncze
                      mysli, gdzies obok ciebie, a jednak ciagle obecne. masz to na szczescie za
                      soba. w sluchawkach plynie perfekcyjnie zaaranzowany i zmixowany Afro -
                      Cuban 'muzic style'. Saksofon w dzikim unisieniu dogania Twoje najskrytsze
                      mysli, drazniac i niepokojac Twoj wewnetrzny spokoj, harmonie i jednosc. swing
                      z początku lat jego świetnosci przebija kolejne granice niepodwazalnej
                      swietosci.
                      wracam do punktu wyjscia, oceny naszej wlasnej dla Roberta Leszczynskiego jako
                      DJ'a
                      modny ostatnio i popularny lokal klubowo - gastronomiczny w Waw-ce , a w jego
                      uroczych i goracych piwnicach ON. rece najwyraznej jeszcze nie przyzwyczajone
                      do konsoli posrod obracajacych sie w nieskonczonaosc adapterow. odczulem
                      wrazenie swoistego niedoswiadczenia, niestety. brak wlasnego, jeynie obranego
                      stylu, zawsze tak stanowczo podkreslany i 'wysoko ceniony' przez naszego
                      IDOL'a.pojedyncze momenty zawachania, niepewnosc podejmowanych decycji, brak
                      wyczucia najwazniejszego dla powagi miejsca i sytuacji beat'u, bedacego promem
                      pomiedzy ksztaltujacym rzeczywistosc DJ'm a jego cala rzesza odbiorcow.
                      potrzeba jeszcze ws[arcia, a przede wszystkim stylu.
                      AHOJ!
                      Saturday 03.32am
                    • Gość: JA Re: Jestem na NIE! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 21:43
                      ada1 napisał(a):

> Komentarze Leszczyńskiego w Idolu od niedawna zaczynają mnie denerwować. Ten
                      > facet chyba uważa, że jedyny słuszny gatunek muzyczny to rock!
                      > Drażnią mnie jego negatywne komentarze, gdy ktoś z uczestników zaśpiewa w
                      > klimacie innym niż rockowy np. świetny występ Eweliny podczas bloku
                      > tematycznego "piosenka liryczna", skrytykowany przez niego bo był "zbyt
                      > liryczny", a do cholery niby jaki miałby być!!!??? heavy metalowy???
                      > Rozumiem, że dla pana Roberta nie istnieją inne garunki muzyczne oprócz tych,
                      > które on lubi, lecz jest ogromna rzesza ludzi którzy przepadają za konwencją
                      > kabaretową, music-hallową, czy piosenką aktorską, więc moja propozycja jest
                      > taka, jeśli coś nie trafia jego gusta muzyczne, to niech nie mówi że jest to
                      > BEZNADZIEJNE!!! Może trochę więcej obiektywizmu panie Robercie???

Gratuluję słuchu! Po pierwsze Robert nie powiedział, że Ewelina zaśpiewała zbyt
                      lirycznie, tylko zbyt sennie. Można zaśpiewać lirycznie z życiem, a można
                      lirycznie bez życia. A poza tym nie powiedział, że Ala jest beznadziejna bo nie
                      jest rockowa. W wyolbrzymianiu i przeinaczaniu faktów jesteś lepasza od mojej
                      babci...

• Gość: rdstacja Re: Jestem na NIE! IP: 217.119.66.* 30.06.02, 12:34
                        taaa. Leszczyński to pretensjonalny kabotyn. I do tego nie lubi Rammsteina.
                        Jest takim dziennikarzem-gwiazdorem, co kwalifikuje go do występowania w
                        Polsacie i pisywania na łamach głupawych kolorowych pisemek. Jego felietony są
                        załosne, niestety (niestety bo jest go sporo z niewiadomych przyczyn). Przy
                        innych dziennikarzach i krytykach muzycznych prezentuje żałosny (tzw.
                        ogólnikowy) poziom, w sam raz dla 15-letnich blondynek czytujących Bravo Girl.
                        A o rocku to nie wie nawet 1% tego co wie Robert Kilen (dobre,stare radio wawa)
                      • ada1 Re: Jestem na NIE! 01.07.02, 10:04
                        Gość portalu: JA napisał(a):

> ada1 napisał(a):
                        >
                        > > Komentarze Leszczyńskiego w Idolu od niedawna zaczynają mnie denerwować. T
                        > en
                        > > facet chyba uważa, że jedyny słuszny gatunek muzyczny to rock!
                        > > Drażnią mnie jego negatywne komentarze, gdy ktoś z uczestników zaśpiewa w
                        > > klimacie innym niż rockowy np. świetny występ Eweliny podczas bloku
                        > > tematycznego "piosenka liryczna", skrytykowany przez niego bo był "zbyt
                        > > liryczny", a do cholery niby jaki miałby być!!!??? heavy metalowy???
                        > > Rozumiem, że dla pana Roberta nie istnieją inne garunki muzyczne oprócz ty
                        > ch,
                        > > które on lubi, lecz jest ogromna rzesza ludzi którzy przepadają za konwenc
                        > ją
                        > > kabaretową, music-hallową, czy piosenką aktorską, więc moja propozycja jes
                        > t
                        > > taka, jeśli coś nie trafia jego gusta muzyczne, to niech nie mówi że jest
                        > to
                        > > BEZNADZIEJNE!!! Może trochę więcej obiektywizmu panie Robercie???
                        >
                        > Gratuluję słuchu! Po pierwsze Robert nie powiedział, że Ewelina zaśpiewała zbyt
                        >
                        > lirycznie, tylko zbyt sennie. Można zaśpiewać lirycznie z życiem, a można
                        > lirycznie bez życia. A poza tym nie powiedział, że Ala jest beznadziejna bo nie
                        >
                        > jest rockowa. W wyolbrzymianiu i przeinaczaniu faktów jesteś lepasza od mojej
                        > babci...
                        >

LIRYCZNIE - uczuciowo, nastrojowo, rzewnie.
                        Słownik Języka Polskiego PWN, Warszawa 1995 rok.
                    • Gość: tapta Re: Jestem na NIE! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 11:37
                      No tak; nie da się ukryć,że jedyny słuszny gatunek muzyczny to rock. Dlatego
                      nie mam mu tego za złe. Ale finał Idola świadczy jednak o tym, że rock nie
                      żyje. A ja bardzo lubię takich anachronicznych facetów. i subiektywnych.
                      • ada1 Re: Jestem na NIE! 03.07.02, 13:12
                        Gość portalu: tapta napisał(a):

> No tak; nie da się ukryć,że jedyny słuszny gatunek muzyczny to rock. Dlatego
                        > nie mam mu tego za złe. Ale finał Idola świadczy jednak o tym, że rock nie
                        > żyje. A ja bardzo lubię takich anachronicznych facetów. i subiektywnych.

Na szczęście nie wszyscy mają tak wąskie horyzonty....

• Gość: PER Re: Robbie Leszczyński IP: *.chello.pl 30.06.02, 22:42
      Ostatnia rzecza jaka moglbym powiedziec o panu Leszczynskim jest stwierdzenie,
      ze to profesjonalny krytyk muzyczny. Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to,
      ze wielu ludzi kojarzy go z rockiem. Sek w tym, ze Leszczynski kompletnie sie
      na tym gatunku muzycznym nie zna. Smieszny jest niezmiernie, kiedy sie na ten
      temat wypowiada. Musze zgodzic sie z opinia, ze ten pan jak ulal pasuje do
      Polsatu. Uwazam, ze powinien zajac sie muzyka discopolo i tylko i wylacznie na
      niej sie skupic. Za rock niech sie wezma madrzejsi i inteligentniejsi ludzie.
      • Gość: bystra Re: Robbie Leszczyński IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 13:55
        jest subiektywny.a dziennikarze "Machiny" zaistnieli pod tym haslem,wiec moze
        tam...
        • Gość: mb Re: Robbie Leszczyński IP: *.katowice.agora.pl 01.07.02, 14:17
          machiny już nie ma
      • Gość: jejku Re: Robbie Leszczyński IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 09:32
        hehe, przed chwila prawie dokladnie to samo napisalem... nie zajrzalem do
        innych postow i dlatego tak wyszlo... sorki... swoja droga skoro jest juz nas
        dwoch, moze nie mylimy sie az tak bardzo co do pana Lezczynskiego... nie
        zdziwilbym sie, przy okazji, gdyby sie okazalo, ze Leszczynski sam otwiera
        niektore watki zwiazane ze swoim tematem... na przyklad jako kobieta... z
        Gazety Wyborczej, z redakcji przy ulicy Czerskiej w Wawie mozna wysylac posty z
        adresu localdomain. Leszczynski lubi kiedy sie o nim mowi, dowartosciwuje go
        to... takich gosci w tym nieszczesnym kraju jest naprawde mnostwo... taka
        wsiorska natura... trudno tu mowic o megalomanii pana Leszczynskiego, wydaje mi
        sie raczej, ze gosc ma spore kompleksy... poza tym nie zycze mu zle...
        prosilbym go tylko, zeby dal sobie spokoj z rockiem... strasznie lubie ten
        gatunek, a ten pan zawsze robi wielka smierdzaca kupe, kiedy sie na ten temat
        wypowiada... wolalbym, zeby za rock wzieli sie ludzie bardziej kompetentni
    • Gość: Guzik Re: Robbie Leszczyński IP: *.ols.vectranet.pl / *.ols.vectranet.pl 01.07.02, 22:30
      Pan Leszczyński to monotonny jak wypowiedzi Samoobrony. Potrafi krytykować
      tylko "nierockowe" wykonania, chciaż niektóre z nich były naprawdę niezłe.
      Sprowadzanie wszystkiego do jednego gatunku pozbawionego, według pana
      Leszyńskiego, wad trąci kompletnym brakiem profesjonalizmu. I on mówi o
      stworzeniu kreacji. Trochę samokrytycyzmu panie Leszczyński !!!

• Gość: JA Re: Robbie Leszczyński IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 22:45
        Tobie też by się przydał...
        • Gość: KJot Re: Robbie Leszczyński IP: *.parkiet.com.pl 02.07.02, 09:40
          Leszczyński zbłaźnił się samym udziałem w programie takim jak Idol, lecz
          jeszcze bardziej zbłaźnił się wypowiadając swoje nieobiektywne i
          nieprofesjonalene oceny.
    • Gość: jejku Re: Robbie Leszczyński IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 09:21
      Leszczynski jest posmiewiskiem. Co to za krytyk muzyczny? Nadaje sie do
      polsatu jak ulal. To jakis absurd, zeby podziwiac tego pana. Zupelnie nie zna
      sie na muzyce rockowej, choc przeciez tak duzo o niej mowi. Dlaczego nie
      zacznie promowac Shazzy, bardziej by to do niego pasowalo.
      • Gość: Damian Re: Robbie Leszczyński IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.07.02, 12:00
        Panie jejku prosil bym pana o rozpoczecie kariery krytyka muzycznego oczywiscie
        rockowego bo na tym sie pan pewnie zna najlepiej ,a moze ma pan szersze
        choryzonty muzyczne? Ze Leszcu jest kabotynem to prawda ale to cecha wielu
        ludzi, po twoich wypowidziach to widac cecha rowniez pana jejku, mysle ze to ch
        taka przypadlosc naszych czasow(sam jestem kabotynem smile)- niedowartosciowanie
        zastepowane falszywym poczuciem pewnosci.Ale nie otym chcialem panie o jejku.
        Przestan pisac za nickiem ,napisz z nazwiska i zrecenzuj pare rockowych
        koncertow badz plyt, moze staniesz sie rownie opiniotworzcy co Leszczu i
        popatrzysz troche na to wszystko z innego punktu widzenia.- Jejku na krytyka
        rocka jego ulubionego gatunku!- Jejku recenzentem ro(c)ku! Stary sprobuj bedzie
        fajnie ach! Moze nawet zapoczatkujesz utworzenie katedry rocka na uniwerku,
        wtedy pojawia sie fachowcy ktorzy swierdza: taki a taki leszczu, ma prawo pisac
        o rocku a taki nie...Pozdrawiam Damian
        • Gość: KaJot Re: Robbie Leszczyński IP: *.parkiet.com.pl 04.07.02, 15:26
          Gość portalu: Damian napisał(a):

> Panie jejku prosil bym pana o rozpoczecie kariery krytyka muzycznego oczywiscie
          >
          > rockowego bo na tym sie pan pewnie zna najlepiej ,a moze ma pan szersze
          > choryzonty muzyczne? Ze Leszcu jest kabotynem to prawda ale to cecha wielu
          > ludzi, po twoich wypowidziach to widac cecha rowniez pana jejku, mysle ze to ch
          >
          > taka przypadlosc naszych czasow(sam jestem kabotynem smile)- niedowartosciowanie
          > zastepowane falszywym poczuciem pewnosci.Ale nie otym chcialem panie o jejku.
          > Przestan pisac za nickiem ,napisz z nazwiska i zrecenzuj pare rockowych
          > koncertow badz plyt, moze staniesz sie rownie opiniotworzcy co Leszczu i
          > popatrzysz troche na to wszystko z innego punktu widzenia.- Jejku na krytyka
          > rocka jego ulubionego gatunku!- Jejku recenzentem ro(c)ku! Stary sprobuj bedzie
          >
          > fajnie ach! Moze nawet zapoczatkujesz utworzenie katedry rocka na uniwerku,
          > wtedy pojawia sie fachowcy ktorzy swierdza: taki a taki leszczu, ma prawo pisac
          >
          > o rocku a taki nie...Pozdrawiam Damian

Twoje CHORYZONTY są widać bardzo rozległe, bo wszyscy normalni ludzie mają
          HORYZONTY.
          • Gość: Damian Re: Robbie Leszczyński IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.07.02, 02:18
            Tak tak CHORYZONTY tzn (HORYZONTY)- dziekuje za trafne spostrzezenie, czlowiek
            nigdy nie przestanie sie uczyc, proponuje prace korektora smile pozdarwiam smile
        • buh Re: Robbie Leszczyński 04.07.02, 22:14
          Gość portalu: Damian napisał(a):

> rownie opiniotworzcy co Leszczu

opiniotwórcza to jest Gazeta Wyborcza...
          • Gość: Damian Re: Robbie Leszczyński IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.07.02, 02:25
            buh napisał(a):

> Gość portalu: Damian napisał(a):
            >
            > > rownie opiniotworzcy co Leszczu
            >
            > opiniotwórcza to jest Gazeta Wyborcza...
            Tak tak gazeta to podobna sprawa jak z kosciolem. "Kosciol stal sie taki a
            taki.." Na kosciol sklada sie nie tylko kler ale i ludzie ktorzy do niego chodza.
            TAK WIEC to nie sama gazeta jest opiniotworcza tylko ludzie ktorzy w niej pisza i
            podpisuja sie nazwiskiem. Dla mnie to oni sa opiniotworczy i tyle.Amen!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka