Gość: gaspar IP: *.opa-carbo.com.pl 20.11.02, 22:23 Mam do wyboru kilkanaście płyt Iggy Popa,a nie wiem jakie wybrać.Jakie płyty Iggy Popa wam się najbardziej podobają i które byście polecili? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krayasny Re: Iggy Pop IP: *.ists.pl 21.11.02, 15:34 > Mam do wyboru kilkanaście płyt Iggy Popa,a nie wiem jakie wybrać.Jakie płyty > Iggy Popa wam się najbardziej podobają i które byście polecili? prawie wszystkie sa zajebiste, ale najlepsze sa: Lust for Life - najwiekszy klasyk (Passanger, Lust for Life), American Ceasar, Brick by Brick. unikaj Party. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Iggy Pop IP: 195.41.66.* 21.11.02, 16:36 Jakas paranoja! 'Party' jest do rzeczy tylko trzeba na nia spojrzec tak, jak Iggy Pop - 'zrobilem cos dla ludu'. Dla mnie doskonala i w pewnym sensie zabawna plyta bo punk z przymruzeniam oka i w doskonalej wciaz konwencji. Czyz np. 'Pumping for Jill' nie jest odjazdowe'? Kto sie nie usmiechnie przy tym kawalku temu czapka na droge! Osobiscie uwielbiam 'New values'. W wersji remaster dodano 2 znakomite kawalki a i calosc jest bardzo przekonywujaca. Mozna takze zobaczyc co z iggypopowego 'Don't look down' zrobil David Bowie jezeli ma sie takze 'Tonight' tego ostatniego. Utwor jeden po drugim warte doglebnego przesluchania. Iggy Pop jest staranny w tym co robi i to widac na wszystkich plytach. Ale 'New values' ma w sobie jakis ogien. Jezeli juz tylko ma byc jedna to chyba bym ja wybral. Takze lubie jego ostatnie kawalki w stylu troche juz innym brzmieniowo. 'Lust for life' jest oczywiscie znakomitym albumem ale to dla tych, ktorzy od niego zaczynali (+'Idiot'). Dla mnie jednak jest to jeszcze nieuporzadkowany Iggy Pop, niedojrzaly i malo dokladny. Za to oczywiscie jest werwa i chec do zycia, tego nie da sie zaprzeczyc. Ale to mamy u niego zawsze. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: Iggy Pop IP: proxy / *.bci.net.pl 21.11.02, 17:27 Ja lubię Instinct i American Caesar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Iggy Pop IP: 195.41.66.* 22.11.02, 06:26 Wracajac do 'Party'. Jezeli nie zna sie Iggy Popa calkowicie i dotychczas sluchalo sie jakiejkolwiek innej slodkiej muzyki to wlasnie 'Party' jest dobre na poczatek zaznajamiania sie z Iggy Popem. To odpowiednik Davida Bowie spiewajacego Let's Dance czy China Girl. Zreszta, taka 'komercyjna' plyta po latach eksperymentow to chyba wlasnie pomysl Bowiego po odsluchaniu 'Party'. Plyty te dzieli (mam na mysli 'Party' i 'Let's dance') 2 lata - Bowie wydal sie pozniej. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: Iggy Pop 22.11.02, 18:05 bierz wszystkie! po co sie zastanawiac moim ulubionym numerem dziadka popa, i jednym z ulubionych w ogole jest "candy" (z plyty "brick by brick" i ja wlasnie polecam)... z przyczy czysto prywatnych i nieistotnych dla sparwy... iggy to przeciez ojciec chrzestny punkrocka wiec warto miec wszystko od nagran z the stooges po dzisiejsze.... pozdr. daj znac na co padl wybor ostateczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Iggy Pop IP: *.extern.kun.nl 22.11.02, 22:00 wiedzialam, ze Cie tu znajde Iggy rulllleeeezz )) * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaspar Re: Iggy Pop IP: *.opa-carbo.com.pl 23.11.02, 11:47 moore_ash napisał: > bierz wszystkie! po co sie zastanawiac >> daj znac na co padl wybor ostateczny Korzystając z twojej bardzo konkretnej rady wziąłem wszystkie z 16 albumów Iggy Popa w mp3 i nie żałuję Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Iggy Pop IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 14:11 american caesar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Iggy Pop IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 16:59 Gość portalu: gaspar napisał: > Mam do wyboru kilkanaście płyt Iggy Popa,a nie wiem jakie wybrać.Jakie płyty > Iggy Popa wam się najbardziej podobają i które byście polecili? Najlepsza jaką znam to "Funhouse" nagrane jeszcze ze "Stooges". Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Iggy Pop 24.11.02, 01:29 Nie jestem zwolennikiem składanek, ale akurat w przypadku tego wykonawcy do szczęścia wystarcza mi całkiem sensownie złożona "Nude And Rude", wydana kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś