Dodaj do ulubionych

Pasja Janis Joplin

IP: 80.51.240.* 26.07.05, 17:54
Było minęło. O co tyle hałasu...
Obserwuj wątek
    • Gość: block-buster Za co kocham i tesknie po Janis Joplyn... IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.07.05, 17:55
      Nie bylo i nie ma od czasu "O Panie,czy moglbys kupic mi Mercedesa
      Benza"kobiety,ktora mialaby taka potencje,jak Joplin.Ryczala te swoje utwory
      caly czas na 111 procent calym swym jestestwem.Nie otarla sie o ta szalona
      narkomanke zadna z najwiekszych rockwomen swiata.Byla i pozostala
      najwieksza.Choc w Polsce prawie kompletnie nieznana.
      • Gość: baret Re: Za co kocham i tesknie po Janis Joplyn... IP: *.chello.pl 26.07.05, 20:17
        > Choc w Polsce prawie kompletnie nieznana.

w Polsce kompletnie nieznany jest Gość portalu: block-buster . I lepiej niech
        tak pozostanie.
      • kubissimo Re: Za co kocham i tesknie po Janis Joplyn... 28.07.05, 19:22
        na 111%?
        słabo
      • tentegopolubowny Re: Za co kocham i tesknie po Janis Joplyn... 30.07.05, 00:58
        "...w Polsce prawie kompletnie nieznana."
    • Gość: muka! Re: Pasja Janis Joplin IP: *.aster.pl 27.07.05, 12:08
      Słusznie. Szekspir i Beethoven też jakiś czas już nie żyją. Było, minęło, o co
      tyle hałasu?
    • roxyle4 Re: Pasja Janis Joplin 27.07.05, 14:02
      po latach słyszę Jej głos
    • Gość: Wielbiciel JJ Pasja Janis Joplin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:18
      Jakiś gamoń napisal "było minęło..." Nie ma pojęcia kim była Janis. To był glos
      cud. Niespotykana osobowość skazana na śmierć. Nie była ładna, trudna w
      współżyciu, chciala imponowac nie zdjac sobie sprawy że imponuje swym
      wykonastwem. Takie czucie muzyki mało kto posiada. Jej ekspresja była
      zniewalająca. Słucham ją od 30 lat i nic mnie nie nudzi. Kiedyś, bardzo dawno
      temu założyłem się że to murzynka, bo tylko czarnoskórzy muzycy tak czyją
      muzykę. Przegrałem i byłem pełen podziwu dla białej, która urodzila się ztakim
      talentem.
      Gdyby ta płyta byla w moim finansowym zasiegu to kupiłbym ją natychmiast.
      • Gość: natalia Re: Pasja Janis Joplin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 15:10
        nie wiem jak można powiedzieć "o co tyle hałasu"...to nie hałas, ale hołd i
        pamięć tej najbardziej wyjątkowej wokalistki.
        Janis przez tyle lat tlumiła ból istnienia, nieumiejętnośc współżycia i smutek,
        aż wkońcu wykrzyczała go z całej siły. nie wydaje mi się że tu chodzi o Jej głos
        (ktory nie zaprzecze był niesamowity) ale o te emocje. tak ja Ona wyrażała się
        w śpiewie równocześnie pokazując tym miłośc do Muzyki nie robił i nie robi tego
        nikt. aż w końcu zabrakło Jej techu, ale wierze, że w naszy sercach żyje
        nadal..mam nadzieje że jest już bardziej spokojna duchem i szczęśliwa.
        • Gość: PeterCave Re: Pasja Janis Joplin IP: 80.51.233.* 22.08.05, 21:35
          W moim sercu Janis pozostanie na zawsze. Chociaż czasem wydaje mi się, że
          niektórzy próbują tylko na niej zarobić kasę. Janis była jedyna i
          niepowtarzalna. Nikt nawet się nie zbliżył do takiej formy ekspresji, jaką ona
          pokazała...
    • Gość: Lecho Janis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:30
      Gdy byłem w NYC, poświęciłem pół dnia aby odnaleźć Chelsea Hotel i wejśc do tej
      windy....mimo,że nie mam ani jednej płyty (jakoś szybko mi się osłuchały) Janis
      nie ma godnej następczyni. Sukcesja czeka, 25 lat....Niestety.
    • tentegopolubowny Re: Pasja Janis Joplin 30.07.05, 00:50
      "Było minęło..."
    • Gość: duch Hopkirka Re: Pasja Janis Joplin IP: *.aster.pl 31.07.05, 10:59
      Bogi, do garów, zostaw ten komputer. A potem migusiem po protezę do ucha!
    • Gość: Jopas Janis- cudowna kobieta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 18:21
      Janis byla kochana. Mysle, ze byla bardzo kobieca i naprawde utalentowana.
      Koresponduje z Jej przyjacielem - Samem Andrew (najprzystojniejszy facet na
      swiecie!!!). Ale....w tym swietnym artykule znalazlam bald - mianowicie plyta
      Cheap Thrills nie byla pierwsza, zas druga. Numer jeden nosi plyta "Big Brother
      and The Holding Company", czyli nazywa sie tak jak zespol. Pozdrawiam autorow i
      fanow Janis!!!Jopas; GG-7979156

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka