Gość: yot Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: *.p.lodz.pl 26.08.05, 09:47 fajny wątek. Dzięx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brother Of Mine Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:55 Miło mi to czytać. Jako, że tematyka wątku dotyczy w dużej mierze językoznawstwa, chciałbym niektóre z wymienionych tu tytułów wykorzystać w planowanym artykule (a może książeczce?) o nazewnictwie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roody Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: *.volta.net.pl 26.08.05, 09:51 Jest taka płyta "Deicide - Once upon a cross", czyli mamy kolejną grę słów. Angielskie bajki zaczynają się od słów Once upon a time, co odpowiada naszemu "pewnego razu", szatany z "Deicide" napisały więc album, który rozpoczyna się od... właśnie? "Pewnego krzyża", "Pewnego krzyżu", czy może "pewnego razu na krzyżu" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gelfrad Stercza świetliki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:00 niezłe tytuły płyt ma zespół Świetliki. Ogród koncentracyjny - to pierwsza z nich. W 1999 wydali dwa single - Perły, potem Wieprze, nastepnie zaś płytę - Perły przed wieorze . pOzdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_zima Re: świetliki IP: *.wzlab / *.uni.lodz.pl 26.08.05, 12:36 Jeszcze "Złe misie"... a w tekście "Złe mi się śni..." itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: *.thinprint.de / *.thinprint.de 26.08.05, 12:50 np.: Nomeansno "0+2=1" Frank Zappa "Jazz from hell", "You can't do that on stage anymore" Cows "Sexy pee story" (tytuly utworow tez tam sa dosc oryginalne) Ministry "The mind is a terrible thing to taste" Crass "Penis envy" F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: 213.199.196.* 26.08.05, 12:53 "A Sauceful of Secrets" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrrr Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: *.ippt.gov.pl 26.08.05, 13:58 Type O'Negative - "The least worst of" - składanka największych przebojów tej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: comb Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 18:28 Kult - Ostateczny Krach Systemu Korporacji Pogodno - Sejtanik Mjuzik & Romantik loff Hey -Ho! Faith no more - album of the year Odpowiedz Link Zgłoś
blackfield Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt 30.08.05, 18:39 Happy With What You Have To Be Happy With - EP-ka King Crimson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrin Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:13 Moje ulubione "dziwne" tytuly plyt: Ministry - The Dark Side of the Spoon Primus - Sailing the Seas of Cheese Odpowiedz Link Zgłoś
b.a.c.h Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt 30.08.05, 22:45 einstürzENDE NEUbauten - Ende Neu Nick Cave - From Her to Eternity Medeski, Martin & Wood - Last Chance To Dance Trance (Perhaps) Merzbow - Music for Bondage Performance Miles Davis - LIVE-EVIL Ministry - The Land Of Rape And Honey Pogodno gra Fochmanna - Hajle Silesia U.N.K.L.E - Psyence Fiction Odpowiedz Link Zgłoś
tomb_raider Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt 31.08.05, 13:38 w tym momencie przychodzi mi do głowy "Are you experienced" The Jimi Hendrix Experience i 'Morrison Hotel' Doorsów, z dopasowaną do tego okładką Odpowiedz Link Zgłoś
kein_engel Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt 31.08.05, 22:23 Ixnay On The Hombre - The Offspring Steal This Album - SOAD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: *.chello.pl 01.09.05, 09:47 die toten hosen - kauf mich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB ' Frank Zappa IP: *.icpnet.pl 01.09.05, 09:55 ' Franka Zappy. W handlu płyta nazywa się Apostrophe (') Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawiski Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: *.avalon01.nj.comcast.net 01.09.05, 16:34 "Album of the year"- Faith no more Odpowiedz Link Zgłoś
filipooo Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt 02.09.05, 09:20 mandaryna - "mandarynkowy sen" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt IP: *.chello.pl 02.09.05, 23:28 to ma jakiś związek z tangerine dream? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gamoń "I smell urine" Tool ;-) IP: *.pl / *.smsnet.pl 02.09.05, 21:57 Nie jest stricte tytuł płyty, ale chyba rzecz pasuje nieco do wątku... Bodajże pierwsza płyta Tool ma w booklecie ich "wcześniejszą dyskografię" z tytułami w stylu "I smell urine" właśnie. Niestety moja płytoteka zalega obecnie w kartonach (bawię się w artystę malarza pokojowego i dekoratora wnętrz ;-P) i nie mam dostępu do tego krążka. Pamiętam, że było tam więcej takich "patentów"... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Oryginalne (tj. niebanalne) tytuły płyt 04.09.05, 10:28 Ostatnio znalazłem coś takiego: www.metal-archives.com/release.php?id=41677 Zespół STVOR płyta: KULT MEDVEDICH LEBEK Odpowiedz Link Zgłoś