Gość: RAN IP: *.telan.pl 29.07.02, 17:58 Jak waszym zdaniem można zakwalifikować ten zespół ? Jaki rodzaj muzyki grają ? Z kolegą nie możemy dojść do porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture Re: AIR - spór 29.07.02, 18:35 A przepraszam, jakie są propozycje klasyfikacji? Heavy metal? Nie. Dance? Nie. Country? Nie... Dla mnie muzyka jest popowa, tylko nie piosenkowa, bo potraktowana nieco bardziej ambitnie (w niektórych przypadkach). Ale rock progresywny to to na pewno nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: AIR - spór 29.07.02, 21:34 a trzeba kwalifikować? po prostu dobrą muzykę grają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brain69 aka gaspar Re: AIR - spór IP: *.opa-carbo.com.pl 29.07.02, 22:14 Jak już chcecie klasyfikować,to powstał specjalny termin na określenie tego co gra m.in. Air-jest to tzw.easy listening.A tak a propos to jeden z moich ulubionych zespołów i chyba zasłużenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antos Re: AIR - spór IP: *.darkstar.pl 29.07.02, 23:27 niecierpie szufladek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: AIR - spór IP: 213.76.149.* 30.07.02, 10:08 > niecierpie szufladek Tym bardziej, że ich ostatnia płyta to wcale nie jest taki "easy listening". Ja sobie znalazłem określenie na muzykę Air (zwłaszcza po ich ubiegłorocznym koncercie w Warszawie) - "Pink Floyd XXI wieku" Odpowiedz Link Zgłoś
kalor_god Re: AIR - spór 30.07.02, 10:16 tez nie cierpię szufladek. Dla mnie to oni grają 'muzyke do głaskania kotka' W tym samym 'worku' sa jeszcze Zero7, Tosca, Fila Brazillia, Sigur Ross, Lemon Jelly i cała półka innych Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: AIR - spór 30.07.02, 13:23 Termin 'easy listening' powstał kilkadziesiąt lat temu i nie określa on rodzaju muzyki, tylko grupę odbiorców bardziej, bo do 'easy listening' można wrzucić i Mantovaniego i Paula Carracka i Krystynę Giżowską. A czasami klasyfikacja może faktycznie nie jest potrzebna - choć jak dla mnie Air to po prostu elektroniczny pop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aimarek Re: AIR - spór IP: *.pai.net.pl / 192.168.1.* 30.07.02, 17:19 Zgadzam się, że ciężko ich zaszufladkować, ale z tymi Floydami to chyba jednak przesada. Na "10000 Hz" faktycznie widać pewne wpływy PF (w takich kawałkach jak np. "Caramel Prisoner"), ale nie wyciągałbym z tego zbyt pochopnych wniosków. W ogóle ciekaw jestem co pokaże Air na kolejnej płycie. Mam nadzieję, że jednak nie pójdą w stronę floydowania, bo to już było przerabiane setki razy. Panowie z Air mówili kiedyś, że raczej nie będą w stanie nagrać więcej niż 2-3 świetnych płyt. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
suseu Re: AIR - spór 31.07.02, 15:45 Genres Electronica Styles Ambient Pop, Electronica, Trip-Hop allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=Bdl3zefuk8gf3 Odpowiedz Link Zgłoś