Dodaj do ulubionych

Burt Bacharach i The Carpenters

24.08.05, 15:37
Zdaję sobie sprawę z bezsensowności tego wątku , bo pewnie nikt tego nie
słucha
Obserwuj wątek
    • lady_janee zapraszam tutaj :-) 24.08.05, 18:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30634&w=27513537&v=2&s=0
    • Gość: Jacenty Re: Burt Bacharach i The Carpenters IP: *.chello.pl 26.08.05, 12:38
      A to niby dlaczego? Wszak to klasyka popu.
      • chelseaa Re: Burt Bacharach i The Carpenters 26.08.05, 13:44
        to znaczy , że lubisz ?
        • Gość: Jacenty Re: Burt Bacharach i The Carpenters IP: *.chello.pl 26.08.05, 19:41
          hmm... tak mnie zainspirowałaś, że aż chyba zaraz wrócę do "Calling Occupants
          Of Interplanetary Craft" - to tyle o The Carpenters. A Bacharach? Jeden z
          najwybitniejszych kompozytorów XX wieku więc stale mam go w głowie wink
    • Gość: FigoFago Re: Burt Bacharach i The Carpenters IP: 80.51.233.* 26.08.05, 20:27
      chelseaa napisała:
      > Zdaję sobie sprawę z bezsensowności tego wątku , bo pewnie nikt tego nie
      > słucha

Że niby nikt nie słucha?
      He, he. Kaseta z największymi przebojami Carpenters jest jedną z najczęściej
      przez naszą rodzinę słuchanych. Moja 3 letnia córka upodobała sobie "Sing" a
      szczególnie refren (la, la, la, la, la).
      Żałuję, że nie znam całej dyskografii - wypada nadrobić zaległości.
      Swoją drogą Karen zdecydowanie za wcześnie zmarła. Była posiadaczką
      najpiękniejszczego głosu na świecie. W sumie nigdy nie słyszałem jej w jakimś
      bardziej dynamicznym utworze. Czy nagrała takowy? A czy jej brat coś ciekawego
      jeszcze zrobił muzycznie?
      Burt Bacharach jest mi znany jako geniusz kompozycji i zdolny wokalista. W sumie
      dziwne jest to, że większość zna jego piosenki, nie wiedząc, że napisał je Burt
      Bacharach. Chociażby "Raindrops Keep Falling on my heat". Sam miód.
      • Gość: Jacenty Re: Burt Bacharach i The Carpenters IP: *.chello.pl 26.08.05, 20:41
        Jeśli pytając o bardziej dynamiczne utwory masz na myśli rock and roll na
        przykład, to niekoniecznie wink Zebranie pełnej dyskografii The Carpenters na cd
        to chyba nie lada wyzwanie, chyba że się mieszka w USA, tam łatwiej.
        Richard solo nie nagrał nic godnego uwagi.

Mimo wielkiego szacunku, jakim darzę Bacharacha, nie mogę Ci przyznać racji
        odnośnie jego zdolności wokalnych. Szczerze mówiąc, nie bardzo rozumiem skąd
        ten pomysł..
    • Gość: Sasza Re: Burt Bacharach i The Carpenters IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:42
      Carpenters zainteresowalem sie po tym, jak posluchalem ich coveru "Superstar"
      wykonanego przez Sonic Youth. Notabene i cover i oryginał, to utwory przy
      których ciary chodzą po plerach. A Bacharach oczywiście wchodzi zawsze i w
      kazdej sytuacji. Pzdr.
    • roar Re: Burt Bacharach i The Carpenters 27.08.05, 18:15
      chelseaa napisała:

> Zdaję sobie sprawę z bezsensowności tego wątku , bo pewnie nikt tego nie
      > słucha

No bez jaj. Nie cała tutejsza populacja to ludzie pokroju Haribo Golbarena... big_grin

Wątek ma o tyle sens, że łączy dobrze mi znanego i darzonego sporym szacunkiem kompozytora z nie znanym mi jeszcze (inaczej, niż z nazwy, jakoś nie było okazji, cholera) zespołem. No to będziemy nadrabiać zaległości z klasyki... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka