Dodaj do ulubionych

anty-zespół marzeń

10.11.02, 18:59
Wybieramy raczej cienkich "zawodników" na każdą pozycję i całość musi
tworzyć iście piorunującą mieszankę np. heavy cold reggae. No to do roboty:

Świat: Alan Lancaster (bas, Status Quo), Rudolf Schenker(gitara, Scorpions),
Steve Morris(perkusja, New Order), Peter Hook(wokal, Monaco) a solówki
gitarowe grałby mój "ulubiony" Mike Rutherford. Czy jetseście sobie w stanie
wyobrazić ich muzę?

Polska; Krzysztof Łebski(wokal, Mancu), Andrzej Puczyński(gitara,Exodus - tak
ten z Universalu), Andrzej Dudzic (bas, Blade Loki), Włodzimierz Kempf
(perkusja, Lombard lata 80-te, ten łysy z wąsami), Ryszard Kniat (klawisze,
Klincz).

To byłby dopiero bend!
Obserwuj wątek
    • ilhan Re: anty-zespół marzeń 10.11.02, 19:24
      A dlaczego Hook na wokalu? Nie słyszałem nigdy żeby coś śpiewał (pewnie
      dlatego, że nie znam wszystkich ich nagrań). Czy w Monaco przypadkiem nie robi
      tego David Potts? Taki wokal lekko zalatujący Sumnerem.
      U mnie na wokalu faworytem byłby chyba Noel Gallagher - co prawda Oasis to moi
      faworyci, ale jakoś przez tyle lat nie było zbyt wielu piosenek, w których jego
      wokal brzmiałby zadowalająco. Nawet "Don't Look Back In Anger" czy "Masterplan"
      (wyobrażam sobie co by było, jakby to Liam zaśpiewał).
      Jedni z moich ulubionych gitarzystów, Johnny Marr i John Squire również
      wypadają fatalnie, gdy łapią się za mikrofon.
      • teddy4 Re: anty-zespół marzeń 10.11.02, 21:09
        Hook na wokalu, bo to on śpiewa np. "What do you want from me" (zwrotki) z
        pierwszej płyty Monaco. Potts faktycznie śpiewa jak Sumner i z tego tytułu
        pomiędzy Hookiem a Sumnerem były kwasy grożące tym, że już nie będzie New
        Order. Ale na szczscie panowie sobie wszystko wyjaśnili.
        • ilhan Re: anty-zespół marzeń 10.11.02, 21:51
          A to zaskoczenie...
          W życiu bym nie powiedział że to Hook śpiewa zwrotki w "What do you want..."
          A jednak.
          • Gość: Robaczek Re: anty-zespół marzeń IP: *.pl 10.11.02, 23:41
            Wokal - Dieter Bohlen, kompozycje - Zb. Dziewiątkowski ("Tercet Egzotyczny"),
            chórek - żona Krawczyka czyli Pani Ewa oraz Danuta Waniek, gitara basowa -
            Pospieszalski, perkusja - Pan z zespołu Violetty Villas (niestety nie pomnę
            nazwiska), gitara -Jacek Łągwa z ich3, trąbka - Zb. Wodecki, producent - Zbyniu
            Retkowski "Omega Music", konferansjerka - młody Kydryński, promocja radiowa -
            Mirosława Marecka "Radio Mazury", promocja telewizyjna - Sierocki i Terentiew,
            promocja zagraniczna - W. Kubiak, odpowiedzialny za finanse - Andrzej Lepper.

Już się nie mogę doczekać koncertu...
            • Gość: Lukasz Re: anty-zespół marzeń IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 11.11.02, 09:46
              wokal- 95 procent kandydytow na niemieckiego Idola, ewentualnie wokalista
              Universe lub Shout,chorki - Natalia Kukulska i Sylwia Wisniewska, gitary-
              Krawczyk Krzysztof i Sobczyk Katarzyna, solowki - Kirk Hammet, bas -
              Pilichowski Wojciech wspierany wizualnie przez Sida Viciousa,klawisze -
              Konstanty Dinos (Papa Dance) , bebny- perkusista ansamblu Bolter,
              konferansjerka - Majka Jezowska.
              • teddy4 Re: anty-zespół marzeń 11.11.02, 12:56
                Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> wokal- 95 procent kandydytow na niemieckiego Idola, ewentualnie wokalista
                > Universe lub Shout,chorki - Natalia Kukulska i Sylwia Wisniewska, gitary-
                > Krawczyk Krzysztof i Sobczyk Katarzyna, solowki - Kirk Hammet, bas -
                > Pilichowski Wojciech wspierany wizualnie przez Sida Viciousa,klawisze -
                > Konstanty Dinos (Papa Dance) , bebny- perkusista ansamblu Bolter,
                > konferansjerka - Majka Jezowska.

Skład zajebisty. Ale drobna korekta: na gitarze Karin Stanek. Kasia Sobczyk nie
                chwytała się instrumentu.
                • Gość: Lukasz Re: anty-zespół marzeń IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 11.11.02, 16:52
                  Tez tak sobie pomyslalem pozniej, ze jednak Stanek byla by lepsza. Wydaje mi
                  sie jednak ze Sobczyk grala na gitarze w jakims zespole, gdzie na klawiszach
                  gral Poznakowski a na bebnach nebeski, ale nie pamietam nazwy.
    • vulture MÓJ ANTY-ZESPÓŁ ISTNIEJE!!! 11.11.02, 17:21
      Mój antyzespół marzeń już istnieje, nagrał on parę lat temu płytę "Both Sides
      Of The Story", na której skład przedstawiał się następująco:

śpiew -Phil Collins
      gitara- Phil Collins
      gitara basowa - Phil Collins
      instrumenty klawiszowe- Phil Collins
      perkusja- Phil Collins

MASAKRA!!!
      • Gość: aimarek Re: MÓJ ANTY-ZESPÓŁ ISTNIEJE!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 23:07
        vulture napisał:

> Mój antyzespół marzeń już istnieje, nagrał on parę lat temu płytę "Both Sides
        > Of The Story", na której skład przedstawiał się następująco:
        >
        > śpiew -Phil Collins
        > gitara- Phil Collins
        > gitara basowa - Phil Collins
        > instrumenty klawiszowe- Phil Collins
        > perkusja- Phil Collins
        >
        > MASAKRA!!!

Słodki Jezu... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

smile

• mallina Re: MÓJ ANTY-ZESPÓŁ ISTNIEJE!!! 11.11.02, 23:23
          a nowa plytka juz stoi zaa rogiem...smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka