Gość: ja IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 19:10 jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarykot Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 21.07.02, 19:47 mógłbyś sam coś na początek zaproponować... tego typu zestawienia bywały ostatnio często w różnych CKMach i innych takich. regularnie w czołówce plasował sie mój faworyt - Jasiu Borysewicz i jego wybryk z 1VI1986 na Stadionie Olimpiskim Odpowiedz Link Zgłoś
vulture JA WAM DAM CZEPIAĆ SIĘ AGI 21.07.02, 20:38 AGA? AGA JEST WSPANIAŁA! AGA JEST CUDOWNA! AGA JEST MĄDRA! AGA JEST FANTASTYCZNA! AGA KOCHAMY CIĘ! AGA JESTEŚMY Z TOBĄ! AGA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: JA WAM DAM CZEPIAĆ SIĘ AGI IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 24.07.02, 20:34 vulture napisał: > AGA? AGA JEST WSPANIAŁA! AGA JEST CUDOWNA! AGA JEST MĄDRA! AGA JEST > FANTASTYCZNA! AGA KOCHAMY CIĘ! AGA JESTEŚMY Z TOBĄ! AGA... Aga jest głupia i wulgarna, a na dodatek pisze szmirowate teksty. Aż mi głupio za te słowa, ale co robić, jak to prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: JA WAM DAM CZEPIAĆ SIĘ AGI 24.07.02, 22:42 AGA? AGA JEST WSPANIAŁA! AGA JEST CUDOWNA! AGA JEST MĄDRA! AGA JEST FANTASTYCZNA! AGA KOCHAMY CIĘ! AGA JESTEŚMY Z TOBĄ! AGA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc O.N.A. - dno!!!!!! IP: *.intrum.pl / 10.48.11.* 06.08.02, 12:03 Znam kilka kałuż, które są głębsze niż teksty Chylińskiej... Dno!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel co zrobił Borysewicz? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 13:00 A co zrobił Borysewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: co zrobił Borysewicz? 22.07.02, 13:06 Borysewicz objawił przyrząd, za pomocą którego powstała jego córka, podczas plenerowego wydania programu "Jarmark" - ponieważ był to akurat Dzień Dziecka, widocznie chciał jakoś nawiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: co zrobił Borysewicz? 22.07.02, 17:46 a dla odwagi wczesniej cos nie cos drinknal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tagomago A JA JESZCZE SŁYSZAŁEM, ŻE... IP: 62.233.177.* 10.08.02, 17:45 ...wtedy publicznie oddał mocz. ale to może być bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 21.07.02, 21:20 hmm skiba i jego dupa? przereklamowany skandalik... moze jakby wlasciciel tej dupy byl nieco bardziej atrakcyjny.... Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 21.07.02, 21:26 Chyba już był podobny wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugugunan Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: 2.4.STABLE* / 10.10.0.* 21.07.02, 22:04 Specjalistą od skandali był nieodżałowany Skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 13:02 No to będzie jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 23:05 Gość portalu: ja napisał(a): > jakieś propozycje? 1. Borysewicz-Wrocław 86 2. Chylińska-za całokształt 3. De Coy z Fading Colours za rozebranie się do naga na scenie podczas festiwalu Poza Kontrolą w 1990 roku w Warszawie (ówczas Fading Colours=Bruno Wątpliwy) 4. zadyma w Jarocinie 93 5. Skiba i jego dupa 6. poziom organizacyjny koncertów w Polsce w latach 80-tych 7. organizacja koncertu King Diamond w Poznaniu w 1996 lub 1997 roku. Muzycy nie dostali kasy, nie mieli wody, musieli pić z kranu w kiblu... Odpowiedz Link Zgłoś
kadriana Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 22.07.02, 10:04 > 3. De Coy z Fading Colours za rozebranie się do naga na scenie podczas > festiwalu Poza Kontrolą w 1990 roku w Warszawie (ówczas Fading Colours=Bruno > Wątpliwy) Naprawde? A ja nic nie slyszalam na temat.A czy to rozbieranie bylo czescia wystepu czy sie np upila?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 10:34 kadriana napisała: > > 3. De Coy z Fading Colours za rozebranie się do naga na scenie podczas > > festiwalu Poza Kontrolą w 1990 roku w Warszawie (ówczas Fading Colours=Bru > no > > Wątpliwy) > Naprawde? A ja nic nie slyszalam na temat.A czy to rozbieranie bylo czescia > wystepu czy sie np upila?? Było to jak ona stwierdziła "artystyczne wyzwolenie się". Chyba była trzeżwa, już nie pamiętam. Ogólnie nie przeszkadzało mi to, ale skandal był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golek Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.it-net.pl 22.07.02, 20:12 w temacie rozbierania. jakies piec lat temu na kozienaliach w lublinie wspomniany powyzej skiba pokazal nie tylko dupe ale i cala naga reszte. nawet konjo, komentujacy owa impreze, wygladal na nieco zaskoczonego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelak Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.07.02, 17:36 Gość portalu: greg napisał(a): > Gość portalu: ja napisał(a): > > > jakieś propozycje? > > 1. Borysewicz-Wrocław 86 > 2. Chylińska-za całokształt > 3. De Coy z Fading Colours za rozebranie się do naga na scenie podczas > festiwalu Poza Kontrolą w 1990 roku w Warszawie (ówczas Fading Colours=Bruno > Wątpliwy) > 4. zadyma w Jarocinie 93 > 5. Skiba i jego dupa > 6. poziom organizacyjny koncertów w Polsce w latach 80-tych > 7. organizacja koncertu King Diamond w Poznaniu w 1996 lub 1997 roku. Muzycy > nie dostali kasy, nie mieli wody, musieli pić z kranu w kiblu... nawet skandale mamy jakieś takie cienkie i drugorzędne w tym naszym pięknym kraju nad Wisłą (jak wygląda Borysewicz przy Iggy Popie?) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 08.08.02, 00:48 > (jak wygląda Borysewicz przy Iggy Popie?) wygląda nie wygląda, ale dziadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunek Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.07.02, 19:57 > 3. De Coy z Fading Colours za rozebranie się do naga na scenie podczas A to w ogole ktos widzial? Bo mam wrazenie, ze akurat w 1990 r. Poza Kontrola sie nie odbylo... Na pewno na Poza Kontrola (ale to kilka lat wczesniej) rozebral sie Krzysiek Rakowski, ktory wowczas spiewal w Brunie. Nie wiem, czy aby ktos pozniej tego nie przekrecil na pozniejsza znacznie wokalistke.. Co nie zmienia faktu, ze De Coy lubi prowokowac obyczajowo - chocby fotki na wkladce do pierwszego wydania "Black Horse" czy fajne ubranko na ostatniej Vampirze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 00:03 Disco-polo i Ich Troje.Nic dodać,nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 22.07.02, 10:38 Połamanie na scenie zrobionego z listewek "krzyża" przez muzyków traszowego zespołu Test Fobii Kreon w Jarocinie 86 - skandalem było to, iż o dokonanie tej jakże odważnej manifestacji religijnej oskarżono zespół KAT, niemajacy z owym incydentem nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 22.07.02, 12:54 Skandalem jest wydawanie płyt cudom techniki studyjnej typu Paschalska, Wrona, Bachleda-Curuś, Maja Kraft i takie tam, co to ani nic sobą nie reprezentuje, ani na żywo nie umie śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 08.08.02, 01:24 jasiek666 napisał: > Połamanie na scenie zrobionego z listewek "krzyża" przez muzyków traszowego > zespołu Test Fobii Kreon w Jarocinie 86 - skandalem było to, iż o dokonanie tej > > jakże odważnej manifestacji religijnej oskarżono zespół KAT, niemajacy z owym > incydentem nic wspólnego. Zgadza się. KAT nie miał wtedy dostępu do listewek. Odpowiedz Link Zgłoś
ellivia Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 22.07.02, 21:18 Nagminne używanie prez wokaliste Ich 3 słowa "zajebiście" co przyczynia się do demoralizacji malolatów Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE 22.07.02, 21:40 No co ty, przecież te wyrazy są zajebiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiesina Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.18net.lublin.pl 06.08.02, 11:20 Kazik krzyczący ze sceny w Sopocie: "Wałęsa, dawaj moje 100 milionów"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 10:10 Kradzież melodii z kawałka "Down Under" Men at Work przez SLD do piosenki wyborczej w poprzednich wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreisky Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.02, 15:51 Skandal był tylko jeden-i ON był największy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 00:35 za skandal nalezy chyba poczytac wystep Edyty G. na mistrzostwach swiata, ale o niej w ogole cos ostatnio przycichlo Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Tryptyk "OLIMPIJSKI ZNICZ" na olimpiadę Moskwa'80 08.08.02, 11:32 Przypomniała mi się jeszcze jedna drobna rzecz: w 1980 trzy zespoły, BREAKOUT, BUDKA SUFLERA i SKALDOWIE, nagrały tryptyk "Olimpijski znicz" (a konkretnie płyty nosiły tytuły: Breakout - Żagiel ziemi, Skaldowie - Droga ludzi, Budka Suflera - Na brzegu światła). Skandalem są dla mnie teksty - na wszystkich płytach napisał je ten sam autor, niejaki Piotr Trojka (Trojka? WHo the f__k is Trojka?) - opiewające wyczyny sportowców i ludzki wysiłek używany w celu dokonania tychże wyczynów. Coś przerażajacego - polecam posłuchanie raz, bo się można polać, ale więcej razy nie za bardzo się da. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Tryptyk 'OLIMPIJSKI ZNICZ' na olimpiadę Moskw 08.08.02, 11:52 Piotr Trojka to tercet: Leszek A.Moczulski, Bogdan Loebl i Adam Sikorski (być może wspomagany przez Mistrza Mogielnickiego). Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Tryptyk 'OLIMPIJSKI ZNICZ' na olimpiadę Moskw 09.08.02, 09:35 teddy4 napisał: > Piotr Trojka to tercet: Leszek A.Moczulski, Bogdan Loebl i Adam Sikorski (być > może wspomagany przez Mistrza Mogielnickiego). Żartujesz sobie chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Tryptyk 'OLIMPIJSKI ZNICZ' na olimpiadę Moskw 09.08.02, 20:25 eee... serio? wierzyc sie nie chce... nawet Mogiel wtedy umiał pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Tryptyk 'OLIMPIJSKI ZNICZ' na olimpiadę Moskw 09.08.02, 20:58 A już na pewno Leszek Aleksander Moczulski jakoś lepiej mi się kojarzył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78 Re: NAJWIĘKSZE SKANDALE W POLSKIEJ MUZYCE IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 12:25 Gość portalu: ja napisał(a): > jakieś propozycje? w ogole polska scena (a przynajmniej ta najbardziej promowana) to skandal Odpowiedz Link Zgłoś