natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 11.12.05, 20:52 A tak mi się jeszcze przypomniało o opentaniej muzyce z "Opentańca". Jeśli ktoś będzie miał okazje kiedyś zobaczyć owe show taneczne to gorąco polecam A co do muzyki mmmmm poezja Czym głośniej tym lepiej ( na przekór sąsiadom )Warto także do "Fatamorgany' siegnąć. Też Adasiowa produkcja warta poznania :] Pozdrówko N. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w nocy? 11.12.05, 23:53 Z. Seifert - "Solo Violin" Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Ciężko zachorowałem 12.12.05, 00:00 Choruję mianowicie na Depechy - konkretnie to 'Enjoy the silence' koniecznie wersja harmonium (radiowa jest zdecydowanie gorsza) Harmonium - taka... nocna Głębokich doznań muzycznych tej nocy życzę Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Ciężko zachorowałem 12.12.05, 00:11 A ja przed chwilą wysłuchałam DM w wersji unpluged, bardzo chwytające za serce za gardło, chyba mnie zatkało. Nie życzę ci wyzdrowienia bo twoja choroba jest niegroźna a nawet przyjemna Pozdrawiam więc tylko. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Choroby ciąg dalszy 12.12.05, 20:57 Witaj wczesno-wieczornie (żeby nie powiedzieć popołudniowo ) Czego konkretnie słuchasz w wersji unpluged? W swojej kolekcji mam tylko "personal jesus" (wiem, że to co teraz powiem może zostać uznane za świętokradztwo, ale jakoś mi to nie podchodzi - niezależnie od wersji) Bardzo mnie zastanawia jak zabrzmiałoby akustyczne wykonanie: "precious", albo "I feel you" - tak ten ostatni utwór jest szczególnie przejmujący... Choroba na pewno należy do przyjemnych ale czy nie jest groźna? po 30 wysłuchaniach 'pod rząd' "Nothing's impossible" zauważyłem u siebie odmienne stany świadomości. Ostateczną listę utworów słuchanych tej nocy podam w stosownym czasie. Choroba ta ma przegieg przewlekły, więc będą to utwory wiadomego zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 10:19 Air Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 12.12.05, 22:20 A mi dziś wieczorowo-nocną porę zajmie Damien Rice i najprawdopodobniej Ella Fitzgerald- nie słuchana jeszcze nocną porą. hmmm... przydałoby się jeszcze coś z klimatów marszowych bo chyba do wojen napoleońskich to bedzie najlepiej pasowało Dźwięcznej nocy zycze N. PS. Tego kto wymyslił próbna mature w grudniu to go powinni... Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w nocy? 12.12.05, 23:43 natka_87 napisała: > PS. Tego kto wymyslił próbna mature w grudniu to go powinni... Prosze nie marudzić. Już wolałbym uczyć się do matury niż pisać referat o cyklach koniunkturalnych na rynku nieruchomości (a w kolejce rozdział magisterki na inny temat do napisania) ). Dziś na jazzowo - był Modern Jazz Quartet, Davis, a teraz Thelonious Monk "Monk's Deram". W kolejce Parker. Chociaż nabieram ochoty na "Legędę" Armii... Ale noc jest długa) Miłego słuchania wszyskim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 12.12.05, 23:56 Dzisiaj ciągnie mnie na Islandię. Zacznę od Bjork. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 13.12.05, 00:58 Z Bjork już dziś pozostanę. Królowa Lodu. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 13.12.05, 02:34 Witam nocnie a oto dzisiejsza (czy w odniesieniu do nocy pasuje określenie - dzisiejszy?) playlista: - only when I lose myself - to wersji unpluged nie dotarłem, ale mam wersję acapella - również pyszna - 'enjoy the silence - harmonium' - 'I feel you' - 'precious' - 'nothing's impossible' - 'lillian' - 'freelove' - ale też jakaś taka inna wersja - mroczniejsza pozdrawiam znów życząc głębokich doznań muzycznych (tylko cholera wstaję o 06:20, co mi się tak sobie średnio podoba...) Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Czego słuchacie w nocy? 13.12.05, 05:11 a na mojej dzisiejszej liscie sa m. in: A-Ha - "I Wish I Cared" Bjork - "All Is Full Of Love" Bruce Springsteen - "Streets Of Philadelphia" Peter Gabriel - "Lovetown" Massive Attack - "Unfinished Sympathy" w sumie nihil novi, ale polecam to zestawienie hmm, ja wstaje o 7:00, za to spalam od 18:00 do 1:00, wogole rozregulowana jestem przez to nocne siedzenie :] Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 15.12.05, 00:24 kate-gun napisała: > > spalam od 18:00 do 1:00, > hmmm, to mi pasuje na inną strefę czasową, jakoś tak chyba po amerykańsku śpisz, ale ciekawe bardzo że tak też można tutaj, w PL pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: only when I lose myself 13.12.05, 20:05 acapella. to było to. pycha. i dreszcze. pzdr. jeszcze w chorobie? Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: only when I lose myself 13.12.05, 22:02 > acapella. > to było to. > pycha. i dreszcze. dodam, że to czyste ciary ano nadal w chorobie jestem, więc nic odkrywczego dzisiaj nie dodam nadmienię tylko, że nie należy nastawiać 'nothing impossible' 20 razy pod rząd. a może właśnie należy? normalnie obłęd. Znowu znarkotyzuję się tą muzyką, a noc temu sprzyja pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 06.01.06, 00:42 Dzisiaj jakoś tak emocjonalnie potrzebuję się doładować bo mi poziom adrenaliny spadł aż za bardzo po tygodniu pełnym zaskakujących aczkolwiek bardzo przyjemnych zdarzeń. A na takie stany tylko The Mars Volta pomaga. Frances The Mute zostawiam na rano, bo tylko głośno tego słuchać potrafię. Teraz więc wybrzmiewa de-lused in the comatorium, a ja chłonę tę energię. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 13.12.05, 21:49 michalgajzler napisał: > Prosze nie marudzić. Ja nie śmiem marudzić. Ja się tylko zastanawiam kto wpadł na tak genalny pomysł matury w grudniu A tak w kwestiach muzycznych to dziś noc z 'Oknami' a dokładniej muzyką z 'Okien'- moj największy nałóg, którego już nigdy się chyba nie pozbęde Szklisto-muzyczne pozdróffka N. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w nocy? 13.12.05, 22:15 natka_87 napisała: > Ja nie śmiem marudzić. A to chyba że tak. >Ja się tylko zastanawiam kto wpadł na tak genalny pomysł > matury w grudniu Niezbadane są wyroki i pomysły niektórych osób - ja np. nie wiem jeszcze czy moje studia trwają 9 czy 10 semestrów. Biorąc pod uwagę że kończy się semestr nr. 9 wypadałoby już podjąć decyzję. Jak widać senat uczelni ma inne zdanie). Co do matury próbnej - u mnie nikt specjalnie poważnie jej nie traktował) Podkład dżwiękowy na dzisiejszą noc (chwilowo odczepiłem się od Monka): - Killswitch Engage - "End Of Heartache" - SOAD - "SOAD" - potem się zobaczy (kolejna długa noc, a dzień będzie jutro cokolwiek niespecjalny...) - może Mastodon albo Orphaned Land Milego słuchania wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 13.12.05, 23:13 Ojjj lepiej mojej szanownej prof. nie mówić o NIEprzejmowaniu się próbną bo źle się to może skończyć oczywiście dla ucznia a nie dla niej ) No a co do tych studiów to rzeczywiście nie ciekawie W kwestiach muzycznych czas na zapomnianego Michaela Nymana. Dawno go u mnie nie było. Miłej nocy N. Odpowiedz Link Zgłoś
tenzinn Re: Czego słuchacie w nocy? 14.12.05, 03:22 Thee More Shallows - Ask Me About Jon Stross. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w nocy? 15.12.05, 00:37 natka_87 napisała: > Ojjj lepiej mojej szanownej prof. nie mówić o NIEprzejmowaniu się próbną bo źle > się to może skończyć oczywiście dla ucznia a nie dla niej ) A kto tu mówi o mówieniu) > No a co do tych studiów to rzeczywiście nie ciekawie To nawet jest zabawne) Leci: Black Lebel Society - "Mafia" Miłego słuchania wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Czego słuchacie w nocy? IP: 195.20.110.* 14.12.05, 10:38 "Kind Of Blue" Milesa Davisa. Może lecieć całą noc - po prostu magia. Nie znam właściwie nic porównywalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 14.12.05, 19:53 No to ja zaczynam dziś od Edith Piaf, później pewnie Shade i na koniec kochane Zero 7 )))A pewnie jeszcze zaczepie o dawno nieopbecne Coldplay. Pozdrówko N. ----- "Historia - zbiór faktów, które nie musiały zajść." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selsdon unlogged Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.icpnet.pl 14.12.05, 23:39 Patricia Kaas - płyta 'Piano Bar' Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 15.12.05, 00:27 Ja sobie dzisiaj zapodam zaraz fiu fiu Lecha Janerki "i wybieram się na górę w piórnikowym garniturze" nocnie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Również dzisiaj rodzimych artystów słucham 15.12.05, 01:44 Wczorajszej nocy nastąpiło nagłe pogorszenie do playlisty doszło: 'pipeline' i 'shame' (znowu czyste ciary) Powoli wracam do zdrowia Teraz na przykład leci (wstyd się przyznać, ale co tam ) Oddział zamknięty - "obudź się" "Teraz trochę więcej piję, trochę więcej palę. O, tak. To były najpiękniejsze chwile. Nie zapomnę ich, nigdy" Część postu do ucząsej się młodzieży starszej i młodszej: Nie żebym tego słuchał (absolutnie nie), ale znacie może "Odę do Bochenka"? (jak ktoś nie wie, to taaaka 5 (7)-tomowa cegła jest - tekst jest na tyle uniwersalny, że można dopasować do każdej innej cegłówki - w moim wypadku bezapelacyjnie jest to w/w.): "Tak, wiem, już teraz kuć pora Czas pędzi nieubłaganie Uczę się ciebie na pamięć Niecierpliwymi palcami Rozpaczliwie na pamięć Czytam zachłannie od nowa Całego zdanie po zdaniu" Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 15.12.05, 20:52 Dziś coś dla relaksu przed jutrzejszym jakże atrakcyjnym maturo-angielskim dniem Michael Nyman i Michael Buble. W męskim towarzystwie sobie posiedze i poczytam Pozdrówko N. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w nocy? 15.12.05, 23:53 Chwilowo odczepiłem się od Black Lebel Society i płyty "Mafia". Leci Faith No More "The Real Thing". Tradycyjnie - miłego słuchania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 23:29 od wczoraj tylko keith jarrett - "the koeln concert". na smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 17.12.05, 00:02 Makak zaczął - Josh Homme: QOTSA Eagles Of Death Metal Kyuss i przy tym już zostanę. have fun Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Kenta 23.01.06, 21:40 nad morzem, mialam takie 2 nocki pierwsza- razem z przyjacielem uznalismy ze nie mamy nastroju na sen tylko na muzyke. I do piatej lezelismy sluchajac kenta i tocotronic druga- dzien przed wyjazdem. Ten sam zestaw, tylko towarzystwa brak(spalo) Prawie 3 lata temu, a tak utkwily mi w pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 17.12.05, 01:25 Ciekawy jestem jak jednej z Nocnych Słuchaczek poszła próbna matura... ja generalnie mam już dosyć chodzenia spać, gdy już zaczyna świtać - a przynajmniej już nie jest zupełnie ciemno, a wstawania gdy aby zobaczyć czy pali się pierwsza zapałka, muszę zapalić drugą... (ale naprawdę tak jest, gdy idę spać o 4 jest już jaśniej, a gdy wstaję o 06:45 jest zupełnie ciemno) wobec powyższego idę spać... a do snu ukołysze mnie... jeszcze nie wiem - może soundtrack z Requiem? a może 'pipeline'? ale chyba najlepiej zasypa się przy "Lily was here" - tak właśnie tego posłucham - też ma magiczny klimat... pozdrawiam nocnie Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 17.12.05, 18:27 Próbna matura poszła i całe szczęscie Podstawowa była mozliwa ale rozszerzona to taka trochu ponad mój poziom. Kolejna próba w styczniu Na szczęście przezyłam i moge sobie jeszcze kilku rzeczy posłuchać Dziś wieczór rozpoczynam od Ich Troje. Nie nie, nie tego Ich Troje Moje Ich Troje to: Fryderuś Chopin, Adaś Sztaba, Lesiu Możdżer. O wszelkich zmianach poinformuje Miłej wieczorno-nocnej pory N. Odpowiedz Link Zgłoś
pendragon_pl Re: Czego słuchacie w nocy? 17.12.05, 12:52 Ok więc podaję moją playlistę Winampa z zeszłej nocy: Riverside - Concieving you Riverside - Second Life Syndrome Riverside - Reality Dream III Riverside - Curtain Falls Enchant - Sinking Sand Enchant - Pure Enchant - Hostile World Enchant - Ultimate gift Enchant - My everafter Supertramp - Crime Of the century Dream Theater - Another Day to tylko mała część tego co słuchałem , lista jest długa. Polecam bardzo zespół Enchant, bardzo mało znany w Polsce, ja osobiscie odkryłem ich słuchając internetowego progrockowego radia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieczysław Mietek Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.chello.pl 17.12.05, 18:37 Oto czego słucham w nocy: Penitencyae-Morbid Tales Penitencyae-Cold Contagious Penitencyae-Synapse Penitencyae-Blessed Be Penitencyae-Severe Burns Penitencyae-Crawl Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 17.12.05, 21:10 Dorzuce jeszcze Pana Vivaldiego żeby nie było, że tylko fortepian to bedą i skrzypce Pozd. N. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w nocy? 17.12.05, 23:13 Dzis w cały świat - Genesis "Nursery Cryme" - Z. Seifert "Solo Violin" - Black Label Society "Mafia" Miłego słuchania wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 18.12.05, 03:50 Witam nocnie Ostrzegam, że mogę trochę bredzić - czuję się jakbym był pod wpływem % Jakoś tak się teraz włączyło "Zawsze Tam Gdzie Ty" - fajna wersja - koncertowa, taka ciepła potem tam dalej widzę, że mam Golden Life "24.09.94" "james radioglowi i zuk z rewolwerem jada do nikad" Na playliście JESZCZE nie ma, ale chyba mam dzisiaj ochotę na SDM - (jest to o tyle zgubne, że wprawia mnie to w taki nastrój, że uczyć się przy tym ni jak nie można, ale chyba nie wytrzymam) Tak więc: - czarny blues - obowiązkowo - blues dla małej - rozmowa bez słowa (chyba już kiedyś dawałem to zestawienie, powtarzam się, sorry) - blues dla małej!!!!!! i WGB - kołysanka, która niewiedzieć dlaczego nazywa się dla Joanny (a powinna przecież inaczej... ) pozdrawiam słuchacie jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 18.12.05, 09:54 student_pierwszego_roku napisał: > słuchacie jeszcze? O 3.50 to ja już raczej nie daje rady słuchać niczego Uszy odmawiają mi posłuszeństwa i chcą ciszy A tak w ogóle to ja w tym czasie raczej wstaje niż kłade się spać Niedzielny (bardzo zimny) poranek zacznę sobie od Noviki a później się zobaczy. Pozdrówko dla śpiochów N. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 19.12.05, 00:55 student_pierwszego_roku napisał: > > Ostrzegam, że mogę trochę bredzić - czuję się jakbym był pod wpływem % > Wcale się nie dziwię, że się tak czujesz o 3.50 Nawet w weekend sobie nie folgujesz a nawet całkiem hardcorowo nie śpisz do prawie samego rana ??? Ja czasem idę po rozum do głowy do łóżka już po północy bo kiedyś te zaległości spowodowane niespaniem trzeba odrobić. Ale nie dzisiaj. Ta noc należy do Sinead O`Connor w różnych odsłonach bo dawno jej u siebie nie gościłam. Więc będzie prawie jak nowa. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 19.12.05, 22:46 Spadł snieg i białawo się zrobiło ladny klimacik do słuchania nocnego Dziś La fiinestra di fronte. Jakoś tak dziwnie kojarzy mi się Poznań nocą z tą muzyką Ciekawe dlaczego??? Miłego nocomuzykowania N. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Czego słuchacie w nocy? 19.12.05, 23:01 SBB -> "Karlstad Live" ->"Stormy Bay" Oj jak ja dawno tego nie słuchałem... Milego słuchania wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 01:27 Fugazi - [Repeater + 3 Songs] a konkretnie to Blueprint i tak jakos smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Piękna noc... tylko to ranne wstawanie o 06:30... 20.12.05, 03:08 Witam serdecznie Chwilę odetchnę od tych kser/książek/atlasów i posta zostawię Pofolguję to ja sobie w Święta (a zaczynam od jutra - od 18, bo wtedy kończę ostatnie zajęcia) Już daaawno nie miałem tak, że w nocy słuchałem tylko muzyki - chociaż bardzo to lubię. "Who wants to live forever" - kawałek perfekcyjny muzycznie - dobracowany w każdym calu... calu? (dopracowany w każdym piko-metrze) Dzisiaj świątecznie: 1. preisner - koleda dla nieobecnych 2. preisner - koleda dla piotra 3. preisner - koleda na koniec wieku 4. 3T - I Need You 5. Carpenters - O Come, O Come Immanuel 6. Cliff Richard - Mistletoe & Wine 7. Frankie Goes To Hollywood - The Power Of Love 8. John Lennon - And So This Is Christmas 9. Paul McCartney - merry xmas everyone 11. Yello - Jingle Bells (2:51) 12. Lady Pank - 01. miejsce przy stole Piękny zestaw... aha - zastanawia mnie jeszcze, co 'La finestra di fronte' ma wspólnego z miastem w którym mieszkam... i dlaczego dziwnie... Przesłuchałem i utwór ładny, ale nie wiem o co chodzi - może dlatego, że języka nie znam pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micek Re: Piękna noc... tylko to ranne wstawanie o 06:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:09 ja dzis w nastroju panikarsko- (zgubiłam chyba obrączkę) pesymistycznym (kurde,jak jej nie znajde to kanał): Blackfield, Keane(od paru miesięcy do bólu, głównie w samochodzie, ulubiona płyta do głośnego wtórowania, nie mam dosyć), zrobiłam przerwę na "Psychopop" Pudli i teraz snuje czarne myśli przy "Songs of faith and devotion live" DM...Długa noc przede mną Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: La finestra di fronte 21.12.05, 00:19 student_pierwszego_roku napisał: > zastanawia mnie jeszcze, co 'La finestra di fronte' ma wspólnego z miastem > w którym mieszkam... i dlaczego dziwnie... Przesłuchałem i utwór ładny, ale nie wiem o co chodzi - może dlatego, że języka nie znam > > Też nie znam języka, aż tak, że nawet nie domyślam się o jakie miasto chodzi Dzisiaj będę się dołować: Dead Can Dance pzdr. jeszcze przedświątecznie Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: La finestra di fronte 21.12.05, 14:26 Hehe trochu namieszałam z tą piosenką Po pierwsze najlepsze są utwory La finestra di fronte bez śpiewającej pani. Ja do owej pani nic nie mam ale w wersja bez jej głosu jest o 100% lepsza. Po drugie języka też nie znam więc tak mniej więcej coś tam z śpiewanego tekstu kojarze Po trzecie już wiem dlaczego Poznań. 'La finestra di fronte' to tytuł filmu. W wersji polskiej można było go oglądać pt. 'Okna'. Ja ten film ogladałam włśnie w Poznaniu. Z kina wyszłam dość późną porą, jakoś tak zimno i śnieznie było. Wracając do domu autobusikiem tak jakoś muzyka z tego filmu chodziła mi po głowie i pewnie dlatego tak mi zostało. Co usłysze ten kawałek to mam zimowo-śniezno-nocny obraz Poznania przed oczyma. Mam nadzieję, że wystarczająco dokłanie sie wytłumaczyłam A muzykować dziś zaczynam wcześnie bo już mam wolne Na dobry początek Zbigniew Preisner i Głosy Pozdrawiam N. Odpowiedz Link Zgłoś
kardiolog Re: La finestra di fronte 21.12.05, 14:30 Jak najbardziej wystarczajaco kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: La finestra di fronte 22.12.05, 00:18 A to Poznań właśnie Ładne miasto. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: La finestra di fronte 22.12.05, 01:49 Witam Uzależniłem się od nocnego siedzenia - mimo, iż aktualnie do roboty nie mam NIC. Natko - ja nie wiem, jak mogłem na to nie wpaść - przecież to tak oczywista paralela... Mam nadzieję, że miło wspominasz moje miasto Idę do łóżeczka, przytulę swojego kotka i posłucham... sam jeszcze nie wiem czego - z nastroju wynika, że będzie to coś: - rockowego - o marzeniach - o nadziei - o radości - może być też, aczkolwiek niekoniecznie no - czyli idealnie pasuje 'gloomy sunday' a poważnie to mam ochotę na Queenów - sęk w tym, że żaden utwór nie spełnia kryteriów znając siebie solidnie naciągnę w myślach tekst "who wants to" i przy tym odpłynę i obudzę się rano ze słuchawkami na uszach... pozdrawiam PS Ktoś wspominał coś o Depeszach? coś o płycie na której jest 'I feel you' PS2 Tak - I feel you - Queeni, a potem to - tego mi trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: La finestra di fronte 22.12.05, 21:38 student_pierwszego_roku napisał: > Natko - ja nie wiem, jak mogłem na to nie wpaść - przecież to tak oczywista > paralela... > Mam nadzieję, że miło wspominasz moje miasto Pewnie, że miło wspominam i ptawdopodobnie w przyszłym roku będzie to takze troche i moje miasto. Dziś zaczynam od 'Requiem dla snu' później Vivaldi i Randy Newman. Dobrej nocy wszystkim N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:10 Only BACH !!! Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 23.12.05, 20:07 Ehh co te święta z człowiekiem wyczyniają Wszystkim forumuzykowiczom życzę udanych świąt, samych pyszności przy stole a pod choinką ciekawych prezentów. A w Nowym 2006 Roku: - tylko dobrych płyt - tylko dobrej muzyki - jak najdłuższych nocy (swoją drogą mogliby jakoś przedłużyć tą dobe albo chociaż noc ) Wszystkiego Najlepszego Ja wracam do pożądków bo mi je rodzinka troche popsuła i musze poprawiać Szykuje się dłuuuuga muzyczno-filmowa noc. Start: Randy Newman Finish: Morderstwo w Orient Expressie Pozdrawiam N. Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 24.12.05, 01:32 Wsłuchując się w Chris De Burgh - A Spaceman Came Travelling chciałbym życzyć Wam zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kruchy_james Re: Czego słuchacie w nocy? 24.12.05, 15:54 student_pierwszego_roku napisał: > Witajcie wieczornie > Bardzo bym prosił, by ten wątek aktualizować po północy i przed świtem - > generalnie - w nocy. Chodzi o to jakiej muzyki słuchacie, gdy ciemną nocą > pracujecie, uczycie się, podczas gdy znakomita większość społeczeństwa oddaje > się w objęcia Morfeusza. > U mnie teraz leci: > Radiohead: "fitter, happier" > Leonard Cohen: "Famous blue raincoat" > Moby: "sleep alone" > Sonata Artica: "Shy" > Dire straits: "Brothers in arms" > Pink Floyd: "High hopes" > > pozdrawiam nocnie Ja słucham : Vangelis albo Ulver pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 24.12.05, 16:33 Witajcie, Wiem, że do nocy jeszcze daleko Dzisiaj chyba większość posiedzi do głębokiej nocy a u wszystkich kolędy... U mnie na początek tradycyjnie - Mazowsze Potem Preisner jeszcze później kolędy Pod Budą, Soyki... pozdrawiam świątecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Girl 9teen Re: Czego słuchacie w nocy? IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 26.12.05, 00:05 aaliyah jest super do słuchania w nocy... uwielbiam zasypiać przy "Miss you", "The one I gave my heart to" a oprócz tego to spokojne kawałki 2paca Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Czego słuchacie w nocy? 26.12.05, 00:31 Dzisiaj, po niemal całym dniu i wieczorze pełnymi muzycznych wrażeń potrzebuję ukojenia - Kate Bush i nic ponad to. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
natka_87 Re: Czego słuchacie w nocy? 26.12.05, 19:42 Po sporej dawce kolęd czas na cos przyziemnego. Dziś zaczynam od pana Grechuty bo jakoś tak sie włączył A poźniej to może pania Jopek sie zajme Pozdrawiam już po-świątecznie N. Odpowiedz Link Zgłoś
student_pierwszego_roku Re: Czego słuchacie w nocy? 27.12.05, 00:27 Witam Ja jeszcze tak trochę świątecznie słucham mianowicie Preisner i moja nowa miłość w temacie - 'kolęda warszawska' przesmutne, przemroczne aż przerażające... dalej soundtrack z Closera - pyszny kawałek (for your consideration) Następna w playliście 'gloomy sunday', ale jeszcze nie wiem, czy z tego nie zrezygnuję - typowo nocny kawałek, ale chyba trochę za bardzo /gloomy/ on jest... Ostatni wieczór, kiedy mogę poprzeżywać Muzykę, od jutra znowu stanie się dodatkiem do nauki. W zw. z powyższym mam dziki zamiar zarwać tą noc... Ale może wynajdę coś mnie dołującego, bo jutro będę nie do życia pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
don_wasyl_79 Re: Czego słuchacie w nocy? 27.12.05, 03:55 raz dwa tri............... malciki!!!!!!!!!!!!!! hehehhehehhe!!!! do roboty dziś lecę......... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
andzia-1979 Re: Czego słuchacie w nocy? 27.12.05, 17:19 mrok już nastał, więc ośmielę się skreślić "trzy słowa" ciszy słucham (polecam), to najlepszy blasam dla mojej duszy... Odpowiedz Link Zgłoś