Dodaj do ulubionych

KULT- Poligono Industrial

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 12:15
Jak Wam sie podoba ? Pierwszy singiel w straym dobrym stylu bez udziwnien
jakimi nas Kazik raczył ostatnimi czasu tzn. sprzezenia ,deciaki i słaba
produkcja.
Obserwuj wątek
    • tomash8 Re: KULT- Poligono Industrial 04.12.05, 13:22
      Słyszałem sporo materiału z tej płyty na koncercie, i powiem że wypadło całkiem
      nieźle, ale zobaczymy jak to będzie z tym albumem.
      Turku kończ ten mecz!
      tomash8.blox.pl
      • mechanikk Re: KULT- Poligono Industrial 04.12.05, 13:28
        Niestety, pierwsze wrażenie mam nienajlepsze. Jak dla mnie to brzmi jak odrzut
        z "Salon Recreativo" (!!), Kazik śpiewa jakby nie spał od tygodnia.
        • tomash8 Re: KULT- Poligono Industrial 04.12.05, 13:39
          mechanikk napisał:

> odrzut
          > z "Salon Recreativo" (!!),

No to jest chyba niemożliwe indifferent
          • mechanikk Re: KULT- Poligono Industrial 04.12.05, 13:49
            Naprawdę, czarno widzę nowy album Kultu...Nie mam ochoty już wracać do tej
            piosenki. Słyszałem dopiero 2 razy, ale to chyba kandydat na najgorszy singiel
            roku sad
            • Gość: niejeden Re: KULT- Poligono Industrial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 00:45
              Kocham Cie duzo lepiej prezentował sie w tym roku na pomarańczowej niż to co możemy usłyszec a radiu, rzeczywiscie jakos bez wresy Kazik to zaspiewał, ale deciaki miodzio smile
              a płyte i tak kupie, swietnie zapowiada sie utwór Prezydent, no i oczywiśćie danie głwne tej płyty: KASTA PIANISTÓW! smile
              • Gość: wiewiorka Re: KULT- Poligono Industrial IP: *.ghnet.pl 24.01.06, 00:08
                Co do Kasty pianistów - kupiłam płyte w wersji za 19.90 i niestety nie ma jej tam (choć jest wypisana na okładce), albo nie da się jej odtworzyć. W empiku także nie dało się posłuchać tej piosenki - tak jakby nie było jej na płycie. Dlaczego? Czy Kasta Pianistów komukolwiek się odtwarza? Ja tego nie rozumiem...
                • Gość: Mota Do Wiewiorki!!! IP: 213.186.95.* 24.01.06, 07:15
                  Musisz włączyć utwór nr 1 (Pot i Kreff) i włączyć przewijanie d tłu na podłuchu.
                  Przewinąć i tak cału utów, który na dtwarzczach oznaczany jest jako -01 lub 00 i
                  wsłychać się w "Kastę Pianistów"...

Kasta Pianistów, Pianistów Kasta
                  Ja boję się Kasty, ja uciekam z miasta

Także spokojnie, utwór na płycie jsc smile))
                  • Gość: wiewiorka Re: Do Wiewiorki!!! IP: 83.175.181.* 24.01.06, 22:08
                    Rzeczywiscie jest!!! WIelkie dziekismilesmilesmile

Sama nie wpadłabym na to, szczegolnie ze najczesciej slucham plyty na komputerzewink
    • mallina Re: KULT- Poligono Industrial 05.12.05, 00:53
      deciaki zaliczasz do udziwnien?
      mam wrazenie, ze Kult na kazdej plycie je wykorzystywal i to zdecydowanie
      sluzylo plytom.
    • cinnamon.girl Re: KULT- Poligono Industrial 05.12.05, 06:25
      ktore teledyski sa na tej exl.wersji DVD?
    • Gość: czi akka Re: KULT- Poligono Industrial IP: *.cust.tele2.ch 05.12.05, 09:48
      A wlasciwie to po co te teldyski? Przeciez kiedys juz wyszla plyta z klipami,
      nie mogli dorzucic do ekskluzywnej wersji jakichs fragmentow koncertow? A i
      singla jeszcze nie slyszalem
    • lunalovelight Re: KULT- Poligono Industrial 15.12.05, 18:29
      lubie, dobra, kazik dobry, kult dobry.
      moj faworyt to 'prezydent' wink.
      • Gość: majkel Re: KULT- Poligono Industrial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:45
        plyta lepsz niz "Salon Recreativo" ale to i tak nie to samo co kiedys.
      • bajsarka Re: KULT- Poligono Industrial 02.01.06, 19:52
        Dla mmnie płyta super! Mój typ to Bracia oraz Prezydent.
    • michalgajzler Re: KULT- Poligono Industrial 15.12.05, 23:45
      Hmmm singiel niespecjalnie. Cała płyta? Pożyjemy (czytaj posłucham dłużejwink
      zobaczymy. Póki co, ocena taka sobie (głównie z tego powodu, że zbyt wiele po
      kilkukrotnym przesłuchaniu w głowie nie zostaje). Ciąg dalszy oceny nastapi
      (kiedyśwink.
    • mallina Re: KULT- Poligono Industrial 28.01.06, 15:47
      po wielokrotnym wysluchaniu plyty moge pwoiedziec, ze po wielu latach znow
      pojawila sie plyta Kultu, ktora mi sie spodobalasmile
    • Gość: As Re: KULT- Poligono Industrial IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 28.01.06, 18:01
      Po bardzo udanym "Salon Recreativo" Kult nagrał płytę, która teoretycznie miała
      powielać koncepcję stylistyczną tamtego albumu, ale wyszła nuda ... Kilka
      kawałków fajnych, ale generalnie słychac że Kazik nie ma pomysłu ani na teksty,
      ani na swoje śpiewanie. No i denerwujący pomysł z utworem zerowym.
      To najgorsza płyta Kultu obok "45 - 89".
      • szakal35 Re: KULT- Poligono Industrial 28.01.06, 18:14
        Muzycznie-na najwyższym kultowym poziomie.Tekstowo-trochę słabiej,ale ogólnie
        rzecz biorąc,życzmy sobie by takie własnie płyty docierały na szczyty list
        bestsellerów.
      • mallina Re: KULT- Poligono Industrial 28.01.06, 18:15
        no jak roznie mozna odbierac dana plyte, ja na przyklad bardzo lubie "45 - 89".
        przyznaje, ze najnowsza plyta tekstowo mogla byc lepsza, ale ostatnie tez pod
        tym wzgledem jakies wybitne nie byly.

Poligono Industrial kojarzy mi sie z starszymi plytami, zaznacza - kojarzy - a
        nie za jest podobna. i nie jest to tylko moje odczucie, znajomi z ktorymi o tym
        rozmawialam mieli podobne odczucia.
        • polla4 Re: KULT- Poligono Industrial 28.01.06, 18:35
          Bardziej mi się podoba od "Salon Recreativo", a moje typy to: "Tłuszcza", "A
          kiedy nic was nie ochroni", "Kocham cię miłością swoją", "Nie żyję ponad stan".
          Z każdym kolejnym przesłuchaniem daję mu więcej punktów, bo po pierwszym razie
          byłam "na nie". A teraz słucham utworku "Pot i kreff", fajnie buja smile)) Nie
          podoba mi się "Prezydent", jak dla mnie jeden z dwu niewypałów na płycie (obok
          Park 23)
          • Gość: niejeden Re: KULT- Poligono Industrial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:45
            jak juz sie w tym watku wypowiadałem kawalki z Poligodno Industrial dużo bardziej bujaja na koncertach, Cham, Kocham Cie, Kazelot ,Pot i Kreff maja na zywo dynamike i werwe której brakuje na plycie(szczegolnie Pot i Kreff)

muzycznie swietnie, tekstowo srednio, wokalnie srednio(szczegolnie na poczatku plyty pozniej juz spoko),wiadomo takiej plyty jak Spokojnie, Your Eyes czy Posłuchaj To Do Ciebie juz nie nagraja i nie ma co porownywac Poligodna do tych dzieł
            mi sie płyta podoba, minal ponad miesiac od premiery a nadal do niej wracam wiec to dobry znak, oczywiscie wielki plus dla Kulcich za cene, niech inni biora przyklad!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka