Dodaj do ulubionych

PEARL JAM - Riot Act

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 09:24
Parę chwil temu ściągnęłam z sieci najnowsze dziecko Pearl Jam'u zatytułowane
Riot Act. I tak sobie słucham, słucham i ....qrde!!! Nie jest dobrze. Ja tak
strasznie szanuję ten zespół za wszystkie ich wydawnictwa, bez wyjątku.
Jednakże kompletnie nie mogę zrozumieć drogi jaką obrali obecnie. Ta nowa
płyta jest zwyczajnie miałka, bez wyrazu. Po kilkakrotnym przesłuchaniu
jestem w stanie odróżnić góra 2 numery!! Wszystko po prostu się zlewa, ma się
wrażenie jakby słuchało się ciągle tego samego numeru (z czasowymi zmianami
tempa). I nawet Vedder i jego magnetyzujący wokal nie ratuje sytuacji...A co
wy myślicie o Riot Act?
Obserwuj wątek
    • Gość: gonzo Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 11:42
      Mam płyte już tydzień i jest rewelacyjna!!
      • Gość: agrafka Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 12:21
        Minęło parę godzin...I chciałam tylko powiedzieć, że kawałki You Are, Arc, All
        or None są po prostu TOTALNE!!! I może tak właśnie jest z dobrymi płytami, że
        przy pierwszym przesłuchaniu nie otwierają się całkowicie? I każde kolejne
        odtworzenie przynosi coś całkiem nowego, ciekawszego, po prostu
        genialnego...Może tak ma właśnie być...To ja idę słuchać, wciąż od nowa i od
        początku...

Pozdrawiam
        • Gość: gonzo Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 12:56
          bravo , dokładnie tak jest z PJ
          jak ściągałem kawałki to słuchając fragmenty miałem troche mieszane odczucia
          po tygodniu stwierdzam że nagrali chyba najlepszą płyte
          • tgaw Re: PEARL JAM - Riot Act 14.10.02, 15:55
            czesc

Czy PJ RA jest juz w sprzedazy???

singielek wyszedl, ale czy LPek??

pozdroofka
            • munky Re: PEARL JAM - Riot Act 14.10.02, 16:24
              tgaw napisał:

> czesc
              >
              > Czy PJ RA jest juz w sprzedazy???
              >
              > singielek wyszedl, ale czy LPek??
              >
              > pozdroofka

Z tego co pomiętam i o ile nic się nie zmieniło to premiera płyty jest 17
              listopada.
              pzdr
              • tgaw Re: PEARL JAM - Riot Act 14.10.02, 16:33
                no wlasnie, ja z kolei slyszalem, ze polska premiera wyznaczona jest na 12.XI
                ale nic tam, poczekamy, posluchamy

pozdrawiam
                • munky Re: PEARL JAM - Riot Act 14.10.02, 16:42
                  Sprawdziłem na oficjalnej stronie:

"Not that most of you haven't heard already, but the new PJ record will be in
                  stores on November 12; moved up a week from the 19th. Everyone's so excited
                  about it, why wait ?"

I wszystko jasne, miałeś racje...
                  • faniwan Re: PEARL JAM - Riot Act 15.10.02, 11:35
                    mniej więcej od tygodnia płyta jest na stadionie X-lecia
                    • Gość: PIK-POK Re: PEARL JAM - Riot Act IP: 80.51.254.* 15.10.02, 16:36
                      faniwan napisał:

> mniej więcej od tygodnia płyta jest na stadionie X-lecia

wiadomo: Warszawa tongue_out
                      • Gość: agrafka Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 22:02
                        Ej Gonzo!! Bo ja to się już na dzień dzisiejszy całkiem zakochałam!!!
                        Wsiąknęłam dokumentnie...I niniejszym chciałam odszczekać to co napisałam w
                        pierwszym poście, bo ta płyta jest naprawdę genialna!
                        • Gość: gonzo Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.10.02, 11:26
                          bravo agrafka
                          bravo PJ
                          • Gość: Lukasz Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 16.10.02, 12:08
                            A ja naleze do tych, ktorych PJ zupelnie nie przekonuje. Sluchalem Ten, No
                            code, Binaural i niby nie moge sie przyczepic, ale mnie ta muzyka zupelnie nie
                            bierze.Dlaczego?
                            • Gość: gonzo Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.10.02, 13:27
                              sam sobie odpowiedz
                              czego słuchasz?
                              • Gość: Lukasz Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 16.10.02, 14:32
                                The Beatles, The Rolling stones, The Who, Led Zeppelin, Black Sabbath, The
                                Police, Dire Straits, Pink Floyd, Camel, King Crimson, Bob Marley, Red Hot
                                Chilli Peppers, Nirvana, Rage Against The Machine, Rammstein, Maanam, Lady
                                Pank, Oddzial Zamkniety, Klaus Mitffoch, Republika.....miedzy innymi.
                                • Gość: gonzo Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.10.02, 15:00
                                  to do tej pierwszej 12 powinienes dodać PJ, oni naprawde na to zasługują
                                  • Gość: lehu Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 18:42
                                    Gość portalu: gonzo napisał(a):

> to do tej pierwszej 12 powinienes dodać PJ, oni naprawde na to zasługują

jedenastki/ dwunastki...
                                    bob troche odpada jak dla mnie red choci tez...
                                    ale tylko trohe...
                                    • Gość: agrafka Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 20:28
                                      PJ słucham od samego początku czyli płyty Ten. I każdą kolejną płytę kupowałam
                                      w ciemno i jednakowo każda robiła na mnie dobre wrażenie od pierwszych
                                      dźwięków. A teraz..cóż. Może po prostu oczekiwałam czego innego, a może już
                                      zapomniałam jak PJ zasakakiwać potrafi. Koniec końców Riot Act uważam za
                                      całowicie udaną.

Pozdrawiam
                        • Gość: lehu Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 18:40
                          Gość portalu: agrafka napisał(a):

> Ej Gonzo!! Bo ja to się już na dzień dzisiejszy całkiem zakochałam!!!
                          > Wsiąknęłam dokumentnie...I niniejszym chciałam odszczekać to co napisałam w
                          > pierwszym poście, bo ta płyta jest naprawdę genialna!

to ja nie wiem czys kiedykolwiek wczesniej PJ sluchal. albo pamiec slaba; ja
                          przynajmniej mam tak za kazdym razem (z wyjatkiem ten i yield)...
    • Gość: figa Re: PEARL JAM - Riot Act IP: *.hnet.pl 06.12.02, 22:14
      cudowna cudowna cudowna płyta.
      słucham i słucham i przestać nie mogę.
      'all or none' oczarowało mnie zupełnie!!!
      z czystym sumieniem polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka