isabell3 22.11.02, 19:34 Jaki jest tytuł piosenki zaczynającej się od słów: This here is a place where are we will be staing....... Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhan Re: Pytanie do fanów REM 22.11.02, 21:21 isabell3 napisała: > Jaki jest tytuł piosenki zaczynającej się od słów: This here is a place where > are we will be staing....... Z góry dziękuję. The Sidewinder Sleeps Tonite z płyty Automatic For The People. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elentarii Re: Pytanie do fanów REM IP: *.toya.net.pl 22.11.02, 22:43 Słuchając Drive macham do Was rączką i pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
isabell3 Re: Pytanie do fanów REM 24.11.02, 13:10 Dzięki. Mam jeszcze jedno pytanko. Gdzie mogę w sieci znaleźć teksty REMu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annElise Re: Pytanie do fanów REM IP: *.chello.pl 24.11.02, 15:02 Teksty ich piosenek (przynajmniej we wczesniejszej fazie ich tworczosci) sprawialy fanom ogromne trudnosci - nikt nie wiedzial, jak brzmia oficjalne slowa, a to, co spiewal Stipe, moglo byc interpretowane wieloznaczne (przykladem chociazby refren z "Ignoreland"-przez dlugi czas wydawalo mi sie, ze spiewa tam "stupid, stupid, stupid, stupid", gdy tymczasem bylo to "defense,itd") Pan, ktory poswiecil sie odszyfrowywaniu tekstow R.E.M. nazywa sie Kipp Teague, a adres jego strony to www.retroweb.com/rem/lyrics/index.html Co ciekawe, sam zespol przyjmuje jego interpretacje za wersje obowiazujace, jako ze slowa do wczesniejszych piosenek (z plyt tak gdzies do "Green") nie zostaly nigdy przez nich spisane. Ale sie rozpisalam Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Pytanie do fanów REM 24.11.02, 16:35 Gość portalu: annElise napisał: > refren z "Ignoreland"-przez dlugi czas wydawalo mi sie, > ze spiewa tam "stupid, stupid, stupid, stupid", gdy tymczasem bylo > to "defense,itd") Dziwne to co mówisz... Ja zawsze słyszałem "defence"... > Co ciekawe, sam zespol przyjmuje jego interpretacje za wersje obowiazujace, > jako ze slowa do wczesniejszych piosenek (z plyt tak gdzies do "Green") nie > zostaly nigdy przez nich spisane. Ponoć Mills, Buck i Berry nie za bardzo wiedzieli o co chodzi w tekstach Michaela. A sam Stipe o słowach z kilku pierwszych płyt powiedział, że to był w zasadzie rodzaj żartu i że nie ma w nich żadnego większego sensu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elentarii Re: Pytanie do fanów REM IP: *.toya.net.pl 24.11.02, 17:14 Za to fani sens zawsze odnajdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annElise Re: Pytanie do fanów REM IP: *.chello.pl 24.11.02, 23:05 Widac blizej Ci do brytyjskiego angielskiego niz amerykanskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elentarii Re: Pytanie do fanów REM IP: *.toya.net.pl 24.11.02, 23:06 A skąd taki wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
annelise Re: Pytanie do fanów REM 24.11.02, 23:16 Gość portalu: Elentarii napisał: > A skąd taki wniosek? Ilhanowi nie podoba sie moja wersja pisania slowa "defense". A tak sie to slowo pisze wg ortografii amerykanskiej Swoja droga, to ciekawa jestem, jak udaje mu sie wychwycic ta roznice w piosence... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Pytanie do fanów REM 24.11.02, 23:23 annelise napisała: > Ilhanowi nie podoba sie moja wersja pisania slowa "defense". A tak sie to > slowo pisze wg ortografii amerykanskiej > Swoja droga, to ciekawa jestem, jak udaje mu sie wychwycic ta roznice w > piosence... Ależ nie o to chodziło... "Defense" czy "defence" - wszystko mi jedno. Po prostu nie wiem, jakim sposobem słyszałaś tam "stupid"... To miałem na myśli. Zresztą nieważne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elentarii Re: Pytanie do fanów REM IP: *.toya.net.pl 24.11.02, 23:31 Ja też słyszę i słyszałam "defence", ale rzeczywiście to nieważne... No moze dla Freuda miało by to jakieś znaczenie )) Odpowiedz Link Zgłoś
annelise Re: Pytanie do fanów REM 24.11.02, 23:35 ha ha, widze, ze nie tylko dla Freuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elentarii Re: Pytanie do fanów REM IP: *.toya.net.pl 24.11.02, 23:42 A jaka ciekawa była by analiza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elentarii Re: Pytanie do fanów REM IP: *.toya.net.pl 24.11.02, 14:56 Kilka tekstów znajdziesz na stronie republika.pl/odyniec/teksty.html Wiem, ze gdzies jeszcze jest strona z chwytami gitarowymi, ale gdzieś mi się zawieruszył adres, jak znajdę to dam znać. Pozdrawiam cieplutko "This is my world, and I am world leader pretended This is my life, and This is my time..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abra Gdzie byliście? IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 25.11.02, 12:00 Gdzie żeście sie dotąd podziewali w tej sieci...? Zajrzyjcie sobie na www.republika.pl/remrock/rem. Może interpretacji tekstów nie znajdziecie, za to możecie sobie podyskutować. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś