Dodaj do ulubionych

Pharoah Sanders!!!

13.01.06, 09:33
nareszcie mam, "Spotlight on Pharoah Sanders with the Latin Jazz Quintet",
legendarna płyta z końca lat 60tych,nikt nie wie kiedy to zostało dokładnie
nagrane, rewelacyjny afro-cuban jazz, a Pharoah przygrywa jak na początku
swojej przygody z muzyką, kiedy grał r'n'b w tancbudach. smile
Obserwuj wątek
    • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 13.01.06, 21:08
      szukalem tej plyty od lat i ....tez wreszcie znalazlem...WIELKA<WIELKA
      RADOSC !!!!doskonale rozumiem co czujesz...plyte z tym zespolem nagral tez Eric
      Dolphy...tez wspaniala...pozdr.faraon
      • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 13.01.06, 21:34
        PHAROAH RULES!!!!moim wielkim marzeniem jest znalezc pierwsze nagranie jakiego
        dokonal Sanders...rzecz nazywa sie Jihad sessions...kto min.towarzyszy
        Pharoahowi?...DON CHERRY...ale to prawdziwy rarytas...bedzie bardzo trudno....
        • abdelkader Re: Pharoah Sanders!!! 09.04.06, 06:56
          male sprostowanie, Pharoah. Pierwszza zarejestrowana sesja Pharoaha jest
          rzeczywiscie z Cherrym, ale nagrywana była dla Savoyu, a nie dla Jihadu. Na
          Jihadzie mialo się ukazac nagranie z nowojorskiego Renaissance Ballroom ze
          stycznia 68 - ostatecznie wyszlo ono w boxie Aylera Holy Ghost, wydanym
          stosunkowo niedawno na Revenant Rec.

A ta sesja z Cherrym (63 albo 64 rok, zaleznie od zrodel) od lat krazy wsrod
          tradreów - sa dostepne dwie wersje - jedna ze wszystkimi falstartami (rzadsza) i
          druga, gdzie ktos je sumiennie powycinal. Jakosc tych nagran jest zupelnie
          przyzwoita, a poza Cherrym graja tam Izenzon, Scianni i J.C. Moses. Polecam

abd-al-kadir
          • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 09.04.06, 13:25
            racja!!!oczywiscie przez pomylke pomieszalem te dwa nagrania...sesja dla jihadu
            miala miejsce w 1968,Pharoah gral z Albertem Aylerem,a nie z Donem Cherry...
            pierwsze nagranie Sandersa to sesja z Donem dla Savoyu...pozdr.faraon
            • jazzpunk Re: Pharoah Sanders!!! 10.04.06, 10:19
              fajnie, fajnie.... ale dlaczego Pharoah nie nagrywa, dlaczego milczy?sad
              • abdelkader Re: Pharoah Sanders!!! 12.04.06, 04:31
                Rzeczywiscie, nagrywa mniej, przynajmniej jako leader. 3 plyty w ciagu 11 lat,
                to w sumie niewiele (Message from Home (95), Save Our Children (98) i Creator
                Has a Master Plan (03) - ta ostatnia zreszta tylko w Japonii i troche przez
                przypadek - podczas koncertów w Tokijskim Blue Note Pharoah został zaproszony
                przez Japonczykow do studia - wyszla z tego mila, acz zachowawcza nieco plyta z
                jednym "nowym" kawalkiem - Tina, ktory gral juz na warszawskim koncercie w 1999
                roku). A ostatnim studyjnym nagraniem z Pharoahem jako sidemanem, ktore sie
                ukazalo, sa *Native Lands* Willa Calhouna z poczatku ubieglego roku.
                Podobno bral udzial w nastepnej sesji Davida Murraya z Gwo Ka Masters - moze cos
                sie z tego ukaze. Milo byloby, bo ta plyta, ktora nagral z nimi w 2003 roku,
                jest przednia. Mam pewne podejrzenia, ze cos bylo na rzeczy w zeszlym roku, bo
                Pharoah bardzo malo koncertowal (w Europie byl tylko 2 razy - raz na pojedynczym
                koncercie w Paryzu i na 3-dniowej mini-trasie po Anglii we wrzesniu, a i w
                Stanach wyjatkowo malo mial koncertow klubowych).
                W tym roku jest lepiej - w czerwcu dluzsza trasa po Anglii (moze cos jeszcze?),
                w lipcu ma zagrac na jubileuszowym festiwalu w austriackim Wiesen (again - moze
                cos jeszcze?). Tak czy inaczej - trzeba bedzie gdzies zrobic wycieczke ; )

cheers

a.
                • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders!!! 13.04.06, 00:38
                  Dlaczego Sanders nie weźmie przykładu z Shortera i nie założy stałego kwartetu,
                  w którym zagraliby tacy grajkowie,że on sam mógłby im bić brawo,a zamiast grać
                  na saksofonie już całkowicie skupiłby się na karierze wokalisty?
                  • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 13.04.06, 23:19
                    Dzieki Bogu Sanders nie bierze przykladu z Shortera...pozdr.faraon.
                    • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders!!! 14.04.06, 07:45
                      A dlaczego?
                      • abdelkader Re: Pharoah Sanders!!! 15.04.06, 06:19
                        Sciagnij z dime dowolny koncert sandersa (wyplywaja tam od czasu do czasu).
                        Sciagnij dowolny koncert shortera. Posluchaj jednego i drugiego. Wyciagnij wnioski.

cheers

a.
                        • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders!!! 15.04.06, 23:02
                          No,podejrzewam,że nasze wnioski nie całkiem by się pokrywały...ale mniejsza z
                          tym...
                          Mam pytanie do najwybitniejszych sandersologów na tym forum: Na pewno znacie
                          dziesiątki płyt Sandersa. Czy pośród nich są jakieś,których nie znosicie? Czy
                          Pharoah nagrłał coś,z czego, w Waszym mniemaniu, nie może być dumny?
                          • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 15.04.06, 23:14
                            sandersologiem nie jestem,ani sie nie czuje...a juz z pewnoscia nie
                            najwybitniejszym...ale postaram sie odpowiedziec na Twoje pytania...lubie
                            Sandersa,znam dziesiatki jego plyt...nie ma wsrod nich zadnej ,ktorej bym nie
                            znosil...w moim mniemaniu Pharoah moze byc dumny z wszystkich swoich
                            nagran...lubie Sandersa w kazdej konfiguracji...pozdr.faraon.

p.s. ze,nasze wnioski nie calkiem by sie pokrywaly?...wcale nie musza...to
                            chyba dobrze...smile
                      • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 15.04.06, 23:01
                        jasiek_natolin napisał:

> A dlaczego?
                        A dlaczego mialby brac z niego przyklad?
                        • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders!!! 18.04.06, 23:11
                          To nie chciałbyś,żeby Sanders - jak Shorter czy Ware - miał stały kwartet
                          sprawdzonych muzyków? Jak się słucha zespołów wspomnianych wyżej muzyków to
                          słychać tam fantastyczne zgranie i precyzję,której nie osiąga się w kapelach
                          skrzykiwanych na zasadzie mniejszej lub większej improwizacji.
                          Ja okropnie żałuję,że Sanders nie pograł dłużej z Idrisem Muhammadem.
                          • jazzpunk Re: Pharoah Sanders!!! 20.04.06, 10:24
                            Pharoah Sanders też by tego chciał. Problem w tym, że kwartet nie jest jego
                            wymarzoną formułą, na jego najlepszych płytach składy są większe, on sam w
                            jednym z wywiadów przyznał, że chciałby mieć na swoich sesjach jak najwięcej
                            muzyków grających na wszelkiej maści perkusjonaliach, ale nikt nie chce za to
                            płacić. Z drugiej strony nie oszukujmy się, Pharoah jest genialnym muzykiem i
                            świetnie brzmi w każdej konfiguracji, nie wiem czy Wayne radziłby sobie równie
                            dobrze.
                            Idris pojawia się już na zakomoitej "Jewels of Thought"(1969), później możesz
                            ich usłyszeć grających razem na płytach, które Sanders nagrywał dla wytwórni
                            Theresa:
                            "Journey to the One"
                            "Live"
                            "Shukuru"
                            "Africa"(Timeless)
                            grają razem na świetnej płycie firmowanej nazwiskiem Idrisa, "Kabsha"
                            smile
                            • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 20.04.06, 22:05
                              jazzpunk napisał:

> Pharoah Sanders też by tego chciał. Problem w tym, że kwartet nie jest jego
                              > wymarzoną formułą, na jego najlepszych płytach składy są większe, on sam w
                              > jednym z wywiadów przyznał, że chciałby mieć na swoich sesjach jak najwięcej
                              > muzyków grających na wszelkiej maści perkusjonaliach, ale nikt nie chce za to
                              > płacić. Z drugiej strony nie oszukujmy się, Pharoah jest genialnym muzykiem i
                              > świetnie brzmi w każdej konfiguracji, nie wiem czy Wayne radziłby sobie
                              równie
                              > dobrze.
                              > Idris pojawia się już na zakomoitej "Jewels of Thought"(1969), później możesz
                              > ich usłyszeć grających razem na płytach, które Sanders nagrywał dla wytwórni
                              > Theresa:
                              > "Journey to the One"
                              > "Live"
                              > "Shukuru"
                              > "Africa"(Timeless)
                              > grają razem na świetnej płycie firmowanej nazwiskiem Idrisa, "Kabsha"
                              > smile
                              Dzieki,jazzpunk!!! mialem wczoraj odpowiedziec jaskowi na jego post,ale mi
                              zabraklo czasu...wyreczyles mnie,wlasnie dokladnie to chcialem napisac...smile
                              w temacie Shorter vs Sanders nie mam zdania-nie podejmuje sie oceniac,ktory
                              jest lepszy i w jakiej konfiguracji...choc ja wole Pharoaha,ale to kwestia
                              gustu...smile p.s. tez lubie Idrisa !!! swietne sa nagrania ,ktore firmuje wlasnym
                              nazwiskiem-polecam...ciekaw jestem czy slyszeliscie Idrisa na plycie Jaroslawa
                              Smietany?...bo ja nie...a bardzo bym chcial ja poznac...pozdr.faraon.
                              • libl Re: Pharoah Sanders!!! 20.04.06, 22:26
                                Świetna dyskusja. Wprawdzie nie zawsze z moimi ograniczeniami nadążałem, ale
                                naprawdę śledziłem wątek z napięciem równym napięciu między Jaśkiem a Faraonem.
                                Prawdziwi fachowcy, serio. Pozdrawiam, libl
                                PS Faraonie, czytasz czasem swoją pocztę gazetową?
                                • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 07.05.06, 00:25
                                  libl napisał:

> Świetna dyskusja. Wprawdzie nie zawsze z moimi ograniczeniami nadążałem, ale
                                  > naprawdę śledziłem wątek z napięciem równym napięciu między Jaśkiem a
                                  Faraonem.
                                  > Prawdziwi fachowcy, serio. Pozdrawiam, libl
                                  > PS Faraonie, czytasz czasem swoją pocztę gazetową?
                                  > Faraon czyta poczte gazetowa niezmiernie rzadko,ale czasem
                                  czyta...pozdr.faraon.
                              • jazzpunk Re: Pharoah Sanders!!! 21.04.06, 08:44
                                Idris jest wielki i nikt chyba nie potrafi grać funka jak on, jego płyta "Black
                                Rhythm Revolution" jest na to najlepszym dowodem,jest tam kawalek "Express
                                Yourself", który postawi was na nogi i zmusi do tańczenia w niemal każdej
                                sytuacji.Jest to kompozycja Charlesa Wrighta, która pojawiła się na płycie jego
                                zespołu Charles Wright & the Watta 103rd Street Rhythm Band "Express
                                Yourself"(1970), kawałek ten stał się wielkim przebojem i był wielokrotnie
                                nagrywany przez różnych wykonawców. Ja oprócz wersji Idrisa gorąco polecam
                                wykonanie N.W.A, które możecie znalezc na płycie "Straight Outta Compton"(1989)
                                smile)
                • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 13.04.06, 23:57
                  milo przeczytac post od osoby ,ktora zna sie na rzeczy...smilePharoah w Anglii? w
                  Austrii?...jak daleko stad,jak blisko...fajnie byloby zrobic sobie
                  wycieczke...kto wie,kto wie...ciekawe co Sanders zamierza poczac ze soba
                  jesienia?...podobno w Polsce ta pora roku prezentuje sie calkiem
                  niezle...zwyklo sie nawet mowic:"zlota polska jesien"...tylko czy mr.Sanders o
                  tym wie i zechce to sprawdzic?...smile
                  • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 18.06.06, 19:50
                    Dosc dobrze znam i stopniowo,w miare mozliwosci uzupelniam dyskografie
                    Sandersa...dzis zostalem zaskoczony- na stronie www.allmusic.com znalazlem
                    info :rok 1974-wytwornia Capitol nr katalogowy sm 11676,tytul:Voyage to Uranus-
                    wiecej wiadomosci nie ma...no,kurcze zazyli mnie,nie ma co...pierwsze slysze,ze
                    Pharoah nagral taka plyte...Wie ktos cos na ten temat?...
                    • abdelkader Re: Pharoah Sanders!!! 18.06.06, 23:45
                      Nie nagrał takiej płyty. Ten błąd w AMG jest już od wielu lat. Pełną dyskografię
                      Sandersa jako leadera i sidemana znajdziesz na stronie:
                      www.angelfire.com/id2/laotan/pharoah.html

Stronie zrobionej zresztą w Polsce, szkoda, że nie jest uaktualniana od 2005 roku.
                      • abdelkader Re: Pharoah Sanders!!! 19.06.06, 00:01
                        Sprawdziłem - nie ma na stronie ostatnich 3 wydawnictw z Sandersem - mianowicie
                        płyty Ranelina, boxu Aylera (Holy Ghost), gdzie jest ta słynna sesja dla Jihadu
                        i Native Lands Willa Calhouna, nie ma tez wzmianki o reedycjach: pierwszej płyty
                        Sandersa z 64 roku (ESP), na której jako bonus zamieszczono wywiad z naszym
                        człowiekiem, dwóch płyt Cherry'ego z Pharoahem - Where Is Brooklyn i Symphony
                        for Improvisers (Blue Note) i premierach na CD dwóch nagrań, które do tej pory
                        były dostępne tylko na LP - Impulsowego Village of the Pharoahs (tylko Japonia)
                        i Love Will Find a Way. Ale one wyszły już po ostatniej aktualizacji rzeczonej
                        strony.
                        • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 22.06.06, 21:57
                          Wiedzialem,ze to musi byc jakis blad...Polska strone o Sandersie tez znam i
                          musze powiedziec,ze jest fantastyczna...Chyba najlepsza ...szkoda,ze nie jest
                          aktualizowana...Pozdr.faraon.Sanders w lipcu chyba w Anglii gra...
                          • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 27.07.06, 21:02
                            Zajrzyjcie sobie na diapazon/galerie...TD Canada Trust Toronto Jazz
                            Festival....23.06-02.07.2006....gral Pharoah!!!!....sa tez zdjecia min.Yusefa
                            Lateefa,Mc Coy Tynera,George'a Colemana,Kenny'ego Garretta i...Piotra
                            Wojtasika!(zobaczycie,ze ten koles zrobi jeszcze wielka,miedzynarodowa kariere...)
                            ciekawe gdzie jeszcze zagra Sanders w najblizszym czasie....

abdelkadeer,licze na Ciebie!....moze gdzies w poblizu Polski...smile
                            • pharoah Re: Pharoah Sanders!!! 27.07.06, 21:05
                              o,sorry...jedno e za duzo w Twoim nicku,szanowny abdelkaderze....pozdr.faraon
                              • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders!!! 04.08.06, 22:45
                                Szkoda,że Wojtasik nie zagrał ramię w ramię z Sandersem i Garrtettem...
                                Za to wkrótce rusza w trasę z Joachimem Kuhnem i Danielem Humair.
    • sztuka.latania Soledad 05.08.06, 15:46
      Odkryłam dziś ten kawałek, ach ... no cudo!!! Coraz więcej słucham ostatnio
      Sandersa, którego poznałam przypadkiem, ktoś mi go polecił sprawdziłam i teraz
      wciąż szukam czegoś więcej smile

pozdrawiam serdecznie

dagmara
      • jasiek_natolin Re: Soledad 06.08.06, 10:24
        Znasz całą płytę "Journey to the One" czy tylko ten utwór? To taka orientalno-
        jazzowa płyta,którą w całość spaja tenorek Sandersa.
        Gra na niej między innymi John Hicks,który niedawno opuścił ten świat...
        Sanders to studnia bez dna...Najlepiej jak forumowy Pharoah Ci powie,na ilu
        płytach gra Sanders( niekoniecznie jako lider).
        Chociaż ostatnio tenor Sandersa jakoś coraz dotkliwiej milczy.Może nadciągają
        oznaki starczego uwiądu?
        • sztuka.latania Re: Soledad 06.08.06, 13:49
          Słyszałam całą płytę, jest rewelacyjna (poza jednym może utworem, który od razu
          przełączam wink, ale pomysł z tym akompaniamentem jest świetny, czy ktoś się
          orientuje, co to za instrument jest? smile

pozdrawiam
          • abdelkader Re: Soledad 07.08.06, 01:13
            sztuka.latania napisała:

(poza jednym może utworem, który od razu
            > przełączam wink,

Nie mów, ze chodzi Ci o Think about the One : )

ale pomysł z tym akompaniamentem jest świetny, czy ktoś się
            > orientuje, co to za instrument jest? smile

Rozumiem, że chodzi Ci o to, co tło tworzy - to coś nazywa się harmonium (gra na
            nim ówczesna żona Pharoaha - Bedria) - żeby zobaczyć jak to wygląda - zagoogluj
            "harmonium" w kategorii "images" - całkiem piękny zestaw się otwiera.

Pharoah lubi chyba to brzmienie - można je znaleźć na kilku jego płytach, a dość
            często na koncertach grywał na harmonium stały pianista Pharoaha - William
            Henderson.

pozdrawiam once again

abd-al-kadir
            • sztuka.latania Re: Soledad 07.08.06, 17:48
              Zagooglowałam i zobaczyłam smile Szczerze mówiąc myślałam, że wygląda inaczej, bo
              dźwięk kojarzył mi się z innym instrumentem, który ma na górze struny i uderza
              się w nie pałeczkami ... smile

W każdym razie dzięki za informację smile

Co do kawałka, który pomijam to faktycznie Think about the one ... smile

A czy możesz mi jeszcze powiedzieć, na jakich jeszcze płytach pojawia się
              harmonium?

z góry dzięki

Dagmara
              • abdelkader harmonium 07.08.06, 18:34
                "Live at the East" z 1971 (Impulse) - niedawno wznowiona w Japonii, ale w tej
                chwili niedostepna. Podobno ma byc jeszcze jedno wznowienie w tym roku

"Elevation" z 1973 (Impulse) - niedawno wznowiona w Japonii i w Europie (mozna
                ją chyba za stosunkowo niewielkie pieniadze nabyc w Gigancie)

Na obu ww. na harmonium gra Joe Bonner

"Pharoah" z 1976 (India Navigation) - płyta z pięknym długim kawałkiem Harvest
                Time - jednym z moich ulubionych utworów Sandersa.

Na tej płycie na h. gra Bedria

"Save Our Children" z 1998 (Verve) - tu już małe szaleństwo - na harmonium grają
                i William Henderson, i Tony Cedras

Pozdrowienia : )

a.
                • pharoah Re: harmonium 07.08.06, 19:02
                  abdelkader napisał:

> "Live at the East" z 1971 (Impulse) - niedawno wznowiona w Japonii, ale w tej
                  > chwili niedostepna. Podobno ma byc jeszcze jedno wznowienie w tym roku
                  >
                  > "Elevation" z 1973 (Impulse) - niedawno wznowiona w Japonii i w Europie (mozna
                  > ją chyba za stosunkowo niewielkie pieniadze nabyc w Gigancie)
                  >
                  > Na obu ww. na harmonium gra Joe Bonner
                  >
                  > "Pharoah" z 1976 (India Navigation) - płyta z pięknym długim kawałkiem Harvest
                  > Time - jednym z moich ulubionych utworów Sandersa.
                  >
                  > Na tej płycie na h. gra Bedria
                  >
                  > "Save Our Children" z 1998 (Verve) - tu już małe szaleństwo - na harmonium graj
                  > ą
                  > i William Henderson, i Tony Cedras
                  >
                  > Pozdrowienia : )
                  >
                  > a.
                  Pozdr. Dzieki za ten maly przewodnik...smile Przypadek i moje zamilowanie do
                  klarnetu sprawil,ze wlasnie slucham harmonium ,plyta sie nazywa "Landscapes Of
                  Asunta",a firmuje ja Slawek Golaszewski(grajacy na klarnecie...kto zna zespol
                  Izrael,wie o kogo chodzi...),na harmonium gra bodajze Wojtek"kaktus"
                  Karwacki,ale nie jestem pewien...pieknie brzmi ten instrument...smileszczegolnie w
                  duecie z klarnetem!
                • sztuka.latania Re: harmonium 08.08.06, 17:30
                  Wow! Wielkie dzięki kiss

pozdrawiam

Dagmara
        • abdelkader Re: Soledad 07.08.06, 00:44
          jasiek_natolin napisał:

> Chociaż ostatnio tenor Sandersa jakoś coraz dotkliwiej milczy.Może nadciągają
          > oznaki starczego uwiądu?

Oj, chciałaby dusza do raju ; )

Nie szykuj jeszcze trumny dla pana S. Recenzje z jego kanadyjskich koncertów z
          Garrettem są znakomite.

Nowa płyta z Pharoahem zapowiedziana jest już na 1 września

Firmuje ją Kenny Garrett - słuchałem sampli - obiecują wiele. Zagrają na niej
          oprócz w.w. Bobby Hutcherson, Robert Hurst, Mulgrew Miller, Brian Blade i
          Ruggiero Boccato

Płyta będzie się nazywać Beyond the Wall, a wyda ją Nonesuch.

Tytuły kawałków:

1.Calling 9:37
          2.Beyond The Wall 7:31
          3.Qing Wen 9:45
          4.Realization (Matching Towards The Light) 6:09
          5.Tsunami Song 04:46
          6.Kiss To The Skies 09:38
          7.Now 11:48
          8.Gwoka 09:14
          9.May Peace Be Upon Them 09:14

Sampli możecie posłuchać w sieci - wygooglujcie tytuł płyty i nazwiska garretta
          i sandersa, na pewno coś znajdziecie.

Pozdrawiam

abd-al-kadir
          • jasiek_natolin Re: Soledad 07.08.06, 15:32
            Ooo,wspaniale. I nawet Blade zagra na perkusji! Super...
            Już zaczynam szukać.
            Ale Sanders mógłby jednak poliderować na jakiejś nowej płycie...
            • jasiek_natolin Re: Soledad 07.08.06, 15:52
              relaz.o2.pl/muzyka-art.php?id=1426
              Pominę może zawrotną gramatykę tego tekstu,ale czyżby McCoy Tyner miał na imię
              Alfred? Ciekawe...ale możliwe...kto wie...
              Ale nazwanie Kenny'ego Garretta saksofonistą freejazowym to już lekka przesada.

A kawałki z tej płyty faktycznie są zachęcające,wygląda na to,że będzie to mój
              najbliższy zakup.
              • pharoah OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 07.08.06, 19:11
                jasiek,uwielbiam kiedy piszesz o Sandersie...ale moja rada jest taka:zastanow
                sie czasem 3 razy,zanim cos napiszesz,inaczej bedziesz chyba musial zmienic
                nick...(hi...hi...hi...) smile to ,ze Pharoah gra na najnowszym projekcie Kenny'ego
                G...tzn.Garretta to bardzo dobra wiadomosc... jestem ciekaw tego projektu...a na
                solowy album Sandersa czekam...czekam...czekam...pozdr.faraon!
                • pharoah Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 07.08.06, 19:59
                  zawrotna gramatyka tego textu tez powalila mnie na kolana!...szczegolnie podoba
                  mi sie to :"...znany ze wspolpracy z wieloma swiatowej slawy
                  symfoniami...smile...jesli chodzi o Alfreda"Mc Coy" Tynera...duzo w tym wzgledzie
                  wyjasni Ci google...wbij sobie:"Alfred Tyner"...pozdr.faraonsmile
                  • pharoah Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 08.08.06, 19:53
                    postanowilem przyjrzec sie blizej "oznakom starczego uwiadu" i puscilem sobie
                    Sandersa-koncert jest z tego roku,Pharoah gra w Jazz Bakery...dobrze by
                    bylo,gdyby jasiek mogl tego posluchac...
                    • jazzfoxy Re: Pharoah Sanders 08.08.06, 20:31
                      Niewiele mam jego plyt, ale kompletuje powolutku smile
                      Slucham Sandersa i Mahmouda Ghanii "The Trance of Seven Colors".
                      Wzielo mnie dzis na takie klimaty smile
                      • pharoah Re: Pharoah Sanders 08.08.06, 20:59
                        jazzfoxy napisała:

> Niewiele mam jego plyt, ale kompletuje powolutku smile
                        > Slucham Sandersa i Mahmouda Ghanii "The Trance of Seven Colors".
                        > Wzielo mnie dzis na takie klimaty smile
                        TO JEST PLYTA!!!!PRAWDZIWA MASAKRA!!!!!
                        • abdelkader Trance of 7 Colors 08.08.06, 21:50
                          W prywatnych rękach jest video zrobione przez ekipę Laswella podczas pobytu
                          Pharoaha w Maroku w tym czasie (Laswell produkował Trance of Seven Colors)

W ogóle współpraca Pharoaha z Laswellem zaowocowała kilkoma niezwykłymi
                          efektami. Na przykład Ask the Ages Sharrocka, albo Arcana - Arc of the
                          Testimony, ostatnia przed śmiercią płyta Tony Williamsa, gdzie Sanders gra tylko
                          w dwóch kawałkach, ale gra pięknie.

Sanders cały czas zresztą współpracuje z Laswellem w różnych projektach,
                          pojawiając się bądź to w składach Materialu, bądź Tabla Beat Science (ostatni
                          raz w Chicago w kwietniu zeszłego roku - Soundstage zrobił godzinne video z
                          3-godzinnego koncertu i wyemitował je niedawno w USA - oczywiście krąży to już
                          wśród fanów).

A "Trance" jest dla mnie szczególną płytą - pierwsza piosenka zawsze wprawia
                          mnie w ekstatyczny trans, który potem trwa i trwa...

Sanders to dzielny gość, sprawdzający się w tylu dziwnych kontekstach. Słuchałem
                          kilkuset jego koncertów - są wśród nich prawdziwe perły, a bardzo rzadko trafia
                          się taki, do którego nie chciałbym wrócić.
                          • winoman Re: Trance of 7 Colors 08.08.06, 21:59

> Słuchałem
                            > kilkuset jego koncertów -

Szczęśliwi czasu nie liczą? smile)

Zazdroszczę, ja słucham muzyki niemal na okrągło, ale jakoś wolę jednej płyty (a
                            czasem jednego utworu) wysłuchać kilkaset razy, aż najdrobniejszy szelest, każdy
                            oddech wbije mi się w pamięć.

Pozdrawiam!
                            • abdelkader Re: Trance of 7 Colors 08.08.06, 22:13
                              To jest pewien problem : )

Kwestia pewnego wyboru - przystanąć w miejscu i delektować się chwilą, czy
                              szukać wciąż i wciąż nowych rzeczy. Oba rozwiązania mają swoje pros i cons.

abcde
                              • kossace Re: Trance of 7 Colors 09.08.06, 09:14
                                ja podobnie jak foxy, aż tak dobrze nie znam sandersa, ponieważ moja znajomość
                                z nim zaczęła się od wspólnych projektów z laswellem.., wiem, wiem, że od dupy
                                strony, ale cóż.., też są niezłe, dodatkowo Kahil El Zabar Trio. Natomiast
                                dopiero od niedawna poznaję go od sceny impro i freejazzu.
                        • jasiek_natolin Re: Pharoah Sanders 17.08.06, 21:16
                          A ja sobie sucham teraz "Shukuru" z koncertu starego dobrego Sandersa w
                          Leverkusen z 1999 roku. Na fortepianie oczywiście William Henderson, na basie
                          Alex Blake i Hamid Drake na perkusji.
                          Taki czysto jazzowy Sanders najbardziej mi się podoba.
                          Prawda,Pharoah?
                    • jasiek_natolin Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 13.08.06, 09:11
                      Pharoah, czytaj uważniej - bardzo proszę - to,co wypisują inni forumowicze!!!
                      Ja , pisząc o tym starczym uwiądzie, miałem na myśli nie niezniszczalnego
                      przecież Faraona, tylko jego stary i poczciwy saksofon tenorowy! Rozumiesz
                      chyba,że niezniszczalny Faraon gra na - niestety - zniszczalnym instrumencie. A
                      nie ma tak,że Sanders zmienia saksofony jak rękawiczki! Musisz wiedzieć - skoro
                      jesteś tak wielkim fanem Sandersa - że Faraon złożył konającemu na łożu śmierci
                      Johnowi Coltrane'owi obietnicę,że do końca życia będzie grał na tym
                      saksofonie,na którym razem z Johnem nagrał tyle niezapomnianych płyt!
                      Teraz więc chyba rozumiesz - nawet Faraon nie zapobiegnie przecież
                      nieuchronnemu procesowi niszczenia materii.
                      No ale poszukam tego koncertu - zobaczymy,może Faraon znalzł jakiś cudotwórczy
                      smar,który przywrócił dawną świetność więdnącemu tenorowi.
                      • pharoah Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 04.09.06, 23:50
                        jasiek_natolin napisał:

> Pharoah, czytaj uważniej - bardzo proszę - to,co wypisują inni forumowicze!!!
                        > Ja , pisząc o tym starczym uwiądzie, miałem na myśli nie niezniszczalnego
                        > przecież Faraona, tylko jego stary i poczciwy saksofon tenorowy! Rozumiesz
                        > chyba,że niezniszczalny Faraon gra na - niestety - zniszczalnym instrumencie. A
                        >
                        > nie ma tak,że Sanders zmienia saksofony jak rękawiczki! Musisz wiedzieć - skoro
                        >
                        > jesteś tak wielkim fanem Sandersa - że Faraon złożył konającemu na łożu śmierci
                        >
                        > Johnowi Coltrane'owi obietnicę,że do końca życia będzie grał na tym
                        > saksofonie,na którym razem z Johnem nagrał tyle niezapomnianych płyt!
                        > Teraz więc chyba rozumiesz - nawet Faraon nie zapobiegnie przecież
                        > nieuchronnemu procesowi niszczenia materii.
                        > No ale poszukam tego koncertu - zobaczymy,może Faraon znalzł jakiś cudotwórczy
                        > smar,który przywrócił dawną świetność więdnącemu tenorowi.
                        O Matko Boska Natolinska....Najmocniej pszepraszam wszystkich forumowiczow za 3
                        tygodnie milczenia...ale to dlatego,ze za rada jaska postanowilem uwazniej
                        czytac "to,co wypisuja inni forumowicze" i ...czytalem uwazniej, a na pisanie
                        czegokolwiek zwyczajnie nie starczylo czasu...Najmocniej pszepraszam tez
                        jaska-rzeczywiscie nie zrozumialem o co mu chodzi...historyjka
                        pierwszorzedna,ale tak sie jakos sklada,ze jej nie znalem...okazuje sie wiec,ze
                        jestes drogi jasku wiekszym fanem Sandersa ode mnie...coz...chyle czola i goraco
                        pozdrawiamsmile...prosze Cie bardzo,napisz cos jeszcze od czasu do czasu o
                        Sandersie,jasiek...tak bardzo to lubie smile trzymaj sie....z dzezowym
                        pozdrowieniem Faraon smile
                        • kossace Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 05.09.06, 09:28
                          chłopaki, dajcie spokój, energii szkoda..., naprawdę wink
                          • jazzfoxy Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 05.09.06, 10:20
                            Chlopaki jak ja Was lubie, nawet jak sie sprzeczacie!
                            • jasiek_natolin Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 06.09.06, 22:50
                              Dzięki foxy,ale o tym piwie to ja ciągle pamiętam...
                              Dobra,dobra...damy spokój... Ja przynajmniej...Mam przynajmniej taką nadzieję...
                              Chyba...
                              • jazzfoxy Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 07.09.06, 09:49
                                jasiek_natolin napisał:

> Dzięki foxy,ale o tym piwie to ja ciągle pamiętam...

Dobra Jasiek, jesli tak nalegasz, to dam sie zaprosic na to piwo smile
                                Kiedy i gdzie?
                                • pharoah Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 07.09.06, 19:37
                                  zaraz,zaraz...dlaczego mamy dac spokoj?...ja bardzo lubie posty jaska , a
                                  jeszcze bardziej lubie na nie odpowiadac...lubie tez kiedy on odpowiada na
                                  moje...jasiek to naprawde swietny interlokutor...jeden z najlepszych na tym
                                  forum...mam do niego duzy szacunek i lubie z nim polemizowac....nie wiem jakie
                                  jest Jego zdanie w tej sprawie....ale jesli chodzi o mnie to nie widze zadnego
                                  powodu,zebysmy sie mieli przestac sprzeczac...jak na razie nie ublizamy sobie
                                  jeszczesmile hi,hi,hi...mam nadzieje ,ze tak zostanie...a zreszta,tak naprawde w
                                  tych naszych malych sprzeczkach nie jestesmy tak do konca serio(takie mam
                                  wrazenie...-jeden z nas z cala pewnoscia nie jest...) pozdrawiamsmilefaraon

p.s. no i oczywiscie zachecam wszystkich do wsluchiwania sie w"oznaki starczego
                                  uwiadu" Wielkiego Pharoaha Sandersa!!!!smile
                                  • jazzfoxy Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 07.09.06, 21:11
                                    Pharoah na zjazd oczywiscie przyjedziesz? Bedzie Jasiek, to sobie pogadacie smile
                                    • kossace Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 07.09.06, 21:26
                                      oo tak, dyskusja moze przednia się rozwinąc a my będziemy wtórować
                                      • pharoah Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 08.09.06, 01:21
                                        ok,chetnie...dyskusja moze byc przednia...pogadamy sobie z jaskiem...zalatwcie
                                        tylko jakis ring...wystrzele go w kosmos niczym satelite za te wszystkie
                                        glupoty,ktore wypisuje o Sandersie......ale to w 7 rundzie...a wczesniej bede go
                                        ganial po ringu i pytal ciagle po kazdym ciosie:"What is my name?"W siodmej
                                        rundzie wyczerpany jasiek wyszepcze:"Pharoah...you're the greatest ..."a
                                        potem...potem jasiek umrzesz z glodu w locie na Marsa...tym razem zarty sie
                                        skonczyly...smile)faraon.
                                        • jasiek_natolin Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 10.09.06, 07:21
                                          Faraon- żarty żartami, ale na nowej płycie Garretta Sanders przy Kenn'ym
                                          prezentuje się jak jakiś stateczny mistrz, zupełnie jakby Garrett wyssał z
                                          niego całą energię, którą przecież Pharoah zawsze imponował w swoich
                                          najlepszych nagraniach. Garrett dokazuje jak rozbrykany koziołek,a Sanders
                                          trzyma się z boku od czau do czasu wchodząc z jakąś piękną,ale taką nazbyt
                                          delikatną solówką.

Tak więc niech Sanders czym prędzej udowodni,ze ciągle jest najlepszy,a będę
                                          ganiał po wszystkich dyskotekach i klubach techno wrzeszcząc,żeby dali
                                          Sandersa,bo to on jest najlepszy.
                                          • pharoah Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 11.09.06, 19:57
                                            no i znowu chyba zartujesz...
                                            "...niech Sanders czym predzej udowodni,ze ciagle jest najlepszy..."-a co tu
                                            jest do udowadniania...Pharoah niczego nie musi nikomu udowadniac...
                                            "...Garrett dokazuje jak rozbrykany koziolek.."-niech dokazuje,on jeszcze
                                            musi,Pharoah moze sobie pozwolic na to by "...trzymac sie z boku,od czasu do
                                            czasu wchodzac z jakas piekna,ale taka nazbyt delikatna solowka..." W koncu
                                            nagranie firmuje swoim nazwiskiem Garrett,a nie Sanders...w muzyce nie zawsze
                                            chodzi wszak o zdmuchiwanie partnera ze sceny,czy wysysanie z niego energii(jak
                                            to ujales...)Jest wiele projektow,do ktorych Sanders byl zapraszany,gdzie jego
                                            gra byla wlasnie taka:oszczedna i delikatna...i bardzo dobrze...z calego Twojego
                                            postu najlepiej podoba mi sie to zdanie:"...na nowej plycie Garrett Sanders przy
                                            Kenny'm prezentuje sie jak jakis stateczny mistrz..."jest w tym jakis
                                            sens...dalsza czesc Twojej wypowiedzi jest nie do przyjecia...smilepozdr.faraon
                                            • jasiek_natolin Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 11.09.06, 22:29
                                              Udowadniać oczywiście nie musi niczego i nikomu,ale mógłby pokazać ,ze wciąż
                                              jest doskonałym - a nie tylko sławnym - muzykiem.
                                              Nie chodzi mi o zdmuchiwanie partnera ze sceny, tylko o zwyczajny wigor,który
                                              zawsze u Sandersa lubiłem.
                                              No ale domyślam się,że koncerty wyglądają trochę inaczej...
                                              • jazzfoxy Re: Pharoah Sanders 12.09.06, 12:03
                                                Slucham od wczoraj "save our children" z Gurtu i Hussainem.
                                                Alez to przyjemna plyta. Swietnie sie jej slucha w tak piekny, sloneczny dzien.
                                                • kossace Re: Pharoah Sanders 12.09.06, 13:02
                                                  jazzfoxy napisała:

> Slucham od wczoraj "save our children" z Gurtu i Hussainem.
                                                  > Alez to przyjemna plyta. Swietnie sie jej slucha w tak piekny, sloneczny
                                                  dzien.

i z Laswellem wink, a płyta fajna ze aż fajna jest..
                                                  • bernard333 Re: Pharoah Sanders 12.09.06, 14:37
                                                    Tak, gorzej w dni deszczowe, a już w ogóle nie można jej słuchać, gdy śnieg na
                                                    parapecie.
                                                  • jazzfoxy Re: Pharoah Sanders 12.09.06, 20:10
                                                    bernard333 napisał:

> Tak, gorzej w dni deszczowe, a już w ogóle nie można jej słuchać, gdy śnieg
                                                    na
                                                    > parapecie.

A kto tak powiedzial? Nie sluchalam jej jeszcze podczas deszczu czy mrozu.
                                                  • pharoah Re: Pharoah Sanders 12.09.06, 20:51
                                                    To musisz sprobowac...nic tak nie zmienia tej muzyki,jak anomalia pogodowesmile
                                                    bernard333 ak jazzbaky1 ma racjesmile
                                              • pharoah Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 12.09.06, 17:44
                                                jasiek_natolin napisał:

> Udowadniać oczywiście nie musi niczego i nikomu,ale mógłby pokazać ,ze wciąż
                                                > jest doskonałym - a nie tylko sławnym - muzykiem.
                                                > Nie chodzi mi o zdmuchiwanie partnera ze sceny, tylko o zwyczajny wigor,który
                                                > zawsze u Sandersa lubiłem.
                                                > No ale domyślam się,że koncerty wyglądają trochę inaczej...
                                                Tez najlepiej lubie gdy saksofon Sandersa gra tak ,jakby wolal do mnie "z
                                                glebokosci"...wtedy az chce mi sie wyjsc z siebie...Pharoah nagrywa jednak rozne
                                                rzeczy ( i bardzo dobrze...),ale zawsze jest to bardzo "grozny
                                                chlam"...namierzyles jakos plyte Garretta,poszukaj nagran live Pharoaha-chocby z
                                                tego roku-wierz mi,ze Sanders prezentuje nadal doskonala forme...pozostaje tylko
                                                czekac na jakas nowa plyte solowasmilemam nadzieje,ze Pharoah cos niebawem
                                                "wysmarzy"...a tymczasem polecam Ci jasiek plyte Franklina Kiermayera "Solomon's
                                                Daughter"-nie wiem czy to znasz...-Sanders udziela sie tam goscinnie i jest tak
                                                jak lubisz-z wigorem...Pozdr.faraon
                                                • jasiek_natolin Re: OZNAKI STARCZEGO UWIADU?!!!!! 13.09.06, 23:00
                                                  Pośłuchałem półminutowych kawałków z płyty tego Kiermayera,niczego sobie, tylko
                                                  ten perkusista jakiś taki nie za bardzo, taki napierdalacz w negatywnym tego
                                                  słowa znaczeniu( w przeciwieństwie do Barona,który jest napierdalaczem w sensie
                                                  jak najbardziej pozytywnym). Ale może się mylę, w końcu to ,czego słuchałem,to
                                                  tylko maleńki fragment całęj płyty.
                                                  Jakiś bies chyba nie pozwala mi znaleźć koncertów Sandersa z ostatnich
                                                  lat,dopiero dzisiaj znalazłem konert opisany jako St. Wendeler Jazz Stage.
                                                  Bodaj z 2004 roku.
                                                  • kossace Sat 9/18/04 - Lugano 15.09.06, 22:27
                                                    słuchajcie!, słyszycie...? tu Pharoah w w Szwajcarii we włoskim kantonie
                                                    właśnie napieprza z innymi kolesiami fajną muzę.
                                                    Pharoah Sanders - September, 2004 European Tour (unofficial 2CD)
                                                    Pharoah Sanders: tenor sax
                                                    Orrin Evans: piano
                                                    Matt Garrison: bass
                                                    Will Calhoun: percussion
                                                  • jasiek_natolin Re: Sat 9/18/04 - Lugano 16.09.06, 07:01
                                                    Pewnie,że słyszę...
                                                  • pharoah Re: Sat 9/18/04 - Lugano 17.09.06, 08:26
                                                    tez mam ten unofficial 2 cd...tez slysze...smile
                                                  • jasiek_natolin Re: Co ten Pharoah wyprawia ?!? 19.09.06, 15:16
                                                    www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=22460
                                                    Sanders zamiast tworzyć, odgrzewa kotlety...Whyyyyyy, Pharoah???
                                                    A kiedy nowy album???
                                                  • pharoah Re: Co ten Pharoah wyprawia ?!? 20.09.06, 22:11
                                                    jasiek_natolin napisał:

> www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=22460
                                                    > Sanders zamiast tworzyć, odgrzewa kotlety...Whyyyyyy, Pharoah???
                                                    > A kiedy nowy album???
                                                    Te"odgrzewane kotlety" to swietna plyta dla osobnikow,ktorzy nie znaja sie w
                                                    ogole na muzyce Sandersa-kup sobie jasiu i posluchaj...pozdrawiam-faraonsmile
                                                  • koss.ania Re: Co ten Pharoah wyprawia ?!? 20.09.06, 22:26
                                                    Pharoah znow robi dym, nareszcie, bo juz sie zaczynalo nudno robic, heheheh!
                                                    Jasiek, czekamy na Ciebiesmile))
                                                    pozdr!
                                                  • pharoah Re: Co ten Pharoah wyprawia ?!? 20.09.06, 23:03
                                                    no wlasnie...rzucilem Mu rekawice...smile
                                                  • pharoah Re: Co ten Pharoah wyprawia ?!? 20.09.06, 23:03
                                                    a On nic...spi,czy co?...smile
                                                  • jasiek_natolin Re: Co ten Pharoah wyprawia ?!? 21.09.06, 22:13
                                                    Eeee, po prostu mam teraz paskudny okres.
                                                    A Sanders,jak słyszałem, przygotowuje nową płytę: "The Impulse Story ,vol.2"!!!
                                                    Czekam z wypiekami na twarzy.
                                                    A wiesz,kupiłem tę płytę, natknąłem się na nią w Trafficu i kupiłem, jakieś
                                                    licho mnie podkusiło chyba, bo przecież mam prawie wszystkie płyty Sandersa z
                                                    Impulsowych czasów. Myślałem chyba po prostu,że to będą jakieś niewydane dotąd
                                                    wersje,że Pharoah nie z tych,co to odgrzewają kotlety...
                                                    Eeee, mam teraz paskudny okres, mam teraz chyba ochotę na posłuchanie
                                                    Mandaryny. I to w wersjii LIVE.
                                                  • pharoah Re: Co ten Pharoah wyprawia ?!? 21.09.06, 23:27
                                                    no to dobry zakup...tez bym sobie kupil,bo okladka ladna...musisz sie jednak
                                                    zgodzic,ze to swietna plyta(pomimo,ze zawiera material ,ktory juz znasz...)
                                                    p.s.mandaryna?oby tak dalej...tylko sie nie udlaw...smile
                                                  • pjetrek29 Re: Co ten Pharoah wyprawia ?!? 21.09.06, 22:24
                                                    pharoah napisał:
                                                    > Te"odgrzewane kotlety" to swietna plyta dla osobnikow,ktorzy nie znaja sie w
                                                    > ogole na muzyce Sandersa...

to coś dla mnie, idę szukać smile
                                                  • jasiek_natolin Re: Co ten Pharoah wyprawia ?!? 28.09.06, 20:37
                                                    To przyznaję,płyta świetna...Zresztą w ogóle wszystkie Impulsowe płyty Sandersa
                                                    mają w sobie to coś...
                                                    Sciągnąłem sobie nagranie Sandersa z Garrettem w Blue Note z 2003 roku i żeby
                                                    potwierdzić dane z pliku tekstowego dołączonego do tych nagrań, wszedłem na
                                                    bodaj najlepszą stronę o Sandersie, stronę,która niestety od kilku lat nie była
                                                    aktualizowana. Jakież było moje zaskoczenie,gdy po wejściu na nią zobaczyłem
                                                    nowe dane!
                                                    Kto nie zna,a chce poznać - oto ona.
                                                    Ty, Pharoah, wspominałeś już o niej...
                                                    www.angelfire.com/id2/laotan/
                                                  • jasiek_natolin Re: Matko Święta!!!! 28.09.06, 20:40
                                                    28.03.2007
                                                    SALA KONGRESOWA
                                                    WARSAW!!!!!!
                                                  • jazzfoxy Re: Matko Święta!!!! 28.09.06, 21:16
                                                    jasiek_natolin napisał:

> 28.03.2007
                                                    > SALA KONGRESOWA
                                                    > WARSAW!!!!!!

Jasiek to pewne? Wlasnie mialam Cie pytac o koncert.
                                                    28.03 - wielki zlot forum jazz smile))
                                                  • pjetrek29 Re: Matko Święta!!!! 28.09.06, 21:53
                                                    jazzfoxy napisała:
                                                    > jasiek_natolin napisał:
                                                    > > 28.03.2007
                                                    > > SALA KONGRESOWA
                                                    > > WARSAW!!!!!!
                                                    >
                                                    > Jasiek to pewne? Wlasnie mialam Cie pytac o koncert.
                                                    > 28.03 - wielki zlot forum jazz smile))

ha, faraon, teraz to już się nie wykpisz smile))
                                                  • kossace Re: Matko Święta!!!! 29.09.06, 09:01
                                                    juz zaczynam odkładac pieniądze na bilet... wink
                                                  • pjetrek29 Re: Matko Święta!!!! 29.09.06, 09:44
                                                    kossace napisał:
                                                    > juz zaczynam odkładac pieniądze na bilet... wink

ja to chyba będę musiał zaciągnąć kredyt wink
                                                  • pharoah Re: Matko Święta!!!! 02.10.06, 19:26
                                                    OH!PHAROAH SPEAK!!!!AGAIN....ciesze sie jak cholera...ten koncert byl juz
                                                    wczesniej anonsowany przez abdelkadera...jesli Bog pozwoli ,bede tego dnia w
                                                    Sali Kongresowej,to pewne...
                                                  • jazzfoxy Re: Matko Święta!!!! 08.10.06, 18:12
                                                    Z Sandersem zagra Kahil El'Zabar.
                                                  • pharoah Re: Matko Święta!!!! 08.10.06, 22:55
                                                    jazzfoxy napisała:

> Z Sandersem zagra Kahil El'Zabar.
                                                    Jezeli to prawda,co piszesz,tzn.ze marzenia sie spelniaja!!!
                                                    Moim marzeniem jest zobaczyc ich obu na jednej scenie...widzialem ich juz po dwa
                                                    razy...ale nie podczas jednego koncertu...jesli zagraja razem...to bedzie
                                                    prawdziwa masakra!!!!pozdr.faraon
                                                  • pharoah Re: Matko Święta!!!! 09.10.06, 00:12
                                                    jazzfoxy napisała:

> Z Sandersem zagra Kahil El'Zabar.
                                                    zaraz,zaraz...ochlonalem troche...wlasciwie to skad masz te informacje?...
                                                  • jasiek_natolin Re: Matko Święta!!!! 09.10.06, 07:37
                                                    A czy zdarzyło się dotąd,że Kahil z Faraonem grali razem w zespole,w którym
                                                    liderem jest Sanders?
                                                    Ja słyszałem tylko o koncertach Ritual Trio, gdzie Sanders grywał jako czwarty
                                                    do brydża,czyli jako gość.
                                                    To może i Billy Bang poskrzypi w Kongresowej? Ale raczej nie,bo tyle gwiazd na
                                                    scenie mocno nadwerężyłoby kieszeń organizatora.
                                                  • pharoah Re: Matko Święta!!!! 09.10.06, 21:20
                                                    jazzfoxy,rozwin swoja wypowiedz...Pharoah zagra z Kahilem...ale gdzie?w
                                                    Kongresowej? Czy moze u Ciebie w domu,z plyty? co mialas na mysli?czy moze
                                                    zagraja w brydza?...smile
                                                  • jazzfoxy Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 09:45
                                                    Czytalam na onecie, ze zagraja razem w kongresowej.
                                                    Niestety nie moge teraz znalezc tej informacji.
                                                  • kossace Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 12:25
                                                    ja generalnie nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat koncertu w
                                                    kongresowej Wielkiego Faraona...
                                                  • pharoah Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 21:30
                                                    kossace napisał:

> ja generalnie nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat koncertu w
                                                    > kongresowej Wielkiego Faraona...
                                                    ja tez...a foxy pewnie sie cos przewidzialosmile
                                                  • jazzfoxy Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 21:35
                                                    taaaa przewidzialo i przewietrzylo.
                                                  • pjetrek29 Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 22:07
                                                    pharoah napisał:
                                                    > ja tez...a foxy pewnie sie cos przewidzialosmile

przecie jasiek podawali www.angelfire.com/id2/laotan/tours.html

a więc mimo apologii świrowania zawartej w swojej sygnaturce, to koleżanka foxy
                                                    okazała się bardziej przytomna. pharoah, czyżbyś aż tak bał się dentysty? big_grin

pozdrowienia
                                                    pjetrek
                                                  • pjetrek29 Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 22:15
                                                    właśnie się doczytałem, że ten dentysta to był wczoraj. więc to najwyżej trauma
                                                    po wizycie. a ja najwyraźniej też nie jestem przytomny smile
                                                  • pharoah Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 22:16
                                                    male nieporozumienie...o tym,ze Pharoah gra w Kongresowej wiem...ale z kim gra?
                                                    z Kahilem? skad jazzfoxy ma te informacje?...to sa pytania ,ktore mnie nurtuja...
                                                    p.s. dentysty nie lubie,ale sie nie boje...wcale...ani troche...na fotelu wrecz
                                                    zasypiamsmilepozdr.F
                                                  • pjetrek29 Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 22:22
                                                    czyli to jednak ja jestem nieprzytomny. czas spać. dobranoc smile
                                                  • pharoah Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 22:29
                                                    no wlasnie...dobranocsmile
                                                  • jasiek_natolin Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 22:49
                                                    Panowie,trochę cierpliwości...Przecież nawet jeszcze nie ma pewności,że Pharoah
                                                    w ogóle zagra w Warszawie...Ile to już koncertów odwoływano w ostatnich latach.
                                                    Mieli zagrać i Wadada Leo Smith, i Cecil Taylor...żeby wymienić tylko tych
                                                    artystów...
                                                    A ja bym chciał,żeby na perkusji zagrał Brian Blade, poznali się z Sandersem na
                                                    sesji u Garretta,więc może się polublili?
                                                    Ale i El'Zabar może być...Dzisiaj słuchałem płyty,jaką Sanders nagrał z triem
                                                    Kahila i naprawdę zakochałem się w utworze Africanos/Latinos... Ileż razy go
                                                    disiaj słuchałem? Jaką piękną i smutną opowieść snuje Pharoah na tenorze...
                                                  • pharoah Re: Matko Święta!!!! 10.10.06, 22:55
                                                    no ,masz racjesmile...moj ulubiony kawalek z tej plyty to "Pharoah's Song"
                                                    !!!najbardziej Faraonowa kompozycja,ktorej autorem nie jest Faraon...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka