duna24 14.09.05, 21:07 Czy ktoś może mnie poinstruować? Ile metrów na osobę 163 cm potrzeba, zeby sie ladnie ukladala? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aliya1 Re: Jak się szyje spódnicę z samych klinów, bez f 15.09.05, 16:16 potrzeba 3 metry.ladnie sie uklada z klinow z godetami.jesli umiesz szyc to podaj mi na poczte wymiary-pas,biodra i dlugosc+adres.w wolnej chwili zrobie forme i Ci wysle.tak sie sklada ze zajmuje sie rowniez szyciem ubranek do flamenco.Jesli jestes z warszawy to mniejszy problem.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
duna24 Re: Jak się szyje spódnicę z samych klinów, bez f 16.09.05, 12:04 Dziękuję Jestem z Warszawy. Ja sama póki co szyć nie potrafię, ale moja Mama tak Wieczorem prześlę Ci moje wymiary. Będę bardzo wdzięczna za taką pomoc o jakiej piszesz. A czy masz może jakieś zdjęcie jak wygląda spódnica o ktorej mówisz? lub rysunek? Kupiłam piękny materiał 4,40 m i wydaje mi się że musi być to raczej proste szycie, falbany nie będą pasowały. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Jak się szyje spódnicę z samych klinów, bez f 16.09.05, 20:23 Ja nigdy sama sobie spodnicy nie szylam, ale z doswiadczen w kupowaniu spodnic do Flamenco dodam tylko, ze material powinien byc dosc ciezki, tak zeby spodnica miala dosc ciezki dol, bo takie sie najlepiej ukladaja w tancu. Odpowiedz Link Zgłoś
duna24 Re: Jak się szyje spódnicę z samych klinów, bez f 18.09.05, 18:46 Aliya1 ! Czy doszedł do Ciebie mój mejl? Miałam jakieś problemy z wysałniem go. Pozdrawiam! PS. Wiem, że materiał na spódnicę powinien być raczej ciążkawy, lejący. Trochę siedzę we flamenco Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Jak się szyje spódnicę z samych klinów, bez f 18.09.05, 23:49 duna24 napisała: > siedzę we flamenco Ladnie powiedziane )) Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1 Re: Jak się szyje spódnicę z samych klinów, bez f 20.09.05, 20:17 Wejdz na moja strone ahoraflamenco.republika.pl tam masz namiary.zdjecia sa na razie tylko moich kiecek z ostatniego pokazu mojej szkoly ,zdjecia spodnic moje dziecko raczy wrzucic jak bedzie mialo czas ale jak wyslesz meila z wymiarami to wysle ci jakies zdjecie.A zreszta mozesz zadzwonic i wpasc do pracowni obejrzec.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lobita Falbana do spódnicy 23.09.05, 09:17 Aliya, czy mogłabyś dać mi parę wskazówek, jak wykroić falbanę z koła? Może masz taki wykrój i może mogłabyś mi go udostępnić. Skroiłam sobie już dwie spódnice, jedną długą z klinów i do tej brakuje mi falbany, a drugą do pół-uda (taki długi karczek) i tu brakuje mi dołu wyciętego z dwóch falban, jednej długiej a drugiej krótszej. Mam nadzieję, że nie przesadziłam prosząc Cię o to. Obejrzałam dokładnie Twoje spódnice na stronie - są baaaardzo ładne, a najfajniejsze jest to, że nie są czarne Z niecierpliwością czekam na dalsze elementy strony (materiały i wzory) Jeśli takie spódnice chcesz wysyłać do Hiszpanii to nie powinnaś się długo zastanawiać. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1 Re: Falbana do spódnicy 26.09.05, 11:40 Falbana do spodnicy wyglada jak obwarzanek im wiecej tych obwarzankow tym falbana bedzie obwitsza,Dzielisz dol spodnicy na tyle czesci ile ma byc tych obwarzankow (zwykle ok,14)a dalej to prosta geometria,potem przecinasz ,zaeszywasz i przyszywaszdol spodnicy do uda to zwykle dwa kola czyli obwarzanki albo jedno jesli jeszcze z falbana.mozna tez zrobic baze z kola z cienkiego materialu i na to naszyc ile dusza zapragnie nawet marszczonych z prostego,ogladalam kiedys dokladnie taka suknie z ogonem i byla robiona w ten sposob.ale ja dopiero poznaje temat i rozne techniki ,a do wielu rzeczy doszlam sama bo szyje i projektuje od 20 lat.tancze od roku i mam podwojna zabawe.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś