Dodaj do ulubionych

KAYAH jest boska

IP: *.seabridge.pl 29.06.05, 11:08
Nie wiedzieć czemu nie było w ogóle wątku o KAYAH i jej płycie The Best & The
Rest...To dobra składanka, a Kayah jest moim zdaniem po prostu BOSKA !!!
Śledzę jej karierę od początku i zawsze będę jej kibicował !
Zawsze do przodu jeśli chodzi o trendy muzyczne no i pisze najpiękniejsze
teksty. Moje ulubione to Większy apetyt i Cień Anioła Stróża.

Szkoda ze większość ludzi zna ją tylko z przebojów / singli...
Obserwuj wątek
    • mbiker Re: KAYAH jest boska 29.06.05, 11:40
      no przyznaje racje smile niedawno zapuscilem se plytki Kayah i naprawde nigdy bym
      sie nie spodziewal smile sa extra!!!
    • Gość: wiadomek Re: KAYAH jest boska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:47
      A dla mnie smędzi potwornie. Do tego nienajszczególniej wygląda, a to w
      przypadku wokalistki, bądź co bądź popularnej i lubianej przez media, sprawa
      pierwszorzędna. Poza tym Opole obnażyło jej nieudolność w innej roli - ale to
      był jej wybór (czytaj: kasasmile ), jej ryzyko, któremu niestety nie sprostała.....
      • Gość: strange fruit Re: KAYAH jest boska IP: 81.15.170.* 29.06.05, 14:03
        Nie są to specjalnie bliskie mi klimaty muzyczne, ale Kasię Szczot od dawna
        postrzegam jako wyjątek od reguły żenującego poziomu naszej sceny pop.
        Dziewczyna ciężko pracuje na swój sukces już od 20 lat... Profesjonalizm, styl,
        sporo serca włożonego w piosenki pisane osobiście przez nią samą, ciekawy głos
        i świetna naturalność na scenie. Uważam, że cała reszta polskich gwiazdeczek
        pop z Górniakami, Steczkowskimi, Kozidrakami i Flintami na czele nie godna jest
        nawet nosić za nią mikrofonu.
        • puchala40 Re: KAYAH jest boska 29.06.05, 15:41
          Gość portalu: strange fruit napisał(a):

> Nie są to specjalnie bliskie mi klimaty muzyczne, ale Kasię Szczot od dawna
          > postrzegam jako wyjątek od reguły żenującego poziomu naszej sceny pop.
          > Dziewczyna ciężko pracuje na swój sukces już od 20 lat... Profesjonalizm,
          styl,
          >
          > sporo serca włożonego w piosenki pisane osobiście przez nią samą, ciekawy
          głos
          > i świetna naturalność na scenie. Uważam, że cała reszta polskich gwiazdeczek
          > pop z Górniakami, Steczkowskimi, Kozidrakami i Flintami na czele nie godna
          jest
          >
          > nawet nosić za nią mikrofonu.

Swietnie to ująłeś. Poza tym ww. panie oprócz Beaty chyba to SZANSONISTKI - one
          tylko odśpiewują napisane dla nich piosenkisad((((
      • puchala40 Re: KAYAH jest boska 29.06.05, 15:39
        Nie zgadzam sie z Tobą Wiadomek. ocena wyglądu to sprawa gustu, a jak dla mnie
        to jest wzorem kobiecego piękna. Natomist jej konferansjerka w Opolu była
        bardzo chwalona - patrz recenzje. Choć rozumiem, ze niektórych moze razić
        szczególny styl bycia / wypowiedzi Kayah.
        • Gość: Kotlet Mielony Re: KAYAH jest boska IP: 80.51.233.* 29.06.05, 17:51
          Pies z kulawą nogą by o niej nie wiedziedział gdyby nie Bregović. Wyciągnął ją z
          dna z mułu. Teraz to już ciągnie jako tako, bo kaska jest potrzebna na waciki,
          nową operację plasyczną czy mebelki do nowego domciu. Oczywiście robi to wbrew
          sobie (jak sama twierdzi) bo kocha inny rodzaj śpiewania (gospel?).
          Zaliczam ją do nurtu: szukajmy gwiazdy, bo igrzyska trwają. "Gwiazdki dla
          tłumu": Steczkowska, Górniak, Jopek, Kayah itd. itp., dzieli morze od Gwiazd z
          dawnych lat: Prońko, Bem, Geppert.
          • Gość: da houzz Re: KAYAH jest boska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:15
            Autor: Gość: Kotlet Mielony IP: 80.51.233.*

+ odpowiedz
            --------------------------------------------------------------------------------
            Pies z kulawą nogą by o niej nie wiedziedział gdyby nie Bregović. Wyciągnął ją z
            dna z mułu. Teraz to już ciągnie jako tako, bo kaska jest potrzebna na waciki,
            nową operację plasyczną czy mebelki do nowego domciu. Oczywiście robi to wbrew
            sobie (jak sama twierdzi) bo kocha inny rodzaj śpiewania (gospel?).
            Zaliczam ją do nurtu: szukajmy gwiazdy, bo igrzyska trwają. "Gwiazdki dla
            tłumu": Steczkowska, Górniak, Jopek, Kayah itd. itp., dzieli morze od Gwiazd z
            dawnych lat: Prońko, Bem, Geppert.
            =========================================
            No to się popisałeś KOTLECIE MIELONY ! na tym właśnie polega polska krytyka:
            nic nie wiem - ale się wypowiem. cała twoja wypowiedź to stek bzdur:
            1. Płyta z bregovicem to jej 3 właściqy album po Kamieniu i Zebrze: obie
            poprzednie płyty obsypane nagrodami i platynowe z przebojami takimi jak
            Fleciki, nawet deszcz, santana, Supermenka i Na Językach - więc już wtedy była
            bardzo znaną piosenkarką. Po Bregovicu usłyszały o niej prawdziwe tłumy (
            milion sprzedanych płyt ) - w tym również prymitywy drące zapite mordy na
            festynach: Prawy do lewego.
            Nie wnikam do której grupy słuchaczy sie zaliczasz.
            2. Kyah robi dokładnie taką muzykę jaką chce i kocha - nie na darmo założyła
            własną firmę płytową i wydaje innych artystów ( słyszałeś o Kiljańskim ? )
            3.Nie jest gwiazdą dla tłumów ( na szczęscie ) tylko dla inteligentnych,
            znających sie na muzyce ludzi.
            4.Nie jest z nurtu"szukajmy gwiazdy " bo nie jest z castingu, jak teraz to jest
            w zwyczaju. poza tym sama pisze swoje teksty i muzykę, bo jest Artystką.
            5.Gwiazdy, które wymieniłeś: Bem, Prońko, Geppert a dodajmy do tego Niemena i
            ewe Demarczyk i Ciechowskiego zawsze z ogromnym szacunkiem wyrazały się /
            wyrażają o jej talencie - nie o jej domu czy kolorze włosów - zapewniam
            Cię.Gdybyś poczytał wywiady z ww. gwiazdami, to wiedziałbyś, ze plasują Kayah w
            czołówce polskich artystów, a Ewa Bem poprosiła nawet Kayah o wyprodukowanie
            swojej poprzedniej płyty Mówię Tak Myślę Nie ( jest tam nawet kilka tekstów
            kayah i chórki )

WKURZYŁEM SIĘ, ALE NIE ZNOSZĘ POZBAWIONEJ ARGUMENTÓW KRYTYKI !!! smile

• Gość: Kotlet Mielony Re: KAYAH jest boska IP: 80.51.233.* 29.06.05, 20:48
              Gość portalu: da houzz napisał(a): [...]
              > No to się popisałeś KOTLECIE MIELONY ! na tym właśnie polega polska krytyka:
              > nic nie wiem - ale się wypowiem. cała twoja wypowiedź to stek bzdur:

Natomiast twoja uwaga jest po prostu chamska.

> WKURZYŁEM SIĘ, ALE NIE ZNOSZĘ POZBAWIONEJ ARGUMENTÓW KRYTYKI !!! smile

Daruj sobie wielkie litery. W internecie powszechnie pogardza się tak piszącymi.
              Na prawdę nie zauważyłeś, że jej twórczość mi nie odpowiada, uważam ją za nudną
              i z tych powodów jej nie lubię? Czyż to nie są wystarczające argumenty? Byłem
              pewny, że to łatwo zrozumieć ......

1. Po dwóch pierwszych płytach, była wokalistką znaną tobie i grupie
              zapaleńców/fanatyków. Ja i wielu innych nigdy nie słyszało jej żadnego
              wcześniejszego "przeboju". Z pewnością Ty dorosłeś do jej muzyczki, inni nie.
              2. Jasne. "Prawy do lewego" i inne pieśni z Bregoviciem są tego najlepszym
              przykładem.
              3. Tutaj już sobie kadzisz i przechwalasz się. Patrz pkt. 2.
              4. Dla mnie jest gwiazdką robioną na siłę. Twoje zdanie szanuję, ale traktuję z
              uśmiechem.
              5. Zdanie tych osób szanuję, ale nie zmienia to mojego, że jest przeciętną
              wokalistką, której do miana Artystki wieeeeele brakuje.

• Gość: raxer da houzz -o KAYAH myślę identycznie!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.05, 21:25
                Pochwal się nam drogi Kotlecie czego słuchasz!
                Bardzo jestem ciekawy, pewnie zupełnie innych klimatów i dlatego Kayah Ci się
                nie podoba. A mnie BARDZO!!!
                Pozdrawiam!
              • kubissimo Re: KAYAH jest boska 29.06.05, 21:30
                "Natomiast twoja uwaga jest po prostu chamska."
                za to Twoja (nota bene bezsensowna) uwaga o o wyciaganiu Kayah z mulu, czy jak
                to sformuowales, to szczyt finezji i elokwencji uncertain

powiedz, ze Kayah nie lubisz, bo lubienie jej nie jest obowiazkowe, ale na tym
                poprzestan. no chyba, ze jestes z tych, ktorzy szczyca sie wlasna niewiedza

najpierw zestawiasz Kayah np. z Edyta Geppert, a potem piszesz, ze do miana
                artystki wiele brakuje. ciekawe, bo Geppert jest tylko i wylacznie swietna
                wykonawczynia piosenek, ktore pisza dla niej inni. Kayah (z wyjatkiem plyty z
                Goranem) sama pisze teksty, muzyke, a teraz wziela sie rowniez za produkcje,
                zeby miec pelna kontrole nad swoimi plytami
                o ile KAMIEN nie odniosl wielkiego sukcesu komercyjnego, to jednak zarowno
                singlowe FLECIKI, jak i deszcz Fryderykow zwrocily na nia uwage publicznosci.
                ZEBRA byla juz wielkim hitem i jezeli mowisz, ze znalo ja kilka osob, to
                powiedz mi skad status platynowej plyty? te kilka osob kupilo sobie po
                kilkanascie egzemplarzy?
                Bregovic zdecydowal sie na wspolprace z Kayah bo wtedy byla juz bardzo znana w
                Polsce wokalistka. wiedzial, ze tylko w ten sposob sprzeda po raz 9248379823 te
                same piosenki
                a to, ze Ty nie slyszales zadnego jej wczesniejszego przeboju, to zaden
                argument. uwierz mi - jest na swiecie wielu rzeczy, ktore istnieja niezaleznie
                od Twojej wiedzy i niewiedzy
                • Gość: da houzz Re: KAYAH jest boska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:18
                  mała uwaga: KAMIEŃ odniósł jakis tam sukces - sprzedalo sie ponad 100 000 egz.
                  tej niszowej jak na te czasy płyty - dla porównania - najlepiej sprzedająca sie
                  płyta ub. roku To Co w zyciu ważna KRAWCZYKA osiągnęła 90 000. No comments.

Kayah jest autorką wszystkich tekstów na Kayah & Bregovic: niektóre są
                  interpretacjami tekstów oryginalnych, niektóre zupełnie inne ( TV Screeen Iggy
                  Popa = To Nie Ptak - bez porównania ).
                  I właśnie te poetyckie i jakze piękne teksty - a niekoniecznie ludyczna muzyka
                  Bregovica ( choć bardziej przystępna niż soulowa Zebra ) okazały sie magnesem
                  dla nabywców płyty. Takie jest moje zdanie.

Do Kotleta: napisz co w takim razie wg Ciebie winno charakteryzować Artystkę,
                  skoro Kayah tyle do niej brakuje.Ciekawy jestem...

Po wtóre w swoim 1. poście nie pisałeś że twórczość Kayah Ci nie odpowiada i ze
                  jest nudna, tylko przytoczyłes opinie, których nieprawdziwość i absurdalność Ci
                  udowodnilem ( oby ). smile)
                  • kubissimo Re: KAYAH jest boska 29.06.05, 22:42
                    ale nie porownuj KAMIENIA, ktory wyszedl w czasach wielkiego boomu muzycznego,
                    z Krawczykiem, ktory wyszedl w czasach zapasci, emula i piratow wink
                    w porownaniu z owczesnymi megagwiazdami (chociazby Varius Manx, czy Edyta
                    Gorniak plyta Kayah sprzedawala sie raczej przecietnie)
    • Gość: maniutk Re: KAYAH jest boska IP: *.idd.com.pl / 83.16.67.* 29.06.05, 22:09
      a ja uważam że kaya jest całkiem całkiem , szczególnie dobrze wypadła w
      pleyboju . super zdjęcia
      • Gość: coolhoi Re: KAYAH jest boska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 08:45
        Dla mnie bardzo pospolita artystka, z jednym przebojem lansowanym czterdziesci
        siedem razy na dobę (a może źle policzyłem i będzie tego 48), pop-iara jakich
        sporo, wyróżniająca się niezwykle ciekawym aparatem do oddychania.
    • wredotka1 Re: KAYAH jest boska 30.06.05, 12:18
      Wielce tandetna szansonistka z wielkimi "plecami". Wszedzie sie wepchnie.
      • Gość: da houzz Re: KAYAH jest boska IP: *.seabridge.pl 30.06.05, 14:08
        Autor: wredotka1
        Data: 30.06.2005 12:18 + dodaj do ulubionych wątków

-------------------------------------------------------------------------------
        Wielce tandetna szansonistka z wielkimi "plecami". Wszedzie sie wepchnie

====================================
        gdyby można było kasować nie posty, a ludzką głupotę i wredotę - kazałbym zająć
        sie tobą - internetowa ladacznico. Nie wypowiadaj sie na tematy o których nie
        masz pojęcia i nie używaj nieznanych Ci słów.

• Gość: jarząbek Re: KAYAH jest boska IP: *.lodz-dabrowa.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 13:22
      obrzydliwa paszczura o wdzięku kobyły! zobaczcie jak ona się rusza!
      • Gość: da houzz Re: KAYAH jest boska IP: *.seabridge.pl 30.06.05, 14:10
        pewnie jesteś na etapie wyciskania pryszczy i mazania flamastrem w damskiej
        toalecie sikając ze strach w majtki ? Zgadłem zakompleksiony szczylu ?
        • giertrud_rudy Re: KAYAH jest boska 30.06.05, 14:21
          nie zgadłeś. współczuję gó..anego gustu
          • Gość: da houzz Re: KAYAH jest boska IP: *.seabridge.pl 30.06.05, 15:33
            wszyscy widzimy ze ty masz znakomity gust.wink))))))))))))))))
            • Gość: ? Re: KAYAH jest boska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.05, 22:10
              żal mi was
    • Gość: Pulpet Re: KAYAH jest boska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:25
      Gość portalu: da houzz napisał(a): Kayah jest moim zdaniem po prostu BOSKA !!!
      ==========================
      Toruń 06.07.2005 r.

Szanowny Pan
      da houzz

Niniejszym informujemy, że dzięki Pana wiekopomnemu odkryciu, do grona boskich
      została włączona Bogini Kayah ("a kto nie wypije, tego we dwa kije")(wcześniej
      Katarzyna Szczot). Otrzymała on kolejny nr - 5.
      Wcześnejsze numery mają: Nefretete, Hera, Kleopatra, Venus.
      Ps. Jeśli odnajdzie Pan inne boginie/bogów, to prosimy o informację o odkryciu
      na forum muzyka.

Instytut badania boskości w Toruniu
      ==========================================
      Pragnę dodać, że dzięki współpracy z Forum Muzyka, dołączony już został jeden Bóg:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=15625970&a=15644087
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka