Dodaj do ulubionych

NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE

IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 19:10
jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • szarykot Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 21.07.02, 19:47
      mógłbyś sam coś na początek zaproponować...

tego typu zestawienia bywały ostatnio często w różnych CKMach i innych takich.
      regularnie w czołówce plasował sie mój faworyt - Jasiu Borysewicz i jego wybryk
      z 1VI1986 na Stadionie Olimpiskim
      • vulture JA WAM DAM CZEPIAĆ SIĘ AGI 21.07.02, 20:38
        AGA? AGA JEST WSPANIAŁA! AGA JEST CUDOWNA! AGA JEST MĄDRA! AGA JEST
        FANTASTYCZNA! AGA KOCHAMY CIĘ! AGA JESTEŚMY Z TOBĄ! AGA...
        • Gość: Kazek Re: JA WAM DAM CZEPIAĆ SIĘ AGI IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 24.07.02, 20:34
          vulture napisał:

> AGA? AGA JEST WSPANIAŁA! AGA JEST CUDOWNA! AGA JEST MĄDRA! AGA JEST
          > FANTASTYCZNA! AGA KOCHAMY CIĘ! AGA JESTEŚMY Z TOBĄ! AGA...

Aga jest głupia i wulgarna, a na dodatek pisze szmirowate teksty. Aż mi głupio
          za te słowa, ale co robić, jak to prawda...
          • vulture Re: JA WAM DAM CZEPIAĆ SIĘ AGI 24.07.02, 22:42
            AGA? AGA JEST WSPANIAŁA! AGA JEST CUDOWNA! AGA JEST MĄDRA! AGA JEST
            FANTASTYCZNA! AGA KOCHAMY CIĘ! AGA JESTEŚMY Z TOBĄ! AGA...
          • Gość: Xionc O.N.A. - dno!!!!!! IP: *.intrum.pl / 10.48.11.* 06.08.02, 12:03
            Znam kilka kałuż, które są głębsze niż teksty Chylińskiej... Dno!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Marcel co zrobił Borysewicz? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 13:00
        A co zrobił Borysewicz?
        • vulture Re: co zrobił Borysewicz? 22.07.02, 13:06
          Borysewicz objawił przyrząd, za pomocą którego powstała jego córka, podczas
          plenerowego wydania programu "Jarmark" - ponieważ był to akurat Dzień Dziecka,
          widocznie chciał jakoś nawiązać.
          • mallina Re: co zrobił Borysewicz? 22.07.02, 17:46
            a dla odwagi wczesniej cos nie cos drinknal...smile
            • Gość: tagomago A JA JESZCZE SŁYSZAŁEM, ŻE... IP: 62.233.177.* 10.08.02, 17:45
              ...wtedy publicznie oddał mocz. ale to może być bzdura
    • mallina Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 21.07.02, 21:20
      hmm skiba i jego dupa?
      przereklamowany skandalik...
      moze jakby wlasciciel tej dupy byl nieco bardziej atrakcyjny....smile
      • teddy4 Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 21.07.02, 21:26
        Chyba już był podobny wątek?
        • Gość: ugugunan Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 21.07.02, 22:04

Specjalistą od skandali był nieodżałowany Skandal...
        • Gość: Marcel Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 13:02
          No to będzie jeszcze raz.
    • Gość: greg Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 23:05
      Gość portalu: ja napisał(a):

> jakieś propozycje?

1. Borysewicz-Wrocław 86
      2. Chylińska-za całokształt
      3. De Coy z Fading Colours za rozebranie się do naga na scenie podczas
      festiwalu Poza Kontrolą w 1990 roku w Warszawie (ówczas Fading Colours=Bruno
      Wątpliwy)
      4. zadyma w Jarocinie 93
      5. Skiba i jego dupa
      6. poziom organizacyjny koncertów w Polsce w latach 80-tych
      7. organizacja koncertu King Diamond w Poznaniu w 1996 lub 1997 roku. Muzycy
      nie dostali kasy, nie mieli wody, musieli pić z kranu w kiblu...
      • kadriana Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 22.07.02, 10:04
        > 3. De Coy z Fading Colours za rozebranie się do naga na scenie podczas
        > festiwalu Poza Kontrolą w 1990 roku w Warszawie (ówczas Fading Colours=Bruno
        > Wątpliwy)
        Naprawde? A ja nic nie slyszalam na temat.A czy to rozbieranie bylo czescia
        wystepu czy sie np upila??
        • Gość: greg Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 10:34
          kadriana napisała:

> > 3. De Coy z Fading Colours za rozebranie się do naga na scenie podczas
          > > festiwalu Poza Kontrolą w 1990 roku w Warszawie (ówczas Fading Colours=Bru
          > no
          > > Wątpliwy)
          > Naprawde? A ja nic nie slyszalam na temat.A czy to rozbieranie bylo czescia
          > wystepu czy sie np upila??

Było to jak ona stwierdziła "artystyczne wyzwolenie się". Chyba była trzeżwa,
          już nie pamiętam. Ogólnie nie przeszkadzało mi to, ale skandal byłsmile
          • Gość: golek Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.it-net.pl 22.07.02, 20:12
            w temacie rozbierania. jakies piec lat temu na kozienaliach w lublinie
            wspomniany powyzej skiba pokazal nie tylko dupe ale i cala naga reszte. nawet
            konjo, komentujacy owa impreze, wygladal na nieco zaskoczonego....
      • Gość: szelak Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.07.02, 17:36
        Gość portalu: greg napisał(a):

> Gość portalu: ja napisał(a):
        >
        > > jakieś propozycje?
        >
        > 1. Borysewicz-Wrocław 86
        > 2. Chylińska-za całokształt
        > festiwalu Poza Kontrolą w 1990 roku w Warszawie (ówczas Fading Colours=Bruno
        > Wątpliwy)
        > 4. zadyma w Jarocinie 93
        > 5. Skiba i jego dupa
        > 6. poziom organizacyjny koncertów w Polsce w latach 80-tych
        > 7. organizacja koncertu King Diamond w Poznaniu w 1996 lub 1997 roku. Muzycy
        > nie dostali kasy, nie mieli wody, musieli pić z kranu w kiblu...

nawet skandale mamy jakieś takie cienkie i drugorzędne w tym naszym pięknym
        kraju nad Wisłą (jak wygląda Borysewicz przy Iggy Popie?)
        • szarykot Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 08.08.02, 00:48
          > (jak wygląda Borysewicz przy Iggy Popie?)

wygląda nie wygląda, ale dziadek wink
      • Gość: Brunek Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.07.02, 19:57

A to w ogole ktos widzial? Bo mam wrazenie, ze akurat w 1990 r. Poza Kontrola
        sie nie odbylo...
        Na pewno na Poza Kontrola (ale to kilka lat wczesniej) rozebral sie Krzysiek
        Rakowski, ktory wowczas spiewal w Brunie. Nie wiem, czy aby ktos pozniej tego
        nie przekrecil na pozniejsza znacznie wokalistke..
        Co nie zmienia faktu, ze De Coy lubi prowokowac obyczajowo - chocby fotki na
        wkladce do pierwszego wydania "Black Horse" czy fajne ubranko na ostatniej
        Vampirze smile
    • Gość: Argus Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 00:03
      Disco-polo i Ich Troje.Nic dodać,nic ująć.
    • jasiek666 Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 22.07.02, 10:38
      Połamanie na scenie zrobionego z listewek "krzyża" przez muzyków traszowego
      zespołu Test Fobii Kreon w Jarocinie 86 - skandalem było to, iż o dokonanie tej
      jakże odważnej manifestacji religijnej oskarżono zespół KAT, niemajacy z owym
      incydentem nic wspólnego.
      • vulture Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 22.07.02, 12:54
        Skandalem jest wydawanie płyt cudom techniki studyjnej typu Paschalska, Wrona,
        Bachleda-Curuś, Maja Kraft i takie tam, co to ani nic sobą nie reprezentuje,
        ani na żywo nie umie śpiewać.
      • Gość: Sasza Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 08.08.02, 01:24
        jasiek666 napisał:

> Połamanie na scenie zrobionego z listewek "krzyża" przez muzyków traszowego
        > zespołu Test Fobii Kreon w Jarocinie 86 - skandalem było to, iż o dokonanie
        tej
        >
        > jakże odważnej manifestacji religijnej oskarżono zespół KAT, niemajacy z
        owym
        > incydentem nic wspólnego.

Zgadza się. KAT nie miał wtedy dostępu do listewek.
    • ellivia Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 22.07.02, 21:18
      Nagminne używanie prez wokaliste Ich 3 słowa "zajebiście" co przyczynia się do
      demoralizacji malolatów wink
      • vulture Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 22.07.02, 21:40
        No co ty, przecież te wyrazy są zajebiste.
    • Gość: zawiesina Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.18net.lublin.pl 06.08.02, 11:20
      Kazik krzyczący ze sceny w Sopocie: "Wałęsa, dawaj moje 100 milionów"!
      • Gość: Bartoo Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 10:10
        Kradzież melodii z kawałka "Down Under" Men at Work przez SLD do piosenki
        wyborczej w poprzednich wyborach.
        • Gość: Kreisky Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 15:51
          Skandal był tylko jeden-i ON był największy!
    • Gość: jaszczur Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 00:35
      za skandal nalezy chyba poczytac wystep Edyty G. na mistrzostwach swiata, ale o
      niej w ogole cos ostatnio przycichlo
      • vulture Tryptyk "OLIMPIJSKI ZNICZ" na olimpiadę Moskwa'80 08.08.02, 11:32

Przypomniała mi się jeszcze jedna drobna rzecz: w 1980 trzy zespoły, BREAKOUT,
        BUDKA SUFLERA i SKALDOWIE, nagrały tryptyk "Olimpijski znicz" (a konkretnie
        płyty nosiły tytuły: Breakout - Żagiel ziemi, Skaldowie - Droga ludzi, Budka
        Suflera - Na brzegu światła). Skandalem są dla mnie teksty - na wszystkich
        płytach napisał je ten sam autor, niejaki Piotr Trojka (Trojka? WHo the f__k is
        Trojka?) - opiewające wyczyny sportowców i ludzki wysiłek używany w celu
        dokonania tychże wyczynów. Coś przerażajacego - polecam posłuchanie raz, bo się
        można polać, ale więcej razy nie za bardzo się da.
        • teddy4 Re: Tryptyk 'OLIMPIJSKI ZNICZ' na olimpiadę Moskw 08.08.02, 11:52
          Piotr Trojka to tercet: Leszek A.Moczulski, Bogdan Loebl i Adam Sikorski (być
          może wspomagany przez Mistrza Mogielnickiego).
          • vulture Re: Tryptyk 'OLIMPIJSKI ZNICZ' na olimpiadę Moskw 09.08.02, 09:35
            teddy4 napisał:

> Piotr Trojka to tercet: Leszek A.Moczulski, Bogdan Loebl i Adam Sikorski (być
            > może wspomagany przez Mistrza Mogielnickiego).

Żartujesz sobie chyba...
            • szarykot Re: Tryptyk 'OLIMPIJSKI ZNICZ' na olimpiadę Moskw 09.08.02, 20:25
              eee... serio? wierzyc sie nie chce... nawet Mogiel wtedy umiał pisać...
              • vulture Re: Tryptyk 'OLIMPIJSKI ZNICZ' na olimpiadę Moskw 09.08.02, 20:58
                A już na pewno Leszek Aleksander Moczulski jakoś lepiej mi się kojarzył...
    • Gość: 78 Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 12:25
      Gość portalu: ja napisał(a):

> jakieś propozycje?
      w ogole polska scena (a przynajmniej ta najbardziej promowana) to skandal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka