Dodaj do ulubionych

ECHOES - Pink Floyd

10.03.06, 19:19
Czy można tam coś zmienić ? To jest jak Aspiryna....jak....Coca Cola...jak
Chanel No 5....
Obserwuj wątek
    • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 19:53
      wole rozedrgane 'careful with that axe...' a to porownanie z coca cola i chanel
      no 5... nie...

slowskowyt.blox.pl/
      exman napisał:

> Czy można tam coś zmienić ? To jest jak Aspiryna....jak....Coca Cola...jak
      > Chanel No 5....
      • exman Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 20:09
        ejże, nie pytałem się co wolisz, potrenuj czytanie ze zrozumieniem...z
        szacunkiem.exman
        • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 20:13
          mozna zmienic: wykasowac ostatnia sciezke z albumu meddle i wgrac na jej miejsce
          druga z koncertowej ummagummy

slowskowyt.blox.pl/
          • exman Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 20:20
            no i co to zmieni ?
            • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 20:28
              nude na dreszcze. sennosc w katharsis.

slowskowyt.blox.pl/
              • exman Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 20:31
                CZAS w bezczas
                • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 20:41
                  ladnesmile

slowskowyt.blox.pl/
                  exman napisał:

> CZAS w bezczas
                • Gość: H Re: ECHOES - Pink Floyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:41
                  Mozna zmienić na wersję z Pink Floyd At Pompeii. Mocniejsza, żywsza, wiecej w
                  niej życia - nabiera jakiejś pełni.
                  • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 20:45
                    smile. chyba jednak wole te bardziej zawiesistasmile.

slowskowyt.blox.pl/
                    Gość portalu: H napisał(a):

> Mozna zmienić na wersję z Pink Floyd At Pompeii. Mocniejsza, żywsza, wiecej w
                    > niej życia - nabiera jakiejś pełni.
    • Gość: Jacenty Re: ECHOES - Pink Floyd IP: *.chello.pl 10.03.06, 20:52
      Rozumiem, że jesteś wielbicielem tego, o co pytasz, ale dzieł sztuki, w których
      nie powinno się/nie wolno (niepotrzebne skreślić) niczego zmieniać jest od
      cholery i trochę. Zresztą sam sobie z tego doskonale zdajesz sprawę, jak sądzę smile
      • exman Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 20:59
        dobrze sądzisz, Jacenty, dobrze sądzisz......to tak dla przeciwwagi
        • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 21:01
          'dobrze sadzisz', po co zaczynales ten watek, zeby pogadac, czy zeby 'miec racje'smile?

slowskowyt.blox.pl/
          exman napisał:

> dobrze sądzisz, Jacenty, dobrze sądzisz......to tak dla przeciwwagi
          • exman Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 21:16
            choroba, toż my się z nim zgadzamy co do joty...nie kumasz czaczy ? A moja
            zajawka była zupełnie bez podtekstów, no, może trochę obok innych dzielnych
            postów dotyczących PF. Pozdra.
          • Gość: Jacenty Re: ECHOES - Pink Floyd IP: *.chello.pl 10.03.06, 21:21
            No jasne, żeby pogadać. On tak zawsze smile
            • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 21:30
              chodzi o to, ze zwroty typu 'dobrze sadzisz' nic nie wnosza, a sledzac dyskusje
              natykamy sie na nie i czytamy je...

slowskowyt.blox.pl/
              • Gość: exman Re: ECHOES - Pink Floyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:47
                blah blah blah, nie piszę dla pisaniny...toć raz jeszcze napiszę, czy jest sens
                coś zmuieniać w takich np. Echoes ? Chyba nie / ale znajac młode
                pokolenie...może wrzucą tam jakies sample, loopy, lub rap ...?
                • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 22:13
                  mysle, ze daloby sie zrobic cos ciekawego z tym utworem i ze jest sens cos
                  takiego robic, podobnie, jak jest sens nagrywac na nowo szostakowicza czy bartoka.

slowskowyt.blox.pl/

Gość portalu: exman napisał(a):

>czy jest sens coś zmuieniać w takich np. Echoes ? Chyba nie / ale znajac młode
                  pokolenie...może wrzucą tam jakies sample, loopy, lub rap ...?
                  • exman Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 22:16
                    Dobra......czekam na kolejne, np. the dUB sIDE OF THE mOOON
                  • Gość: Jacenty Re: ECHOES - Pink Floyd IP: *.chello.pl 10.03.06, 22:35
                    Myślę, że mylisz pojęcia. Mam nadzieję, że sam to przyznasz oszczędzając mi
                    energii wink
                    • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 22:42
                      domyslam sie, ze chodzi o rozroznienie remiksu i interpretacji, ale uwazam, ze
                      opiera sie ono na przesadzie, jakoby obrobka studyjna dzwieku byla czyms
                      jakosciowoo roznym od tworzenia muzyki

slowskowyt.blox.pl/
                      Gość portalu: Jacenty napisał(a):

> Myślę, że mylisz pojęcia. Mam nadzieję, że sam to przyznasz oszczędzając mi
                      > energii wink
                      • Gość: Jacenty Re: ECHOES - Pink Floyd IP: *.chello.pl 10.03.06, 22:44
                        Strzelaj dalej wink
                        • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 22:48
                          badzmy powazni

> Strzelaj dalej wink
                          • Gość: Jacenty Re: ECHOES - Pink Floyd IP: *.chello.pl 10.03.06, 22:54
                            Gdybym chciał być poważny, powinienem Ci zarzucić ignorancję więc lepiej
                            pożartujmy. Prześpij się z tym, noc czasem działa cuda wink
                            • kres_ludzkosci Re: ECHOES - Pink Floyd 10.03.06, 22:57
                              ??????????

slowskowyt.blox.pl/

> Gdybym chciał być poważny, powinienem Ci zarzucić ignorancję więc lepiej
                              > pożartujmy. Prześpij się z tym, noc czasem działa cuda wink
                              • Gość: Jacenty Re: ECHOES - Pink Floyd IP: *.chello.pl 10.03.06, 23:02
                                "Pięć wykrzykników - pewna oznaka obłąkanego umysłu" - Terry Pratchett. Nie wiem
                                czy to ma związek, ale tak mi się na dobranoc nasunęło wink
    • Gość: As ECHOES - Camel IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 10.03.06, 23:19
      "Echoes" Pink Floyd mnie nudzi niezmiernie. Nawet nie umywa się do "Atom Heart
      Mother" tej grupy.
      Posłuchajcie "Echoes" zespołu Camel - to jest dopiero rock progresywny
      pierwszej klasy - szkoda że taki niedoceniany ...
      • Gość: nx Re: ECHOES - Camel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:20
        Gość portalu: As napisał(a):

> "Echoes" Pink Floyd mnie nudzi niezmiernie. Nawet nie umywa się do "Atom Heart
        > Mother" tej grupy.
        > Posłuchajcie "Echoes" zespołu Camel - to jest dopiero rock progresywny
        > pierwszej klasy - szkoda że taki niedoceniany ...

Wydaje mi, sie ze nie ma sensu porownywac debestofki do albumu budowanego od
        podstaw...
        • Gość: As Re: ECHOES - Camel IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 11.03.06, 07:31
          Gość portalu: nx napisał(a):

> Gość portalu: As napisał(a):
          >
          > > "Echoes" Pink Floyd mnie nudzi niezmiernie. Nawet nie umywa się do "Atom
          > Heart
          > > Mother" tej grupy.
          > > Posłuchajcie "Echoes" zespołu Camel - to jest dopiero rock progresywny
          > > pierwszej klasy - szkoda że taki niedoceniany ...
          >
          > Wydaje mi, sie ze nie ma sensu porownywac debestofki do albumu budowanego od
          > podstaw...

Jakiej znowu debestofki ?? "Echoes" to jest utwór z płyty "Breathless". Fakt,
          nie jest to szczególnie udany album w dorobku Wielbłąda, ale śmiem twierdzic że
          ten utwór jest jednym z lepszych jaki ta grupa ma na swoim koncie.
          • Gość: H Re: ECHOES - Camel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 10:24
            Nie denerwuj się, koledze wyzej pomylił się chyba tytuł składanki Flyd sprzed
            paru lat z utworem "Echoes".
            a ze Camel jest niedoceniany - nie powiedzialbym - owszem, nie jest znany tak
            ogólnie jak PINKFloyd, ale przecieżżaden progresywny dawniej czy dizś zespół
            nigdy nie byl równie znany i dobrze sprzedawalny jak Floyd.
          • Gość: nx Re: ECHOES - Camel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:02
            Gość portalu: As napisał(a):

> Gość portalu: nx napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: As napisał(a):
            > >
            > > > "Echoes" Pink Floyd mnie nudzi niezmiernie. Nawet nie umywa się do
            > "Atom
            > > Heart
            > > > Mother" tej grupy.
            > > > Posłuchajcie "Echoes" zespołu Camel - to jest dopiero rock progresy
            > wny
            > > > pierwszej klasy - szkoda że taki niedoceniany ...
            > >
            > > Wydaje mi, sie ze nie ma sensu porownywac debestofki do albumu budowanego
            > od
            > > podstaw...
            >
            > Jakiej znowu debestofki ?? "Echoes" to jest utwór z płyty "Breathless". Fakt,
            > nie jest to szczególnie udany album w dorobku Wielbłąda, ale śmiem twierdzic że
            >
            > ten utwór jest jednym z lepszych jaki ta grupa ma na swoim koncie.

Ups, bylem pewny, ze mowa o albumie bo nie przyszlo mi do glowy, ze ktos chce
            zmieniac cos w pojedynczym utworze. W takim razie przepraszam.

A Camela znam tylko z jednego czy dwu utworow wiec raczej na jego temat nie bede
            sie wypowiadal.
    • sojuz1 Re: ECHOES - Pink Floyd 11.03.06, 16:41
      exman napisał:

> Czy można tam coś zmienić ? To jest jak Aspiryna....jak....Coca Cola...jak
      > Chanel No 5....
      Można dodac trochę technowych albo house'owych bitów.
      • pagaj_75 Re: ECHOES - Pink Floyd 11.03.06, 17:18
        sojuz1 napisał:

> Można dodac trochę technowych albo house'owych bitów.

To już poniekąd zrobiono - grzebiąc kiedyś na jednym p2p znalazłem coś, co się
        zwało "Meddle Trance Remix" czy coś takiego. Nie wiem kto to zrobił, trochę
        nudnawe, ale jak widać zapotrzebowanie społeczne zostało zaspokojone -
        zremiksowali całą płytę.
    • klosowski333 Re: ECHOES - Pink Floyd 11.03.06, 18:29

Jestem zagorzalym wyznawca tego utworu, dlugiego, progresywnego, magicznego,
      pieknego. Nigdy sie przy nim nie nudze, wrecz wpadam w jakis stan dziwnego
      uduchowienia. Ale oczywiscie wszystko jest kwestia gustu, to nie moj problem,
      ze ktos sie przy tym utworze nudzi.

Jestem tez goracym fanem zespolu Camel, doskonale znanym polskim milosnikom
      rocka progresywnego, ale to zupelnie z innej beczki. Mysle, ze niektorym
      milosnikom Pink Floyd (ktorzy zespolu Camel jeszcze jakims cudem nie znaja)
      Camel bardzo przypadlby do gustu.

• ppearll Re: ECHOES - Pink Floyd 13.03.06, 10:27
        Utwór długi, progresywny, magiczny, piękny - zgadzam się w zupełności, ale
        dodam jeszcze - bardzo trudny.... Mnie osobiście zauroczył, jest w nim "to
        coś", uważam go za jeden z najplepszych w dorobku Floydów (podkreślam jeden
        z...)
        Shine on
        -----
        Everything under the sun is in tune
        but the sun is eclipsed by the moon
    • walek_z_lasu Re: ECHOES - Pink Floyd 14.03.06, 08:09
      W "Echoes" - te emocje!...
    • kardiolog Re: ECHOES - Pink Floyd 14.03.06, 09:53
      Bardzo lubie te plyte, po "Wish you where here" to moja ulubiona.

Nie zmienialbym nic, ale to moje zdanie. Nie jestem muzykiem, nie znam tez ani
      jednego polskiego kompozytora, ktorego moglbym uznac za zdolnego do
      wprowadzenia nowych dzwiekow do wspomnianej kompozycji.

kardiolog

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka