jazzfoxy 24.03.06, 10:02 Co ich laczy poza wspolna pasja? To, ze obchodza dzis urodziny. Ona 37, on 43. Lubicie ich muzyke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miles9 Re: Patricia Barber i Dave Douglas 04.04.06, 20:02 Własnie słucham sobie Cafe Blue - Patricii Barber, piekna muzyka, bardzo lubię i cenię Panią Barber. To jest zupełnie inny rodzaj wokalistyki jazzowej niż np. w wykonaniu Elli czy Sary.Patricia śpiewa ,czasami deklamuje w charakterystyczny sposób- bardzo oszczędnie, ale jak pięknie i przejmująco ! A tak w ogóle, dla mnie kobieca wokalistyka jazzowa dostarcza o wiele wiecej emocji i wzruszeń niż męska. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: Patricia Barber i Dave Douglas 04.04.06, 20:10 miles9 napisał: > A tak w ogóle, dla mnie kobieca wokalistyka jazzowa dostarcza o wiele wiecej > emocji i wzruszeń niż męska. O tak, o wiele więcej Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Patricia Barber i Dave Douglas 04.04.06, 20:56 Douglasa lubie glownie z Masada...reszte znam wybiorczo,wyrywkowo,slabo...musze go jeszcze posluchac troche,ale jego projekty jakos nie rzucaja mnie na kolana...Patricia Barber?...nazwisko znam i na tym koniec...nigdy nie slyszalem jej muzyki... Odpowiedz Link Zgłoś
jastej Re: Patricia Barber i Dave Douglas 04.04.06, 21:24 Tak się przyjemnie składa, że zrobiłem sobie dzisiaj "dzień" Patricii Barber. Jestem już po Nightclub, Cafe Blue, Live a Fortnight in France, w trakcie ciągle ekscytujacej mnie płyty Modern Cool, a przede mna jeszcze Split... W pełni podpisuję się pod tym co napisałeś. Pozdrawiam miłośników jej talentu Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Patricia Barber i Dave Douglas 04.04.06, 21:49 Śpiewający jazzmani to katastrofa. Nawet jak Pharoah ,w porywie koncertowego uniesienia,zaczyna śpiewać, czy raczej - nucić, to mam ochotę brodę mu wyskubać. Za to panie to zupełnie inna śpiewka... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Patricia Barber i Dave Douglas 05.04.06, 22:38 uwielbiam Franka Sinatre, Kurta Ellinga i McFerrina. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: Patricia Barber i Dave Douglas 06.04.06, 14:29 Jasiek napisał: 'Śpiewający jazzmani to katastrofa' Hmm, coś w tym jest. Do wymienionych przez jazzfoxy nazwisk, ja dorzucam swoje ulubione, choć nie za bardzo jazzowe, męskie wokale : Frank McComb, Will Downing i Brian McKnight. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Patricia Barber i Dave Douglas 07.04.06, 22:40 jasiek_natolin napisał: > Śpiewający jazzmani to katastrofa. Nawet jak Pharoah ,w porywie koncertowego > uniesienia,zaczyna śpiewać, czy raczej - nucić, to mam ochotę brodę mu wyskubać > . > Za to panie to zupełnie inna śpiewka... Tylko sproboj mu brode wyskubac,tylko sproboj...ten Twoj post to katastrofa...mimo wszystko pozdrawiam.faraon. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: Patricia Barber i Dave Douglas 08.04.06, 20:32 Jak już jesteśmy przy wokalistach, to dwaj moi ulubieni: Leon Thomas (Pharoah, czemu nie Ty to napisałeś?) i Johnny Hartman. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Patricia Barber i Dave Douglas 10.04.06, 03:57 Pharoah bardzo ladnie spiewa:o) Kran Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: Patricia Barber i Dave Douglas 10.04.06, 10:23 Posypały sie gromy na jaśka.....ja polecam Billy Harpera, znakomity tenorzysta i świetny wokalista, można to sprawdzić na płycie:"If Our Hearts Could Only See" Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Patricia Barber i Dave Douglas 11.04.06, 09:33 jan.kran napisała: > Pharoah bardzo ladnie spiewa:o) > Kran ale ktory, czy ten "nasz - forumowy" tez? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Patricia Barber i Dave Douglas 11.04.06, 17:45 Forumowego nie slyszalam jeszcze... A Jasiek sam wlozyl glowe pod miecz. Na forum milosnikow Pharoah taki tekst ! Kran Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: Patricia Barber i Dave Douglas 11.04.06, 20:21 jan.kran napisała: > Forumowego nie slyszalam jeszcze... > A Jasiek sam wlozyl glowe pod miecz. Na forum milosnikow Pharoah taki tekst ! > Kran Ja za herezje o Sandersie prawie sponąłem na stosie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10967&w=34322443&a=37106459 Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Patricia Barber i Dave Douglas 13.04.06, 00:46 Domyślałem się,że Pharoah zagrzmi i Pharoah zagrzmiał...Spokojnie,spokojnie - Sandersowi wiele wybaczyć mogę,ale nic nie poradzę na to,że jedyną jego wokalizą ,którą naprawdę bardzo lubię jest ta w "Ole" kiedy udaje ,że jest swoim własnym saksofonem tenorowym. A klasyczni wokaliści jazzowi dla mnie są okropni. A jeśli chodzi o Sinatrę,to uwielbiam "New York,New York",ale nie w wykonamiu Franka,tylko Lizy Minelli. A wokalistki? Mogą być,chociaż też wolę raczej te z pogranicza jazzu,jak np. Anję Garbarek czy Lhasę, niż te jazzowe. Ale number one i tak jest Grażyna Auguścik Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Patricia Barber i Dave Douglas 13.04.06, 23:18 Spokojnie,spokojnie...wcale nie grzmie...jaskowi_natolinowi wiele wybaczyc moge,ale nic nie poradze na to,ze jedyna Pharoaha wokaliza,ktora jasiek lubi,jest ta w "Ole"kiedy jaskowi wydaje sie,ze Sanders udaje,ze jest swoim wlasnym saksofonem tenorowym...a jakie jego inne wokalizy znasz?jestem ciekaw...pozdr.faraon. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Patricia Barber i Dave Douglas 14.04.06, 07:44 A ja z kolei jestem ciekaw,czy do twarzy Ci z tą złośliwością...Wydaje mi się? No to jaka jest prawda? Wyprowadź mnie z tego ohydnego bagna niewiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Patricia Barber i Dave Douglas 14.04.06, 14:30 Jak zwykle watek nam sie rozjechal, na zgode proponuje piekny, spokojny kawalek Douglas'a "Mao's Moon" z plyty Zorna "The Gift". Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Patricia Barber i Dave Douglas 15.04.06, 23:03 Takie rozjechane wątki są i najciekawsze, i najbliższe prawdy. Posłucham sobie tego kawałka... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Patricia Barber i Dave Douglas 15.04.06, 23:25 jasiek_natolin napisał: > A ja z kolei jestem ciekaw,czy do twarzy Ci z tą złośliwością...Wydaje mi się? > No to jaka jest prawda? Wyprowadź mnie z tego ohydnego bagna niewiedzy! zlosliwosc?...wydaje Ci sie...chcesz wyjsc z ohydnego bagna niewiedzy?nie rob tego!!!czasem lepiej jest tkwic w bagnie niewiedzy po uszy!!!...naprawde...ale gdybysnadal chcial z niego wyjsc,chetnie poniose ku Tobie kaganek oswiaty...pozdrawiam.faraon. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Patricia Barber i Dave Douglas 18.04.06, 23:04 Chcę,naprawdę piszę serio. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Patricia Barber i Dave Douglas 19.04.06, 20:30 ja pisze troche mniej serio...z bagna niewiedzy najlepiej wygramolic sie samemu,o wlasnych silach,nie ogladajac sie na pomoc...pozdrawiam.faraon Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Patricia Barber i Dave Douglas 15.04.06, 23:54 jazzfoxy napisała: > jan.kran napisała: > > > Pharoah bardzo ladnie spiewa:o) > > Kran > ale ktory, czy ten "nasz - forumowy" tez? > "Spiewac kazdy moze,troche lepiej,lub troche gorzej..."-oczywiscie,ze ladnie spiewam...chyba nie tylko ja tak sadze...czasem tylko ktos mi wyskubie brode,jesli ja akurat nosze... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Patricia Barber i Dave Douglas 03.09.06, 12:06 Slyszeliscie juz nowa plyte Douglas'a "Meaning and Mystery"? Wlasnie slucham. Dobry sklad, dobra muza. Plyta poswiecona Davisowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Patricia Barber i Dave Douglas 20.11.06, 12:31 Jak Wam sie podoba najnowsza Patricia "Mythologies"? Mnie sie przyjemnie jej slucha, jest bardzo nastrojowa, no moze poza hiphopowym "Phaeton", ktory jest swietnym urozmaiceniem tej plyty. Slychac tez "nasza" Grazyne Auguscik. Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: Patricia Barber i Dave Douglas 20.11.06, 20:19 Bardzo lubię Patricię Barber i ta jej nowa płyta tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że to wspaniała artystka, pianistka i wokalistka - 3 w jednym. Tak trzymać - dobre granie! Odpowiedz Link Zgłoś
mmagy Re: Patricia Barber i Dave Douglas 21.11.06, 18:26 Dołączam się do grona lubiących Patricię, ostatniej płyty jeszcze nie słyszałam zachetę do kupienia dostałam, słucham na zmianę Night club, Cafe blue, Verse i Companion- ostatnia ulubiona Odpowiedz Link Zgłoś