Gość: Crotalus IP: proxy / 213.17.170.* 06.12.02, 11:03 Proszę o podanie swoich ulubionych utworów Majki Jeżowskiej. Tworzymy liste wszechczasów jej utworów, która znajdzie się w styczniowym numerze. Z góry dziękuję redakcja Metal Hammer Polska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Crotalus Re: Metal Hammer potrzebuje waszej pomocy!!! IP: proxy / 213.17.170.* 06.12.02, 11:04 Jest też konkurs na najlepszy riff w utworze Majki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Metal Hammer potrzebuje waszej pomocy!!! IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 06.12.02, 11:06 I najpelniejszy oraz najwiekszy zwrot Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Metal Hammer potrzebuje waszej pomocy!!! 06.12.02, 11:07 Gos´c´ portalu: Crotalus napisa?(a): > Prosze˛ o podanie swoich ulubionych utworów Majki Jez˙owskiej. Tworzymy liste > wszechczasów jej utworów, która znajdzie sie˛ w styczniowym numerze. Najpiekniejsza w klasie! Formalnie czadowy numer! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Metal Hammer potrzebuje waszej pomocy!!! IP: proxy / 213.17.170.* 06.12.02, 11:14 Płyty Majki są kamieniami milowymi szeroko pojętego metalu. Z wywiadu z Jonathanem Davisem; "Majka miała na mnie wielki wpływ, fuck. Te wszystkie zaśpiewy są żywcem z niej zerżnięte, fuck. Muszę się do tego przyznać, fuck". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Metal Hammer potrzebuje waszej pomocy!!! IP: proxy / 213.17.170.* 06.12.02, 11:22 Wywiad z Hetfieldem (nr. z 2001 MH); "Znam ją. To świetna wokalistka. Od niej zaczęło się nasze granie. Lars wciska wam kit, że od Iron Maiden i takich podobnych gówien, ale tak naprawdę na początku kariery Metallicy słuchaliśmy wszyscy Majki. O pieprzony esperal... Rozpuszcza się..." Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Metal Hammer potrzebuje waszej pomocy!!! 06.12.02, 11:26 Fucktycznie twórczość Majki to podwaliny polskiego Heavy Metalu. Fucktem, jest również, że drapieżne i często agresywne teksty Jeżowskiej miały kolosalny wpływ na wygląd Michała Wiśniewskiego. Kolczyk , który ma w oku symbolizuje emocjonalną więź do artystki. Plotka głosi, że zarówno Michał jak i Majka niedługo zrobią zwrot (tym razem ku siebie) i nagrają wraz ze Slayerem kolędy na święta. Życie to zweryfikujue? z Jeżowym pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Metal Hammer potrzebuje waszej pomocy!!! 06.12.02, 11:29 Mój zespół zaczerpnął od niej nazwę(patrz sygnaturka). Bardzo się cieszymy mogąc czerpać z jej twórczości.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Metal Hammer potrzebuje waszej pomocy!!! IP: proxy / 213.17.170.* 06.12.02, 11:30 Wywiad z Koterbską; "Miałam już 100 lat kiedy Majka zaczynała tworzyć. Gdybym była młodsza pewnie pod jej wpływem zaczęła bym grać też metal. Ale w moim wieku taki zwrot w karierze byłby niepożądany. Może zje pan ciasteczko. Sama piekłam." Odpowiedz Link Zgłoś
vulture MAJTKA DŻEZOWSKA 06.12.02, 20:24 "Majka była naszą muzą, zagrzewała nas do walki swym śpiewem" - wspomina w kronikach Ulrich Von Jungingen - "wprawdzie płoszyła czasem konie, ale wybaczaliśmy jej to ze względu na podeszły wiek..." Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Metal Hammer potrzebuje waszej pomocy!!! 06.12.02, 20:44 Steven Wilson (Porcupine Tree) mówi: "Majka to wspomnienie mojego dzieciństwa. Moje pierwsze kompozycje wzorowane były na jej klasycznych hitach, które z Polski z narażeniem życia przemycała mi ciotka. Dlatego zakładając zespół długo się nie zastanawialiśmy. Musieliśmy uczcić pamięć o Majce choćby skromnym akcentem... I właśnie stąd nazywamy się tak jak się nazywamy..." )) Odpowiedz Link Zgłoś