Gość: Fannietegoidola IP: *.aster.pl 19.06.05, 00:41 Zastanawiam się dlaczego po raz kolejny nie wygrał mój typ. Gadali cały program, że Bartek nie wygra no i nie wygrał. Wstrętne jury! A za pół roku okaże się, że z Śliskiego zrobią to samo co zrobili z Flinty - zamordują naturalność. Nie sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: złośliwy Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 09:24 Idol żuri. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.zukowski pomózmy muzykom z Białorusi 19.06.05, 12:26 na stronie music.fromby.net/bas/index.php odbywa sie głosowanie internetowe na kapelę, która ma pojechać na Basowiszcza, największy festiwal niezależnej muzyki białoruskiej. Proszę zagłosujcie na RECHA, goniący ich Styx dostaje głosy tylko z Rosji. O Recha możecie przeczytać tu free4web.pl/PrintNews/104665,197639, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackie Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 11:10 Trzymałam kciuki za Bartka i Sławka. Maciek, chociaż najstarszy z nich wszystkich i wydaje się być twardzielem, który nie da sobie w kaszę dmuchać, jak przyjdzie co do czego zatańczy tak jak mu zagrają. Było to widać w programie, chociaż na początku wydawało mi się inaczej. Dwaj młodsi uczestnicy chyba mają swoje zbyt jasno określone plany żeby można było pozwolić im na zwycięstwo. No i rzeczywiście mamy Flintę w męskim wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 11:37 Zobaczymy może nie da się zmanipulować (muzycznie)... Ale wątpię. Gość naprawdę ma talent i można mieć nadzieję że coś osiągnie. Tak jak Brodka... Czego mu życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
katia_x2 [...] 19.06.05, 12:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mj69 do Fannietegoidoli 19.06.05, 11:35 Przede wszystkim sądzę, że nawet jeśli ci się ktoś nie podoba, chamstwem jest przekręcanie jego nazwiska na forum publicznym. Nie świadczy to o Tobie szczególnie dobrze. Jeśli o muzyce masz takie samo pojęcie jak o kulturze i dobrych manierach, to lepiej żeby twoi faworyci nie wygrywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fannietegoidola Re: do Fannietegoidoli IP: *.aster.pl 19.06.05, 15:29 To bylo w napadzie smutku. Nie przesadzajmy, to jest internet Przyznaje, bylo glupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuklynsky Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.06.05, 11:36 nie śliski tylko silski,prosze poprawcie ta literówkę Odpowiedz Link Zgłoś
julia4 Re: Idol? Mediow czy widzow? 19.06.05, 14:46 bardzo dobrze, że wygrał Silski, jaemu to jest najbardziej potrzebne to po pierwsze, ma 28 lat! Kiedy ma coś osiągnąć? poza tym zasłużył, jest bardzo bardzo dobry.A Uniatowski żaden pedał, chyba, dziecko, pedała nie widziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.05, 14:46 czemu sadzisz ze we flincie zamordowlai naturalnosc? tak sie sklada, ze mialm okaze ja poznac i jak najbardzije pozytyw.. silski ma prawie 30tke i jest poukladany i sobie nie da nic zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fannietegoidola Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.aster.pl 19.06.05, 15:28 Pamietam ja z eliminacji - byla bardzo rockowa i calkiem zbuntowana. Potem dlugo, dlugo nic - zanim nie wydala plyty. Bylem na koncercie - jeszcze mowila, ze teraz spiewa co musi (co jej umowa nakazuje), a potem bedzie spiewac swoje rzeczy. Jak wydala swoje rzeczy to bylo to slabe. To moje zdanie, ale dzis podoba mi sie o wiele mniej niz podczas Idola - wtedy bylem jej fanem Teraz wydaje mi sie, ze nie obronila swojej koncepcji kariery, albo zmienila ja zbyt bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:27 ewelina nie wygrała idola - przypominam tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Idol jury! zdecydowanie IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:04 Silski musial wygrac < ze wzgledu na wiek-podstarzali "idol"hehe>Pewnie sam Wojewodzki wyslal milion sms-ow na swojego pupilka< czy Kuba postanowil zostac misjonarzem i wskrzesic rock?> Ja tez chcialam zeby wygral Bartek-reprezentowal cos nowego, bije od niego swiazosc i to co robi ze swoim glosem moze stworzyc ciekawe kompilacje ze wszystkimi gatunkami muzycznymi. Ale pisze glownie dlatego zeby potepic S.Z.P. Wojewodzkiego. Do tej pory jego chamstwo mnie smieszylo. Ale kiedy na koncercie finalowym po zaspiewaniu 1<!> piosenki powiedzial Bartkowi " Gratuluje III miejsca"-uznalam ze zdrowo przegiąl i czas skonczyc ogladanie jego programu < bo niby dlaczego mam mu statystyke nabijac?> pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atagha Re: Idol jury! zdecydowanie 19.06.05, 17:18 Znowu wygrała przeciętność. Silski może jest dobrym rokmenem ale takich mamy już kilku w Polsce - po co produkowac kolejnego? Kiedy mogliśmy mieć polskiego Stinga... czyli coś nowego na naszym rynku muzycznym. A zachowanie Pana Kuby - no coż... bez komentarza! Brawo dla Roberta L. za to że do końca wspierał Uniatowskiego i był wierny swoim słowom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zberten Re: Idol jury! zdecydowanie IP: *.icpnet.pl 19.06.05, 17:31 obawiam sie, ze final powinien byc odwolany, wszyscy trzej byli fatalni, moze i maja dobre glosy, ale strasznie nieciekawe i nudne, na idoli sie nie nadaja, moze jedynie do kapeli na wesela czy otwarcie supermarketu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomeks Re: Idol jury! zdecydowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:12 Od kiedy w Polsce taki wysyp dobrych rockmanów sie trafił?? Wymień mi prosze tych dobrych rockowych wokalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typowy_kark jak to? nie wiesz? IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 19.06.05, 22:56 najjasniejsza gwiazda to flinta (wystrzalowe nazwisko - muzyczny niewypal). a co do stinga wspominanego przez kogos powyzej - radze posluchac jakichs jego utworow, bo z tego porownania przeziera kompletna nieznajomosc artysty albo tzw.gumowe ucho piszacego. uniatowski to moglby spiewac piosenki stinga do kotleta w barze dla pedziow - tyla ma z nim wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: Idol jury! zdecydowanie 20.06.05, 22:46 Gość portalu: Tomeks napisał(a): > Od kiedy w Polsce taki wysyp dobrych rockmanów sie trafił?? Wymień mi prosze > tych dobrych rockowych wokalistów. Ja też chętnie poczytam. Tylko proszę o takich młodszego pokolenia, co to się niedawno wysypali.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w no i co z tego ze potrafia spiewac ! ci ludzie nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:06 maja osobowsoci zeby przekazywac jakies tresci poprzez piosenki . ten program nie wygenerowal zadnego dobrego wykonawcy . ja tam wole kogos kto spiewac nie umie a potrafi cos przekazac i zbudowac klimat a nie kogos kto mi pieknie zaspiewa lecz PUsto . caly ten program to bezsens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brb sliski wygral bo w finale byl najlepszy IP: *.com.pl 19.06.05, 19:41 nie ogladalem programu idol, ale widzialem finalowe wykonania. kolezka od dredow - wypadl bardzo slabo, druga piosenke zepsul zupelnie. promowany Uniatowski - ludzie, litosci ! to ma byc ta nadzieja na megagwiazde ? przecietniak, niczym nie zachwycil. Jego wykonanie I beleive i can fly bylo takie sobie i zupelnie nie wytrzymuje porownania z oryginalem. ten co wygral - moze gwiazda z niego nie bedzie, ale piosenki ktore sobie wybral zaspiewal tak jak bylo trzeba w przeciwienstwie do dwoch pozostalych. Dobrze sie go sluchalo. Wygral nie dlatego ze jest taki super wybijajacy sie, ale dlatego ze konkurencje mial wyjątkowo marna (w finale, innych opdcinkow nie widzialem) ps. zadnemu z finalowej trojki nie wroze ze wywola jakiekolwiek poruszenie na rynku muzycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johanka Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:52 A ja się bardzo cieszę, że wygrał Maciek. Najbardziej sobie na to zasłużył. Bartek też jest fajny choć miano Idola to dla Niego chyba jednak jeszcze za dużo. A Sławek? No cóż... Dla mnie wszystkie piosenki i style muzyczne wykonuje w jeden i ten sam sposób. Na początku to było fajne ale od połowy trwania programu zaczęło mnie po prostu nudzić. Po raz pierwszy w historii tego programu wygrał mój zdecydowany faworyt. Mam tylko nadzieję, że będzie twardy i nie da sobie nawinąć makaronu na uszy i że wyda świetną płytę. Na którą z resztą z niecierpliwością będę czekała. Maćku - powodzenia!!! Trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teges nara Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 20:04 tegesnara.mp3.wp.pl/ prosze, oto Wasz idol ZADOWOLENI?!?! bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romuald z Ursynowa Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.05, 20:30 ale tragedia!Kolejna Flinta - kopia kopii zrobiona na ksero i zeskanowana. Odpowiedz Link Zgłoś
tasiorka Re: Idol? Mediow czy widzow? 19.06.05, 22:26 Hahaha ale g... W ogole juz mamy klasyfikacje uczestnikow finalu: Silski: twardy, samczy rockman, ktory podobal sie Kubie i Eli Bartek: eksperymentator z beatboxem ktory nie umie spiewac Uniatowski: grzeczny lalus z piesniami dla starszych pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sugarecki Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: 80.55.194.* 19.06.05, 20:48 Ale z niego "rockman"... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Idol? Mediow czy widzow? 20.06.05, 01:01 tegesnara.mp3.wp.pl/ Gość portalu: teges nara napisał(a): > tegesnara.mp3.wp.pl/ > prosze, oto Wasz idol > > ZADOWOLENI?!?! > bez komentarza a co wg Ciebie niewlasciwego w tych utworach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEX Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:19 ...piosenki pokroju Piaska... heh... a ja myslalem... po co on sie tak silil na takiego niezaleznego rockmana-twardziela?? coz... sadze ze jego plyta bedzie naprawde slaba... nie pozdrawiam i sie nie ciesze... :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.06.05, 21:43 A kto to jest ten Silski? Nie znam faceta. A czyim on ma być idolem i z jakich powodów? Odpowiedz Link Zgłoś
nagla_zmiana_nika [...] 19.06.05, 22:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Maciej S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 22:25 kolejny raz wygrała komercja, sztampa - dobry wokalista, który nie jest niestety artystą - przegrał prawdziwy talent i młodość - SZKODA Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_jola [...] 19.06.05, 22:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Maciej S. IP: 62.87.136.* 20.06.05, 10:04 No mlodosc juz tez wygrywala... Ala Janosz.. taka mloda przeciez .. ))) A Silski extra! Przeciez ma dobry glos, konkretny charakter i gust muzyczny OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.marm Ludzie, o co Wam chodzi? 20.06.05, 01:20 Większość z Was tylko "psioczy" - trzeba było głosować, to jest WASZ Idol, więc nie mówcie, że to tylko Jury go wypromowało. To Wy podjęliście decyzję, więc nie piszcie tekstów: "co to ma być za rockmen?", "czemu Silski wygrał?". Wygrał, bo Ludzie go wybrali, proste? Podobał się większości, po prostu... PS Co wcale nie musi oznaczać, ze był najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 08:14 Aj a się bardzo cieszę ,że wygrał MaciekSuper! Życzę mu wszystkiego Naj!od początku był moim faworytem Powodzenia Maćku! Będzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Jak czytam te posty, to żałość ogarnia! IP: *.magma-net.pl 20.06.05, 10:01 Sama żółć, nienawiść, obgadywanie w wykonaniu dobrze poinformowanego Torunianina... To ma być Forum > Kultura!?!?!? Żałośniście. A czy ktokolwiek z was umie choć tak jak oni śpiewać? Odpowiedz Link Zgłoś
jodarek1 Re: Jak czytam te posty, to żałość ogarnia! 20.06.05, 10:54 > Sama żółć, nienawiść, obgadywanie w wykonaniu dobrze poinformowanego Torunianin > a... To ma być Forum > Kultura!?!?!? Żałośniście. > A czy ktokolwiek z was umie choć tak jak oni śpiewać? Dokładnie, czytając różne fora i czaty, nie mogę pojąć skąd tyle złości i nienawiści się bierze w ludziach. Jak można po kimś tak jeździć w ogóle go nie znając i krytykować po obejrzeniu jednej czy dwóch piosenek w jego wykonaniu. Chyba jedynym wytłumaczeniem jest zawiść i zazdrość (cechy narodowe "Polaków"), bo chłopak - Sławek jest obdarzony niebywałym talentem i odpowiednią prezencją. Chciałabym śpiewać choć w 1/10 tak jak on i mieć jego wyczucie rytmu. I życzę mu wszystkiego najlepszego, żeby udało mu się spełnić jego marzenia. Joasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roch Re: Jak czytam te posty, to żałość ogarnia! IP: 70.84.247.* 20.06.05, 11:11 A co? Podoba ci sie jego tyleczek? Odpowiedz Link Zgłoś
jodarek1 Re: Jak czytam te posty, to żałość ogarnia! 20.06.05, 11:31 Wiesz, nie przyglądałam się... Nie tego szukam u artystów, chyba w przeciewieństwie do ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iGa Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:12 Nie sadzę!!! Ewelina Flinta wcale nie jest plastikowa!!!! A Maciek Silski jest bardzo naturalny i ma silny charakter!!!Zresztą Monika Brodka pokazala, że za pomocą tego programu można stać się gwiazdą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma^^ Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:18 Silski to idol jurorów, gdyby nie oni Uniatowski wygrałby ogromną przewagą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:19 popieram to zdanie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
jodarek1 Re: Idol? Mediow czy widzow? 20.06.05, 12:28 Gość portalu: koma^^ napisał(a): > Silski to idol jurorów, gdyby nie oni Uniatowski wygrałby ogromną przewagą. Tez tak uważam, tylko nie jestem pewna czy nie zrobili tego celowo dla dobra Sławka, a może Maćka, już sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Idol? Mediow czy widzow? 20.06.05, 12:33 nie przesadzajcie. myslicie, ze ludzie glosowali tak jak sugerowalo jury? watpie Odpowiedz Link Zgłoś
jodarek1 Re: Idol? Mediow czy widzow? 20.06.05, 12:34 mallina napisała: > nie przesadzajcie. > myslicie, ze ludzie glosowali tak jak sugerowalo jury? > watpie wbrew pozorom ludzie bardzo sugerują się opinią jury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Sławek Uniatowski ma potężne jądra IP: *.chello.pl 20.06.05, 13:08 kocham je! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Sławek Uniatowski ma potężne jądra IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 20.06.05, 14:04 Z pewnością się ucieszy z Twojej opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik A ja się nie zgadzam... IP: 80.72.37.* 20.06.05, 14:26 Przez cały program byłam za Sławkiem. Żałuję, że nie wygrał, ale nie boleję nad tym. Według mnie Maciek jest w trudnej sytuacji. Aby odnieść prawdziwy sukces musi się odbić od dna, zrobić to czego wymagali od niego głosujący. Wziąć kapelę i pojechać w trasę. Inaczej albo zje go komercja, albo nie odniesie sukcesu. Waracając do Sławka, to on ma największe szanse na sukces. Nie ma jeszcze metki IDOLA. Ma wolną rękę i może nagrać taką płytę jakiej będzie chciała słuchać Polska. Nie ta co ma 10-15. Tylko przawdziwi odbiorcy, Ci dorośli znający się bardziej na rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: A ja się nie zgadzam... IP: *.stacje.agora.pl 20.06.05, 15:05 Cała dyskusja jest trochę bez jakości i laicka na maksa. Porównujecie ludzi, których porównać się nie da. To tak jakby porównać Rodowicz, Santor i Dudziak. Nie da się. Wszyscy trzej panowie są utalentowani w pewnym segmencie, swoim stylu. Pytanie, który jest najbardziej masowy i można na nim zarobić? Wszyscy zasłynęli i zyczę im powodzenia. Ja nie umiem śpiewać i takim jak oni składam pokłon. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:31 a ja uważam że b dobrze że wygrał Silski. Jest o wiele bardziej wszechstronny muzycznie niż pozostali dwaj panowie. Zwłaszcza Unianotowski, który - jak dla mnie - śpiewa wszysko na jedno kopyto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.05, 15:40 Ja tez jestem zadowolona, ze wygral Silski. I glosowalam na Niego, wiec sie poczuwam do napisania cieplych slow o czlowieku. Pamietajcie, jeszcze sie taki nie urodzil, coby wszytskim dogodzil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Zabrze Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: *.za.digi.pl / *.za.digi.pl 20.06.05, 17:27 Juz na to nie patrze bo sie zrobilo nudne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holi I tak wyjdą na swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:46 i Silski, i Uniatowski zapewne nagrają swoje płyty już samo zainteresowanie ich osobą to wielki plus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macanudo Re: Idol? Mediow czy widzow? IP: 201.14.165.* 20.06.05, 19:53 Witam, Tego wydania "Idola" w Polsce nie oglądałem, poprzednie, kilka lat temu, tak. Wiem co to jest program "American Idol" oraz brazylijski "Idol". To opatentowana recepta na program TV mająca, głównie, na celu tzw. oglądalność, rodzaj "reality show" w temacie muzyka. Jak by nie było, "Idol" oddaje do dyspozycji młodym, albo lepiej: początkującym muzykom przestrzeń medialną, możliwość wypromowania się, być może nawet zaistnienia na rynku, a w najgorszym wypadku dobrej zabawy (jeśli jury nie zmiesza z błotem). Ale nie o tym. Jak wynika z powyższego, nie mam zielonego (ani innego) pojęcia o konkurentach Maćka Silskiego, bo programu nie oglądałem. Maćka znam osobiście ze szczecińskiej sceny rockowo/bluesowej/cokolwiek gdzieś od 1997 roku. Przez wiele lat można było go słuchać w zespołach "Waterstone", "Mauritius" i innych, zawsze w towarzystwie np. Wojtka Wójcickiego, znakomitego gitarzysty (wiecie kto to?). Według mnie i większości jest on najlepszym wokalistą jakiego można było usłyszeć na żywo w Szczecinie, co oczywiście, o niczym nie świadczy. Byłem na dziesiątkach ich koncertów, w różnych miejscach z różną publicznością. Ich performance (trudno mi pominąć członków tych zespołów) zawsze cieszyła się ogromnym uznaniem, o czym świadczyła zawsze tłumna publiczność. Od siebie powiem, że to człowiek utalentowany, muzykalny, atrybuty, które pozwalają mu zmierzyć się z interpretancją najlepszych i najtrudniejszych wokalistów. Tak, interpretacja, bo Maciek ma swój charakter. Czy jest rockmanem czy bluesmenem to już mało istotne. Tak, jest twardzielem, który od dna nie musi się odbijać, zrobił już to przez lata szczecińskiej, i nie tylko, kariery. Wygrał bo jest dobry, o czym świadczy procentowa przewaga głosów. Co z tym zrobi, to jego sprawa. Jestem pewien, że świetnie się bawił. Maćku, gratuluję i... baw się dobrze. Z poważaniem Macanudo. Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: Idol? Mediow czy widzow? 20.06.05, 22:55 Moim zdaniem: ciekawy człowiek, ciekawy muzyk, ciekawy facet. Po raz pierwszy nie uważam, że słuchanie zwycięzcy Idola byłoby absurdem. Odpowiedz Link Zgłoś
kraciak Re: Idol? Mediow czy widzow? 21.06.05, 00:26 Moim faworytem był Uniatowski. Choć lubię rocka, z Silskim mi nie po drodze, dlatego, że nie lubię głosowych klimatów okołoseattle'owych, poza tym słyszałam już paru wokalistów podobnie śpiewających. Co nie znaczy, że Silski jest złym piosenkarzem, tylko to, że nie w moim guście. Uniatowski zachwycił mnie barwą swojego wokalu. Jest stworzony na wykonawcę piosenek bardziej intymnych, spokojnych, a głos ma jak facet po 50, śpiewający naprawdę długo. Niech jednak trzyma się od niego z daleka ze swoimi tekstami Jacek Cygan, bo zrobi z niego (mam nadzieję, że U. nie jest jednak taki łatwy do przerobienia)drugiego Rynkosia dla 50-letnich babek w garsonkach. W tym zestawieniu (finalistów) nie pasował mi tylko Bartek dredmen, bo po prostu nie umie śpiewać, może lepiej niech gębofoni sobie i innym, jeśli chcą tego słuchać. Ale piosenkarz z niego żaden, z tą bajorowską nadekspresją i brakami wokalnymi, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś