Dodaj do ulubionych

2step w viva+zwei

25.05.05, 14:37
kto zna to może lubi dla mnie to jedno z ciekawszych zjawisk multimedialnych
i po przerwie znowu jest na antenie (2 razy w tygodniu wieczorami).

kto nie zna to powiem tak: to program gdzie setowi DJ towarzyszy ste VJ mniej
lub bardziej na żywo.

Przeważnie artyści są z anglii i niemiec, bywają znani lub mniej, ale warto
to zobaczyć.

chyba...
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: 2step w viva+zwei IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 25.05.05, 15:13
      "artysci"... to brzmi dumnie...
      • Gość: bluzga_a_nie_zna Re: 2step w viva+zwei IP: *.zaw.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:21
        "j"... to brzmi dumnie...
    • p.o.box.77 Re: 2step w viva+zwei 25.05.05, 15:17
      no tak samo jak "jestem europejczykiem".. o co ci chodzi? że co muzyka
      elektroniczna to nie sztuka? że wizualizacje to nie sztuka? spróbuj sam coś
      zrobić to pogadamy ...
    • bender_rodriguez Re: 2step w viva+zwei 25.05.05, 15:27
      zastanawiające jest to, że fani takich dźwięków są bardzo wrażliwi na punkcie
      artystyczności ich idoluf. mnie osobiście jebie równo z góry na dół, co ktoś
      sądzi o moich upodobaniach. a stworzyć coś elektronicznego nie jest trudno.
      własnie napisałem kolejnego głupiego posta. elektronika jak sto ch..ów. a w
      ogóle to jak rozróżniać te "gatunki"? piski mają inną częstotliwość? stuki
      stukają inaczej?
      • p.o.box.77 Re: 2step w viva+zwei 25.05.05, 15:42
        z rozróżnianiem też mam problemy, generalnie mnie taż to wali czy coś jest
        elektro czy house czy minimal. ale widzisz tak samo łatwo nagrać kiepski utwór
        elektroniczny, jak kiepski utwór rockowy...

nie widze związku między instrumentarium a jakością muzyki.

ale jezeli taki np. bad company gra tyle lat, jest otwarty na różną elektronikę
        i podoba się ludziom, gra (jakbyś tego nie nazwał) muzykę, to ja takich ludzi
        nazywam artystami, bo uprawiają sztukę.

żeby było śmieszniej np muzyka rockowa (przez ludzi, no nie da się ukryć
        ograniczonych) była postrzegana jako prymitywna, a muzycy to jakieś małpy
        chyba...

a dziś wielka sztuka..

bender opowiedz cos na temat a nie jedziesz w nieznane...
        • bender_rodriguez Re: 2step w viva+zwei 25.05.05, 19:52
          bad company jest wtórne według mnie. a z tym rockiem to masz oczywiście rację.
          chodziło mi o to, że widzę obsesyjną chęć bronienia elektroniczności w muzyce.
          a ten 2-step to było to, co kiedyś program prowadził taki stwór z gąbki?
          a mam jeszcze pytanie. dostałem takie coś, co się nazywa "MUM" i to tak brzmi
          jakby ktoś nagrywał plumkanie wody i jakaś dziewucha coś pląsa do tego. CO TO
          KU.. JEST? bo nawet mi się podoba.
          • p.o.box.77 Re: 2step w viva+zwei 27.05.05, 10:46
            hehe bender, tu mnie zawiodłeś... nie. 2step to nie ten program prowadzony
            przez pacynkę z gąbki.. (mówisz o innes stacji telewizyjnej chyba, ale dopuszę
            myśl że poza MTV2, gdzie prawdziwe pacynki pokazywali to na VIVie PL większość
            programów też prowadzonych jest przez jakieś gąbkowe pacynki...)

2step to tylko muzyka i obraz, zadnej konferansjerki... to się da oglądać.

A mum, to inna paczka... ale niech będzie.
    • Gość: pegasus Re: 2step w viva+zwei IP: *.zaw.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 01:39
      w koncu jakis ambitniejszy program na wiwce, a nie tylko ten hip hop, rock,
      metal czy dansik... i caly ten szajs pop dla dzieci lub prostego
      spoleczenstwa... a co niektorzy to najpierw mogliby poznac temat, a nie sie
      osmieszali swoimi prymitywnymi i ograniczonymi tekstami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka