Dodaj do ulubionych

Sklepy muzyczne w Gdańsku

27.06.05, 22:34
Witam, pojutrze będę w tym pięknym mieście i chciałbym się wywiedzieć, gdzie
tamże znaleźć można szeroko zaopatrzony sklep płytowy (interesuje mnie
oczywiście "klasyka"). Czy tylko Empik?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • quasthoff Re: Sklepy muzyczne w Gdańsku 27.06.05, 23:12
      Swego czasu był taki sklep, nawiasem mowiąc świetnie zaopatrzony, na ulicy
      Św.Ducha. A teraz chyba pozostaje EMPIK. A swoją drogą pafciu, mógłbyś założyć
      swoją stronę internetową,(taką bardziej profesjonalną od tej, którą znalazłem)
      na której zamieszczałbyś swoje nagrania, bo moim skromnym zdaniem masz talent
      wnioskując z tego co usłyszałem. A może płyta jakaś niebawem? Na przykład moje
      ulubione koncerty fortepianowe Wilhelma Stenhammara. Co Ty na to? Pozdrawiam.
      • pafcio01 Re: Sklepy muzyczne w Gdańsku 28.06.05, 07:52
        Płyta?
        Może...ale nie w tym roku.
        W tym roku trzeba dyplom jak najlepiej zrobić i ewentualnie w Rubinsteinie
        wystartować...
        Nie uśmiecha mi się płacić za www, a darmowe serwery za mało miejsca oferują na
        nagrania, tak więc póki co to tam (www.mp3.com.pl) będę dodawał nowe (wkrótce-
        II i IIIcz. c-molla Beethovena).
        Koncertów Wilhelma Stenhammara nie znam, ale poznam lada dzieńsmile

Pozdrowienia serdeczne!
        • schaetzchen Re: Sklepy muzyczne w Gdańsku 28.06.05, 08:23
          Pafciu, a jak się ma Twoje pianino? smile

PS Zdajesz do Akademii w Bydgoszczy?
          • quasthoff Stenhammar 28.06.05, 11:55
            Koncerty fortepianowe Wilhelma Stenhammara wydała szwedzka firma fonograficzna
            BIS z Cristiną Ortiz(koncert No.2) BIS-CD-476, oraz koncert No.1 BIS-CD-550.
          • pafcio01 Re: Sklepy muzyczne w Gdańsku 28.06.05, 13:10
            A dziękuję, nie narzeka(m)..smile
            Teraz w wakacje na szczęście wolne są fortepiany w toruńskiej SM, więc mam
            gdzie grać i o żadnym nowym instrumencie nie myślę.

Myślałem, że Balcerowicz by mi coś odpalił na fortepianik - grałem koncert na
            wręczaniu mu honorowego obywatelstwa miasta(razem z P.Prof.Smendzianką), ale
            nic z tego...

Ano zamierzam zdać (do P.Prof.Popowej u której jestem obecnie)..
            Pojutrze wreszcie dostanę program dyplomowy (uwielbiam dostawać nowy programsmile!)

Ale to dopiero za rok, jeszcze wiele zdarzyć się może..

Pozdrowienia serdeczne.
            • ondine Re: Sklepy muzyczne w Gdańsku 29.06.05, 04:19
              qrcze chcialabym dostawac, ja sobei wybieram ten program i zawsze potem sobie
              pluje w brodewink
              na przyszly rok jeszcze nic nie wybralam, bo teraz mam wazniejsze rzeczy na
              glowie hyh. a od przeszlo dwoch tygopdni wbrew pozorom i logice opiepszam sie
              jak chora jakas. tzreba odreagowac. no i wciaz nie mam na czym grac, dopoki
              jakis frajer nie wezmie ode mnei mojego fortepainu- pulapki (dal zaliczke ale
              wciaz sie nie zglasza zaczynam sie bac) i ja sobei nie wstawie nowego.
              ogolnie to bec spowrotem do trzeciego rachma i dorobic sobie jakos cykle, co by
              grywac na recitalach. w tym roku zszopenilam sie do cna i juz mi neidobrze.
              chce mi sie schoenberga, i moze znow schumanna- dorobie sobie po kreizlerze i
              etiudach symf dla hecy i relaksu utwory fantastyczne- bedzie na recitale
              schumannowskei do usypiania.

pafciu nie licz na tych zaklamanych politykow, mi rozne rzeczy wreczali, po
              czym jak sie zmylam w twoim wieku z polen , pocalowali mnie na odchodne i tyle
              ich widzialam. zero pomocy . dziekuje ci rzadzie polski! ajlowiu.

nie mozesz sie po prostu poprosic o rade kogos z gdanska od popowej, jest ich
              cala masa, znam polowewink sama jednak nauk nie pobieralam, bo jakos nie chcialam
              sie dawac wykradac w liceum od mojej fajnej profki ( z szacunekiem dla pani
              kasi, ale nienawidze podkradania nauczycielom neiakademickim)
              kolo SM na gnojnej (yh gnilnej sorry) byl jeszcze keidys sklep, teraz juz nie
              wiem.

ogolnie ostatnio wole rnb niz to niedobre pianino bleeee, zle mi to wrozy !

co do strony, wlasnie dzis gadalam ze znajomym , zrobi mi za kilkadziesiat euro
              rocznie domenke i sam profesjonalnie, tylko o ile go znam, bedzie tam wolal
              umieszczac jakies akty zamiast moich mp3 (ktorych nie mam bo wciaz klepie biede
              i nie mam jak nagrac) , tak to juz jest jak ci faceci zabieraja sie za robienie
              stron! a swoja droga byloby przynajmniej weselej! ja swoja zrobie na totalnym
              luzie, beda wejscia specjalne na dzial pt "prywatne i imprezy", a co tam, tylko
              mam pzred piano siedziec i udawac ze tylko tam wysiaduje?wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka