chelseaa 24.08.05, 15:37 Zdaję sobie sprawę z bezsensowności tego wątku , bo pewnie nikt tego nie słucha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady_janee zapraszam tutaj :-) 24.08.05, 18:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30634&w=27513537&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Burt Bacharach i The Carpenters IP: *.chello.pl 26.08.05, 12:38 A to niby dlaczego? Wszak to klasyka popu. Odpowiedz Link Zgłoś
chelseaa Re: Burt Bacharach i The Carpenters 26.08.05, 13:44 to znaczy , że lubisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Burt Bacharach i The Carpenters IP: *.chello.pl 26.08.05, 19:41 hmm... tak mnie zainspirowałaś, że aż chyba zaraz wrócę do "Calling Occupants Of Interplanetary Craft" - to tyle o The Carpenters. A Bacharach? Jeden z najwybitniejszych kompozytorów XX wieku więc stale mam go w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FigoFago Re: Burt Bacharach i The Carpenters IP: 80.51.233.* 26.08.05, 20:27 chelseaa napisała: > Zdaję sobie sprawę z bezsensowności tego wątku , bo pewnie nikt tego nie > słucha _______________ Że niby nikt nie słucha? He, he. Kaseta z największymi przebojami Carpenters jest jedną z najczęściej przez naszą rodzinę słuchanych. Moja 3 letnia córka upodobała sobie "Sing" a szczególnie refren (la, la, la, la, la). Żałuję, że nie znam całej dyskografii - wypada nadrobić zaległości. Swoją drogą Karen zdecydowanie za wcześnie zmarła. Była posiadaczką najpiękniejszczego głosu na świecie. W sumie nigdy nie słyszałem jej w jakimś bardziej dynamicznym utworze. Czy nagrała takowy? A czy jej brat coś ciekawego jeszcze zrobił muzycznie? Burt Bacharach jest mi znany jako geniusz kompozycji i zdolny wokalista. W sumie dziwne jest to, że większość zna jego piosenki, nie wiedząc, że napisał je Burt Bacharach. Chociażby "Raindrops Keep Falling on my heat". Sam miód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Burt Bacharach i The Carpenters IP: *.chello.pl 26.08.05, 20:41 Jeśli pytając o bardziej dynamiczne utwory masz na myśli rock and roll na przykład, to niekoniecznie Zebranie pełnej dyskografii The Carpenters na cd to chyba nie lada wyzwanie, chyba że się mieszka w USA, tam łatwiej. Richard solo nie nagrał nic godnego uwagi. Mimo wielkiego szacunku, jakim darzę Bacharacha, nie mogę Ci przyznać racji odnośnie jego zdolności wokalnych. Szczerze mówiąc, nie bardzo rozumiem skąd ten pomysł.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Burt Bacharach i The Carpenters IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:42 Carpenters zainteresowalem sie po tym, jak posluchalem ich coveru "Superstar" wykonanego przez Sonic Youth. Notabene i cover i oryginał, to utwory przy których ciary chodzą po plerach. A Bacharach oczywiście wchodzi zawsze i w kazdej sytuacji. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Burt Bacharach i The Carpenters 27.08.05, 18:15 chelseaa napisała: > Zdaję sobie sprawę z bezsensowności tego wątku , bo pewnie nikt tego nie > słucha No bez jaj. Nie cała tutejsza populacja to ludzie pokroju Haribo Golbarena... Wątek ma o tyle sens, że łączy dobrze mi znanego i darzonego sporym szacunkiem kompozytora z nie znanym mi jeszcze (inaczej, niż z nazwy, jakoś nie było okazji, cholera) zespołem. No to będziemy nadrabiać zaległości z klasyki... Odpowiedz Link Zgłoś