Dodaj do ulubionych

nowa płyta Riverside

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.10.05, 12:16
Witam

Właśnie kupiłem najnowszą płytę Riverside pt. SECOND LIFE SYNDROME. Płyta
jest rewelacyjna. Jak dla mnie jest to płyta roku w polskiej muzyce rockowej.
Jest to polska nr 1 ( chociaż nowa płyta SBB jest również bardzo dobra).
Polski rock jest naprawdę świetny tylko szkoda,że nie mogę takich fajnych
grup posłuchać w polskim radiu . Mam tu na myśli SBB, RIVERSIDE, QUIDAM,
FREAK OF NATURE.
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • pendragon_pl Re: nowa płyta Riverside 01.11.05, 14:52
      Dla mnie Riverside to rewelacja. Niestety polskie stacje radiowe nie grają tego
      typu muzyki, teraz liczy sie jedynie popowa sieczka i hip hopowe beleco,
      najlepiej granie tych samych utworów przez cały tydzień.
      Tak to już jest niestety.
      • Gość: Listek Re: nowa płyta Riverside IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:05
        Bardzo prosze poszukajcie troche w internecie, a na pewno znajdziecie troszke
        ambitnej i pieknej muzyki, bo muzyki tak wtornej, nudnej i na sile glebokiej jak
        Riverside dawno nie slyszalem...

pozdrawiam
        • Gość: bikont Re: nowa płyta Riverside IP: *.autocom.pl 01.11.05, 20:31
          Wtórna, nudna, na siłe głeboka? Przesluchalem w zyciu kilka tysiecy plyt i
          Riverside nie jest bardziej wtorna niz dziesiatki dzis ukazujacych sie plyt, za
          to pelna pozytywnej energii, inwencji, wyobrazni, a do tego uzupelniona jednym
          z najciekawszych glosow w historii rocka.
        • pendragon_pl Re: nowa płyta Riverside 02.11.05, 20:08
          Oczywiście Listek znawco. Tylko ty tutaj masz pojęcie o muzyce. Reszta nie wie
          co pisze.
      • hubertkm Re: nowa płyta Riverside 02.11.05, 10:12
        Są miejsca, gdzie można to usłyszeć - jak w lubelskim Media Markt - na dziale z
        plytami pracują ludzie o niezłym guściesmile Co nie przyjdę to jak nie Peter
        Gabriel czy coś w rodzaju Riverside właśnie, to jakieś miłe dla ucha starocie
        sobie leci. Dzieki temu, ze puszczają tekie rzeczy, kupilem sobie kilka
        przyjemnych płyt, o których istnieniu wcześniej nie wiedziałem.
        Pozdrawiam!
        • pendragon_pl Re: nowa płyta Riverside 02.11.05, 20:20
          Jakiś czas temu podczas popijawy w knajpie jeden gość uparcie twierdził że Dream
          Theater to muzyka bez wyrazu, monotonna i nie porywająca. Po dłuższej dyskusji i
          wypytaniu z mojej i znajomego strony okazało się, że gość ten słyszał jedynie
          jakieś bliżej nie określone dwa kawałki i na tej podstawie stworzył sobie swoją
          opinię. Coś mi się zdaje, że z Tobą jest tak samo Listek.

hubertkm - widze, że z Lublina jesteś, powiedz mi czy nie masz czasem czegoś
          wspólnego z ... ptakiem? wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka