jazzfoxy 22.03.06, 14:28 Wrocilam ze spaceru i zimno jak diabli, gdzie ta wiosna bladzi? Moze na ocieplenie utwory z wiosna w tytule? Proponuje na poczatek "Spring on the farm" - kto zgadnie kogo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
epigrafik Re: wiosna w tytule 22.03.06, 15:58 mi na myśl przychodzi tylko jeden, za to całego albumu: 'You Must Believe In Spring' Evansa. i chociaż śnieży z deszczem za oknem włączę sobie Odpowiedz Link Zgłoś
luvski Re: wiosna w tytule 22.03.06, 16:51 Zagadki nie rozwiąże, ale moja propozycja na te wiosenne chłody [w Poznaniu padał dzisiaj śnieg] to..."Springs Seems To Be A Little Colder" Przepiekna jazzowa piosenka, którą śpiewa niejaka Merit Ostermann, i która pochodzi z całkiem niezłej płyty Hipnosis - Carrousel. Przy okazji, ktoś kto lubi stare klimaty Blue Note, braci Mizell etc., sięgnie po tą płytę bez zbędnego wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: wiosna w tytule 24.03.06, 22:55 libl napisał: > Czyżbyś też z Poznania? > "Wszyscy Poznaniacy to Szkoci wyrzuceni z kraju za skapstwo..."-mistrz bermudes. Jaki jest Wasz stosunek do tego cytatu? jastem ciekaw... Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: wiosna w tytule 24.03.06, 23:12 pharoah napisał: > libl napisał: > > > Czyżbyś też z Poznania? > > "Wszyscy Poznaniacy to Szkoci wyrzuceni z kraju za skapstwo..."-mistrz > bermudes. Jaki jest Wasz stosunek do tego cytatu? jastem ciekaw... To po prostu tylko oszczędność )) Tacy już jesteśmy. Zobacz, jaką drogę przebył Maciej Żurawski: Poznań - Kraków - Glasgow. Chciał żyć coraz oszczędniej Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: wiosna w tytule 25.03.06, 00:29 libl napisał: > pharoah napisał: > > > libl napisał: > > > > > Czyżbyś też z Poznania? > > > "Wszyscy Poznaniacy to Szkoci wyrzuceni z kraju za skapstwo..."-mis > trz > > bermudes. Jaki jest Wasz stosunek do tego cytatu? jastem ciekaw... > > To po prostu tylko oszczędność )) Tacy już jesteśmy. Zobacz, jaką drogę > przebył Maciej Żurawski: Poznań - Kraków - Glasgow. Chciał żyć coraz oszczędnie > j > > za to Cie lubie,libl-masz fantastyczne poczucie humoru...pozdr.faraon. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: wiosna w tytule 25.03.06, 08:06 libl napisał: > To po prostu tylko oszczędność )) Tacy już jesteśmy. Zobacz, jaką drogę > przebył Maciej Żurawski: Poznań - Kraków - Glasgow. Chciał żyć coraz oszczędniej > Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: wiosna w tytule 25.03.06, 08:13 pharoah napisał: > libl napisał: > > Czyżbyś też z Poznania? > > "Wszyscy Poznaniacy to Szkoci wyrzuceni z kraju za skapstwo..."-mistrz > bermudes. Jaki jest Wasz stosunek do tego cytatu? jastem ciekaw... ja ten cytat znałem w wersji "Szkoci to mieszkańcy Krakowa wygnani za rozrzutność". kiedyś dawno opowiedziałem ten dowcip u moich kumpli w obecności ich Mamy. następnego dnia jeden z nich mi mówi: "wiesz, naszej Mamie nie spodobał się Twój dowcip, nie wiem dlaczego, może dlatego, że jest z Krakowa". niezła wpadka co? chciałem dla równowagi wpisać jakiś dowcip o warszawiakach, ale żadnego nie znam czy ktoś jakiś zna? Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: wiosna w tytule 25.03.06, 15:39 pjetrek29 napisał: > ja ten cytat znałem w wersji "Szkoci to mieszkańcy Krakowa wygnani za > rozrzutność". Też znam tę wersję, tylko zamiast mieszkańców Krakowa są poznaniacy. A jakże Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: wiosna w tytule 22.03.06, 17:45 ja także nie wiem czyj to utwór, ale za to mogę zaproponować nie tylko jeden utwór, ale całą płytę zespołu wiosna pt. "prima aprilis". ps. jazzfoxy, jeżeli w realu masz taki sam temperament jak w necie, to mogłabyś być wodzirejem. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: wiosna w tytule 22.03.06, 18:46 za to ,ze wiosna nie chce do nas przyjsc pomijam utwory z nia w tytule i puszczam sobie..."summertime" we wspanialym wykonaniu Mahalii Jackson...moze zrobi mi sie troche cieplej...zmarzlem dzis jak cholera...22 marca,a pada snieg...co prawda " w marcu jak w garncu...''-ze siegne do skarbnicy madrosci ludowych...ale mogloby sie juz zrobic odrobine cieplej... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wiosna w tytule 22.03.06, 21:08 pjetrek29 napisał: ps. jazzfoxy, jeżeli w realu masz taki sam temperament jak w necie, to mogłabyś być wodzirejem. pozdrowienia Wodzirejem? Niezle zajecie, ale czy obecnie jest zapotrzebowanie na wodzirejow? I czzego? Jesli zabawy, to chetnie Pjetrek, a Ty zajrzyj do swojej wizytowki. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: wiosna w tytule 22.03.06, 21:23 jazzfoxy napisała: > Pjetrek, a Ty zajrzyj do swojej wizytowki. > Odpowiedz Link Zgłoś
wielkie.nieba Re: wiosna w tytule 22.03.06, 19:04 No to jadę (ale tylko spośród moich zasobów Milesa): - Swing Spring (gra z Modern Jazz Giants), - It might as well be spring (z In a soulfull mood). Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wiosna w tytule 22.03.06, 21:06 miles9 napisał: > To kompozycja Zbigniewa Seiferta dokladnie z plyty Kilimanjaro. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: wiosna w tytule 22.03.06, 21:44 Kompozycja On the Farm pochodzi z płyty "Zbigniew Seifert" wydanej w 1977 roku.Na płycie"Kilimanjaro - dwupłytowy album wydany przez Poljazz, na podkładzie utworu "On the Farm" jest zarejestrowany 20 - minutowy wywiad ze Zbigniewem Seifertem .Natomiast na płycie "We'll Remember Zbiggy" wydanej podobnie jak "Kilimanjaro" już po śmierci Seiferta jest utwór"Spring On the Farm"ale jest to ta sama kompozycja co wcześniej cytowane. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wiosna w tytule 22.03.06, 21:48 Miles wierze Ci na slowo. W nagrode otrzymujesz bukiecik wiosennych zonkili Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: wiosna w tytule 22.03.06, 21:54 To najprzyjemniejsza dla mnie wiadomość tej wiosny. Będą stały na honorowym miejscu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: wiosna w tytule 23.03.06, 14:09 David Murray Quartet na płycie Seasons ma aż dwa wiosenne tytuły: 'Spring will be a little late this year' i 'Spring is Here', choć ten pierwszy chyba bardziej pasuje do tego co u nas za oknami. Z wiosennym pozdrowieniem, E. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: wiosna w tytule 25.03.06, 22:12 Dorzucę jeszcze 'There'll Be Another Spring' Dianne Reeves z płyty 'Good Night ,and Good Luck'. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wiosna w tytule 25.03.06, 22:33 ewce1 napisała: > Dorzucę jeszcze 'There'll Be Another Spring' Dianne Reeves z płyty 'Good Night > ,and Good Luck'. Zdazylam juz polubic te plyte Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll wiosna w nazwie 28.03.06, 14:44 była kiedyś taka kapela, co się "wiosna" nazywała, i nawet tak jakby nieco jazzowo grała, czy jazz-rockowo może bardziej, mam szczęście posiadać ich płytę, a przeczytać o tej formacji można tu: www.wiosna.art.pl/main.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wiosna w nazwie 29.03.06, 09:28 wiem, ze to bedzie piekny, wiosenny dzien, mimo pochmurnego nieba, czego i Wam zycze. U mnie dzis pieknie od rana, Elling spiewa, synek smieje sie w glos tanczac ze mna, zapach powietrza po deszczu, za oknem bazanty i kuropatwy... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wiosna w nazwie 21.03.07, 09:07 Dziś pierwszy dzień wiosny, miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: wiosna w nazwie 21.03.07, 09:15 ale dzisiaj zdecydowanie cieplej niż rok temu.., prawda? ;D pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: wiosna w nazwie 21.03.07, 09:36 kossace napisał: > ale dzisiaj zdecydowanie cieplej niż rok temu.., prawda? ;D > pozdr Prawda. Dziś pięknie od rana i ptaki wrzeszczą za oknem Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: wiosna w nazwie 21.03.07, 09:50 Całkiem ładny śnieg u mnie pada w tej chwili za oknem, ale nic to - wiosna przyjdzie, to jest pewne. Pozdrawiam wszystkich wiosennie. m9 Odpowiedz Link Zgłoś