verybilingual 12.10.05, 15:38 Jak oceniacie nową płyte Depeche Mode? Bo ja mam skrajne uczucia. Fantastyczne A Pain That.., Precious i Suffer Well kontra np niepotrzebny według mnie zupełnie kawałek Introspectre (Broń Boże nie mylić z Introspective ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balshoy Re: Depeche Mode - Playing The Angel 13.10.05, 20:13 zasadniczo zgadzam się...w pierwszym odczuciu płyta bardziej melodyjna niż EXCITER...do koncertu w marcu już na pewno osłucham się dobrze ze wszystkim utworami.. a PAIN THAT...to jest kolejny singiel i to piosenka ( początek może zbyt nadto przypomina THE DEAD OF NIGHT) o której pomyślałem od razu, że coś takiego chciałbym usłyszeć w wykonaniu PSB Odpowiedz Link Zgłoś
rafi.raf Re: Depeche Mode - Playing The Angel 27.12.05, 18:00 W moim odczuciu plyta jest bardzo udana, ale daleko jej do Violator (jak porownywali niektorzy recenzenci). Najbardziej zdziwil mnie utwor Damaged People, ktory jest bardzo podobny w stylu (zarowno muzyka jak i wokal) do piosenek Erasure (Vincent Clark i Andy Bell). Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Depeche Mode - Playing The Angel 27.12.05, 21:29 W końcu Vincent Clarke był przez chwile w Depeche Mode a teraz poważnie - Zmieniłem zdanie, oceniam ją lepiej niż na początku (kolejny raz zbyt szybko wsytawiłem ocene) Szczególnie dobre są A Pain That..John The Revelator, Suffer Well, Lilian i I Want It All. Nieprzedam za Precious, ponieważ jest zbyt delikatne (jak to określają czasem ŁADNIE moi koledzy w klasie)Zresztą chyba dlatego podoba im się w maire płyta przez te mocne kawałki A Pain That i John The Revelator. A Pain That jest numerem jeden na całej płycie i bardzo dobrze że jest na singlu i chyba na prośbe fanów (wiele było na ten temat postów że zbyt mocny kawałek) video jest bardziej elektroniczne i właśnie delikatniejsze a mi przeszkadza trąbka która w refrenie jest dośc mocno słyszalna, niewiem jak jest na singlu bo nie słcuhałem wersji singlowej Obstawiam tak jak zawsze, że 4 siglem musi być John The Revelator, inaczej się bardzo obraże na DM. Suffer Well stał się 3 singlem też chyba na życzenie fanów, którym przypominał te wspaniałe dawne lata.....Ja osobiscie wole DM z lat 90 zresztą tak samo jak PSB. Odpowiedz Link Zgłoś