Dodaj do ulubionych

Ceny płyt w Polsce

IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 18:53
są moim zdaniem wygórowane
szczególnie jeśli choszi o salony płytowe typu Empik
tam płytki zagranicznych (i polskich zresztą też) wykonawców kosztują 60-65 zł
czy tak napewno musi być?
wcale nie, bo w internetowych sklepach nawet wliczjąc koszty wysyłki te same
tytuły kosztują nikiedy niewiele ponad 50 zł
może niektórym 15 zł nie robi różnicy, ale dla mnie to nie jest wcale tak mało
co wy o tym myślicie?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Lehu Re: Ceny płyt w Polsce IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 20:55
      DLatego ostatnio zrobilem zakup przez net. Plyty ktore w sklepie mi chciali
      sprowadzic za 65 zeta mialem za 38, a te co w sklepie byly za 55- za 29 !!!
      Jeszcze kilka kaset ktorych sie niegdzie nie dostanie i przesylka gratis!!!
      Koniec z empikiem jak dla mnie.
      • Gość: deKris Re: Ceny płyt w Polsce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 23:01
        jeżeli już mam kupić CD, to ide do Media Markt, ceny są jeszcze ok. 50 zeta. A
        w Empiku w sklepie raz udało mi się kupić kasetę taniej niż u nich na stronie
        (ha ha ha). Formalnie płytko powinna kosztować 40 i koniec.
    • Gość: paul Re: Ceny płyt w Polsce IP: 193.0.117.* 12.10.01, 12:30
      W Australii nowe plyty kosztuja 20-30 dolarow (w zaleznosci od miejsca), potem
      zwykle tanieja, ale b. czesto w sklepie kupujac dwie plyty lub wiecej dostaje
      sie spore znizki. A do tego pare razy w roku sa wyprzedaze i swietne plyty
      kosztuja pare dolarow. Pomnozcie przez obecny kurs dolara (ok 2 zlote), i macie
      cene w zlotowkach. Ale prawie wszystko w Polsce jest drozsze niz w Australii
      (tylko nie zarobki).
    • Gość: trin Re: Ceny płyt w Polsce IP: *.chello.pl 12.10.01, 16:45
      Ceny plyt sa horrrrrendalne wysokie, szczegolnie biorac pod uwage, ze mozna
      plytke pozyczyc od znajomego i przegrac - niecale 2 zl. o mp3 nie wspominajac.
      to piractwo - tak, ale w pelni usprawiedliwione.
      plyta nie powinna przekraczac 25 zl.
      • Gość: PB Re: Ceny płyt w Polsce IP: *.acn.waw.pl 28.10.01, 15:18
        60-65 zł? a ceny płyt z muzyką japońską ? 80-90-100 i w górę... to bariera nie
        do przebicia ... no chyba dla dzieci prezesów (Empik, Pekao PKN itd)
        czuję się dyskryminowany bo nie stać mnie na płyty z muzyka którą kocham
        • Gość: polished Re: Ceny...-> to kupujcie uzywane IP: 134.113.71.* 29.10.01, 22:41
          w USA tez nie wszyscy sie ciesza z 10-15$ za nowy CD. Jedni kradna mp3 a inni
          kupuja plytki uzywane - na aukcjach (ebay) albo w djangos.com czy half.com. Te
          serwisy sa bardzo popularne i nie wiem dlaczego w Polsce tak slabo to wyglada,
          chociaz moze dzieki allegro.pl i podobnym powoli sie to poprawi?
    • Gość: andzia Re: Ceny płyt w Polsce IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.11.01, 21:28
      Ale macie problem. Zamiast sie rozczulac nad cenami, ktorych i tak nie
      zmienicie, sciagnijcie sobie muzyczke z netu-za darmo! Zreszta w sieci albumy z
      reguly pojawiaja sie grubo przed wejsciem krazka do sklepow. Ocena nalezy do
      was!
      Pozdr!
      • Gość: bb Re: Ceny płyt w Polsce IP: *.eskalodz.pl 03.11.01, 18:43
        Andziu kochana. Są ludzie ( i ja się do nich zaliczam) którzy nie sciągną sobie
        muzyki z inetu, bo jakość niestety jest gorsza od tej z płyty. Co do
        przegrywania płyt, to w błędzie jest ten, kto twierdzi, że jest to piractwo.
        Przegrywanie płyt na własny użytek, nie w celach handlowych, jest legalne.
        Dziwne by to było, że w kraju, gdzie sprzedaje się nagrywarki CD i płyty CDR,
        nie wolno sobie nic przegrać. To tak, jakby ustawa zabraniała się golić, a w
        sklepach sprzedawano by maszynki do golenia.
        Kiedy producenci płyt zorientują się, że w Polsce coraz więcej ludzi przegrywa
        sobie płyty, a piratów nie zlikwidujemy tylko nagonkami, to ceny płyt spadną.
        Zresztą już widziałem w Media Markcie płytę Krawczyka i Gorana za 24.99, a
        nowego Variusa Manxa,nawet po 23.49. A więc można?
        • trin Re: Ceny płyt w Polsce 04.11.01, 16:55
          Gość portalu: bb napisał(a):

> Andziu kochana. Są ludzie ( i ja się do nich zaliczam) którzy nie sciągną sobie
          >
          > muzyki z inetu, bo jakość niestety jest gorsza od tej z płyty. Co do
          > przegrywania płyt, to w błędzie jest ten, kto twierdzi, że jest to piractwo.
          > Przegrywanie płyt na własny użytek, nie w celach handlowych, jest legalne.
          > Dziwne by to było, że w kraju, gdzie sprzedaje się nagrywarki CD i płyty CDR,
          > nie wolno sobie nic przegrać. To tak, jakby ustawa zabraniała się golić, a w
          > sklepach sprzedawano by maszynki do golenia.
          > Kiedy producenci płyt zorientują się, że w Polsce coraz więcej ludzi przegrywa
          > sobie płyty, a piratów nie zlikwidujemy tylko nagonkami, to ceny płyt spadną.
          > Zresztą już widziałem w Media Markcie płytę Krawczyka i Gorana za 24.99, a
          > nowego Variusa Manxa,nawet po 23.49. A więc można?

Tez zaliczam sie do osob, ktore wola kupic plyte niz przegrac. Jakosc nie ta
          sama. Ale 1) ceny sa niewiarygodnie wysokie, jak na moje skromne, studenckie
          mozliwosci, 2) wybor straszliwie ograniczony. A w sieci - wszystko jest! (jak
          dziala). Mam nadzieje, ze sprawdza sie twoje przepowiednie co do obnizki cen,
          choc niezbyt wierze w taki rozwoj wypadkow. Juz predzej zabronia sprzedazy CDR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka